56
Cihazınızı nasıl kullanacaksınız (A bölümüne bakınız)
El blendırınız sos, çorba, mayonez ve bebek maması hazırlamak; içki ve milk
shake karıştırmak için son derece uygundur.
• Motor kısmını (3) blendır şaftına (5) kilitlenene kadar oturtunuz.
• El blendırınızı, çalıştırmadan önce, işlem yapacağınız kaba dik olarak
konumlandırınız, daha sonra (1) veya (2) düğmesine basarak çalıştırınız.
• Kullandıktan sonra motor kısmını çıkarmak için düğmelere (4) basınız
ve çekiniz.
Pişirme esnasında tencere içerisinde direkt karıştırma yapmak isterseniz, el
blendırınızın ısıdan etkilenmemesi için öncelikle tencerenizi ocaktan alınız.
Tarif örnekleri: Mayonez
250 gr yağ,
1 tam yumurta + 1 yumurta sarısı,
1–2 çorba kaşığı sirke (yaklaşık 15 gr),
Tadına göre tuz ve karabiber
Yukarıda miktarları verilen tüm malzemeleri, (oda sıcaklığında) sırasıyla işlem
kabına koyunuz. El blendırınızı ölçüm kabının tabanına yerleştiriniz. El blendırınızı,
en hızlı ayarda, yağ tam olarak karışana kadar bu pozisyonda çalıştırınız. Daha
sonra şaftı çalışır pozisyonda yavaşça yukarıya ve sonra yağın kalan kısmını da
içine alması için tekrar aşağıya doğru hareket ettiriniz. İşlem süresi: Salata için
1 dakika, (sos gibi) daha katı karışımlar için 2 dakikaya kadar varabilir.
Temizleme (B bölümüne bakınız)
Motor kısmını (3) sadece nemli bir bezle temizleyiniz.
Diğer tüm parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Renk içeren yiyecekler (havuç gibi) aksesuarların renklerini değiştirebilirler.
Bu parçaları temizlemeden önce bitkisel yağ ile siliniz.
Aksesuarlar
(Braun satış yetkili servis merkezlerinden temin edilebilir, yine de her ülkede
bulunmayabilir.)
MQ 10: Krema, yumurta beyazı, hazır tatlılar için çırpıcı.
MQ 20: Yeşillik, soğan, sarımsak, biber, yemiş için 350 ml’lik doğrama seti.
MQ 40: 1000 ml’lik buz kıracağı.
MQ 70: Doğrayıcı, karıştırıcı, dilimleyici ve parçalayıcı kompakt mutfak
makinesi aksesuarı. Multiquick 5 ürünlerinde hamur yoğurma
özelliği bulunmamaktadır.
5722110404_MQ500_S4-78.indd 565722110404_MQ500_S4-78.indd 56 07.05.13 11:1607.05.13 11:16