Electrolux ERD5497XNF Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
INSTALLATION AND INSTRUCTION MANUAL
MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU
SOGUTUCU BUZDOLABI
(NO-FROST)
ERD 4697 NF
ERD 5497 NF
ERD 5497 X NF
Değerli Müşterimiz
Beklentilerinizin üzerinde ürün sunmayõ amaç edinen
ELECTROLUX, modern tesislerde özenle üretilen, titiz
bir kalite kontrolünden geçirilen yeni No-Fros
t
buzdolabõnõzõ kullanõmõnõza sunmaktadõr.
Ürünümüzün en ileri teknolojik çözümler içerdiğini ve
kullanõmõnõn son derece kolay olduğunu göreceksiniz.
Bu ürün, çevreye saygõlõ bir anlayõ ş ile modern
tesislerde, doğaya zarar vermeden üretilmiştir.
Electrolux Dayanõklõ Tüketim Mamülleri
Sanayi Ve Ticaret A.Ş.
T
arlabaşõ Bulvarõ No: 35
T
R 80080 Taksim – İstanbul
T
el: 0 212 293 10 20 Fax: 0 212 251 91 44
www.electrolux.com.tr
Ücretsiz Tüketici Hizmetleri : 0 800 211 60 32
2
1. BÖLÜM:BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE 4
No frost teknolojisi hakkõnda bilgi 4
Eski ve Kullanõm Dõşõ Buzdolaplarõ; 5
Güvenlik Uyarõlarõ; 5
BuzbolabõnõzõnYerleştirilmesi ve Çalõştõrõlmasõ 6
Buzdolabõnõzõ Çalõştõrmaya Başlamadan Önce 7
2. BÖLÜM: KULLANIM BİLGİLERİ; 8
Sõcaklõk Ayarlarõ 8
Sõcaklõk ayarlarõ ile ilgili uyarõlar 9
Aksesuarlar 10-13
3. BÖLÜM: YİYECEKLERİN YERLEŞTİRİLMESİ 15
Soğutucu Bölüm 15
Derin Dondurucu Bölüm 16-19
4. BÖLÜM: TEMİZLİK VE BAKIM 20
Eritme 21
Ampulün Değiştirilmesi 22
5. BÖLÜM: TAŞIMA VE YER DEĞİŞTİRME 22
Kapõnõn Açõlõş Yönünün Değiştirilmesi 22
6. BÖLÜM: SERVİS ÇAĞIRMADAN ÖNCE 23-24
7. BÖLÜM: TEKNİK ÖZELLİKLER 25
Buzdolabõ Parçalarõ ve Bölümleri 26
3
İÇİNDEKİLER
1. BÖLÜM
1. BÖLÜM
BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE
NO FROST TEKNOLOJİSİ H
A
KKINDA BİLGİ
4
No-Frost buzdolaplarõ,
ç
alõ
ş
ma sistemi ile
diğer statik dolaplardan farklõdõr.
Normal buzdolaplarõnda, dondurucu bölümde,
kapõõlmalarõnda buzdolabõnõn içine giren
nem ile gõdalarõn nemi, dondurucu bölme
içerisinde buz oluşmasõna neden olur.
Oluşan kar ve buzun belirli zaman
aralõklarõnda eritilmesi için , buzdolabõnõn
durdurulmasõ, bu işlem sõrasõnda
soğukluğunun korunmasõ gereken besinlerin
dõşarõya çõkartõlmasõ, biriken buzun
temizlenmesi gibi işlemlerin yapõlmasõ
gerekmektedir.
No-frost dolaplarda ise, durum tamamen
farklõdõr. Fan yardõmõ ile kuru ve soğuk hava
soğutucu ve dondurucu bölümlere birçok
noktadan homojen olarak üflenir. Raf
aralarõna dahi homojen olarak dağõlan soğuk
hava sayesinde bütün yiyecekleriniz eşit
oranda ve düzgün olarak soğumasõnõ
sağladõğõ gibi, nem ve buz oluşmasõna imkan
vermez.
Bu nedenle sahip olduğunuz ERD4697 NF ,
ERD 5497 XNF ve ERD 5497 NF model
No-frost dolabõnõz, geniş hacim ve estetik
görüntüsünün yanõsõra size büyük bir
kullanõm kolaylõğõ sağlar.
BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE
1. BÖLÜM
Eski ve Kullanõm Dõşõ Buzdolaplarõ
Eski buzdolabõnõz kilidi olan bir buzdolabõysa, atmadan önce kilidini kõrõn veya
çõkartõn; çünkü çocuklar oynarken içine girerek kendilerini kilitleyebilir ve bir
kazaya neden olabilir.
Eski Soğutucu ve dondurucular, izolasyon malzemeleri ve CFC içeren soğutma
gazõ ihtiva etmektedirler. Bu nedenle eski buzdolabõnõzõ elden çõkarõrken çevreye
zarar vermemeye özen gösterin.
ÖNEMLİ NOT:
Lütfen cihazõnõzõ
y
erle
ş
tirmeden ve
ç
alõ
ş
tõrmadan önce kullanma kõlavuzunu
dikkatle okuyun. Hatalõ kullanõmlardan do
ğ
acak zararlardan firmamõz sorumlu
tutulamaz.
Cihazõnõzõn üzerindeki ve kullanma kõlavuzundaki tüm u
y
arõlarõ dikkate alõnõz ve bu
kitapçõğõ ilerde çõkabilecek bazõ sorunlara õşõk tutmasõ amacõ ile saklayõnõz.
GÜVENLİK UYARILARI
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayõnõz.
Hasarlõ, yõrtõlmõş veya eskimiş kablolu fişi prize
sokmayõnõz.
Asla kabloyu çekmeyiniz,bükmeyiniz veya hasar
vermeyiniz.
Bu ürün, yetişkinlerin kullanõmõna göre tasarlanmõştõr,
çocuklarõn cihazla oynamasõna veya kapõya tutunup
sarkmalarõna izin vermeyiniz.
5
Herhangi bir elektrik çarpmasõna sebebiyet vermemek
için fişi prizden kesinlikle õslak elle takõp çõkarmayõnõz!
Buzdolabõnõzõn derin dondurucu bölmesine cam şişe ve
kutulardaki asitli içecekleri kesinlikle koymayõnõz. Şişe ve
kutular patlayabilir.
Patlayõcõ ve yanõcõ maddeleri emniyetiniz açõsõndan
buzdolabõnõza koymayõnõz. Alkol oranõ yüksek içkileri,
cihazõnõzõn soğutucu bölmesine ağõzlarõnõ sõkõ bir şekilde
kapatarak ve dik olarak yerleştirin.
Derin dondurucu bölmesi içinde üretilen buzu
çõkarõrken elinizin temas etmesinden sakõnõnõz, buz
yanõklara ve/veya kesiklere neden olabilir.
Dondurulmuş yiyeceklere õslak elle dokunmayõn!
Dondurma ve buz küplerini, derin dondurucu
bölmesinden çõkarõr çõkarmaz yemeyin!
Dondurulan yiyecekler çözüldüğünde tekrar
dondurmayõnõz. Gõda zehirlenmesi gibi sorunlara sebep
olabileceğinden sağlõğõnõz açõsõndan tehlike yaratabilir.
Buzdolabõnõzõn Yerleştirilmesi ve Çalõştõrõlmasõ
Buzdolabõnõzõ kullanmadan önce şu noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Buzdolabõnõzõn kullanma voltajõ 220-240 V ve 50Hz’dir.
Buzdolabõnõzõn şebeke kablosuna topraklõ özel fiş takõlmõştõr. Bu fiş mutlaka 10
amper değerinde topraklõ özel priz ile kullanõlmalõdõr.Evinizde böyle bir priz yok ise,
ehliyetli bir elektrikçiye yaptõrõnõz.
6
To
p
raklama
y
a
p
õlmadan kullanma sonucu me
y
dana
g
elebilecek zararlarda
n
şirketimiz sorumlu olmayacaktõ r.
Buzdolabõnõzõ doğrudan güneş õşõğõna maruz kalmayacak uygun bir yere yerleştiriniz.
Ocak, fõrõn, kalorifer peteği ve soba gibi õsõ kaynaklarõndan
en az 50 cm, elektrikli fõrõnlardan ise en az 5 cm uzakta
olmalõdõr.
Buzdolabõnõz açõk havada kullanõlmamalõ ve yağmur altõnda
kalmamalõdõr.
Buzdolabõnõz, bir derin dondurucu ile yan yana
yerleştirilirse aralarõnda en az 2 cm açõklõk bõrakõlmasõ, dõş
yüzeyde nem yoğuşmasõnõ önlemekõsõndan gereklidir.
Buzdolabõnõzõn üstüne ağõr eşya koymayõnõz ve üstten en
az 15 cm boşluk kalacak şekilde uygun bir yere yerleştiriniz.
Buzdolabõnõzõn düzgün ve sarsõntõsõz çalõşmasõ için
ayarlanabilir ön ayaklarõn uygun yüksekliğe getirilerek
karşõlõklõ olarak dengelenmesi gerekir. Bunu, ayarlõ ayaklarõ
saat yönünde (ya da ters yönde) çevirerek sağlayabilirsiniz.
Bu işlem, yiyecekler dolaba yerleştirilmeden önce
yapõlmalõdõr.
Buzdolabõnõzõ kullanmadan önce, bir çay kaşõğõ yemek
sodasõ katacağõnõz õlõk su ile bütün parçalarõnõ silip daha
sonra temiz su ile durulayarak kurulayõnõz. Temizlik işlemi
bittikten sonra tüm parçalarõ yerlerine yerleştiriniz.
Buzdolabõnõzõ Çalõştõrmaya Başlamadan Önce
İlk çalõştõrõldõğõnda veya taşõnma işlemlerini takiben
cihazõnõzõn verimli çalõşabilmesi için, buzdolabõnõzõ 3 saat (dik
konumda) beklettikten sonra fişi prize takõnõz. Aksi taktirde
kompresöre zarar verebilirsiniz.
Buzdolabõnõzõ ilk çalõştõrdõğõnõzda koku duyulabilir; koku
buzdolabõnõz soğutmaya geçince kaybolacaktõr.
7
Sõcaklõk Ayarlarõ
Soğutucu ve Dondurucu Termostat Düğmesi
Buzdolabõnõzõn so
utucu ve dondurucu bölümlerindeki sõcaklõk a
arlarõnõn otomati
olarak
y
a
p
õlmasõnõ sa
ğ
lar. 1 ve 5 de
ğ
erleri arasõnda istenilen herhan
g
i bir de
ğ
ere
ayarlanabilir.Termostat ayar düğmesini 1’den 5’e do
ğ
ru
ç
evirdik
ç
e so
ğ
utma derecesi
artar. Kõ
ş
a
y
larõnda ener
j
i tasarufu sa
ğ
lamak amacõ
y
la buzdolabõnõzõ daha dü
ş
ü
k
konumda çalõştõrabilirsiniz.
Dondurucu bölme termostat düğmesi;
5 : Yeni konulan yiyeceklerin hõzlõ dondurulmasõ ve hõzlõ buz elde etmek içindir.
Buzdolabõnõz uzun süreli
ç
alõ
ş
acaktõr. Dondurucu bölüm
y
eterince so
ğ
udu
ğ
unda
tekrar eski konumuna getirilmelidir.
3-4 : Normal kullanõm ve donmuş yiyeceklerin uzun süre saklanmasõ içindir.
1-2 : Oluşan buz küplerinin saklanmasõ ve kõş aylarõnda enerji tasarrufu sa
ğ
lama
k
içindir.
Soğutucu bölme termostat düğmesi;
5 : Daha fazla soğutma içindir.
3-4 : Normal kullanõm içindir ve en iyi performansõ bu konumda alabilirsiniz.
1-2 : Daha az soğutma içindir.
8
KULLANIM BİLGİLERİ
2. BÖLÜM
Dondurucu bölüm termostat
ğ
mesi
Soğutucu bölüm termostat
ğ
mesi
Sõcaklõk Ayarlarõ İle İlgili Uyarõlar
Termostat a
y
arõ, so
ğ
utucu ve dondurucu ka
p
õsõnõn ne kadar sõklõkla
õlõp kapandõğõ, içerisinde ne kadar
y
i
y
ecek saklandõ
ğ
õ ve buzdolabõnõzõn
bulunduğu ortam sõcaklõğõ göz önüne alõnarak yapõlmalõdõr.
Buzdolabõnõzõn,
p
rize ilk takõldõktan sonra tamamen so
ğ
u
y
abilmesi i
ç
in,
ortam sõcaklõğõna bağlõ olarak 24 saate kadar kesintisiz çalõşmasõ gerekir.
Bu süre zarfõnda, buzdolabõnõzõn ka
p
õlarõnõ sõk a
ç
õ
p
ka
p
ama
y
õnõz ve a
ş
õrõ
doldurmayõnõz.
Buzdolabõnõzõn fi
ş
ini
p
rizden
ç
ektikten sonra tekrar
ç
alõ
ş
tõrma
k
istedi
ğ
inizde, kom
p
resörün herhan
g
i bir hasar
g
örmemesi i
ç
in, fi
ş
i tekrar
takmak için en az 5 dakika bekleyiniz.
9
Aksesuarlar
Buzmatik
Buzmatiğin buzluk kõsmõnõ su ile doldurup yerine
yerleştiriniz.
Yaklaşõk 2 saat sonra buzlarõnõzõ alabilirsiniz.
Buzluğu yerinden çõkartmadan, buzluk kolunu,
buzlar buz kabõna tamamõyla dökülene kadar sağa
doğru çeviriniz.
Buz kabõnõ çõkartarak servis yapabilir veya buzlarõ
biriktirebilirsiniz.
! Buz kabõ sadece buz biriktirmek içindir. İçine su koyup buz yapmak için
kullanmayõnõz. Aksi takdirde kõrõlabilir.
Hõzlõ Dondurma Bölmesi
Yeni dondurulacak gõdalarõn daha çabuk donmasõ sağlanarak, donmu
ş
y
i
y
eceklerle olan temasõ önlenmi
ş
olur. Yi
y
ecekler donduktan sonra; hõzlõ dondurma
raflarõndan alarak dondurucu bölmedeki diğer raflara yerleştirebilirsiniz.
Hõzlõ dondurucu bölme ka
p
a
ğ
õnõ a
ç
mak i
ç
in,
y
ukarõ kaldõrõ
p
, ra
y
lar üzerinde
hareket ettirerek ileri sürebilir, aynõ şekilde geri çekerek kapatabilirsiniz.
Buzdolabõnõzõn üst ka
p
õsõnõ ka
p
atmadan önce, hõzlõ donduruc
u
ka
p
a
ğ
õnõn ka
p
alõ oldu
ğ
undan emin olunuz. Aksi takdirde istenilen hõzl
õ
dondurma özelliğini gösteremez.
10
Aksesuarlar
Sürgülü Şeffaf Raf: (ERD4697 NF model için geçerli)
Şekil: 1 Şekil: 2 Şekil: 3
Sebzelik üstü şeffaf rafõn (bakõnõz 7.Bölüm Sayfa 24-25
)
üzerindeki sür
g
ülü
ş
effaf raf,
size
y
er ve kola
y
lõk kazandõrmasõ i
ç
in tasarlanmõ
ş
tõr. İstenildi
ğ
i zaman öne do
ğ
ru
çekilerek (Şekil 1) diğer raflar gibi geniş alanlar yaratmak ya da geriye sürülerek
(Ş
ekil
2) yüksek kaplarõn da yerleştirilebileceği alanlar yaratmak amacõyla kullanõlabilir.(Şekil 3)
Sõfõr Derece Bölmesi:
Sõfõr Derece Bölmesi, besinlerinizin 0°C’de
kalmasõnõ sağlar. Derin dondurucu bölmesinden
çõkardõğõnõz donmuş gõdanõn çözülmesi için veya
1-2 gün içerisinde tüketeceğiniz et ve
temizlenmiş balõklarõ (plastik torba veya
paketler halinde)vb. bu bölmede ayrõca
dondurmaya gerek duymadan saklayabilirsiniz.
(Su 0°C’de donar ancak, tuz veya şeker içeren
yiyecekler daha soğuk ortamlarda donabilir. )
! Bu raflara donmasõnõ istediğiniz gõdalarõ veya buzluklarõ koymayõnõz.
11
Sebzelik kapağõ ve nem koruma filtresi:
Sebzelik içerisine konulan özellikle õspanak,
brokoli gibi sebzeler ve meyveler, kõsa zaman
içinde oluşan nemden dolayõ çürümeye neden
olan etilen gazõ yayarlar. Bu gaz diğer sebze ve
meyvelerin çürümesine neden olduğu gibi
koku da oluşur.
Nem Koruma Filtresi”, sebzelik içerisindeki
sebze ve meyvelerden oluşan aşõrõ nemin
seviyesini ayarlayarak, sebzelerin bozulmasõna
neden olan etilen gazõnõn çõkmasõnõ ve oluşacak
kokuyu engeller. Böylece sebze ve meyvelerin
taze saklanmasõnõ sağlar.
NOT: Sebzelik kapağõnõ temizlerken bu filtrenin kesinlikle õslanmamasõn
a
dikkat ediniz.
Bu nedenle sebzelik ka
p
a
ğ
õnõ temizlemeden önce "nem koruma filtresini" a
ş
a
ğ
õdaki
şekilde açõklandõğõ gibi :
Bir tonavide
y
ardõmõ ile nem koruma filtre ka
p
a
ğ
õnõ iki noktadan kaldõrara
k
çõkarõnõz.
Nem koruma filtresini çõkarõnõz.
Sebzelik ka
p
a
ğ
õnõ temizle
y
i
p
kuruttuktan sonra, önce nem koruma filtresini
yerleştiriniz.
Nem koruma filtresi kapağõnõ uygun şekilde takõnõz.
Sebzelik rafõ
Nem tutucu filtre
Filtre kapağ õ
12
SEBZELİK KAPAĞININ ÇIKARILMASI
- sadece ERD5497(X)NF’de
İlk aşama : Sebzeliklerin
çõkarõlmasõ
Sebzeliği kendinize doğru çekin.
Ön kõsmõnõ yukarõ kaldõrõp çõkarõn.
Sebzelik
İkinci aşama: Orta sebzelik
rayõnõn çõkarõlmasõ
Orta sebzelik rayõnõn alt kõsmõnõ sola
doğru esnetin.
Kendinize doğru çekerek çõkarõn.
Orta Sebzelik Rayi
Üçüncü aşama: Sebzelik
kapağõnõn çõkarõlmasõ
Sebzelik kapağõnõn sağ ve sol
taraftaki ‘’tõrnaklarõ’’ raylar üzerindeki
boşluğa gelene kadar kendinize
doğru çekin.
Tõrnaklar boşluğa geldikten sonra
kapağõ yukarõ doğru aldõrarak
çõkarõn.
Sebzelik Kapagi
Bosluk
Tirnak
Tirnak
13
Orta Sebzelik Rayõ
Sebzelik Kapağõ
Boşlu
k
Tõrnak
Boşluk
Sebzelik
SEBZELİK KAPAĞININ TAKILMASI
- sadece ERD5497(X)NF’de
İlk aşama: Sebzelik Kapağõnõn
Takõlmasõ
Sebzelik kapağõnõn tõrnaklarõnõ,raylarõn
üzerine gelecek şekilde takõn.
Tõrnaklar raylar üzerindeki yuvalarõna
oturuncaya kadar,sebzelik kapağõnõ
ileriye doğru itin.
Sebzelik Kapagi
Bosluk
Tirnak
Tirnak
İkinci aşama: Orta Sebzelik
Rayõnõn Takõlmasõ
Sebzelik orta rayõnõ,karşõ duvardaki ve
zemindeki yuvalarõna gelecek şekilde
takõnõz.
Orta Sebzelik Rayi
Üçüncü aşama: Sebzeliklerin
Takõlmasõ
Sebzelik tekerleklerini,raylarõn üzerine
gelecek şekilde takõn.
İleriye doğru itin.
Sebzelik
14
Sebzelik Kapağõ
Tõrnak
Tõrnak
Boşluk
Orta Sebzelik Rayõ
Sebzelik
Y
İYECEKLERİN YERLE
Ş
TİRİLMESİ
3. BÖLÜM
Soğutucu Bölüm
Nem ve koku olu
ş
masõnõ önlemek i
ç
in besinlerin buzdolabõna ka
p
alõ ka
p
larda
veya üzerleri örtülerek yerleştirilmelidir.
Sõcak
y
i
y
ecek ve i
ç
eceklerin de buzdolabõna
y
erle
ş
tirilmeden önce oda
sõcaklõğõna soğutulmasõ gerekir.
Paketlenmi
ş
y
i
y
ecekleri ve ka
p
larõ so
ğ
utucu bölümün lamba ve ka
p
a
ğ
õna
dayamayõnõz.
Meyve ve sebzeler: ayrõca sarmadan do
ğ
rudan sebzelik bölmesine
yerleştirilebilir.
Y
i
y
eceklerinizin so
ğ
utucu bölüm i
ç
ine
y
erle
ş
tirilmesi ve saklanmasõ i
ç
in
aşağõda bazõ öneriler verilmiştir.
15
Derin Dondurucu Bölüm
Buzdolabõnõzõn derin dondurucu bölümünü, donmu
ş
y
i
y
ecekleri uzun süre saklama
k
ve buz üretmek için kullanõnõz.
Yeni donduracağõnõz yiyecekleri, donmuş olan yiyeceklerin yanõna koymayõnõz.
Dondurmak istediğiniz yiyecekleri ilk önce hõzlõ dondurma rafõna
y
erle
ş
tiriniz.
Yiyeceklerinizi, donduktan sonra (enaz 24 saat) diğer donmuş
y
i
y
eceklerin
y
anõna
yerleştirebilirsiniz.
Donduraca
õnõz
i
ecekleri
et, kõ
ma, balõk…vs
bir seferde tüketilebilecek
ekilde,
porsiyonlara ayõrarak dondurmalõsõnõz.
Dondurulan
y
i
y
ecekler
ç
özüldü
ğ
ünde tekrar dondurma
y
õnõz. Gõda zehirlenmesi
g
ibi
sorunlara sebep olabileceğinden sağlõğõnõz açõsõndan tehlike yaratabilir.
Sõcak yemekleri soğumadan derin dondurucunuza yerleştirmeyin.Derin dondurucu
içindeki daha önce dondurulmuş olan diğer besinlerin bozulmasõna sebep olursunuz.
Dondurulmu
i
ecekleri satõn alõrken, u
un ko
ullarda dondurulmu
olmasõna ve
paketin bozulmamõş olmasõna dikkat ediniz.
Dondurulmuş yiyecekleri saklarken; paket üzerindeki saklama koşullarõna mutlaka
u
y
ulmalõdõr. E
ğ
er bir a
ç
õklama
y
oksa;
y
i
y
ece
ğ
in, mümkün olan en kõsa sürede
tüketilmesi gerekmektedir.
Dondurulmu
i
eceklerin bozulmadan ta
õnmasõ ve en kõsa zamanda hõzlõ
dondurma rafõna
y
erle
ş
tirilmesi
g
erekmektedir. Ka
p
õ raflarõnõ dondurma ama
ç
lõ
kullanmayõnõz.
E
er dondurulmu
i
ecek
aketi nem olu
turmu
ve kötü koku
orsa,
i
ecek daha
önce u
yg
un ko
ş
ullarda saklanmamõ
ş
ve bozulmu
ş
olabilir. Bu ti
p
y
i
y
ecekleri
satõnalmayõnõz!
Dondurulmuş yiyeceklerin saklama süreleri; ortam sõcaklõğõna, kapõlarõn sõk a
ç
õlõ
p
ka
p
anmasõna, termostat a
y
arlarõna,
y
i
y
ecek türüne ve
y
i
y
eceklerin satõn alõndõktan
dondurucu
y
a
g
irene kadar
g
e
ç
en sürenin uzunlu
ğ
una
g
öre de
ğ
i
ş
ir. Her zaman
p
aket
üzerindeki talimatlara uyunuz ve saklama süresini hiçbir zaman aşmayõnõz.
Yiyeceklerinizin derin dondurucu bölüm i
ç
ine
y
erle
ş
tirilmesi ve
depolanmasõ için bazõ öneriler sayfa 17,18 ve 19’da verilmiştir.
16
17
18
20
Pişmiş yemeklerde bulunan bazõ baharatlarõn
(
anason, fesle
ğ
en, dereotu, sirke,
baharat karõşõmõ, zencefil, sarõmsak, soğan, hardal, kekik otu, mercan kö
ş
k, karabiber
vb.
)
uzun süre saklandõ
ğ
õnda tadlarõ de
ğ
i
ş
ir ve kuvvetli bir tad kazanõr. Bu
y
üzden
dondurulacak
y
i
y
ecekler az baharatlanmalõ
y
a da arzu edilen baharat,
y
i
y
ecek
çözüldükten sonra eklenmelidir.
Yiyeceklerin depolanma süresi kullanõlan
y
a
ğ
a ba
ğ
lõdõr. U
yg
un olan
y
a
ğ
lar; mar
g
arin,
dana
y
a
ğ
õ, ze
y
tin
y
a
ğ
õ ve tere
y
a
ğ
, u
yg
un olma
y
an
y
a
ğ
lar ise
y
erfõstõ
ğ
õ
y
a
ğ
õ ve domuz
yağõdõr.
Sõvõ
ş
ekilde olan
y
emekler
p
lastik ka
p
larda, di
ğ
er
y
i
y
ecekler ise
p
lastik fol
y
o ve
y
a
torbada dondurulmalõdõr.
TEMİZLİK VE BAKIM
4
. B
Ö
L
Ü
M
Temizliğe başlamadan önce fişi mutlaka prizden çekiniz.
Buzdolabõnõzõ su dökerek yõkamayõnõz.
Cihazõnõzõn iç ve dõş kõsmõnõ õlõk ve sabunlu
su kullanarak yumuşak bir bezle veya
süngerle silebilirsiniz.
Parçalarõ tek tek çõkartõp, sabunlu su ile
temizleyiniz.
Bulaşõk makinasõnda yõkamayõnõz.
Temizlik için tiner, benzin, asit gibi yanõcõ,
parlayõcõ ve eritici malzemeler asla kullanmayõn.
Yõlda en az bir kere, cihazõn arka kõsmõndaki
kondanser (arkada siyah kanatlõ kõsõm) elektrikli
süpürge ya da kuru bir fõrça kullanõlarak
temizlenmelidir. T
emizlik işlemi bittikten
sonra havalandõrma kapağõ yerine
takõlmalõdõr.
Bu işlemi yaparken fişin prizden çõkarõlmõş olmasõna dikkat ediniz.
21
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27

Electrolux ERD5497XNF Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu