Whirlpool GA2 124 IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz için de uygundur

TR
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİ
1. Kontrol paneli
2. Lamba
3. Raf kılavuzları
(seviye, pişirme bölmesinin
duvarında gösterilir)
4. Kapak
5. Üst ısıtma elemanı/ızgara
6. Kızartma şişi için girinti
7. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
8. Brülör
(görünmez)
1. ZAMAN AYARI DÜĞMESİ
Zaman ayarını ayarlamak için
kullanın.
Pişirme işlemini başlatmaz veya
durdurmaz.
2. AYAR DÜĞMESİ
Fırını açmak, sıcaklığı ayarlamak
ve “Izgara” işlevini seçmek için
kullanılır.
Fırını kapatmak için,
konumuna
çevirin.
3. IZGARA LED
Bu, ızgara kullanılırken yanar.
4. IIK DÜĞMESİ
Işığı açmak (1) veya kapatmak (0)
için basın.
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
Chazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlk kılavuzunu dkkatl br eklde okuyun.
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpont.eu/regster
WWW
docs.hotpont.eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkasında
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
1 2 3
4
1
2
3
4
7
5
6
8
2
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA KABI FIRIN TEPSİSİ KIZARTMA İİ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER
AKSESUARLARIN TAKILMASI
Rafı, hafif yukarı eğimli tutarak ve yükseltilmiş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştirerek
istediğiniz seviyeye takın. Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
Fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar, raf kılavuzlarının
üzerinde kayrılarak yatay olarak takılır.
KIZARTMAİİNİN KULLANILMASI
Şişi etin ortasına itin (tavuk ise ip ile bağlanır) ve eti,
çatal üzerinde sabit bir konum alıncaya ve hareket
edemez konuma gelinceye kadar şişin üzerinde
kayn. İkinci çatalı şişin üzerine itin ve eti sabit bir
şekilde yerinde tutana kadar kayrmaya devam edin.
Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
Uç kısmını, fırının pişirme bölmesinde yer alan
girintiye geçirin ve yuvarlak kısmı, desteğin (üçüncü
seviyeye yerleştirilir) üzerine yerleştirin.
Kızartma şişini kullanmak için, “Izgara” işlevini seçerek
fırını başlatın.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için, altına bir
damlama kabı yerleştirin ve 200 ml içme suyu ekleyin.
Şiş sıcak iken elinizi yakmaması için, yalnızca plastik
tutma kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde daima
çıkarılmalıdır).
KAPAĞIN BLÖR ÜZENE TAKILMASI
Kapağı brülörün üstüne doğru
bir şekilde takmak için, pirme
bölmesinin tabanına yerleştirin.
AVANTI - FRONT” sözcükleri
dışarı bakacak ve kapak ilgili
konumuna alçaltıldığında
yanlara doğru hareket
edemeyecek şekilde
konumlandırın.
TR
3
. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
Fırını yaklaşık bir saat 250° C'de ısıtın.
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
. FIRINI ÇALITIRMA
Fırının kapağını kapalı tutarak, ayar düğmesini itin ve
maksimum sıcaklık işaretine
çevirin. Fırının
açıldığından emin olmak için, ayar düğmesini birk
saniye basılı tutun.
Elektronk açma düğmes, 15 sanyeden daha uzun
br süre basılı tutulmamalıdır.
Sıcaklığı değiştirmek için, ayar düğmesini istediğiniz
sıcaklığa çevirin.
Herhangi bir noktada pişirmeyi durdurmak ve fırını
kapatmak isterseniz, ayar düğmesini
konumuna
çevirin.
Fırın açılmazsa veya yanlılıkla kapanırsa, ayar
düğmesn tekrar
konumuna çevrn, fırının
kapağını açın ve fırını tekrar açmayı denemeden
önce en az br dakka bekleyn.
IZGARA FONKSİYONU
Biftek, kebap ve sosis
ızgara yapmak, sebze ograten
pişirmek veya ekmek kızartmakin kullanılır.
Yemeğin 5. rafa yerleştirilmesini öneriyoruz. Et ızgara
yaparken, pişirme esnasında çıkanvıları toplaması
için damlama kabı kullanılmasını öneriyoruz:
İçine yaklaşık 200 ml içme suyu ekleyerek 4. rafta
konumlandırın.
Fırını 3-5 dakika boyunca önceden ın. Pirme işlemi
sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
Bu işlev ile kızartma şişi (varsa) kullanılabilir.
“Izgara” işlevini seçmek için, ayarğmesini
simgesine çevirin.
İşlev başlatıldığında, işlevin etkinleştirildiğini
göstermek üzere LED yanacaktır.
. ZAMAN AYARININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pişirmeyi kesintiye uğratmaz veya
etkinleştirmez; ancak, hem bir işlev etkin iken hem de
fırın kapalı durumdayken ekranı zaman ayarı olarak
kullanmanızı sağlar.
Zamanlayıcıyı etkinleştirmek için, zamanlayıcı
düğmesini sağa doğru saat yönünde çevirin ve sonra
istediğiniz yöne ters yönde çevirin: Zaman ayarı seçilen
süreyi geri saymayı bitirdiğinde sesli bir sinyal
duyulacaktır.
GÜNLÜK KULLANIM
4
PİİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler - 10 160-180 40 - 90
4
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
- 10 170 - 190 40 - 90
4
Çörekler/küçük tartlar - 10 160-180 25 - 45
4
Profterol çöreğ - 10 180-200 30 - 50
4
Pzza/ekmek - 10 190 - 210 30 - 50
4
Ekmek - 10 180-200 30 - 80
3
Dondurulmu pzza - 10 MAKS 10 - 20
4
Tuzlu pastalar
(sebzeli turta, k)
- 10 180-200 40 - 70
4
Mlföy tatlısı/
Mlföy krakerler
- 10 180-200 20 - 40
3
Lazanya/fırında makarna/
fırın rulo makarna/pde
- 10 190 - 200 55 - 65
3
Kuzu/dana/
sığır/domuz
1 kg
- 10 190 - 200 50 - 90
3
Tavuk/tavan/ördek 1 kg - 10 190 - 200 55 - 100
3
Hnd/kaz 3 kg - 10 190 - 200 150 - 200
3
Fırında balık / kağıtta
0,5 kg (fileto, bütün)
- 10 170 - 190 30 - 45
4
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
- 10 180-200 50 - 70
4
Fırın patates - 10 190 - 210 60 - 80
3
Kızarmı ekmek 5’ 250 2 - 6
5
Balık fleto/dlm - 230 - 250 15 - 30 *
4
3
Soss / kebap /
przola / hamburger
- 250 15 - 30 *
5
4
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin. Kullanım ve Bakım Kılavuzunu IEC 60350-1 standardı
uyarınca sertifikasyon makamlarına yönelik hazırlanmış olan
test edilmiş yemek tarieri tablosu için docs.hotpont.eu
adresinden indirin.
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın kabı
veya
fırın tepsisi
Rafın üzerinde damlama
kabı/
fırın tepsisi
Damlama kabı
İçerisine
200ml su konulmuş
damlama kabı
İŞLEVLER
Izgara
TR
5
İRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, tek bir raf üzerinde pişirilen belli tipteki
yiyeceklerle kullanılması en uygun işlev gösterilmiştir.
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan
itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri sadece yol gösterme
amaçlıdır, ve yemeğin miktarına ve kullanılan
aksesuar tipine göre değişecektir. İlk başta önerilen
en düşük ayarları kullanın, eğer yemek yeterince
pişmezse o zaman daha yüksek ayarlara geçin. Verilen
aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal kek kaplarını
ve fırın tepsilerini tercih edin. Ayrıca ateşe dayanıklı
(payreks) veya porselen kaplar ve aksesuarlar da
kullanabilirsiniz, ancak bunlarda pişirme süresinin
biraz daha uzun olacağını unutmayın. En iyi sonlar
için, verilen aksesuarlardan hangilerinin hangi rafa
yerleştirilmesi gerektiğiyle ilgili pişirme tablosundaki
önerilere dikkatli bir şekilde uyun.
TATLI
Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
Mayalı bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin
ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz fırın kabı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
ET
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın. Rostoluk et parçaları için, tavanın içine
biraz et suyu eklemenizi ve lezzet katması için pirme
sırasında ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi
öneririz. Bu işlem sırasında buhar oluşacağına dikkat
edin. Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin
veya alüminyum folyoya sarın.
Eti ızgarada pişirmek istediğinizde, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz. Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer. Etin dışın yanmasını önlemek için, tel
rafın konumunu alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa
alın. Eti, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde
çevirin. Buhar çıkacağından kapağı açarken dikkat
edin.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için,
doğrudan yemeğin yerleştirildiği rafın altına yarım
litre içme suyu doldurulmuş bir damlama kabı
yerleştirilmesini öneriyoruz. Gerektikçe su ekleyin.
FAYDALI İPUÇLARI
6
DI YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silin.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca
çıkarılıp takılabilir
WWW
.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulık fırça
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Buharlı temzleme chazları
kullanmayın.
Tüm lemler sırasında koruyucu
eldven kullanın.
Gereken lemler, fırın soğuk
ken gerçekletrn.
Chazın elektrk fn przden
çekn.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden bulaık
tel, aındırıcı tel veya aındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
LAMBANIN DEĞİTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Not: 25 W/230 V tip G9, T300 °C halojen lambalar kullanın.
Ürünün içinde kullanılan ampul ev aletlerinde
kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki genel
oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009).
Ampuller Satış Sonrası Servisimizden elde edilebilir.
- Parmak uçlarınız ampullere zarar vereceğinden, ampulleri
çıplak elle tutmayın. Lamba kapağı yerine takılmadan fırını
kullanmayın.
BAKIM VE
TEMİZLİK
TR
7
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve
mandalları kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı
doğru (a) çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz.
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine dayayarak bir
tarafa koyun.
3. Kapağı yerne takmak çn, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve
üst kısmı yuvana sabitlemek suretiyle fırına doğru
hareket ettirin.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın.
TEMİZLEMEK İÇİN KLİK SESİ  CAMIN
TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkardıktan ve tutma kolu aşağı bakacak
şekilde yumuşak bir yüzeyin üzerine koyduktan sonra,
iki tespit klipsine aynı anda ban ve kapağın üst
kenarını, kendinize doğru çekerek çıkarın.
2. İç camı kaldın ve her iki elinizle sıkıca tutun,
çıkarın ve temizlemeden önce yumuşak bir yüzeyin
üzerine koyun.
3. İç camı tekrar düzgün br eklde
yerne yerletrmek çn, sol köşede “R”nin
görülebildiğinden emin olun.
Önce, camın “R” ile işaretli olan uzun tarafıdestek
yuvalarına takın, ardından konumuna alçaltın.
4. Üst kenarı yerine takın: Bir klik sesi, konumun
doğru olduğunu bildirecektir. Kapağı yerine takmadan
önce sızdırmazlık yerinin güvenli olduğundan emin
olun.
8
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın veya brülör çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke elektriğinin
bağlantısının kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
En az bir dakika bekleyin, ardından fırını tekrar
açmayı deneyerek, sorunun devam edip
etmediğine bakın.
Gaz beslemesi kesilmiş. Fırının yukarı akış yönündeki gaz musluğunun
açık veya sıvı gaz silindirinin (kullanılıyorsa) boş
olmadığını kontrol edin.
Açma prosedürü yanlış
gerçekleştirilmiş.
En az bir dakika bekleyin ve ardından “Günlük
kullanım bölümünde açıklanan adımları tekrarlayın.
Sorunla karılamanız halnde, ayar düğmesn tekrar konumuna çevrn ve fırının kapağını açın.
ÜRÜN Fİİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs.hotpont.eu internet adresinden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu
docs.hotpont.eu internet adresimizden
indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATI SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan
ulaşabilirsiniz. Satış
Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010873630
İtalya'da basılmıştır
001
ARIZA GİDERME
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Whirlpool GA2 124 IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz için de uygundur