TR
5
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, tek bir raf üzerinde pişirilen belli tipteki
yiyeceklerle kullanılması en uygun işlev gösterilmiştir.
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan
itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri sadece yol gösterme
amaçlıdır, ve yemeğin miktarına ve kullanılan
aksesuar tipine göre değişecektir. İlk başta önerilen
en düşük ayarları kullanın, eğer yemek yeterince
pişmezse o zaman daha yüksek ayarlara geçin. Verilen
aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal kek kaplarını
ve fırın tepsilerini tercih edin. Ayrıca ateşe dayanıklı
(payreks) veya porselen kaplar ve aksesuarlar da
kullanabilirsiniz, ancak bunlarda pişirme süresinin
biraz daha uzun olacağını unutmayın. En iyi sonuçlar
için, verilen aksesuarlardan hangilerinin hangi rafa
yerleştirilmesi gerektiğiyle ilgili pişirme tablosundaki
önerilere dikkatli bir şekilde uyun.
TATLI
Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
Mayalı bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin
ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz fırın kabı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
ET
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın. Rostoluk et parçaları için, tavanın içine
biraz et suyu eklemenizi ve lezzet katması için pişirme
sırasında ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi
öneririz. Bu işlem sırasında buhar oluşacağına dikkat
edin. Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin
veya alüminyum folyoya sarın.
Eti ızgarada pişirmek istediğinizde, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz. Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer. Etin dışının yanmasını önlemek için, tel
rafın konumunu alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa
alın. Eti, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde
çevirin. Buhar çıkacağından kapağı açarken dikkat
edin.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için,
doğrudan yemeğin yerleştirildiği rafın altına yarım
litre içme suyu doldurulmuş bir damlama kabı
yerleştirilmesini öneriyoruz. Gerektikçe su ekleyin.
FAYDALI İPUÇLARI