HOTPOINT/ARISTON FI4 485 P IX Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
Hızlı kılavuz
1
BİR HOTPOINT-ARISTON ÜRÜNÜ
SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım almak için, lütfen ürününüzü şu
adresten kaydedin: www . hotpoint . eu/ register
Cihazı kullanmadan önce, Güvenlik Talimatını dikkatli bir
şekilde okuyun.
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANE
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Şiş takma noktası
9.
Tanıtım levhası
ıkarmayın)
10. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SOL EKRAN
2. AÇIK / KAPALI
Fırını herhangi bir zamanda açmak
ve kapatmak ve etkin bir işlevi
durdurmak için kullanılır.
3. GERİ
Ayarları yapılandırırken önceki
menüye geri dönmek için kullanılır.
4. SICAKLIK
Sıcaklığı ayarlamak için kullanılır.
5. DÜĞME
Menü öğelerini seçmek ve bir
işlevin ayarlarını değiştirmek veya
ayarlamak için kullanılır.
6. BAŞLATMA
İşlevleri başlatmak ve ayarları
onaylamak için kullanılır.
7. SA AT
Saati ayarlamak veya değiştirmek
ve pişirme süresini ayarlamak için
kullanılır.
8. ONAY
Seçtiğiniz bir öğeyi veya bir işlevin
ayarlarını onaylamak için kullanılır.
9. SAĞ EKRAN
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
2
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF TABAK PİŞİRME TEPSİSİ ŞİŞ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı
olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten
ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Tabak ve pişirme tepsi gibi diğer aksesuarlar rafla aynı
şekilde yatay olarak takılır.
ŞİŞİN KULLANILMASI
Şişi etin ortasına itin (tavuk
ise ip ile bağlanır) ve eti,
çatal üzerinde sabit bir
konum alıncaya ve hareket
edemez konuma gelinceye
kadar şişin üzerinde kaydırın.
İkinci çatalı şişin üzerine itin
ve eti sabit bir şekilde
yerinde tutana kadar
kaydırmaya devam edin.
Yerine sabitlemek için tespit
vidasını sıkın.
Ucunu, fırının pişirme
bölmesinde yer alan
girintiye geçirin ve
yuvarlak kısmı, ilgili
desteğin üzerine
yerleştirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme
sırasında çıkan sıvıları
toplamak için, altına tabak
koyun ve içerisine 500 ml
içme suyu ekleyin. Şiş sıcak iken elinizi yakmaması için,
yalnızca plastik tutma kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde
çıkarılmalıdır).
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılabilir.
. Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
TR
3
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için kullanılır.
Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tepsiyi, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
FANLI HAVA DOLAŞIMI
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
KONVEKSİYONLU
Yalnızca tek bir rafta et, içi dolgulu kekler veya
dolma pişirmek için kullanılır. Bu işlev, yemeğin
aşırı kurumasını önlemek için nazik ve aralıklı hava
dolaşımı kullanır.
OTOMATİK İŞLEVLER
TENCERE YEMEĞİ
Bu işlev, makarna yemekleri için en iyi sıcaklık
ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
ET
Bu işlev, et için en iyi sıcaklık ve pişirme
yöntemini otomatik olarak seçer. Bu işlev, yemeğin
çok kurumasını önlemek için, fanı aralıklı olarak
düşük hızda etkinleştirir.
BÜYÜK ET
İşlev, büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üstünde)
pişirmek için en iyi pişirme modunu ve sıcaklığı
otomatik olarak seçer. Her iki tarafının da eşit
kızarması için pişirme sırasında etin çevrilmesi
önerilir. Tamamen kurumayı önlemek için etin ara
sıra kendi suyuyla ıslatılması önerilir.
EKMEK
Bu işlev, tüm ekmek türleri için en iyi sıcakk ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PİZZA
Bu işlev, tüm pizza türleri için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PASTA VE KEKLER
Bu işlev, tüm kek türleri için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
ÖZEL FONKSİYONLAR
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
Ön ısıtma sona erdiğinde, fırın otomatik olarak “Alt
ve Üstten Isıtma” işlevini seçecektir. Yemeği fırına
yerleştirmeden önce ön ısıtmanın tamamlanmasını
bekleyin.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin. Bu işlev
ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
ECO FANLI HAVA*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve
et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin
aşırı kuruması engellenir. Bu EKO işlevi kullanılırken,
pişirme sırasında ışık kapalı kalacaktır. EKO çevrimini
kullanarak güç tüketimini optimize etmek için, fırının
kapağı, yemek tamamen pişene kadar açılmamalıdır.
SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak
için kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak
için, işlevi, bir pişirme çevriminden sonra fırın hala
sıcak iken etkinleştirmeyin.
OTOMATİK TEMİZLİK - PİROLİZ TEMİZLİK
Çok yüksek sıcaklıkta bir çevrim kullanarak,
pişirme sırasındaki sıçramaları ortadan kaldırmak için
kullanılır. İki adet kendi kendini temizleme çevrimi
mevcuttur: Bir tam çevrim (PİRO) ve kısa çevrim
(EKO). Daha kısa olan çevrimin düzenli aralıklarla, tam
çevrimin ise yalnızca fırın çok kirli iken kullanılmasını
öneriyoruz.
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
4
CİHAZIN İLK KULLANIMI
1. SAATİ AYARLAYIN
Fırını ilktığınızda saati ayarlamanız gerekecek.
Saate ait iki rakam yanıp sönmeye başlayacaktır: Saati
ayarlamak için düğmeyi çevirin ve onaylamak için
'e basın.
Dakikaya ait iki rakam yanıp sönmeye başlayacaktır.
Dakikayı ayarlamak için düğmeyi çevirin ve onaylamak
için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Saati daha sonra değiştirmek için, fırın
kapalı iken 'i en az bir saniye boyunca basılı tutun ve
yukarıdaki adımları tekrarlayın.
Uzun süreli güç kesintilerinin ardından saati tekrar
ayarlamanız gerekebilir.
2. AYARLAR
Gerekirse varsayılan ölçü birimini, sıcaklığı (°C) ve
anma akımını (16A) değiştirebilirsiniz.
Fırın kapalı iken
'i en az 5 saniye basılı tutun.
Ölçü birimini seçmek için seçim düğmesini çevirin,
ardından onaylamak için
'e basın.
Anma akımını seçmek için seçim düğmesini çevirin,
ardından onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Fırın, 3 kW'den (16 A) yüksek bir değere
sahip ev şebekesi ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek
şekilde programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir (13A).
3. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Fanlı
Hava Dolaşımı” veya “Konveksiyonlu”).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
TR
5
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırın kapalı iken ekranda yalnızca saat gösterilir. Fırını
açmak için
'i basılı tutun.
Soldaki ekranda kullanılabilir ana işlevleri görmek için
düğmeyi çevirin. Bir tanesini seçerek
'e basın.
Bir alt işlev seçmek için (varsa), ana işlevi seçin
ve ardından onaylamak için
'e basarak, işlev
menüsüne gidin.
Sağdaki ekranda kullanılabilir alt işlevleri görmek için
düğmeyi çevirin. Bir tanesini seçin ve onaylamak için
'e basın.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz.
Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra ile
görüntülenecektir.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYESİ
Ekranda °CF simgesi yanıp sönerken, değeri
değiştirmek için düğmeyi çevirin, ardından onaylamak
için
'e basın ve takip eden ayarları değiştirmeye
devam edin (mümkünse).
Aynı zamanda ızgara seviyesini de ayarlayabilirsiniz
(3= yüksek, 2 = orta, 1 = düşük).
Lütfen dikkat edin: İşlev başladığında, 'e basarak veya
doğrudan düğmeyi çevirerek, sıcaklık veya ızgara seviyesini
değiştirebilirsiniz.
SÜRE
simgesi ekranda yanıp söndüğünde, istediğiniz
pişirme süresini ayarlamak için ayar düğmesini
kullanın ve ardından onaylamak için
'e basın.
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz:
Onaylamak ve işlevi başlatmak için
'e basın.
Bu durumda, gecikmeli başlatma programlayarak,
pişirme bitiş saatini ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pişirme süresini, pişirme
sırasında 'e basarak ayarlayabilirsiniz: Saati değiştirmek
için düğmeyi çevirin ve onaylamak için 'e basın.
ŞİRME BİTİŞ SAATİNİ AYARLAMA/
GECİKMELİ BAŞLATMA
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan
sonra, bitiş saatini programlamak suretiyle işlevin
başlatılmasını geciktirebilirsiniz.
Bitiş saatini değiştirebileceğiniz kısımda, ekranda
simgesi yanıp sönerken işlevin sona ermesinin
beklendiği saat gösterilecektir.
Gerekirse, pişirme işleminin sona ermesini istediğiniz
saati ayarlamak için düğmeyi çevirin ve onaylamak ve
işlevi başlatmak için
'e basın.
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapatın: İşlev,
pişirme işleminin ayarladığınız saatte sona ermesi
için hesaplanan süreden sonra otomatik olarak
başlayacaktır.
Lütfen dikkat edin: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı
bırakacaktır. Fırın, istediğiniz sıcaklığa kademeli olarak
ulaşacaktır; bu, pişirme sürelerinin, pişirme tablosunda
listelenenlerden biraz daha uzun olacağı anlamına gelir.
Bekleme süresi boyunca, programlanan bitiş saatini
değiştirmek için ayar düğmesini kullanabilirsiniz.
Sıcaklığı ve pişirme süresi ayarlarını değiştirmek için
veya
'e basın. İşlem tamamlandığında onaylamak için 'e
basın.
GÜNLÜK KULLANIM
6
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek için
'a basın.
Halihazırda geçerli olan işlevi duraklatmak için
herhangi bir zamanda
'e basılı tutabilirsiniz.
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir.
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin,
kapağı kapatın ve
'e basarak pişirmeyi başlatın.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda, aşama
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
İstediğiniz sıcaklığı düğmeyi kullanarak daima
değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
Ayarları değiştirmeden pişirme süresini uzatmak için,
yeni pişirme süresi ayarlamak üzere düğmeyi çevirin
ve
'e basın.
. OTOMATİK İŞLEVLER
SICAKLIĞIN TEKRAR SAĞLANMASI
Fırının içindeki sıcaklık, bir pişirme çevrimi sırasında
kapağın açılması nedeniyle düşerse, orijinal sıcaklığı
tekrar sağlamak üzere özel bir işlev etkinleştirilecektir.
Sıcaklık eski haline getirilirken, ayarlanan sıcaklığa
ulaşılana kadar ekranda bir “yılan” animasyonu
gösterilecektir.
Programlanan bir pişirme çevrimi devam ederken, en
iyi sonucu garanti etmek için, pişirme süresi kapağın
açık kaldığı süreye göre artırılacaktır.
. ÖZEL İŞLEVLER
OTOMATİK TEMİZLİK - PİROLİZ TEMİZLİK
Piroliz temizlik çevrimi esnasında fırına
dokunmayın.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun
(odayı tamamen havalandırana kadar).
Piro fonksiyonunu çalıştırmadan önce tüm
aksesuarları fırından çıkartın.
Eğer fırın bir ocağın altına monte edilmişse, kendi
kendini temizleme çevrimi esnasında tüm brülörlerin
veya elektrikli sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emin olun.
Optimum temizlik sonuçları için, pirolitik temizlik
işlevini kullanmadan önce, iç hazne içerisindeki aşırı
kalıntıları temizleyin ve iç kapak camını temizleyin.
Piroliz temizlik işlevini, yalnızca cihaz çok kirli ise veya
pişirme sırasında kötü kokular yayıyorsa çalıştırın.
Özel işlevlere
girin ve menüden seçeneğini
seçmek için düğmeyi çevirin. Daha sonra onaylamak
için
seçeneğine basın.
Temizleme çevrimini hemen başlatmak için
'e
basın veya kısa çevrimi (EKO) seçmek için düğmeyi
çevirin.
Temizleme çevrimini hemen başlatmak için
'e
basın veya bitiş saati/gecikmeli başlatmayı ayarlamak
için
'e basın.
Fırın temizlik çevrimini başlatacak ve kapak otomatik
olarak kilitlenecektir.
Fırının kapağı, pirolitik temizlik sırasında açılamaz:
Sıcaklık kabul edilebilir bir seviyeye geri dönene kadar
kilitli kalacaktır.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında odayı
havalandırın.
Lütfen dikkat edin: Temizlik çevriminin süresi ve sıcaklığı
ayarlanamaz.
. TUŞ KİLİ
Tuşları kilitlemek için
'i en az 5 saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Tuş kilidi, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, düğmesine basılarak fırın
herhangi bir zamanda kapatılabilir.
TR
7
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve pişirme tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Fanlı Hava Dolaşımı” işlevini kullanarak, aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı sürede
(örneğin: balık ve sebze), farklı raf seviyelerinde
pişirebilirsiniz. Daha kısa pişirme süresi gerektiren
yemeği çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği
fırında tutmaya devam edin.
ET
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir pişirme tepsisi veya ateşe dayanıklı
(payreks) kap kullanın. Rostoluk et parçaları için,
tavanın içine biraz et suyu eklemenizi ve lezzet
katması için pişirme sırasında ara sıra bu suyu etin
üzerinde gezdirmenizi öneririz. Bu işlem sırasında
buhar oluşacağına dikkat edin. Et pişince, 10-15 dakika
daha fırında bekletin veya alüminyum folyoya sarın.
Eti ızgarada pişirmek istediğinizde, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz. Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer. Etin dışının yanmasını önlemek için, tel
rafın konumunu alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa
alın. Eti, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde
çevirin. Buhar çıkacağından kapağı açarken dikkat
edin.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için,
doğrudan yemeğin yerleştirildiği rafın altına yarım
litre içme suyu doldurulmuş bir damlama kabı
yerleştirilmesini öneriyoruz. Gerektikçe su ekleyin.
TATLI
Alt ve üstten ısıtma işleviyle tek bir raf üzerinde
lezzetli tatlılar pişirebilirsiniz.
Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
Birden fazla raf üzerinde pişirmek için fanlı hava
dolaşımı işlevini seçin ve kek kalıplarını raflar üzerinde
dağınık yerleştirerek, sıcak havanın en iyi şekilde
dolaşmasına yardımcı olun.
Mayalı bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin
ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz fırın kabı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
Islak dolgulu veya kremalı tatlılarda (cheesecake
veya meyveli tart) “Konveksiyonlu” işlevini kullanın.
Eğer kekin altı ıslaksa, rafı alçaltın ve iç dolgusunu
eklemeden önce kekin altına ekmek kırıntıları veya
bisküvi kırıkları serpin.
PİZZA
Pizzanın altının çıtır çıtır olması için tepsileri hafifçe
yağlayın. Mozzarellayı, pişirme süresinin üçte ikisine
geldiğinizde pizzanın üzerine serpin.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzerini nemli bir
bezle kapatmak her zaman en iyisidir. Bu fonksiyonla
hamurun kabarma süresi, oda sıcaklığına (20-25°C)
göre üçte bir oranında kısalmaktadır. Pizza için
kabarma süresi, 1 kg hamur için yaklaşık bir saat
civarından başlar.
FAYDALI İPUÇLARI
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
8
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRE
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
- 160 - 180 30 - 90
2/3
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
- 160 – 200 30 - 85
3
Evet 160 – 200 35 - 90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
- 170 – 180 15 - 45
3
Evet 160 - 170 20 - 45
4
1
Evet 160 - 170 20 - 45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
- 180 – 200 30 – 40
3
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 ***
5
3
1
Beze
Evet 90 110 - 150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 ***
5
3 1
Pizza (İnce, kalın, focaccia)
- 220 - 250 20 - 40
2
Evet 220 - 240 20 - 40
4
1
Evet 220 - 240 25 - 50 ***
5
3
1
Somun ekmek 0,5 kg - 180 - 220 50 - 70
2
Küçük ekmek - 180 - 220 30 - 50
2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 60
4
1
Dondurulmuş pizza
- 250 10 – 20
2
Evet 250 10 - 20
4
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 190 45 - 60
2
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
Evet 190 – 200 20 – 30
3
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 ***
5
3 1
Lazanya/sue - 190 – 200 40 - 65
3
Fırında makarna/fırın rulo
makarna
- 190 - 200 25 - 45
3
TR
9
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRE
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu/dana/
sığır/domuz
1 kg
- 190 – 200 60 – 90
3
Kabuğu kızartılmış domuz fırın 2 kg - 170 110 – 150
2
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg - 200 – 230 50 - 80
3
Hindi/kaz 3 kg - 190 - 200 90 - 150
2
Bütün Balık Fırın (fileto, bütün) Evet 180 – 200 40 – 60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 – 200 50 – 60
2
Kızarmış ekmek - 3 (Yüksek) 3 – 6
5
Balık fileto/dilim - 2 (Orta) 20 - 30 *
4
3
Sosis / kebap /
pirzola / hamburger
-
2 - 3 (Orta -
Yüksek)
15 - 30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55 - 70 **
2
1
Rozbif, az pişmiş 1 kg - 2 (Orta) 35 - 50 **
3
Kuzu budu/paça - 2 (Orta) 60 - 90 **
3
Fırın patates - 2 (Orta) 35 - 55 **
3
Sebze graten - 3 (Yüksek) 10 - 25
3
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100 ***
4
1
Et ve patates Evet 200 45 - 100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50 ***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 190 40 - 120 ***
5
3 1
İçi doldurulmuş rostoluk et
parçaları
- 200 80 - 120 ***
3
Et parçaları
(tavşan, tavuk, kuzu)
- 200 50 - 100 ***
3
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin
(gerekirse).
*** Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından fark
zamanlarda çıkarılabilir.
WWW
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu IEC 60350-1 standardı
uyarınca sertifikasyon makamlarına yönelik hazırlanmış olan
test edilmiş yemek tarieri tablosu için docs.hotpoint.eu
adresinden indirin.
MANUEL İŞLEVLER
Alt ve üstten ısıtma Izgara Turbo Izgara Fanlı Hava Dolaşımı Konveksiyonlu Eco Fanlı Hava
OTOMATİK
İŞLEVLER
Tencere yemeği Et Büyük Et Pişirme Ekmek Pizza Pasta ve kekler
AKSESUARLAR
Raf
Fırın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Tabak / Pişirme tepsisi /
Rafın üzerinde fırın tepsisi
Tabak
İçerisine 500 ml su
konulmuş tabak
Pişirme tepsisi
10
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Fırın kapağı, temizli kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek arkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
BAKIM VE
TEMİZLİK
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3.rının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: Sadece 25-40 W/230~V tip E-14, T300°C
akkor ampuller veya 20-40 W/230~V tip G9, T300°C halojen
ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
Bu işlev, yaklaşık 500 °C'lik bir sıcaklık kullanarak,
pişirme sırasında meydana gelen sıçramaları ortadan
kaldırmanızı sağlar. Bu sıcaklıkta, yemek artıkları, fırın
soğuduktan sonra nemli bir süngerle kolayca silinip
çıkarılabilecek kalıntılara dönüşür.
Eğer fırın bir ocağın altına monte edilmişse, kendi
kendini temizleme çevrimi esnasında tüm brülörlerin
veya elektrikli sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emin olun.
Optimum temizlik sonuçları için, Piroliz temizlik
levini kullanmadan önce en kötü kirleri nemli bir
süngerle temizleyin.
Piroliz temizlik çevrimi esnasında fırına dokunmayın.
Piro çevrimini çalıştırmadan önce tüm aksesuarları
fırından çıkartın.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (odayı
tamamen havalandırana kadar).
ŞİRME BÖLMESİNİ PİROLİZ TEMİZLİK ÇEVRİMİ İLE TEMİZLEME
Fırın, iki farklı pirolitik temizleme işlevine sahiptir:
Standart çevrim (RO), fırın çok kirli ise derinlemesine
temizlik sağlarken, ekonomik çevrim (EKO) daha
kısadır ve standart çevrime göre daha az enerji tüketir,
bu da onu düzenli aralıklarla kullanılmak için uygun
hale getirir.
Piroliz temizlik işlevini, yalnızca cihaz çok kirli ise veya
pişirme sırasında kötü kokular yayıyorsa çalıştırın.
Lütfen dikkat edin: Fırının kapağı, pirolitik temizlik sırasında
açılamaz. Sıcaklık kabul edilebilir bir seviyeye geri dönene
kadar kilitli kalacaktır. Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve
sonrasında odayı havalandırın.
TR
11
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. rına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
için hafifçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
12
ARIZA GİDERME
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden açın.
Kapak açılmıyor.
Kapak kilidi ile ilgili hata.
Temizleme çevrimi sürüyor.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp açın. İşlevin sona ermesini ve fırının
soğumasını bekleyin.
Ekranda “F” harfi ve ardından
bir rakam görünüyor.
Yazılım sorunu. Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi
ile irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı
belirtin.
Politikalar, standart dokümantasyon ve ilave ürün bilgileri şuradan bulunabilir:
docs . hotpoint . eu internet adresimizden
Kare Kodu kullanarak
Alternatif olarak, Satış Sonrası Servisimizle iletişime geçebilirsiniz (Telefon numarasına
garanti kitapçığından ulaşabilirsiniz). Satış Sonrası Servisimizle iletişim kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım levhasında yer alan kodları belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011533250
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI4 485 P IX Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide