electrolux
11
- Doðal olarak fýrýn bir tepsi kullanýlarak
piþirim yapmak için de kullanýlabilir. Bu
durumda, piþirme iþlemini daha kolay takip
edebilmek için en alttaki raf kýlavuzlarýný
kullanmalýsýnýz.
- Buna ek olarak, fýrýn özellikle konserve ve
reçellerin sterilize edilmesi, ev-yapýmý
meyve þuruplarýnýn piþirilmesi ve mantar
ya da meyvelerin kurutulmasý için önerilir.
Izgara
- Havanýn en iyi þekilde devir daim
yapabilmesi ve yemeði yað ve suyu
býrakarak alabilmek için, birçok yemek
ýzgara tepsisindeki ýzgaranýn üzerine
konulmalýdýr. Balýk, ciðer ve böbrek gibi
yiyecekleri, tercihinize göre direk ýzgara
tepsisinin üzerine koyabilirsiniz.
- Sývýlarýn sýçramasýný önlemek için yiyecek
ýzgaradan önce iyice kurulanmalýdýr. Yaðsýz
etlere ve balýklara, piþirme süresince nemli
kalabilmeleri için az bir miktar yað veya
eritilmiþ tereyaðý ile sürünüz.
- Domates ve mantar gibi malzemeler, etleri
ýzgara yaparken ýzgaranýn altýna
yerleþtirilebilir
- Ekmek kýzartýrken, en üstteki raf
pozisyonunu kullanmanýzý öneririz.
- Yiyecek, piþirme esnasýnda gerektiði
þekilde çevrilmelidir.
Sadece üst fýrýn rezistansý
Bu fonksiyon, piþirimi sona eren lazanya, çoban
böreði, karnabahar, peynir gibi yiyeceklerin
üzerlerinin kýzartýlmasý için uygundur.
Sadece alt fýrýn rezistansý
Bu fonksiyon, özellikle de is pasta ve hamur
iþlerini piþirmek için faydalýdýr. Alt kýsýmlarýnýn
iyice piþmesini saðlamak için sebzeli ve meyveli
turtalarý piþirirken de kullanýlabilir.
Ýstenilen ýsýya ulaþýlana kadar termostat
kontrol lambasý yanýk kalacaktýr. Daha
sonra, sýcaklýða ulaþýldýðýný belirtmek
üzere dönüþümlü olarak yanýp
sönecektir.
Geleneksel (normal) piþirme
- Orta raf pozisyonu, en iyi ýsý daðýlýmýný
saðlar. Alt kýsýmlarýn daha kýzarmýþ olmasý
için raf pozisyonunu alçaltýnýz. Üst kýsýmlarýn
kýzarmasý için raf pozisyonunu yükseltiniz.
- Kullanýlan tepsi ve tabaðýn yapýldýðý
malzeme ve yüzey kaplamasý alt kýsýmlarýn
kýzarmasýný etkileyecektir. Emaye, koyu, aðýr
veya yapýþmaz yüzeyli kaplar alt kýsmýn
kýzarma oranýný artýrýrken, fýrýnda
kullanýlabilen cam kaplar, parlak
alüminyum veya cilalý çelik tepsiler ýsýyý
yansýtýr ve daha az kýzarmasýna neden olur.
- Yiyeceðin her tarafýnýn eþit piþmesi için
tepsinin ortasýna koyunuz.
- Yemek malzemelerinin fýrýnýn tabanýna
dökülmesini önlemek ve temizlik iþleminin
daha kolay yapýlabilmesi için yemekleri
uygun boyuttaki tepsilere yerleþtiriniz.
- Yemekleri, konserveleri veya piþirme
tepsilerini direk olarak fýrýnýn tabanýna
koymayýnýz, çünkü taban çok sýcaktýr ve
fýrýna zarar verebilirsiniz. Bu ayarý
kullanýrken, ýsý hem üst hem de alt ýsýtýcý
rezistanslardan gelir. Bu durum, tek bir
raf pozisyonunda piþirim yapabilmenizi
saðlar ve sebzeli ve meyveli turtalar gibi
altýnýn kýzarmasý gereken yemekleri
piþirmek için özellikle uygundur.
Üst kýsýmlarýnýn ekstra kýzarmasý gereken
kýzartmalar, lazanyalar ve güveçler de
geleneksel tip fýrýnlarda iyi piþerler.
Geleneksel fýrýnýn kullanýmý
1. Fýrýn fonksiyonu kontrol düðmesini
istediðiniz piþirme fonksiyonuna getirin
.
2. Termostat kontrol düðmesini istenilen ýsýya
ayarlayýn.
Buz çözme
Fýrýn faný ýsýtma yapmadan çalýþýr ve oda
sýcaklýðýnda havayý fýrýnýn içinde devir-daim yapar.
Termostat kontrol düðmesinin OFF/kapalý
konumunda olduðundan emin olunuz.