67
Satın almış olduğunuz model içindeki aksesuarlar, ambalaj üzerinde bulunan etikette belirtilmektedir.
Güvenliğe ilişkin tavsiyeler
• Cihazın kullanım kitapçığında belirtilenlere aykırı bir şekilde kullanılmasından doğacak durumlardan üretici
sorumlu değildir.
• Elektrik bağlantısını yapmadan önce, ürün etiketi üzerinde belirtilen voltaj değerinin şebeke voltajı ile aynı
olduğundan emin olun.
• Cihazınız sadece ev içerisinde kullanım için tasarlanmıştır.
• Bu cihaz ziksel, duyusal veya zihinsel engeli olan (erişkin veya çocuk) veya cihaz hakkında hiçbir tecrübe
veya bilgisi olmayan şahıslar tarafından, güvenliklerinden sorumlu bir kişinin gözetimi altında olmadıkları
veya bu kişi tarafından cihazın kullanımı konusunda eğitilmedikleri takdirde kullanılmamalıdır.
• Çocukların cihazla oynamamasına dikkat edilmelidir.
• Cihazınızın şini, cihazınızı kullandıktan hemen sonra ve temizleyeceğiniz zaman (hatta elektrik kesintisi
halinde bile) prizden çıkarın.
• Bu tip bir durumda yetkili servise başvurun (yetkili servisler listesine bkz).
• Cihazın temizliği ve bakımı dışındaki tüm işlemlerin, yetkili bir servis tarafından gerçekleştirilmesi
gerekmektedir (yetkili servisler listesine bkz)
• Cihazı, besleme kablosunu ve şini suya veya bir başka sıvı içine sokmayın.
• Besleme kablosunu çocukların ulaşamayacakları yerlerde muhafaza edin.
• Besleme kablosunun cihazın sıcak yüzeyleriyle temas etmemesine, ısı kaynaklarının civarında veya keskin
yüzeyler üzerinde bulunmamasına dikkat edilmelidir.
• Herhangi bir tehlikeye mahal vermemek için, hasarlı unsurları yetkili servislerce değiştirtin (yetkili servisler
listesine bkz).
• Emniyetiniz için, sadece cihazınızla uyumlu olan, yetkili merkezlerde satılan aksesuarlar ve yedek parçalar
kullanın.
• Besinleri baca içinde yönlendirmek için daima ittiriciyi kullanın, parmaklarınızı, çatal, kaşık, bıçak veya
herhangi başka bir nesneyi bu amaçla kullanmayın.
• Doğrayıcı bıçağına, karıştırma haznesinin ve değirmenin bıçağına, sebze kesme disklerine müdahale ederken
dikkatli olun: Son derece keskindirler. Haznenin içini boşaltmadan önce, mülti fonksiyon bıçağını (d), hareket
ettirici ünitesinden (c) mutlaka çıkarmış olmanız gerekmektedir.
• Cihazınızı boş olarak çalıştırmayın.
• Mikser haznesini daima kapağı ile birlikte kullanın.
• Hareket halindeki parçalara asla dokunmayın, aksesuarları çıkarmadan önce tamamen durmalarını bekleyin.
• Aksesuarları mutfak kabı olarak kullanmayın (dondurma – pişirme).
• Aksesuarları mikro-dalga fırında kullanmayın.
• İşleyiş halinde olan aksesuarların üzerine, saç, eşarp, kravat vb. unsurların sarmamasına dikkat edin.
• Cihazınızı çekmecesinden tutarak taşımayın.
TR
68
Ürünün Tanıtımı
Çalıştırma
• İlk kullanımdan önce, tüm aksesuarları sıcak sabunlu su ile kayın (bkz. Temizleme paragrafı). Durulayın ve
kurulayın.
• Motor bloğunu (a) düz, temiz ve kuru bir zemin üzerine koyun.
• Cihazınızın şini prize takın.
• Pulse (aralıkçalıştırma): Bazı karışımların daha iyi kontrol edilebilmesi için, Pulse fonksiyonunu kullanmak
amacıyla (a3) düğmesini Pulse konumuna getirin.
• Devamlı çalıştırma: (a3) düğmesini 1 veya 2 konumuna getirin.
• Durma: (a3) düğmesini 0 konumuna getirin.
Paragraf numaraları çerçeveler içindeki şemaların numaralarına karşılık gelmektedir.
1: Kıyıcı haznesinin ve kapağın yerleşimi
KULLANILAN AKSESUARLAR:
• Hazne takımı (b).
AKSESUARLARIN TAKILMASI:
• Hazneyi (b3) motor bloğu (a) üzerine yerleştirin, haznenin tutacağı düğmenin hafçe sağına gelecek.
• Hazneyi (b3) sağa çevirerek kilitleyin.
• Kapağı (b2) hazne (b3) üzerine kapatın. Haznenin tutacağını sağa doğru ittirerek kapağı kilitleyin.
Kapak (b2) hazne (b3) üzerine kilitlenmeden önce, haznenin (a) motor bloğuna kilitlenmesi gerekir.
2: Kıyıcı haznesinin ve kapağın çıkarılması
• Kilidini açmak için, kapağı saat yönünde çevirin ve haznenin tutacağını serbest bırakın. Artık kapağı kaldırabilir
ve yerinden çıkarabilirsiniz.
• Kilidini açmak için, hazneyi saat yönünde çevirin.
• Ancak bu aşamada hazneyi motor bloğundan kaldırabilir ve çekebilirsiniz.
a Motor bloğu
a1 : Motor bloğu yavaş çıkışı
a2 : Motor bloğu hızlı çıkışı
a3 : Hız seçme anahtarı: Pulse pozisyonu (kesik
kesik çalıştırma)-0-1-2
b Kıyıcıhaznesi takımi
b1 : Doz ayarlayıcı ittirici
b2 : Boğazli kapak
b3 : Hazne
c Hareket sağlayıcı
MODELE GÖRE AKSESUARLAR:
d Mülti fonksiyonlu bıçak
e Karıştırma diski
f Sebze kesme kartuşları
A: İnce rendeleme
D: İnce dilimleme
C: Kalın rendeleme
G: Reibekuchen / Parmesan
H: Kalın dilim
E: Kızartmalık patates dilimi kesme
g Kartuş desteği
h Karıştırma haznesi
h1 : Ölçü ayar kapağı
h2 : Kapak
h3 : Hazne
i Narenciye Sıkacağı
i1 : Koni
i2 : Narenciye sıkacağı hareket
mekanizması
i3 : Sepet
j Taze baharat değirmeni
j1 : Kapak
j2 : Taze baharat değirmeni haznesi
k Spatula
l Aksesuar çekmecesi
TR
69
3 : Karıştırma/karma/kıyma/yoğurma
KULLANILAN AKSESUARLAR:
• Hazne takımı (b).
• Hareket mekanizması (c).
• Mülti fonksiyon bıçaklar (d).
AKSESUARLARIN MONTAJI :
• Hazneyi (b3) motor bloğu (a) üzerine yerleştirin ve kilitleyin.
• Mülti fonksiyon bıçağını (d) hareket mekanizması (c) üzerine geçirin, hepsini birden motor bloğu (a1) çıkışı
üzerine takın.
• Malzemeleri hazne içine doldurun.
• Kapağı (b2) yerleştirin ve hazne (b3) üzerine kilitleyin.
• Hazne ve kapak ikilisini çıkarmak için: Kapağın kilidini açın, sonra haznenin kilidini açın
YOĞURMA/ KARIŞTIRMA
• Cihazı çalıştırmak için, hız anahtarını (a3) 2. konuma getirin.
Aşağıdaki oranlarda yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz:
- 600 g kalın hamur: Beyaz ekmek hamuru, pizza hamuru… 30 sn.
- 500 g özel ekmek hamuru: Çavdar ekmeği, tam tahıl ekmeği, tahıl ekmeği…30 sn
Aşağıdaki oranlarda karıştırabilirsiniz:
- 600 g haf hamur: Bisküvi, kek, yoğurtlu …. yaklaşık 1 dk 30 sn.
Ayrıca 1 litre krep hamuru vb. hamurları 1 dk ila 1 dk 30 sn arasında karıştırabilirsiniz.
KIYMA
• Cihazı çalıştırmak için, z anahtarını (a3) 2. konuma getirin veya daha iyi kontrol edebilmek in “pulse”
fonksiyonunu kullanın.
300 g malzemeyi kıyabilirsiniz:
- Çiğ veya pişmiş et (Kemikleri ve sinirleri alınmış, kuşbaşı doğranmış)
- Çiğ veya pişmiş balık (Derisi ve kılçığı temizlenmiş).
- Sert ürünler: Peynir, kuru yemiş, bazı sebzeler (havuç, kereviz..).
- Yumuşak ürünler: Bazı sebzeler (Soğan, ıspanak ...).
KARIŞTIRMA
• Cihazı çalıştırmak için, hız anahtarını (a3) 2. konuma getirin.
0,5 litre çorba, komposto vb. Için 20 sn.
4: Rendeleme/Dilimleme
KULLANILAN AKSESUARLAR :
• Hazne takımı (b).
• Hareket mekanizması (c).
• Seçime göre kartuş (f ) (modele göre).
• Kartuş desteği (g).
AKSESUARLARIN MONTAJI:
• Hazneyi (b3) motor bloğu (a) üzerine takın ve kilitleyin.
• Seçilen kartuşu (f) kartuş desteğine (g) takın, hareket mekanizması eksenini
maksimum ölçüde (c) kart(f) içine sokun ve hepsini birden kilitleyin, ardından
hepsini motor bloğu çıkışına (a1) yerleştirin.
• Kapağı(b2) kapatın ve hazne (b3) üzerine kilitleyin.
• Hazne ve kapak ikilisini çıkarmak için: Kapağın kilidini açın, sonra haznenin kilidini açın.
ÇALIŞTIRMA VE TAVSİYELER:
• Malzemeleri kapağın besleme boğazından doldurun ve ittirici (b1) ile yönlendirin.
• Hız seçme anahtarını (a3) dilimlemek için 1 veya rendelemek için 2 konumuna getirin.
Kartuşlarla birlikte hazırlayabilirsiniz (modeline göre):
- İri rendeleme (C) / İnce rendeleme (A): Kereviz, patates, havuç, peynir...
- Kalın dilimleme (H) / İnce dilimleme (D): Patates, soğan, salatalık, pancar, patates, havuç,lahana...
- Patates kızartması dilinleri (E) :Kızartmalar
- Reibekuchen / parmesan (G) : parmesan, hindistancevizi…
Hareket
mekanizmasının
metal ekseninin (c)
boğazlı kapağın
ortasına (b2)
yerleştirildiğinden
emin olun
TR
70
5: Karma / Yavaş çırpma / hızlı çırpma
KULLANILAN AKSESUARLAR:
• Hazne takımı (b).
• Hareket mekanizması (c).
• Karma diski (e).
AKSESUARLARIN MONTAJI:
• Hazneyi (b3) motor bloğu üzerine yerleştirin (a) ve kilitleyin.
• Doğru yönde ittirin ve karma diskini (e) hareket mekanizması (c) üzerine takın ve
hepsini birden motor bloğu çıkışına (a1) yerleştirin.
• Malzemeleri hazneye doldurun.
• Kapağı yerleştirin (b2) ve hazne (b3) üzerine kilitleyin.
• Hazne ve kapak ikilisini çıkarmak için: Kapağın kilidini açın, sonra haznenin kilidini
açın.
ÇALIŞTIRMA VE TAVSİYELER:
• Çalıştırmak için, hız seçme anahtarını (a3) 2. pozisyona getirin.
Yoğun kıvamlı hamurları yoğurmak veya haf hamurları karıştırmak için bu aksesuarı asla kullanmayın.
Bunları hazırlayabilirsiniz: Mayonez, soslar, yumurta beyazı (1 ila 6), çırpma krema, chantilly (0,2 litreye dek).
6 : it miktarda dıtma/kaştırma/ince karıştırma
(modeline göre)
KULLANILAN AKSESUARLAR :
• Mikser haznesi takımı (h).
AKSESUARLARIN MONTAJI:
• Malzemeleri hazne üzerinde belirtilen maksimum seviyeyi geçmeden mikser haznesi (h3) içine doldurun.
• Bir ölçme kapağı (h1) ile donatılmış olan kapağı(h2) hazne üzerine takın ve kilitleyin.
• Birleştirilen hazneyi (h) motor bloğu çıkışına (a2) yerleştirin ve mikser haznesinin tutacağını kendinize gelecek
şekilde getirin.
• Mikser haznesini motor bloğundan çıkarmadan önce robotun tamamen durmasını bekleyin.
ÇALIŞTIRMA VE TAVSİYELER:
• Çalıştırmak için hız seçme anahtarını (a3) 1 veya 2 pozisyonuna getirin.
Daha iyi bir kontrol için, Pulse fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
• Mikser haznesini asla kaynar sıcaklıkta bir sıvı ile doldurmayın.
• Mikser haznesini asla kuruyemişler ile kullanmayın (fındık, badem, fıstık… )
• Mikser haznenizi daima kapağı ile birlikte kullanın.
• Hazne içinde sıvı malzemeleri daima katı olan malzemelerden önce doldurun ve maksimum seviyeyi aşmayın:
- Koyu karışımlar için 1 l .
- Sıvı karışımlar için 0.8 l
• Karıştırma işlemi sırasında malzemeler eklemek in, ölçme kapağı(h1) kapaktan çıkarın ve malzemeleri
doldurma deliğinden doldurun, hazne üzerinde belirtilen maksimum doldurma seviyesini aşmayın.
Maksimum kullanım zamanı: 3 dk.
Tavsiyeler:
• Karıştırma sırasında, malzemeler haznenin çeperlerine yapışırsa, cihazı durdurun ve şini prizden çekin. Mikser
haznesi takımını cihazın gövdesinden çıkarın. Spatula ile, malzemenin bıçak üzerine düşmesini sağlayın.
Ellerinizi veya parmaklarınızı asla hazne içine veya bıçağın civarına koymayın.
Şunları yapabilirsiniz:
• İnce karıştırılmış çorba, krema, meyve püresi, milk-shake, kokteyl
• İnce hamurlar (Krep, lokma vb. hamurlar)
Karma diskini
doğru yönde takın:
5. şekle bkz.
TR
71
7 : Narenciye sıkma (modeline göre)
KULLANILAN AKSESUARLAR:
• Narenciye sıkcağı (i).
• Hazne (b3).
AKSESUARLARIN MONTAJI:
• Hazneyi (b3) motor bloğu (a) üzerine yerleştirin ve kilitleyin.
• Hareket mekanizmasını (i2) motor bloğu çıkışına (a1) kaydırın.
• Sepeti (i3) hazne üzerine yerleştirin ve kilitleyin.
• Koniyi (i1) sepetin boğazına (i3) yerleştirin.
Narenciye sıkacağı takımını çıkarmak için: Sepetin (i3) ve sonra haznnein kilidini açın ve artık ikisini birden motor
bloğundan çıkarabilirsiniz.
ÇALIŞTIRMA VE TAVSİYELER:
• Bir yarım portakalı koni (i1) üzerine koyun
• Çalıştırmak için hız ayar düğmesini (a3) 1 konumuna getirin.
Hazneyi boşaltmadan 0.6 litreye dek meyve suyu elde edebilirsiniz.
Dikkat: Sepeti her 0.2 litrede bir durulamanız gerekmektedir.
8 : Düşük miktarda malzemenin ince kıyılması
(modele göre)
KULLANILAN AKSESUARLAR:
• Taze baharat kıyıcı takımı (j).
AKSESUARLARIN MONTAJI:
• Malzemeleri taze baharat değirmenine (j2) doldurun.
• Kapağı (j1) taze baharat değirmeni haznesine (j2) takın ve saat yönünde çevirerek kilitleyin.
• İkisini birden motor bloğu üzerine yerleştirin (a).
ÇALIŞTIRMA VE TAVSİYELER:
• Çalıştırmak için hız seçimi anahtarını (a3) «2» konumuna getirin, çalışma sırasında taze baharat değirmenini
motor bloğu üzerinde tutun.
Karışımı daha iyi kontrol edebilmek için, «Pulse» fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Taze baharat değirmeni ile (j) birkaç saniyede şunları kıyabilirsiniz:
- Sarımsak, maydonoz, soğan, peksimet (galete elde etmek için), jambon… Maksimum Miktar / Zaman : 50g /
10s
- Kuru kayısı, kuru incir, çekirdeği çıkarılmış kuru erik Maksimum Miktar / Zaman : 80g / 5s
• Hazneyi boşaltırken, bıçağa çok dikkat edin, çok keskindir.
9: Aksesuarların yerleşimi
(modele göre)
• Robotunuz entegre bir muhafaza çekmecesi (i) ile donatılmıştır. Bu çekmece içine mülti fonksiyon bıçağını (d)
ve 4 adet sebze kesme kartuşlarını (f) koyabilirsiniz.
• Aksesuarları yerlerine koyduktan sonra, muhafaza çekmecesini (i) motor bloğu içine (a) ittirin.
Temizleme
• Cihazın şini prizden çıkarın.
• Daha kolay bir temizleme için, aksesuarları kullanımlarından hemen sonra durulayın
• Aksesuarları temizleyin ve silin: Bulaşık makinesinde yıkanabilirler.
• Mikser haznesi (h3) içine birkdamla sıvı sabun katılmış sıcak su dökün. Ölçme kapağı (h1) ile donatılmış
kapağı (h2) kapatın. Birkaç defa pulse kullanın. Cihazın şini prizden çıkarın. Hazneyi durulayın.
• Motor bloğunu (a) asla suya saldırmayın veya su altına tutmayın. Nemli bir sünger ile silin.
TR
72
Aksesuarın bıçakları çok keskindir. Müdahale ederken dikkatli olun.
İp ucu: Aksesuarların malzemeler tarafından boyanması durumunda (havuç, portakal...), Sıvı yağa batırılmış bir
bez ile silin ve alışılagelen şekilde yıkayın.
Muhafaza
• Robotonuzu rutubetli ortamda muhafaza etmeyin.
Cihazınız çalışmıyor ise, ne yapmalısınız?
• Cihazınız çalışmıyor ise, şunları kontrol edin:
- Cihazın elektrik bağlantısının
- Her bir aksesuarın yerine doğru olarak takıldığının
• Cihazınız halen daha çalışmıyor mu? Yetkili bir servise başvurun (Servis kitapçığındaki listeye bkz.).
Ambalaj unsurlarının cihazın imha edilmesi
• Ambalaj çevre in tehlike arz etmeyen malzemelerden oluşmaktadır. Bu nedenle yürürlükte
bulunan gferi dönüşüm düzemlemelerine uygun olarak imha edilebilir.
Cihaz kullanım ömrü sonuna geldiğinde, lütfen belediyenizin yetkili servisine danışın.
Kullanım ömrü sonuna gelen elektrikli ve elektronik
cihazlar
Çevre korumasına katkıda bulunun!
Cihazınız geri dönüşümü sağlanabilen veya yeniden değerlendirilebilir olan birçok malzeme içerir.
Uygun işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için, cihazınızı ilgili toplama merkezine veya yetkili
satıcınıza bırakın.
Aksesuarlar
• Cihazınızı kişisel ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilir, yetkili servis merkezinden veya satıcınızdan aşağıdaki
aksesuarları edinebilirsiniz:
- Sebze kesme kartuşları
A: İnce rende
D : İnce dilim
C : Kalın rende
H : Kalın dilim
G Reibekuchen/Parmesan
E : Patates kızartması dilimi
- Taze baharat değirmeni
- Mikser haznesi
- Meyve sıcakağı
DİKKAT:
Bir aksesuarı elde etmek için, lütfen bu kitapçığa başvurun.
TR
73
Bazı temel tarifler
Beyaz ekmek hamuru
375 g un – 225 g ılık su – 1 paket ekmek mayası – 5 g tuz
Mülti fonksiyon bıçağı ile donatılmış hazne içine, un, tuz, kabartma tozu koyun. 2. hızda çalıştırın ve ilk
saniyelerden itibaren doldurma boğazından ılık su doldurun. Hamur top halini almaya başlayınca (yaklaşık
30 sn), robotu durdurun. Hamurun sıcak bir ortamda iki katı hacime ulaşıncaya dek kabarmasını bekleyin.
Ardından, hamura şekil vermek için yeniden yoğurun, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisi üzerine koyun.
Bir kez daha kabarmasını bekleyin. Fırınınızı 8. derecede (240°) ısıtın. Ekmek iki katı hacime ulaştığında,
fırına koyun ve sıcaklığı 6. seviyeye (180°) düşürün. 30 dakika boyunca pişirin. Aynı zamanda, fırının içine,
ekmeğin kabuğunun oluşumunu kolaylaştırmak için içi su dolu bir bardak su koyun.
Pizza hamuru
150 g un – 90 g ılık su – 2 yemek kaşığı sıvıyağ – ½ ekmek mayası –tuz
Mültifonksiyon bıçağı ile donatılmış olan hazne içine, unu, tuzu, ekmek mayasını koyun. 2. hızda çalıştırın
ve ilk saniyelerden itibaren ılık su ve sıvıyağı doldurma boğazından kün. Hamur yuvarlak bir hal
aldığında (15-20 sn), robotu durdurun. Hamurun sıcak bir ortamda hacminin iki katı oluncaya dek
kabarmasını bekleyin. Fırını 8. derecede (240°) önceden ısıtın. Bu sırada, hamuru yayın ve içini arzunuza
göre doldurun: Domates püresi, soğan, mantar, mozzarella, jambon vb. Pizzanızı birksiyah zeytin işe
süsleyin ve üzerine peynir rendeleyin, bir kdamla zeytinyağı dökün. Doldurulmuş pizzayı yağlanmış ve
unlanmış fırın tepsisine koyun. Pişme durumunu takip ederek, 15 ila 20 dakika kadar pişirin.
Turta hamuru
280 g un – 140 g yumuşamış tereyağı– 70 ml su – bir tutam tuz
Mülti fonksiyon çağı ile donatılmış olan robotun haznesi ine, unu, tuzu ve tereyağını koyun. Birkaç
saniye boyunca 2. viteste çalıştırın. Ardından kapağın doldurma boğazından su dökün. Hamur top halini
alınacaya dek (25 ila 30 sn) çalıştırın. En az bir saat kadar dinlenmeye bırakın ve tepsi üzerine yayarak,
arzunuza göre doldurun.
Krep hamuru
(Mülti fonksiyon bıçağı olan hazne veya mikser kabı içinde)
160 g un– 1/3l süt – 2 yumurta– ½ çay kaşığı tuz – 2 yemek kaşığı sıvıyağ– 10 g şeker (tercihe göre) Rom (damak
lezzetine göre)
lti fonksiyon bıçı ile donatılmış olan robotun haznesi ine tüm malzemeleri doldurun : Un, t, yumurta,
şeker ve Rom. 20 sn boyunca 1. hızda çalıştır. Ardından 25 sn boyunca 2. hızda çalıştırın. Mikser haznesi içine,
un hariç tüm malzemeleri doldurun. 2. hızda çalıştırın ve birksaniye sonra haznenin kapağının orta
deliğinden yavaş yavaş unu ilave edin ve 45. sn boyunca karıştırın.
Kek
150 g un – ½ paket kabartma tozu - 150 g eritilmiş tereyağı – 150 g şeker - 3 yumurta – 1 tutam tuz
Mülti fonksiyon bıçağı ile donatılmış robotun haznesi içine, tüm malzemeleri doldurun. 1 dk 30 sn sonra
2. hızda çalıştırın. Fırını 6. seviyede (180°) ısıtın. Karışımı kek kalıbına boşaltın, ardından 40 dk boyunca
pişirin.
Baharatlı kek
150 g un – 70 g eritilmtereyağı – 70 g şeker 3 yumurta – 50 ml süt 2 çay kaşığı kabatma tozu - 1 çay kaşığı
tarçın– 1 çay kaşığı zencefil – 1 çay kaşığı muskat rendesi – 1 adet portakal kabuğu rendesi – 1 tutam karabiber.
Mülti fonksiyon bıçak ile donatılmış olan robot haznesi içine tüm malzemeleri doldurun. 2. hızı seçin ve
50 sn çalıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kalıp içine doldurun ve 50 dk boyunca 6. derecede (180°C) pişirin.
Meyve püresi veya marmelat ile birlikte ılık veya soğuk olarak servis yapın.
TR
74
Çikolatalı pasta
5 yumurta, 200 g şeker, 3 yemek kaşığı un, 200 g eritilmiş tereyağı, 200 g çikolata, 1 kabartma tozu, 100 ml süt
Çikolatayı 2 yemek kaşığı su ile birlikte sıcak su içinde bekleterek eritin. Tereyağını ilave edin ve karışım iyice
eriyene dek karıştırın. Mülti fonksiyon bıçağı ile donatılmış olan hazne içine, şekeri ve yumurtaları koyun.
Karışım köpüklü birşekilde kabarana dek 45 sn boyunca 2. hızda çalıştırın. Robotu durdurmadan, kapağın
doldurma boğazından eritilmiş çikolatayı, unu, kabartma tozunu ve sütü ilave edin, 15 sn robotu çalıştırın.
Yağlanmış kalıp içine boşaltın, yaklaşık 1 saat boyunca 5/6. derecede (160°C) pişirin.
Krem Chantilly
200 ml de soğuk sıvı süt kreması, 30 g toz şeker
Haznenin soğuk olması gerekir, birkaç dakika bozdolabına koyun.
Karma diski ile donatılmış olan hazne içine, krema ve şekeri koyun. 2. hızı seçin ve 40 s karıştırın.
Mayonez
1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı hardal, , 1 yemek kaşığı sirke,, ¼ litre sıvıyağ, tuz, karabiber
Karma diski ile donatılmış kabın içine, sıvıyağ hariç tüm malzemeleri doldurun. 2. hızı seçin ve 5s çalıştırın,
ardından robotu durdurmadan, doldurma borusu içinden yavaş bir şekilde sıvıyağı boşaltın. Mayonez
tuttuğunda, solgun bir renk alır.
Dikkat:Mayonezin başarılı olması için malzemelerin oda sıcaklığında olmaları gerekir.
Not: Buzdolabında muhafaza edin ve 24 saat içinde tüketin.
TR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132