69
3 : Karıştırma/karma/kıyma/yoğurma
KULLANILAN AKSESUARLAR:
• Hazne takımı (b).
• Hareket mekanizması (c).
• Mülti fonksiyon bıçaklar (d).
AKSESUARLARIN MONTAJI :
• Hazneyi (b3) motor bloğu (a) üzerine yerleştirin ve kilitleyin.
• Mülti fonksiyon bıçağını (d) hareket mekanizması (c) üzerine geçirin, hepsini birden motor bloğu (a1) çıkışı
üzerine takın.
• Malzemeleri hazne içine doldurun.
• Kapağı (b2) yerleştirin ve hazne (b3) üzerine kilitleyin.
• Hazne ve kapak ikilisini çıkarmak için: Kapağın kilidini açın, sonra haznenin kilidini açın
YOĞURMA/ KARIŞTIRMA
• Cihazı çalıştırmak için, hız anahtarını (a3) 2. konuma getirin.
Aşağıdaki oranlarda yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz:
- 600 g kalın hamur: Beyaz ekmek hamuru, pizza hamuru… 30 sn.
- 500 g özel ekmek hamuru: Çavdar ekmeği, tam tahıl ekmeği, tahıl ekmeği…30 sn
Aşağıdaki oranlarda karıştırabilirsiniz:
- 600 g haf hamur: Bisküvi, kek, yoğurtlu …. yaklaşık 1 dk 30 sn.
Ayrıca 1 litre krep hamuru vb. hamurları 1 dk ila 1 dk 30 sn arasında karıştırabilirsiniz.
KIYMA
• Cihazı çalıştırmak için, hız anahtarını (a3) 2. konuma getirin veya daha iyi kontrol edebilmek için “pulse”
fonksiyonunu kullanın.
300 g malzemeyi kıyabilirsiniz:
- Çiğ veya pişmiş et (Kemikleri ve sinirleri alınmış, kuşbaşı doğranmış)
- Çiğ veya pişmiş balık (Derisi ve kılçığı temizlenmiş).
- Sert ürünler: Peynir, kuru yemiş, bazı sebzeler (havuç, kereviz..).
- Yumuşak ürünler: Bazı sebzeler (Soğan, ıspanak ...).
KARIŞTIRMA
• Cihazı çalıştırmak için, hız anahtarını (a3) 2. konuma getirin.
0,5 litre çorba, komposto vb. Için 20 sn.
4: Rendeleme/Dilimleme
KULLANILAN AKSESUARLAR :
• Hazne takımı (b).
• Hareket mekanizması (c).
• Seçime göre kartuş (f ) (modele göre).
• Kartuş desteği (g).
AKSESUARLARIN MONTAJI:
• Hazneyi (b3) motor bloğu (a) üzerine takın ve kilitleyin.
• Seçilen kartuşu (f) kartuş desteğine (g) takın, hareket mekanizması eksenini
maksimum ölçüde (c) kartuş (f) içine sokun ve hepsini birden kilitleyin, ardından
hepsini motor bloğu çıkışına (a1) yerleştirin.
• Kapağı(b2) kapatın ve hazne (b3) üzerine kilitleyin.
• Hazne ve kapak ikilisini çıkarmak için: Kapağın kilidini açın, sonra haznenin kilidini açın.
ÇALIŞTIRMA VE TAVSİYELER:
• Malzemeleri kapağın besleme boğazından doldurun ve ittirici (b1) ile yönlendirin.
• Hız seçme anahtarını (a3) dilimlemek için 1 veya rendelemek için 2 konumuna getirin.
Kartuşlarla birlikte hazırlayabilirsiniz (modeline göre):
- İri rendeleme (C) / İnce rendeleme (A): Kereviz, patates, havuç, peynir...
- Kalın dilimleme (H) / İnce dilimleme (D): Patates, soğan, salatalık, pancar, patates, havuç,lahana...
- Patates kızartması dilinleri (E) :Kızartmalar…
- Reibekuchen / parmesan (G) : parmesan, hindistancevizi…
Hareket
mekanizmasının
metal ekseninin (c)
boğazlı kapağın
ortasına (b2)
yerleştirildiğinden
emin olun
TR