8 Çırpıcı ile çalışırken, karışımı bütünleştirmek için düşük hızı tercih edin, ardından karıştırmak
için yüksek hıza geçin. Düşük hızda çalışan bir çırpıcı, mayonez yapımı için idealdir.
9 Sürahi ve doğrayıcı ile çalışırken, daha kalın parçalar elde etmek için düşük hızı ve daha ince
parçalar elde etmek için yüksek hızı kullanın. Parçaların büyüklüğü önemli olduğunda, düşük
hız size daha fazla kontrol olanağı sağlar.
10 Blender ayağını 2 dakikadan, çırpıcıyı 5 dakikadan, doğrayıcıyı 30 saniyeden uzun süre
kullanmayın ve yeniden kullanmaya başlamadan önce, motorun soğuması için 2 dakika
bekleyin.
blender ayağı
11 Genelde blender ayağı, normal bir blenderin yapabileceği her şeyi yapabilir, ancak
daha hızlıdır ve daha az bulaşık çıkarır; mayonez, milkshake, smoothies veya meyveli
içecekler haznenin içinde yapılır. Malzemeleri, pişireceğiniz tencere veya kasenin
içinde karıştırabilir, çırpabilir veya ezebilirsiniz.
12 Hangi kabı kullanırsanız kullanın, kabın sağlam ve düz bir yüzey üzerinde olmasına
dikkat edin ve kabı, çalışma tezgahının üzerinde hareket etmemesi için serbest elinizle
destekleyin.
13 Blender ayağını, paralel kenarlı borunun üst kısmı diğer tarafa geçecek şekilde sıvıya
daldırmayın.
sıcak sıvılar
15 Blender ayağı, kaynama noktasına yakın ısılara dayanabilir. Cihazı sıcak sıvılarda kullanırken,
bıçağın yüzeye eğimle temas etmesine izin vermeyin, kase/tencere/kap dışına sıvı
sıçratabilirsiniz.
16 Blender ayağını kızgın, hatta sıcak yağ içinde kullanmayın. Oldukça sıcak suya dayanabilirsiniz,
ancak aynı ısıdaki yağ, ciddi yanıklara neden olabilir. Su derhal akar ve cilt hızla kurur, ancak
yağ cilde yapışarak su toplamaya neden olacaktır.
çırpıcı
17 Genel olarak, bir blender yerine blender ayağını kullanırken, normalde bir balon çırpıcı
kullandığınız yerlerde çırpıcıyı kullanın, ancak burada işi, kol kaslarınız yerine cihazın sapı
yapacaktır.
18 Üzerinde çalıştığınız yiyeceğe daha yavaş, daha hassas işlem yapar.
19 Mayonez ve mereng yapımı ile yumurta çırpma işlemi için çok daha uygundur.
20 Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının en alt noktasına kadar itin.
21 Çırpıcıyı çıkarmak için, çırpıcı yuvasının dibinden çekin,
, Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının tabanı sıvının içinde kalacak şekilde sıvıya daldırmayın.
sürahi ve doğrayıcı
22 Sürahi ve doğrayıcıyı, mini bir gıda robotu olarak kullanabilirsiniz.
23 Size ayrıca ekmek kırıntısı yapacak, kurutulmuş sebzeleri toz haline getirecek ve fındık, ceviz,
vb. kuruyemişleri doğrayacaktır.
24 Sapın fişini prizden çıkarın.
25 Doğrayıcının plastik kısmını kavrayın; parmaklarınızı bıçaktan mümkün olduğunca uzak tutun.
26 Sürahinin tabanındaki şaftın üzerine indirin.
27 Malzemeleri ilave edin; sürahiyi, 1000 ml işaretinin üzerinde doldurmayın.
28 Sürahinin kapağını takın; doğrayıcının üst kısmı, kapağın alt tarafındaki döndürme
başlıklarına uyumludur.
29 Cihazın sapını, sürahi kapağının üst kısmına takın.
30 Doğrayıcıyı, fasılalı olarak birkaç saniye boyunca çalıştırın, aksi takdirde yiyeceği aşırı işleme
tehlikesi doğar.
31 Sapın fişini prizden çekin ve kapaktan çıkarın.