Kenwood AT511 El kitabı

Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

AT511, Kitchen Machine
Chef üzerinde kullanım
için
AT512, Kitchen
Machine Chef Major ve
Cooking Chef üzerinde
kullanım için
Kenwood eklerinizi kullanmadan
önce
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için
saklayın.
Tüm ambalajları ve etiketleri
çıkartın.
Parçayı yıkayın: bkz. ‘bakım ve
temizlik’.
Hamur karıştırıcı hafif malzemeleri
daha ağır karışımların içine
karıştırmak, örn. mereng, mus,
kremalı meyve tatlısı, Ceneviz Keki,
sufleler gibi ve kek karışımlarına
unu karıştırmak tasarlanmıştır.
Hamur, krema yağı ve hepsi bir
arada kek karışımları gibi akışkan
olmayan tarifler için
kullanılmamalıdır.
güvenlik
İlgili güvenlik uyarıları için ana
Mutfak Şefinizin kullanma talimatına
bakın.
hamur karıştırıcınızı
kullanma
1 Mutfak şefi kapalıyken, hamur
karıştırıcıyı takın ve mikser kafasını
alçaltın. Kap içindeki hamur
karıştırıcının pozisyonunu kontrol
edin . İdeal olarak hamur
karıştırıcı nerdeyse kâsenin
tabanına değmelidir.
2 Eğer açıklığın ayarlanması
gerekiyorsa mikser kafasını kaldırın
ve aleti çıkarın.
Sağlanan anahtar ile milin
ayarlanmasını sağlayarak somunu
yeterince sıkıştırın . Aleti kâsenin
tabanına yaklaştırmak için mili saat
yönünün tersine çevirin.
Aleti kâsenin tabanından
uzaklaştırmak için mili saat yönüne
çevirin. Somunu tekrar sıkıştırın.
3 Aleti miksere takın ve mikser
kafasını alçaltın. (Pozisyonunu
kontrol edin bkz. nokta 2). Alet
düzgün yerleşene kadar gerekli
oldukça yukarıdaki adımları tekrar
edin. Bu sağlandığında somunu
güvenle sıkıştırın.
4 En iyi sonuçlar için karıştırma
esnasında Minimum Hızı kullanın ve
önerilen değerler tablosuna bakın.
Tarif önerileri için Kenwood web
sitesine bakın.
71
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
ipuçları
Karıştırma performansını optimize
etmek için düşük hız gerektiğinden
yüksek hız kullanmayın.
Alet sıcak içerikli malzemelerde
kullanım için tasarlanmamıştır,
hamur karıştırıcıyı kullanmadan
önce malzemelerin soğumasına izin
verin.
En iyi sonuçlar için, yumurta akı
veya kremayı aşırı çırpmayın
çırpılmış karışım çok sıkı ise hamur
karıştırıcının karışımı doğru şekilde
karıştırması mümkün olmayacaktır.
Hava dışarı atılacağından ve
karışım çok gevşek olacağından
karışımı çok uzun süre
karıştırmayın. Karışım yeterince
birleştiğinde hemen durun.
Küreğin üzerinde veya kâse
kenarında kalan her türlü
karışmamış malzemeler spatula
kullanılarak dikkatlice çırpılmalıdır.
bakım ve temizlik
Hamur karıştırıcıyı sıcak sabunlu su
ile yıkayın, iyice kurulayın.
Alternatif olarak hamur karıştırıcı
bulaşık makinesinde de yıkanabilir.
servis ve müşteri
hizmetleri
Kablo hasar görmüşse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da yetkili
bir KENWOOD tamircisi tarafından
değiştirilmelidir.
Aşağıdakilerle ilgili yardıma
ihtiyacınız olursa:
aksesuarınızı kullanma veya
servis veya tamir
Cihazınızı satın aldığınız yerle
bağlantı kurun.
Kenwood tarafından İngiltere’de
dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir.
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN AT DİREKTİFİ 2002/96/AT
İLE UYUMLU OLARAK DOĞRU
ŞEKİLDE BERTARAF EDİLMESİ
İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ.
Kullanım ömrünün sonunda ürün evsel
atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş atık
toplama merkezine veya bu hizmeti
sağlayan bir satıcıya götürülmelidir. Ev
aletlerinin ayrı bir şekilde atılması
çevre üzerindeki olası negatif etkileri
azaltır ve aynı zamanda mümkün olan
malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin ayrı
olarak atılması gerekliliğini hatırlatmak
amacıyla üzeri çarpı ile işaretlenmiş
çöp kutusu resmi kullanılmıştır.
72
73
önerilen miktar tablosu Chef modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Ceneviz Keki/ Çırpma Yumurta 3 9 Maks. 4 5 dk. Yumurta ve şekeri kalın, mat ve
Çırpılmış Kek kremamsı olana kadar çırpın.
Hamur Un 85g 250g Min. 2 8 dk.
Karıştırıcı
Toplam karışım 350g 1Kg
Sufleler Çırpma Yumurta 2 6 Maks. 1 dk.
Hamur Toplam karışım 300g 900g Min. 1 dk.
Karıştırıcı
Kremalı Meyte Çırpma Krema 125ml 600ml Maks. 1 2 dk. Maks.
Tatlıları Hamur Meyve Püresi 80g 400g Min. 1 2 dk.
Karıştırıcı
Unu, pişirme kâğıdı üzerine
koyup ucunu huni şekline
getirerek ekleyin. Unu karışıma
minimum hızda azar azar
ekleyin. Bu işlem 8 dakika
kadar sürebilir, bu sebeple
sabırlı olun ve daha fazla un
eklemeden önce en son
eklediğiniz unun karışımla iyice
birleşmesini bekleyin.
Önce çırpılmış yumurta
beyazlarının dörtte birini hız
3’te çırpın, kalan yumurta
beyazlarını sonra ekleyip
çırpın.
74
önerilen miktar tablosu Chef modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Çikolatalı Mus Çırpma Toplam karışım 600g 1,5Kg Maks. 2
1
/2 dak
Hamur Min.
Karıştırıcı
Makaronlar Çırpma Toplam karışım 400g 900g Maks. 1 dk.
Hamur Min.
Karıştırıcı
Eritilmiş çikolatayı karışıma
ekleyin ve hepsini bir kerede
karıştırın. Yumurta aklarını her
seferinde biraz ekleyerek
karıştırın.
* Yukarıdaki bilgi sadece fikir vermek içindir ve tam tarife ve işlenen malzemelere bağlı olarak değişecektir.
Tabloda kullanılan yumurta ölçüleri = orta (53gr-63gr).
75
önerilen miktar tablosu Major modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Ceneviz Keki/ Çırpma Yumurta 3 12 Maks. 4 5 dk. Yumurta ve şekeri kalın, mat ve
Çırpılmış Kek kremamsı olana kadar çırpın.
Hamur Un 85g 320g Min. 2 8 dk.
Karıştırıcı
Toplam karışım 350g 1,3Kg
Sufleler Çırpma Yumurta 2 10 Maks. 1 dk.
Hamur Toplam karışım 300g 1,6Kg Min. 1 dk.
Karıştırıcı
Kremalı Meyte Çırpma Krema 125ml 1 l Maks. 1 2 dk.
Tatlıları Hamur Meyve Püresi 80g 670g Min. 1 2 dk.
Karıştırıcı
Unu, pişirme kâğıdı üzerine
koyup ucunu huni şekline
getirerek ekleyin. Unu karışıma
minimum hızda azar azar
ekleyin. Bu işlem 8 dakika
kadar sürebilir, bu sebeple
sabırlı olun ve daha fazla un
eklemeden önce en son
eklediğiniz unun karışımla iyice
birleşmesini bekleyin.
Önce çırpılmış yumurta
beyazlarının dörtte birini hız
3’te çırpın, kalan yumurta
beyazlarını sonra ekleyip
çırpın.
76
önerilen miktar tablosu Major modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Çikolatalı Mus Çırpma Toplam karışım 600g 2Kg Maks. 2
1
/2 dak
Hamur Min.
Karıştırıcı
Makaronlar Çırpma Toplam karışım 400g 1,6Kg Maks. 1 dk.
Hamur Min.
Karıştırıcı
Eritilmiş çikolatayı karışıma
ekleyin ve hepsini bir kerede
karıştırın. Yumurta aklarını her
seferinde biraz ekleyerek
karıştırın.
* Yukarıdaki bilgi sadece fikir vermek içindir ve tam tarife ve işlenen malzemelere bağlı olarak değişecektir.
Tabloda kullanılan yumurta ölçüleri = orta (53gr-63gr).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131

Kenwood AT511 El kitabı

Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: