Kenwood AT511, AT512 El kitabı

  • Merhaba, ben bu dokümanı okudum ve {detected_brand} markasının {full_model_name_list} modelleri hakkında sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Bu kullanım kılavuzu, katlama aparatlarının doğru kullanımı, ayarları ve bakımı hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır. Örneğin, cihazın hafif malzemeleri karıştırmak için tasarlandığı, düşük hızda kullanılması gerektiği ve sıcak malzemelerle kullanılmaması gerektiği gibi önemli noktalara dikkat çekilmektedir. Ayrıca, cihazın bulaşık makinesinde yıkanabileceği de belirtilmektedir. Sorularınızı bekliyorum.
  • Karıştırma aparatının pozisyonu nasıl ayarlanır?
    Katlama aparatı hangi tarifler için uygundur?
    Katlama aparatı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler?
AT511, Kitchen Machine
Chef üzerinde kullanım
için
AT512, Kitchen
Machine Chef Major ve
Cooking Chef üzerinde
kullanım için
Kenwood eklerinizi kullanmadan
önce
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için
saklayın.
Tüm ambalajları ve etiketleri
çıkartın.
Parçayı yıkayın: bkz. ‘bakım ve
temizlik’.
Hamur karıştırıcı hafif malzemeleri
daha ağır karışımların içine
karıştırmak, örn. mereng, mus,
kremalı meyve tatlısı, Ceneviz Keki,
sufleler gibi ve kek karışımlarına
unu karıştırmak tasarlanmıştır.
Hamur, krema yağı ve hepsi bir
arada kek karışımları gibi akışkan
olmayan tarifler için
kullanılmamalıdır.
güvenlik
İlgili güvenlik uyarıları için ana
Mutfak Şefinizin kullanma talimatına
bakın.
hamur karıştırıcınızı
kullanma
1 Mutfak şefi kapalıyken, hamur
karıştırıcıyı takın ve mikser kafasını
alçaltın. Kap içindeki hamur
karıştırıcının pozisyonunu kontrol
edin . İdeal olarak hamur
karıştırıcı nerdeyse kâsenin
tabanına değmelidir.
2 Eğer açıklığın ayarlanması
gerekiyorsa mikser kafasını kaldırın
ve aleti çıkarın.
Sağlanan anahtar ile milin
ayarlanmasını sağlayarak somunu
yeterince sıkıştırın . Aleti kâsenin
tabanına yaklaştırmak için mili saat
yönünün tersine çevirin.
Aleti kâsenin tabanından
uzaklaştırmak için mili saat yönüne
çevirin. Somunu tekrar sıkıştırın.
3 Aleti miksere takın ve mikser
kafasını alçaltın. (Pozisyonunu
kontrol edin bkz. nokta 2). Alet
düzgün yerleşene kadar gerekli
oldukça yukarıdaki adımları tekrar
edin. Bu sağlandığında somunu
güvenle sıkıştırın.
4 En iyi sonuçlar için karıştırma
esnasında Minimum Hızı kullanın ve
önerilen değerler tablosuna bakın.
Tarif önerileri için Kenwood web
sitesine bakın.
71
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
ipuçları
Karıştırma performansını optimize
etmek için düşük hız gerektiğinden
yüksek hız kullanmayın.
Alet sıcak içerikli malzemelerde
kullanım için tasarlanmamıştır,
hamur karıştırıcıyı kullanmadan
önce malzemelerin soğumasına izin
verin.
En iyi sonuçlar için, yumurta akı
veya kremayı aşırı çırpmayın
çırpılmış karışım çok sıkı ise hamur
karıştırıcının karışımı doğru şekilde
karıştırması mümkün olmayacaktır.
Hava dışarı atılacağından ve
karışım çok gevşek olacağından
karışımı çok uzun süre
karıştırmayın. Karışım yeterince
birleştiğinde hemen durun.
Küreğin üzerinde veya kâse
kenarında kalan her türlü
karışmamış malzemeler spatula
kullanılarak dikkatlice çırpılmalıdır.
bakım ve temizlik
Hamur karıştırıcıyı sıcak sabunlu su
ile yıkayın, iyice kurulayın.
Alternatif olarak hamur karıştırıcı
bulaşık makinesinde de yıkanabilir.
servis ve müşteri
hizmetleri
Kablo hasar görmüşse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da yetkili
bir KENWOOD tamircisi tarafından
değiştirilmelidir.
Aşağıdakilerle ilgili yardıma
ihtiyacınız olursa:
aksesuarınızı kullanma veya
servis veya tamir
Cihazınızı satın aldığınız yerle
bağlantı kurun.
Kenwood tarafından İngiltere’de
dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir.
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN AT DİREKTİFİ 2002/96/AT
İLE UYUMLU OLARAK DOĞRU
ŞEKİLDE BERTARAF EDİLMESİ
İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ.
Kullanım ömrünün sonunda ürün evsel
atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş atık
toplama merkezine veya bu hizmeti
sağlayan bir satıcıya götürülmelidir. Ev
aletlerinin ayrı bir şekilde atılması
çevre üzerindeki olası negatif etkileri
azaltır ve aynı zamanda mümkün olan
malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin ayrı
olarak atılması gerekliliğini hatırlatmak
amacıyla üzeri çarpı ile işaretlenmiş
çöp kutusu resmi kullanılmıştır.
72
73
önerilen miktar tablosu Chef modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Ceneviz Keki/ Çırpma Yumurta 3 9 Maks. 4 5 dk. Yumurta ve şekeri kalın, mat ve
Çırpılmış Kek kremamsı olana kadar çırpın.
Hamur Un 85g 250g Min. 2 8 dk.
Karıştırıcı
Toplam karışım 350g 1Kg
Sufleler Çırpma Yumurta 2 6 Maks. 1 dk.
Hamur Toplam karışım 300g 900g Min. 1 dk.
Karıştırıcı
Kremalı Meyte Çırpma Krema 125ml 600ml Maks. 1 2 dk. Maks.
Tatlıları Hamur Meyve Püresi 80g 400g Min. 1 2 dk.
Karıştırıcı
Unu, pişirme kâğıdı üzerine
koyup ucunu huni şekline
getirerek ekleyin. Unu karışıma
minimum hızda azar azar
ekleyin. Bu işlem 8 dakika
kadar sürebilir, bu sebeple
sabırlı olun ve daha fazla un
eklemeden önce en son
eklediğiniz unun karışımla iyice
birleşmesini bekleyin.
Önce çırpılmış yumurta
beyazlarının dörtte birini hız
3’te çırpın, kalan yumurta
beyazlarını sonra ekleyip
çırpın.
74
önerilen miktar tablosu Chef modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Çikolatalı Mus Çırpma Toplam karışım 600g 1,5Kg Maks. 2
1
/2 dak
Hamur Min.
Karıştırıcı
Makaronlar Çırpma Toplam karışım 400g 900g Maks. 1 dk.
Hamur Min.
Karıştırıcı
Eritilmiş çikolatayı karışıma
ekleyin ve hepsini bir kerede
karıştırın. Yumurta aklarını her
seferinde biraz ekleyerek
karıştırın.
* Yukarıdaki bilgi sadece fikir vermek içindir ve tam tarife ve işlenen malzemelere bağlı olarak değişecektir.
Tabloda kullanılan yumurta ölçüleri = orta (53gr-63gr).
75
önerilen miktar tablosu Major modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Ceneviz Keki/ Çırpma Yumurta 3 12 Maks. 4 5 dk. Yumurta ve şekeri kalın, mat ve
Çırpılmış Kek kremamsı olana kadar çırpın.
Hamur Un 85g 320g Min. 2 8 dk.
Karıştırıcı
Toplam karışım 350g 1,3Kg
Sufleler Çırpma Yumurta 2 10 Maks. 1 dk.
Hamur Toplam karışım 300g 1,6Kg Min. 1 dk.
Karıştırıcı
Kremalı Meyte Çırpma Krema 125ml 1 l Maks. 1 2 dk.
Tatlıları Hamur Meyve Püresi 80g 670g Min. 1 2 dk.
Karıştırıcı
Unu, pişirme kâğıdı üzerine
koyup ucunu huni şekline
getirerek ekleyin. Unu karışıma
minimum hızda azar azar
ekleyin. Bu işlem 8 dakika
kadar sürebilir, bu sebeple
sabırlı olun ve daha fazla un
eklemeden önce en son
eklediğiniz unun karışımla iyice
birleşmesini bekleyin.
Önce çırpılmış yumurta
beyazlarının dörtte birini hız
3’te çırpın, kalan yumurta
beyazlarını sonra ekleyip
çırpın.
76
önerilen miktar tablosu Major modelleri
Tarif Türü Alet Malzemeler Minimum Maksimum Önerilen Yakl. Süre İpucu ve Öneriler
Miktar Miktar z (karıştırma
süresi için
belirtilmediyse)
Çikolatalı Mus Çırpma Toplam karışım 600g 2Kg Maks. 2
1
/2 dak
Hamur Min.
Karıştırıcı
Makaronlar Çırpma Toplam karışım 400g 1,6Kg Maks. 1 dk.
Hamur Min.
Karıştırıcı
Eritilmiş çikolatayı karışıma
ekleyin ve hepsini bir kerede
karıştırın. Yumurta aklarını her
seferinde biraz ekleyerek
karıştırın.
* Yukarıdaki bilgi sadece fikir vermek içindir ve tam tarife ve işlenen malzemelere bağlı olarak değişecektir.
Tabloda kullanılan yumurta ölçüleri = orta (53gr-63gr).
1/131