Zanussi ZNM11X Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikrodalgalar
Tip
Kullanım kılavuzu
ZNM11X
Benutzer-
handbuch
Mikrowell-
engerät
Gebruiker-
shandleiding
Magne-
tronoven
KKuullllaannmmaa
KKııllaavvuuzzuu
IIzzggaarraallıı
MMiikkrrooddaallggaa
FFıırrıınn
Manual del
Usuario
Horno
Microondas
Benutzer-
handbuch
Mikrowell-
engerät
Manual do
Utilizador
Micro-ondas
173
İÇİNDEKİLER
TÜRKÇE
Önemli güvenlik talimatları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .174 - 176
Fırın ve aksesuarları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .177
Kontrol paneli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .178
Çalıştırmadan önce . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .179
Saati ayarlama . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .179
Mikrodalga pişirme önerisi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .180 - 181
Mikrodalga fırında pişirilebilen yemekler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .181
Mikrodalga fırının güç düzeyleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .182
Mikrodalga fırında pişirme . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .183
Diğer fonksiyonlar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .184 - 185
Otomatik pişirme, donmuş gıdaları pişirme ve otomatik çözdürme işlemi . . . . . . . . . . . . . . . .186 - 187
Otomatik pişirme, donmuş gıdaları pişirme ve otomatik çözdürme tabloları . . . . . . . . . . . . . .188 - 191
Otomatik pişirme tarifleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .191 - 192
Pişirme tabloları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .193 - 194
Yemek tarifleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .194 - 198
Bakım ve temizlik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .199
Ne yapmalısınız… . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .200
Mikrodalga - garanti şartlari . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .201
Spesifikasyonlar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .202
Önemli bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .202
Kurulum . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .203 - 204
Ürün ya da ürün ambalajı üzerindeki simgesi, bu ürünün bir evsel atık olarak
değerlendirilemeyeceğini gösterir. Ürün, elektrikli ve elektronik cihazların geri dönüştürüldüğü uygun
toplama merkezlerine bırakılmalıdır. Bu ürünü doğru biçimde elden çıkardığınız takdirde, bu ürünün atık
olarak uygunsuz kullanımından kaynaklanabilecek, çevre ve insan sağlığına yönelik olası olumsuz
sonuçları önlemeye katkıda bulunmuş olacaksınız. Bu ürünün geri dönüşümü hakkında daha fazla bilgi
için, yerel belediyeniz, evsel atık imha merkezleri ya da ürünü satın aldığınız mağaza ile görüşebilirsiniz.
174
ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI
Yangın tehlikesini önlemek için
Mikrodalga fırın gözetim alnda çaştılmadır.
Fırın çok yüksek güç düzeylerinde veya çok uzun
pişirme sürelerinde çalıştırıldığında, içindeki
yiyecekler bir yangına neden olabilecek şekilde
aşırı derecede ısınabilir.
Fırının bağlı olduğu elektrik prizine kolayca
ulaşılabilmelidir. ylece, acil bir durumda f derhal
prizden çekilerek elektrik bağlantısı kesilebilir.
Alternatif akım güç kaynı 230 V, 50 Hz olmalı ve
elektrik sisteminde en az 10 A’lık bir dağıtım hattı
sigortası veya yine 10 Ak bir dağım devre kesicisi
bulunmalıdır.
Yalnızca bu cihaza hizmet veren ayrı bir devre kesicinin
kullanılması önerilir.
Fırının dış kapaklarını saklamayın veya bunları
kullanmayın.
Fırında ısıtılan yiyecekten duman çıkmaya
başlarsa, FIRININ KAPAĞINI KESİNLİKLE
AÇMAYIN. rını kapatıp, fişini prizden çıkartın ve
yiyecekten çıkan dumanın kesilmesine kadar
bekleyin. Fırındaki yiyecekten duman çıkarken fırın
kapağının açılması, yangına neden olabilir.
Yalnızca mikrodalga fırınlarda kullanılabilir
nitelikteki pirme kapla ve mutfak eşyalarını
kullanın. Bunun için bkz: Sayfa 181.
Yiyeceğinizi tek kullanımlık, plastik, kağıt veya
başka bir tür yiyecek kabında pişiriyorsanız, fırını
sürekli olarak gözetiminiz altında bulundurun.
Fırınınızı kullandıktan sonra, frekans yönlendirici
kapağını, fırının içini, döner tablayı ve döner tabla
desteğini temizleyin. Bu parçaların her zaman kuru
ve her türlü yağ lekesinden arındırılmış olarak
bulunma gerekir. Birikip kalaşş yağlar aşırı
derecede ısınıp duman çıkarmaya başar veya alev
alabilir.
Kolayca alev alabilir nitelikteki malzemeleri fırının
yakınında veya fırının havalandırma ağızlarının
civarında bulundurmayın. Havalandırma ağızlarını
kapatmayın.
Yiyeceklerde ve yiyecek ambalajlarının üzerinde bulunan
tüm metal malzemeleri çıkartın. Metal yüzeylere elektrik
atlaması yangına neden olabilir.
Mikrodalga fırınınızı kızartmalık sıvı yağı kızdırmak için
kesinlikle kullanmayın. Yağın ısısı kontrol edilemeyebilir
ve yağ alev alabilir.
Fırınınızda mısır patlatmak için yalnızca özel olarak
mikro dalga fırınlarda kullanılmak üzere üretilm olan
mısır patlatıcılarını kullanın.
Fırının ini yiyecek veya başka herhangi bir malzeme
saklamak üzere kullanmayın.
Fırını çalıştırdıktan sonra, fırınınızın istediğiniz şekilde
çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için fırın ayarlarını bir
kez daha kontrol edin.
Bu kullanma kılavuzunda yer alan ilgili ipuçlarını ve
kılavuzun yemek kitabı bölümünü dikkatle okuyun.
Yaralanma olasılığını önlemek için
UYARI:
Zarar gören veya bozulan fırını kesinlikle çalıştırmayın.
Fırını kullanmadan önce, aşağıdakileri kontrol edin:
a)Fırın kapağı; fırın kapağının tam olarak
kapandığından ve kapağın yamuk veya eğik
olmadığından emin olun.
b)Kapak menteşeleri ve kapağın güvenlik mandalları;
menteşelerin ve venlik mandallarının k veya
gevşek olmadığından emin olun.
c) Kapak contala ve conta yüzeyleri: bunların hasar
görmüş olmadığından emin olun.
d)Fının içi veya kapak; Fının iç yüzeyinde veya
kapakta herhangi bir yamulma, çökme olmadığından
emin olun.
e)Güç kaynağı kablosunun ve fişin ve conta yüzeyleri:
bunların hasar görmüş olmadığından emin olun.
Fırını hiçbir zaman kendiniz düzeltmeye, onarmaya
veya diştirmeye çaşmayın. Yetkili teknisyen
şındaki herhangi bir kişinin zararlı mikrodalga
ışınlara karşı koruyucu işlev gören kapağın
çıkarılması da dahil olmak üzere, fırına ilişkin
herhangi bir servis veya onarım işlemi yapması
tehlikelidir.
Fırını kapağı açıkken çalıştırmayın veya kapağın
güvenlik mandallarını hiçbir şekilde değiştirmeyin.
Kapak contalarıyla conta yüzeyleri arasıda herhangi bir
nesne bulunduğunda fırını çalıştırmayın.
Kapak contalarının ve çevresindeki parçaların
üzerinde yağ, kir birikmemesine dikkat edin. Sayfa
199’daki “Bakım ve Temizlik” kurallarını uygulayın.
Fırın sürekli temizliğinin sağlanmama yüzey
bozulmalarına yol abilir; bu da cihazın ömrünü
saltarak tehlikeli durumlara neden olabilir.
Vücutlarında kalbin atışını ayarlayan cihaz taşıyan kalp
hastaları doktorlarına veya kullandıkları cihazın
üreticisine danışarak mikrodalga fırına ilişkin olarak
hangi önlemleri almaları gerektiğini öğrenmelidir.
Elektrik çarpması olasılığını önlemek için
Hiçbir koşulda fırının dış gövdesini çıkarmayın.
Fırın kapağının kilit açıklığına veya havalandırma
deliklerine hiçbir zaman herhangi bir şey sokmayın. Bu
ıklıklara yaban bir maddenin girmesi durumunda
kapatın, fini prizden çekin ve derhal yetkili bir
ZANUSSI servis elemanını çağırın.
ÖNEM VENLİK TALİMATLARI: DİKKATLE OKUYUN VE İLERDE BAŞVURMAK ÜZERE SAKLAYIN
175
ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI
TÜRKÇE
Yanma olasılığını önlemek için
Elinizin yanmasını önlemek için fırından yiyecekleri
çıkartırken, tutacak veya fırın eldiveni kullanın.
rından çıkardığınız kapları, sır patlacılarını, rın
torbalarını vs. açarken çıkabilecek dumandan elinizin ve
yüzünüzün yanmaması için, bunları her zaman elinizden
ve yüzünüzden uzakta tutarak açın.
Her türlü yanık olalığını önlemek için yemi
servis etmeden önce daima ısısına bakın ve
yemeği karıştırın. Ayrıca, bebekler, çocuklar veya
yaşlılar için hazırladığınız yemeklerin veya
içeceklerin ısısına özel olarak dikkat edin.
Yemek kabının ısısı, her zaman içindeki yemeğin veya
içeceğin ısısını yansıtmaz. Daima yemeğin veya
içeceğin ısısını kontrol edin.
Fırının kapağını açtığınızda oluşabilecek duman ve
ısıdan yanmamak için daima fırından biraz uzakta durun.
İçi doldurulup fırınlanan yiyeceklerin içlerinin de
yenebilecek şekilde soğuması için, bunları fırından
çıkardıktan sonra dilimleyin.
Fırının çocuklar tarafından hatalı kullanımını
önlemek için
UYARI: Ancak çocuğun fırını güvenli biçimde
kullanabilmesi için gereken tüm açıklamaları
yaptıktan ve çocuğun bu açıklamaları ve hata
kullanım sonucu oluşabilecek zararları
anladığından emin olduktan sonra, çocuğunuzun,
sizin denetiminiz olmadan fırı kullanmasına izin
verin.
Bu cihaz fiziksel, duyumsal veya zihinsel engelli veya
deneyim ve bilgi eksi¤i olan kişiler ocuklar da dahil)
tarafından, venliklerinden sorumlu kişilerin gözetimi
veya talimatı olmaksızın kullanılmamalıdır.
Çocukların cihazla oynamadıklarından emin olmak için
gözetim altında tutulmaları gerekir.
Fırının dış kapaklarına dayanmayın veya bunları
sallamayın. rınla oynamayın veya oyuncak olarak
kullanmayın.
Aşağıda belirtilen işlemlere ilişkin tüm önemli güvenlik
talimatları çocuklara iyice öğretilmelidir: Kapların
tutulması, kapaklarının açılması, hazır yiyeceklerin
ısıtılmasında bunların ambalajlarının açılması.
Diğer uyarılar
Fırını hiçbir şekilde, başka amaçlarla kullanmak üzere
değiştirmeye çalışmayın.
Bu fırın, evde yemek hazırlamak üzere üretilmiştir ve
yalnızca yemek hazırlamak üzere kullanılmalıdır. Bu fırın
ticari amaçlı olarak veya laboratuarda kullanılamaz.
ç kaynı kablosunu suya veya herhangi bir diğer
sıvıya sokmayın.
Güç kaynı kablosunun, fırın arka üst tarafındaki
sıcak hava menfez alanı gibi herhangi bir kızgın yüzeyle
veya keskin bir kenarla temasını önleyin.
Fırın lambasını kendiniz değiştirmeye çalışmayın,
lambanın ancak ZANUSSI yetkili servis elemanı
tarafından değiştirilmesine izin verin. Fırın lambası
bozulursa, lütfen satıcınıza veya yetkili ZANUSSI
servisine danışın.
Bu mekanizmaya ilişkin ç kaynağı kablosu zarar
görmüşse, hasarlı kablonun yine özel bir kabloyla
değiştirilmesi gerekir.
Değtirme işleminin yetkili ZANUSSI servis elemanı
tarafından yapılması gerekir.
Patlama ve ani bir kaynama olasılığını önlemek için:
UYARI: Sıvı yiyeceklerle diğer yiyeceklerin, patlama
ihtimali olduğundan kapalı kaplarda ıtılmama
gerekir.
Ağzı kapalı kapları hiçbir zaman kullanmayın.
Kullanmadan önce, kaplan kapakla açıp çıkarn.
Kapağı kapalı olan kaplar, fırın kapatılmış bile olsa,
oluşan basınç nedeniyle patlayabilirler.
Sıvı yiyecekleri fırında ısıtırken, dikkatli olun.
Kaynadığında rahatça buharlaşabilmesi için, sıvı
yiyeceği geniş ağızlı bir kapta fırına verin.
Mikrodalga fırında ısıtılan içecekler, fırının
indeyken değil de, fırından çıkarıldıktan hemen
sonra kaynama noktasına ulaşabilirler. Bu nedenle
içecek kabını fırından çıkarırken dikkatli olun.
Sıvının aniden köpürüp taşmasını önlemek için:
1. Sıvıyı ısıtmadan veya yeniden ısıtmadan önce
karıştırın.
2. vıyı yeniden ısıtmadan önce kabın ine cam bir
karıştırıcı veya kaşık koymanız önerilir.
3. Buharın hızlı ve yoğun bir şekilde çıkmasını önlemek
için pişirme süresinin sonunda sıvıyı en az 20 saniye
fırında bırakın.
Yumurtayı kabuğuyla birlikte mikrodalga fırına
koymayın. Önceden ka pirilmiş yumurtaları
ısıtmak için mikrodalga fırını kullanmayın.
Yumurta, mikrodalga fırında ıtma işlemi sona
erdikten sonra da ısınmaya devam edeceğinden
fırından çıkarıldıktan sonra patlayabilir. Yağda
pişirilmiş olmayan veya sarısıyla beyazı karışmış
olmayan yumurtaları mikrodalga fırında pişirin
veya ıtın. Fına koymadan önce yumurtanın
sarısıyla beyazını ayırın, yoksa yumurta
patlayabilir. Önceden katı pirilm yumurtayı
mikrodalga fırında yeniden ısıtmak için yumurtayı
soyup, dilimleyerek fırına koyun.
Patates, sosis veya meyve gibi yiyecekleri kabukları
soymadan mikrodalga fırına koymayın, aksi taktirde
patlayabilirler.
176
ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI
Fırınınızı sorunsuz biçimde kullanmak ve
oluşabilecek herhangi bir zararı önlemek için.
Hiçbir zaman fırını boş olarak kullanmayın. Çocukların
kendilerini yakmasını önlemek için kapaktan uzak tutun.
Yiyeceğinizin üzerini hafifçe kızartmak için veya hazır bir
besini aynı amaçla fırına verdiğinizde fırının döner
tablasıyla besinin bulunduğu mutfak gereci arasına ısıya
dayaklı, örnin porselen bir tabak koyun. Böylece
döner tabla ve tabla desteği aşırı ısıdan zarar görmez.
Yemeklere ilkin olarak belirtilen ön ısıtma relerini
hiçbir zaman aşmayın.
Mikro dalgaları yansıtan ve elektrik atlamasına neden
olan metal mutfak gereçlerini kesinlikle kullanmayın.
Konserve kutusunda bulunan bir yiyeceği kutusuyla
beraber hiçbir zaman fırına vermeyin.
Yalnızca bu fırın için özel olarak tasarlanmış olan rın
tablasını ve tabla desteğini kullanın. Fırını, döner tablası
olmadan kesinlikle kullanmayın.
Döner tablanın kırılmasını önlemek için:
(a) Döner tablayı suyla yıkamadan önce iyice
soğumasını bekleyin.
(b) Soğuk bir döner tablanın üzerine sıcak mutfak gereci
veya sıcak bir yiyecek koymayın.
(c) Soğuk bir döner tablanın üzerine yiyecek mutfak
gereci veya yiyecek bir sıcak koymayın.
Fırın çalışırken, fırının üzerine hiçbir şey koymayın.
NOT:
Fırınınızın elektrik bağlantısını nasıl
gerçekleştireceğinizden emin değilseniz, lütfen yetkili bir
elektrikçiye danışın.
Üretici ve satıcı, elektrik bağlantısı prosedürünün hatalı
olmasından dola ortaya çıkabilecek size veya rına
yönelik bir zararın sorumluluğunu üstlenmez.
Fırın duvarlarında veya kapı contalarının ve conta
yüzeylerinin üzerinde bazen su buharı veya buhar
kabarcıkları oluşabilir. Bu normal bir durumdur ve
mikrodalga rının sızıntı yaptığını ya da bozulduğunu
göstermez.
TÜRKÇE
177
FIRIN VE AKSESUARLARI
AKSESUARLAR:
ağıda belirtilen aksesuarların rınla birlikte verildiğinden
emin olmak in, lütfen kontrol edin.
(15) ner tabla (16) ner tabla desteği
(17) 4 sabitleme vidası (görülmemekte)
ner tabla desteğini conta deposunun içindeki yuvaya
yerleştirin.
Daha sonra da döner tabla desteğin üzerine
yerleştirin.
ner tablanın hasar rmesini önlemek için, kapları
ner tablanın kenarındaki hafif çıkıntıya çarpmayacak
şekilde kaldırarak rından çıkartın.
NOT: Aksesuar siparişi vermek istediğinizde, lütfen,
satıcınıza veya yetkili ZANUSSI servisine mutlaka parça
adını ve model adını bildirin.
1. Ön cephe
2. Fırın lambası
3. Kontrol paneli
4. Kapak açma düğmesi
5. Frekans yönlendirici kapağı
6 Fırının içi
7. Conta deposu
8. Kapak contaları ve conta yüzeyleri
9. Sabitleme noktaları (4 nokta)
10. Havalandırma açıklıkları
11. Dış kabin
12. Arka kabin
13. Güç kaynağı kablosu destek klipsleri
14. Güç kaynağı kablosu
10
11
14
12
13
15
16
1
2
4
3
56
78
9
178
KONTROL PANELİ
1 Dijital Gösterge
2 Sembol göstergeleri
Her sembolün üzerinde bulunan ilgili sembol
göstergesi, fırına verdiğiniz talimata göre yanıp
sönmeye başlar. Bir sembol göstergesi yanıp
sönüyorsa, (aynı sembole sahip) ilgili düğmeye
basın veya gereken işlemi yapın.
Karıştır
Ters çevir
Ağırlık
Porsiyon
Mikrodalga güç düzeyi
Şu anda pişiriyor
3 ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/GÜÇ düğmesi
4 OTOMATİK PİŞİRME 1 düğmesi
2 otomatik programdan birini seçmek için basın.
5 OTOMATİK PİŞİRME VE IZGARA 2 düğmesi
2 otomatik programdan birini seçmek için basın.
6 DONMUŞ GIDA PİŞİRME düğmesi
3 otomatik programdan birini seçmek için basın.
7 OTOMATİK BUZ ÇÖZME düğmesi
5 otomatik programdan birini seçmek için basın.
8 MİKRODALGA GÜÇ DÜZEYİ düğmesi
9 START/+30 düğmesi
10 STOP düğmesi
11 KAPAK AÇMA düğmesi
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1
TÜRKÇE
179
ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE
rının fişini prize takın.
1. rın göstergesi yanıp sönmeye başlar:
2. STOP düğmesine basın, stergede şunlar ntülenir:
Saati ayarlamak in ıya bakın.
STOP düğmesini kullanma
STOP düğmesini aşağıdakileri gerçekleştirmek in
kullanın:
1. rını programlarken yaptığınız bir hata silmek için
2. Pişirme lemi sırasında rını geçici olarak durdurmak
in
3. Pişirme lemi sırasında programı iptal etmek in ise,
STOP düğmesine iki kez basın.
x1
1. Saat fonksiyonunu seçin.
(12 saatlik ayar).
24 saatlik ayar
fonksiyonunu seçin.
3. Saat ayarından dakika
ayarına geçmek üzere
KRODALGA Ç
ZEYİ’na basın.
4. Dakikala ayarlayın. ZAMANLAYICI/
IRLIK/GÜÇ düğmesini, ayarlamak
istediğiniz doğru dakika görüntüleninceye
kadar (35) çevirin.
5. Saat ayarı başlatmak
in KRODALGA Ç
ZEYİ’na basın.
2. Saatleri ayarlayın. ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/
Ç düğmesini, ayarlamak istediğiniz saat
rüntüleninceye kadar (23) çevirin.
x1 kez basıp 3 saniye
boyunca basılı tutun
x1
x1 x1
Örnek: 24 saatlik ayar modunda, saati 23:35’e ayarlamak in.
İki ayrı ayarlama modu varr: 12 saatlik ve 24 saatlik ayarlama.
1.
12 saatlik ayarlama yapmak in KRODALGA Ç DÜZE ğmesini 3 saniye
boyunca basılı tutun. stergede sembolü ntülenir
.
2. 24 saatlik ayar yapmak in ise, Adım 1’den sonra, MİKRODALGA GÜÇ ZE
ğmesine tek bir kez basın. Böylece aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi, stergede
sembo rüntülenecektir.
x1 kez basıp 3 saniye
boyunca basılı tutun
Saati ayarlamak in ıda verilen örneği takip edin.
NOTLAR:
1. ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/GÜÇ düğmesini saat
nünde veya tersine dru çevirebilirsiniz.
2. Programlama sırasında bir hata yaparsaz STOP
ğmesine basın.
3. Mikrodalga fırınınıza giden elektrik gücü kaynağının
bağlantı kesildikten sonra güç bağlantısı yeniden
sağlandığında stergede aralıklı olarak
sembolü görüntülenir.Pişirme işlemi sırasında bu durum
meydana gelirse, programlar silinecektir. Günün tarihi
de silinir.
4. nün tarihini yeniden başlatmak isterseniz, yukarıdaki
örneği yeniden izleyin.
stergeyi kontrol edin.
SAATİ AYARLAMA
180
MMİİKKRROODDAALLGGAA PPİİŞŞİİRRMMEE ÖÖNNEERRİİSSİİ
Mikrodalgalar, TV ve radyo sinyalleri için kullanılan
dalgalara benzeyen enerji dalgalarır.
Elektrik enerjisi, bir dalga kılavuzuyla pişirme
bölmesine yönlendirilen mikrodalga enerjiye
dönüştürülür.
Dalga kılavuzu, yiyecek ve yın içeri girmesini
önlemek in dalga kılavuzu kapağıyla korunur.
Mikrodalgalar metallerden geçemez, bu yüzden
pirme bölmesi metalden yapılmışr ve kapakta ince
metal bir vardır. Pişirme sırasında mikrodalgalar
rasgele şekilde pişirme lmesinin kenarlarından
seker.
Mikrodalgalar, yiyeceği ısıtmak in cam ve plastik gibi
bazı malzemelerden ger. (Bkz: Uygun Pirme Kabı
sayfa 181).
Mikrodalga rında pişirirken / buz çözerken, mikrodalga
enerjinin yiyeceğe nüfus etmesi için kabın içinden
gebilmesi gerekir.
Bu nedenle uygun kabın seçilmesi önemlidir.
Yuvarlak/oval tabaklar köşelerdeki yiyecek fazla
peceğinden dikrtgen/enine uzanan tabaklara tercih
edilir. Sayfa 181'te listelenen biok kap kullalabilir.
Yiyeceğin indeki su, şeker ve yağ titreşime neden
olan mikrodalgayı emer. Bu olay, tıpkı
ovuşturduğunuzda ellerinizin ısınmasında olduğu gibi,
sürtünmeyle ısı olturur.
Yiyeceğinşlgesi mikrodalga enerjiyle ısıtılır, sonra
bu ısı geleneksel pişirmede olduğu gibi iletim
sayesinde merkeze ilerler. it ısıtma sağlamak in
yiyeceğin çevrilmesi, yeniden düzenlenmesi veya
karıştırılması önemlidir.
Pirme sona erdiğinde rın otomatik olarak mikrodalga
üretimini durdurur.
Inınit bimde tüm yiyeceğe yayılmasını slamak
için pişirme sonunda bekleme resi gereklidir.
Mikrodalgalar, yiyecekleri geleneksel pişirmeden daha
zlı pişirir. Bu yüzden iyi sonuçlar almak için belirli
tekniklerin uygulanması önemlidir. Aşağıdaki
tekniklerden birçoğu geleneksel pişirmede
kullanılanlarla benzerlik gösterir.
Bileşim Yüksek oranda yağ ve şeker içeren (örneğin, yılbaşı pudingi, dilim kek) yiyecekler daha az pişirme süresi
gerektirir. Fazla ısıtma yangına yol açabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Yoğunluk Yiyecek yoğunluğu gereken pişirme süresini etkiler. Kek ya da ekmek gibi gevşek gözenekli yiyecekler,
rosto ve güveç gibi yoğun yiyeceklerden daha çabuk pişer.
Miktar Fırına konulan yiyecek miktarı artırıldığında pişirme süresinin artırılması gerekir. Örn. Dört patatesin
pişirilmesi iki patatesten daha uzun sürer.
Boyut Mikrodalgalar tüm kenarlardan merkeze doğru nüfuz edebildiğinden küçük yiyecekler ve parçalar
büyüklerden daha hızlı pişer. Eşit pişirme için tüm parçaları aynı boyutta hazırlayın.
Şekil Tavuk göğsü veya baget gibi düzensiz şekle sahip yiyeceklerin kalın bölümlerinde pişirme daha uzun
sürer. Mikrodalga pişirmede yuvarlak şekiller köşeli şekillere göre daha eşit biçimde pişer.
Sıcaklık Yiyeceğin iç sıcaklığı gerek duyulan pişirme süresini etkiler. Dondurulmuş yiyeceklerin pişmesi oda
sıcaklığındaki yiyeceklerden daha uzun sürer. Isıyı ya da buharı serbest bırakmak için reçelli çörek gibi
içinde malzeme olan yiyecekleri bölün.
YİYECEK ÖZELLİKLERİ
Düzenleme Yiyeceğin en kalın kısmını tabağın dış tarafına yerleştirin. Örneğin, tavuk bagetler.
Kapatma Delikli mikrodalga jelatin kağıdı ya da uygun bir kapak kullanın.
Delme Kabuk, zar ya da ince bir tabakaya sahip yiyeceklerin pişirilmeden ya da yeniden ısıtılmadan önce
birkaç noktadan delinmesi gerekir çünkü buhar birikir ve bu yiyeceğin parçalanmasına yol açabilir.
Örneğin, patates, balık, tavuk, sosis.
ÖNEMLİ: Yumurtalar, pişirme bittikten sonra bile patlayabileceğinden mikrodalga güç kullanılarak
ısıtılmamalıdır. Örneğin, haşlama, kızartma, kaynatma.
Karıştırma, Eşit pişirme için yiyeceklerin pişirme sırasında karıştırılması, döndürülmesi ve yeniden düzenlenmesi
çevirme ve önemlidir. Yiyeceği daima merkezden dışa doğru karıştırın yeniden düzenleyin.
düzenleme
Bekleme Isının eşit biçimde tüm yiyeceğe yayılmasını sağlamak için pişirme sonunda bekleme süresi gereklidir.
Koruma Buzunu çözmekte olduğunuz yiyeceğin bazı alanları ısınabilir. Isınan alanlar, mikrodalgaları yansıtan
küçük alüminyum folyo parçalarıyla kapatılabilir. Örneğin, tavuğun bacak ya da kanatları.
PİŞİRME TEKNİKLERİ
TÜRKÇE
181
MMİİKKRROODDAALLGGAA PPİİŞŞİİRRMMEE ÖÖNNEERRİİSSİİ
PİŞİRME SÜRESİNİ BELİRLEMEK İÇİN BESİN TERMOMETRESİ KULLANMA
İlk pişirme, her çeşit içecek ve her çeşit yiyecek
maddeleri belli iç ısıya sahip olduğunda durdurulabilir ve
yiyecek pişecektir. Yiyeceğin ve içeceğin iç ısısı besin
termometresi yoluyla belirlenebilir. En önemli ılar ısı
tablosunda belirtilmiştir.
İçecekleri ısıtma (Kahve, su, çay gibi.) 65-75
o
C
Süt ısıtma 60-65
o
C
Çorba ısıtma 75-80
o
C
Yahni ısıtma 75-80
o
C
Kümes hayvanları 80-85
o
C 85-90
o
C
Kuzu Pembe 70
o
C 70-75
o
C
İyi pişmiş 75-80
o
C 80-85
o
C
Biftek Az pişmiş 50-55
o
C 55-60
o
C
Orta derecede pişmiş 60-65
o
C 65-70
o
C
İyi pişmiş 75-80
o
C 80-85
o
C
Domuz, dana 80-85
o
C 80-85
o
C
MMİİKKRROODDAALLGGAA FFIIRRIINNDDAA PPİİŞŞİİRRİİLLEEBBİİLLEENN YYEEMMEEKKLLEERR
Alüminyum folyo / / Yiyeceği aşırı ısınmaya kaı korumak in küçük aminyum folyo paalar
Folyo kaplar kullanılabilir. Elektrik arkı meydana gelebilecinden, folyoyu fırın çeperlerinden
2 cm uzakta tutun. Alüminyum folyo kaplar üreticisi tarandan aksi belirtilmedikçe
önerilmez, örneğin, Microfoil ®, nergeleri dikkatli uygulan.
Kızartma kapları Her zaman üreticilerin yönergelerine uyun. Verilen ısıtma sürelerini aşmayın.
Bu kaplar çok sıcak olabileceğinden dikkatli olun.
Porselen ve Seramik / Metal dekorasyonu olanlar hariç porselen, seramik, çini ve ince porselen
kaplar genellikle uygundur.
Cam eşya, örneğin, Pyrex ® İnce cam eşyalar kullanılıyorsa, ani ısı camı kırabileceği ya da çatlatabileceği
için dikkatli olunmalıdır.
Metal Mikrodalga güç kullanırken yangına yol açabilen elektrik arkı yaptığı için
metal pişirme kaplarının kullanılması önerilmez.
Plastik/Polistiren örn. Bazı kapların yüksek sıcaklıklarda eğildiği, eridiği ya da rengi değiştiğinden
hızlı yiyecek kapları dikkatli olunması gerekir.
Jelatin kağıdı Yiyeceğe temas etmemeli ve buharın çıkmasını sağlamak için delinmelidir.
Buzdolabı poşeti / Buharın çıkmasını sağlamak için delinmelidir. Poşetlerin mikrodalgada
Fırın torbası kullanmak için uygun olduğundan emin olun. Bağlamak için plastik ya da
metal malzeme kullanmayın çünkü bunlar eriyebilir ya da metalin ark
yapmasından dolayı alev alabilir.
Kağıt tabaklar Yalnızca ılık tutmak ya da nemi almak amacıyla kullanın. Fazla ısıtma
kaplar ve kağıt havlu yangına yol açabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Hasır ve tahta kaplar Bu malzemeleri kullanırken aşırı ısınmanın yangına yol açabilmesinden
dolayı daima fırına dikkat edin.
Geri dönüştürülmüş 'Elektrik arkına’ ve yangına yol açabilecek metal parçalar içerebilir.
kağıt ve gazete
Pişirme Mikrodalga Açıklama
kapları Güvenliği
İçecek / Besin Piştiğinde iç ısısı 10 – 15 dakikalık bir bekleme
süresinden sonraki iç ısısı
MİKRODALGA FIRININ GÜÇ DÜZEYLERİ
182
Mikrodalga n ç zeyini ayarlamak için:
1. Pişirme süresini seçmek için ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/GÜÇ ğmesini saat nde veya tersine dru çevirebilirsiniz.
2. Ekranda istenilen güç seviyesi rünleninceye kadar MİKRODALGA GÜÇ SEYE ğmesine basın.
(MİKRODALGA GÜÇ SEVİYESİ düğmesine bir kere basılysa görünlenir. İstediniz seviyeyi gerseniz, seviyeye
tekrar ulıncaya kadar MİKRODALGA Ç SEVİYESİ düğmesine basmaya devam edin.)
3. START/+30 ğmesine ban.
nınızda 5 güç düzeyi vardır. Pirmeye ilişkin güç
düzeyini seçmek için, yemek tarifleri bölümündeki
önerilere bakın. Genellikle aşağıda belirtilen öneriler
uygulanır:
900 W Hızlı pişirme veya çorba, tencere yemekleri,
konserveler, cak içecekler, sebzeler ve balık vs. gibi
yemeklerin yeniden ısıtılması için kullanılır.
630 W Kızarmış büyük et parçaları, rulo köfte ve üzeri
sosla kaplı yemekler gibi daha yoğun yiyeceklerin daha
uzun süre pişirilmesi ve peynir sosu ve bisküvi pastası
gibi hassas yiyeceklerin pirilmesinde kullanılır. Bu
azaltılmış ayarda, sos kaynayıp taşmayacak ve yemeğin
hiçbir yeri yanmadan her tarafı dengeli bir biçimde
pişecektir.
450 W Et yemekleri gibi, geleneksel olarak pişirildiğinde
uzun bir pişme süresi gereken yoğun yiyeceklerin
pişirilmesi için kullanılır. Etinizin yumuşak olması için bu
ayarı kullanmanızı öneririz.
270 W (Buz çözdürme ayarı) yiyeceğinizin buzunun en
dengeli şekilde çözülmesi için bu ayarı seçin. Bu ayar,
ayrıca pilav, makarna, meyveli börek (Knödel) ve
yumurtalı krema pişirmek için idealdir.
90 W Kremalı pastalar ve hamur işlerinin buzunun
çözülmesi için de kullanılır.
W = WATT
NOT: Güç düzeyi seçili olmadığında, otomatik olarak 900 W’lik güç düzeyi devreye girer.
TÜRKÇE
MİKRODALGA FIRINDA PİŞİRME
183
Örnek:
Çorbanızı 2 dakika ve 30 saniye boyunca 630 W’lik mikrodalgada ısıtmak istediğinizi varsayalım.
Fırınınız 90 dakikaya kadar programlanabilir.
(90.00) Pişirme (buz çözdürme) süresinin giriş birimi, 10
saniye ile 5 dakika arasında dişebilir. Bu, tabloda
sterildi gibi pirmenin (buz çözdürmenin) toplam
süresine bağlıdır.
Pişirme süresi En az/En Çok Ağırlık
0-5 dakika 10 saniye
5-10 dakika 30 saniye
10-30 dakika 1 dakika
30-90 dakika 5 dakika
1. İstenen pişirme süresini,
ZAMANLAYICI/
AĞIRLIK/GÜÇ düğmesini
saat yönünde çevirerek girin.
2. İstenilen güç seviyesini
MİKRODALGA GÜÇ
SEVİYESİ düğmesine iki
kere basarak seçin.
3. Pişirme işlemine
başlamak için
START/+30
düğmesine basın.
x1
NOT:
1. Pişirme işlemi sırasında fırının kapağıılırsa, dijital göstergedeki pişirme resi otomatik olarak durur. Kapak yeniden
kapandığında ve START/+30 düğmesine basıldığında pişirme süresi tekrardan işlemeye başlar.
2. Pişirme süresinde kullanılan gücürmek istediğinizde, KRODALGA GÜÇ SEVİYESİ düğmesine basın.
KRODALGAÇ SEVİYE düğmesini basılı tuttuğunuz sürece, ekrandaç düzeyi rüntülenir.
3. ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/GÜÇ düğmesini saat yönünde veya tersine doğru çevirebilirsiniz. Düğmeyi saat yönünde
çevirmeye devam ederseniz, pirme süresi 90 dakikadan itibaren derece derece artmaya başlar.
x2
stergeyi kontrol edin.
DİĞER FONKSİYONLAR
184
1. ÇOKLU SIRALI PİŞİRME
Elle pişirme süresi ve modunu içeren en fazla 3 sıra girilebilir.
Örnek:
Pişirmek için: 900 W güçte 5 dakika (1. Aşama)
270 W güçte 16 dakika (2. Aşama)
AŞAMA 1
(Fırın 5 dakika boyunca 900 W’lik bir güçle pişirme işlemini yapacak ve sonra da 16 dakika boyunca 270 W’lik)
stergeyi kontrol edin.
1. İstenen pişirme süresini,
ZAMANLAYICI/
AĞIRLIK/GÜÇ
düğmesini çevirerek
girin.
2. İstenilen güç seviyesini
MİKRODALGA GÜÇ
SEVİYESİ düğmesine
basın.
x1
x1
AŞAMA 2
3. İstenen pişirme süresini,
ZAMANLAYICI/
AĞIRLIK/GÜÇ düğmesini
çevirerek girin.
4. İstenilen güç seviyesini
MİKRODALGA GÜÇ
SEVİYESİ düğmesine 4 kere
basarak
x4
5. Pişirme işlemine başlamak için
START/+30 düğmesine basın.
185
DİĞER FONKSİYONLAR
TÜRKÇE
2. 30 SANİYE EKLEME İŞLEVİ
START/+30 düğmesi aşağıdaki fonksiyonlardan 2 tanesini çalıştırma olanağını sağlar:
a. Doğrudan başlatma
START/+30 düğmesine basarak, doğrudan 900 W mikrodalga güç seviyesinde 30 saniye süreyle pişirmeye
başlayabilirsiniz.
NOT:
Çocuklar tarafından amaç dışı kullanımını önlemek için, START/+30 düğmesinin, yalnızca bir önceki işlemi
(örneğin, fırının kapağını kapatma, STOP düğmesine basma veya pişirme işlemini tamamlama gibi) takip eden ilk
üç dakika boyunca kullanılabilmesi sağlanmıştır.
b. Pişirme süresini artırma
Manuel pişirme sırasında, fırın çalışırken düğmeye basarak, pişirme süresini 30 saniyenin katları kadar
uzatabilirsiniz.
GÜVENLİK KİLİDİ İŞLEVİNİN AYARLANMASI
1. STOP tuşunu 3 saniye süreyle basılı tutun.
NOT: Güvenlik Kilidi ayarlıyken, STOP düğmesi haricinde hiçbir düğme çalışmaz.
GÜVENLİK KİLİDİ İŞLEVİNİN İPTALİ
1. STOP tuşunu 3 saniye süreyle basılı tutun.
stergeyi kontrol edin.
Ekranda, eğer ayarlıysa,
günün saati görünür.
4. GÜVENLİK KİLİDİ İŞLEVİ
x1 for 3 seconds x1 for 3 seconds
3. GÜÇ DÜZEYİNİN KONTROLÜ
Pişirme sırasında kullanılan gücü kontrol etmek istediğinizde, MİKRODALGA GÜÇ SEVİYESİ düğmesine basın.
MİKRODALGA GÜÇ SEVİYESİ düğmesini basılı tuttuğunuz sürece, ekranda güç düzeyi görüntülenir.
Bu sırada güç düzeyi görüntüleniyor olsa bile, fırının pişirme süresi işliyordur.
x1
186
OTOMATIK PIŞIRME, DONMUŞ GIDALARI
PIŞIRME VE OTOMATIK ÇÖZDÜRME IŞLEMI
OTOMATİK PİŞİRME, DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME ve OTOMATİK ÇÖZME, doğru pişirme modunu ve süresini
otomatik olarak ayarlar. 4 OTOMATİK PİŞİRME, 3 DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME ve 5 OTOMATİK ÇÖZME
menülerinden birini seçebilirsiniz. Bu otomatik işlevi kullanırken bilmeniz gerekenler:
ZAMANLAYICI/
AĞIRLIK/GÜÇ
düğmesi
START/+30 düğmesi
1a.
2.
3.
Menü numarası
2. Pişirmek istediğiniz yiyeceğinırlığı ve miktarı,
ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/GÜÇ düğmesi istenen
ırlık/miktar görüntüleninceye kadar çevrilerek belirlenir.
Yiyeceğin yalnızca ağırlığını girin. Yiyeceğin bulunduğu
kabın darasını bu ağırlığa dahil etmeyin.
OTOMATİK PİŞİRME, DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME
ve OTOMATİK ÇÖZME tablolarında verilen
ırlıklar/miktarlardan daha az veya fazla yiyecekleri
pişirmekin, cihaelle çalıştırın. En iyi sonuçlar için 193
- 194. sayfalardaki pişirme tablolarına uyun.
3. Pişirme işlemini başlatmak için START/+30 ğmesine
basın.
Herhangi bir işlem yapmak gerektiğinde (örneğin
yiyeceğin ters yüz edilmesi gibi)rın çalışmasını
durdurur, pişirme süresini hatırlatan sesli bir uya
duyulur ve stergedeki bir sembol yanıp sönmeye
başlar. Pişirmelemini sürdürmek için START/+30
ğmesine basın.
Örnek:
1a. OTOMATİK PİŞİRME1 : OTOMATİK PİŞİRME 1
düğmesinin 2 menüsü vardır. OTOMAK PİŞİRME 1
düğmesine bir kez basınca, şekilde gösterilen ekranı
görürsünüz.
1b. OTOMATİK PİŞİRME VE IZGARA 2: OTOMATİK
PİŞİRME VE IZGARA 2 düğmesinin 2 menüsü vardır.
OTOMATİK PİŞİRME VE IZGARA 2 düğmesine bir
kez basınca, şekilde gösterilen ekranı görürsünüz.
1c. DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME: DONMUŞ YİYECEK
PİŞİRME düğmesinin 4 menüsü vardır. DONMUŞ
YİYECEK PİŞİRME düğmesine bir kez basınca,
şekilde gösterilen ekranı görürsünüz.
1d. OTOMATİK BUZ ÇÖZME: OTOMATİK BUZ ÇÖZME
düğmesinin 4 menüsü vardır. OTOMATİK BUZ
ÇÖZME düğmesine bir kez basınca, şekilde
gösterilen ekranı görürsünüz.
Menü, DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME veya istenen OTOMATİK ÇÖZME düğmesine, istenen menü numarası
görüntüleninceye kadar basılarak seçilebilir. Bunun için, 188 - 191 sayfalar arasında yer alan “OTOMATİK PİŞİRME
tabloları”na bakın.
OTOMATİK PİŞİRME 1, OTOMATİK PİŞİRME 2, DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME veya OTOMATİK BUZ ÇÖZME
düğmesi basılı tutularak menü değiştirilebilir.
Yemek piştiğinde ortaya çıkan ısı, başlangıç ısısına
bağlıdır. Pişirme işleminden sonra yiyeceğin kaynar
sıcaklıkta olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse,
pişirme süresini uzatabilir ve güç düzeyini
değiştirebilirsiniz.
NOT: Pişirme/buzunu çözme işlemleri sırasında
3300
SSAA NNİİYYEE EEKK LLEEMMEE
fonksiyonunu kullanırsanız,
yemeğiniz gerektiğinden fazla pişebilir.
x1
1b.
Menü numarası
1c.
Menü numarası
1d.
Menü numarası
187
TÜRKÇE
OTOMATIK PIŞIRME, DONMUŞ GIDALARI
OTOMATİK PİŞİRME 2 için 1. Örnek:
Otomatik pişirme 2 (A2-1)’ yi kullanarak 1,5 kg (3 ünite) Sos ile Balık Fileto pişirmek için:
2. ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/
PORSİYON düğmesini saat
yönünde döndürerek miktarı
seçin.
x1
3. START/+30 düğmesine bir
kez basın.
1. OTOMATİK PİŞİRME VE
IZGARA düğmesine bir kez
basarak gereken menüyü seçin.
x1
stergeyi kontrol edin.
x1
x1
stergeyi kontrol edin.
DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME için 2. Örnek:
Donmuş yiyecek pişirme FC-3’ ü kullanarak 0,6 kg donmuş Graten (ekmek kırıntısı üzerine rendelenmiş peynir ile
pişirilen yemek) pişirmek için:
2. ZAMANLAYICI/AĞIRLIK/
PORSİYON düğmesini saat
yönünde döndürerek ağırlık
seçin.
3. START/+30 düğmesine bir
kez basın.
1. DONMUŞ YİYECEK PİŞİRME
düğmesine 3 kere basarak
istenilen menüyü seçin.
PIŞIRME VE OTOMATIK ÇÖZDÜRME IŞLEMI
188
OTOMATIK PIŞIRME, DONMUŞ GIDALARI
PIŞIRME VE OTOMATIK ÇÖZDÜRME TABLOLARI
DÜĞME
HAZIRLANIŞI
Sayfa 191’deki “Sebzeli Tavuk Pane” tarifine
bakın.
* Yemeğin içindekilerin toplam ağırlığı.
Sayfa 191’deki “Kıyma ve Soğan” tarifine bakı.
* Yemeğin içindekilerin toplam ağırlığı.
OTOMATİK
PİŞİRME 1
A1-1 Pişirme
Sebzeli Tavuk
Pane
A1-2 Pişirme
Kıyma ve Soğan
AĞIRLIK (En Az/En Çok
Ağırlık)/GEREKLİ
MUTFAK EŞYASI
0,5 - 1,5 kg* (1-3)
Graten tabağı ve
mikrodalga folyosu
0,5 - 1,5 kg* (1-3)
Kapaklı yuvarlak tencere
x1
x2
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3
.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
1
0.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
2
3.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
e
xpress
menu2
(grill)
e
xpress
menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
DÜĞME
HAZIRLANIŞI
Sayfa 192’daki “Soslu Balik Fileto” tarifine
bakın.
* Yemeğin içindekilerin toplam ağırlığı.
Sayfa 192’deki “Graten” tarifine bakın.
* Yemeğin içindekilerin toplam ağırlığı.
OTOMATİK
PİŞİRME 2
A2-1 Pişirme
Soslu balık fileto
A2-2 Pişirme
Graten
AĞIRLIK (En Az/En Çok
Ağırlık)/GEREKLİ
MUTFAK EŞYASI
0,5 - 1,5 kg* (1-3)
Graten tabağı
Alçak ayak
0,5 - 1,5 kg* (1-3)
Graten tabağı
1
.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3
.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8
.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
1
0.FROZEN
GRATIN
1
4.RICE
15.BOILED
POTATOES
2
0.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
2
3.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
x1
x2
ÖNEMLİ: Soğuk gıdalar 5
o
C, donmuş gıdalar ise -18
o
C'den sonra pişirilir.
189
OTOMATIK PIŞIRME, DONMUŞ GIDALARI
PIŞIRME VE OTOMATIK ÇÖZDÜRME TABLOLARI
TÜRKÇE
DÜĞME
HAZIRLANIŞI
Her 100 gin 1 yemek kaşığı su ekleyin. (Mantar
için su ilavesine gerek yoktur).
Mikrodalga jelatin kağıdıyla ya da kapakla
üstünü örtün.
Fırın durduğunda ve sinyal sesi duyulduğunda
karıştırın ve tekrar kapatın.
Piştikten sonra yaklaşık 2 dakika bekletin.
NOT: Donmuş sebzeler birbirine yapışmışsa elle
pişirin.
Yemeği mikrodalgaya dayanıklı uygun bir
kaba koyun.
Üretici tarafından önerildiyse biraz su ekleyin.
Mikrodalga jelatin kağıdı ya da kapakla üstünü
kapan.
Üretici önermediyse üstünü kapatmayın.
Sinyal sesi duyulduğunda karıştırın ve tekrar
kapatın.
Piştikten sonra karıştırın ve yaklaşık 2 dakika
bekletin.
Donmuş grateni ambalajından çıkartın. Kabı
mikrodalga fırın için uygun değilse graten
tabağına koyun ve mikrodalga jelatin kağıdı ile
üstünü kapatın.
Kabı mikrodalga fırın için uygun ise orijinal kağıt
ambalajı çıkartın ve mikrodalga jelatin kağıdı ile
üstünü kapatın.
Piştikten sonra yaklaşık 5 dakika bekletin.
DONMUŞ
YİYECEK
PİŞİRME
FC-1 Pişirme
Dondurulmuş
sebzeler örn.
FC-2 Pişirme
Donmuş Hazır
Yemekler
Karıştırılabilir
türde örn.
Şehriye, Bolonez,
Çin Yemekleri
FC-3 Pişirme
Donmuş Graten
Örn:makarna
graten, lazanya
vb.
AĞIRLIK (En Az/En Çok
Ağırlık)/GEREKLİ
MUTFAK EŞYASI
0,1 - 0,6 kg (100 g)
Kapaklı kap
Güveç kabı ve mikrodalga
jelatin kağıdı veya kapak.
0,3 - 1,0 kg
* (100 g)
Güveç kabı ve mikrodalga
jelatin kağıdı veya kapak
0,2 - 0,6 kg (100 g)
Derin olmayan, oval graten
tabağı ve mikrodalga
jelatin kağıdı veya orijinal
kap ve mikrodalga jelatin
kağıdı.
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.
FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6
.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.
FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
2
1.
C
HICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
x1
x2
x3
ÖNEMLİ: Soğuk gıdalar 5
o
C, donmuş gıdalar ise -18
o
C'den sonra pişirilir.
190
OTOMATIK PIŞIRME, DONMUŞ GIDALARI
PIŞIRME VE OTOMATIK ÇÖZDÜRME TABLOLARI
DÜĞME
HAZIRLANIŞI
Yemeğin bulunduğu kabı döner tablanın ortasına
yerleştirin.
Fırın durduğunda ve sesli sinyal çaldığında etleri
çevirin, birbirine yapışmış olanları ayırın. İnce
parçaları ve ısınmış olan noktaları alüminyum
folyoyla kapatın.
Buz çözdürme işleminden sonra, etleri
alüminyum folyoya sarıp 10-15 dakika boyunca
etler tamamen çözülünceye kadar bekletin.
Döner tablayı streç film ile kaplayın.
Donmuş, blok haldeki kıymayı döner tablanın
ortasına yerleştirin.
Fırın durduğunda ve sesli sinyal çaldığında
kıymayı ters çevirin. Çözülen parçaları alıp
başka bir tabağa koyun.
Buz çözdürme işleminden sonra, 5-10 dakika
boyunca kıyma tamamen çözülünceye kadar
bekletin.
Döner tablanın üzerine tabağı ters olarak
yerleştirin ve tavuğu göğüs kısmı tabağa
bakacak şekilde koyun.
Fırın durduğunda ve sinyal sesi duyulduğunda
tavuğu ters çevirin, ince parçaları ve sıcak
bölgeleri alüminyum folyoyla kapatarak koruyun.
Çözdürdükten sonra alüminyum folyoyla sarın
ve tamamen çözülmesi için 15-30 dakika fırında
bekletin.
Son olarak tavuğu akan suda temizleyin.
Pastanın, kekin veya çöreğin sarılı olduğu
ambalajın tümünü çıkarın.
Keki düz bir tabakla döner tablanın ortasına
yerleştirin.
Buz çözdürme işleminden sonra, aralarında
belirli bir mesafe bırakmaya dikkat ederek
pastayı, keki veya çöreği eşit parçalar halinde
kesin ve 10-30 dakika arasında, buzu tamamen
çözülünceye kadar bekletin.
Ekmek dilimlerini düz bir tabakla döner tablanın
ortasına yerleştirin.
Sesli sinyal çaldığında dilimler yeniden
düzenleyin ve çözülmüş olanları başka bir
tabağa alın.
Buz çözdürme işlemi sona erdikten sonra tüm
dilimleri birbirinden ayırın ve bunları geniş bir
tabağa dağınık olarak yerleştirin. Ekmek
dilimlerinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp
5-15 dakika boyunca dilimler tamamen
çözülünceye kadar bekletin.
OTOMATİK
ÇÖZME
Ad-1
Buz Çözme
Biftek ve Pirzola
Ad-2
Buz Çözme
Kıyma
Ad-3
Buz Çözme
Tavuk
Ad-4
Buz Çözme
Pata, kek, çörek
Ad-5
Buz Çözme
Ekmek
AĞIRLIK (En Az/En Çok
Ağırlık)/GEREKLİ
MUTFAK EŞYASI
0,2 - 1,0 kg (100 g)
(Sayfa 191’deki nota
bakın.)
0,2 - 1,0 kg (100 g)
Streç film
(Sayfa 191’deki nota
bakın.)
0,9 - 1,8 kg (100 g)
(Sayfa 191’deki nota
bakın.)
0,1 - 1,4 kg (100 g)
Tart tabağı
0,1 - 1,0 kg (100 g)
Tart tabağı
(Bu program için yalnızca
dilimlenmiş ekmek
önerilir.)
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
2
1.
C
HICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3
.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
1
0.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
2
3.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
e
xpress
menu2
e
xpress
menu2
(grill)
e
xpress
menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.
FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
2
2.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
x1
x2
x3
x4
x5
1.FRENCH FRIED
POTATOES
2.FROZEN
VEGETABLES
3.FRESH
VEGETABLES
4
.FISH FILLET+ SAUCE
GRATINATED FISH
8.CHICKEN LEGS
9.GRATIN
10.FROZEN
GRATIN
14.RICE
15.BOILED
POTATOES
20.STEAK
& CHOPS
21.
CHICKEN LEGS
22.POULTRY
23.MINCED MEAT
24.CAKE
25.BREAD
JACKET
POTATOES
11.FROZEN
READY MEALS
16.JAM
17.PIQUANTE
CAKES
18.CAKE
26.MEAT JOINT
19.PASTA
12.BEVERAGES
13.SOUP
CASSEROLES
5.GRILL SKEWER
6.ROAST PORK
7.GRILLED
CHICKEN
express cook1 express cook2
(grill)
express cook
express defrost
express menu2
express menu2
(grill)
express menu1
29.
CHICKEN PAN
WITH VEGETABLES
30.
MINCE AND
ONION
ÖNEMLİ: Soğuk gıdalar 5
o
C, donmuş gıdalar ise -18
o
C'den sonra pişirilir.
191
OTOMATIK PIŞIRME, DONMUŞ GIDALARI
PI
ŞIRME VE OTOMATIK ÇÖZDÜRME TABLOLARI
OTOMATİK PİŞİRME TARİFLERİ
TÜRKÇE
ÖNEMLİ: Otomatik buz çözme
1 Biftek ve pirzolaları dondururken birbirlerinin üzerine dizmeyin.
2 Kıymayı ise mümkün olduğu kadar yayvan ve ince bir tabaka halinde dondurun.
3 Ters çevirdikten sonra buzu çözülmüş olan porsiyonları küçük alüminyum folyo parçalarıyla kaplayın.
4 Kümes hayvanlarının eti, çözdürme işleminden sonra hemen işlenmelidir.
5 Krema ile süslenmiş ve kaplanmış gato, mikrodalga enerjisine karşı çok hassastır.
Krema hızla yumuşamaya başlarsa, en iyi sonucu elde etmek için hemen fırından çıkarıp oda sıcaklığında 10-30
dakika bekletin.
SEBZELİ TAVUK PANE (A1-1)
Baharatlı tavuk yahni
0,5 kg (1) 1,0 kg (2) 1,5 kg (3)
60 g 120 g 180 g uzun pirinç (yarı pişmiş)
1 1 1 poşet safran
25 g 50 g 75 g soğan (doğranmış)
50 g 100 g 150 g
dolmalık kırmızı biber (ince kesilmiş)
50 g 100 g 150 g pırasa (ince kesilmiş)
150 g 300 g 450 g tavuk göğsü, fileto (küp
şeklinde kesilmiş)
kara biber, kırmızı biber tozu
10 g 20 g 30 g tereyağı veya margarin
150 ml 300 ml 450 ml et suyu
1. Pirinçle safranı karıştırıp yağlanmış tencereye
koyun.
2. Soğanları, kırmızı biberi, pırasayı ve tavuk etini
karıştırın. Baharatı ekleyip karışımı pirincin üzerine
dökün.
3. Üzerine tereyağını koyun.
4. Üzerine et suyunu döküp tencereyi mikrodalga
folyosuyla kaplayın ve OTOMATIK PIŞIRME 1
(A1-1) modunda “Sebzeli Tavuk Pane” modunda
pişirin.
5. Piştikten sonra 5-10 dakika bekletin.
1. ymayı, soğanı, yumurtayı ve ekmek içini karıştırın.
Tuz ve biberle tatlandırın. Kıymayı birtün olarak
tencereye koyun.
2. Et suyunu domates püresiyle karıştırın.
3. Bu suyu, patatesleri, havları ve maydanozu ete
ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Tencerenin kapağını kapatıp OTOMATIK PIŞIRME 1
(A1-2) “Kıyma ve Soğan” menüsünde pişirin.
5. rın durduğunda ve sesli sinyal çaldığında yemeği
karıştırıp bir alt üst edin.
6. Piştikten sonra bir kez daha karıştıp yaklaşık 5 dakika
bekletin. Üzerine maydanoz serpip servis edin.
KIYMA VE SOĞAN (A1-2)
0,5 kg (1) 1,0 kg (2) 1,5 kg (3)
150 g 300 g 450 g yma (
1
/
2 biftek,
1
/
2 domuz)
50 g 100 g 150 g soğan (ince doğranmış)
1
/
2 11
1
/
2 yumurta
15 g 30 g 45 g beyaz ekmek içi
tuz ve biber
115 ml 230 ml 345 ml et suyu
20 g 40 g 60 g domates püresi
65 g 125 g 190 g patates (ince doğranmış)
65 g 125 g 190 g havuç (ince doğranmış)
1
/
2 tbsp 1 tbsp 1
1
/
2 tbsp kıyılmış maydanoz
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208

Zanussi ZNM11X Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikrodalgalar
Tip
Kullanım kılavuzu