10
Daha etkili sonuçlar için yalnızca alt doğrama bıçağını (F) veya alt doğrama
bıçağını üst bıçak veya bıçaklarla (D ve E) birlikte kullanmanız gerektiğini
unutmayın.
Mayonez:
2 yumurta sarısı - 1 çorba kaşığı hardal - 2 çorba kaşığı su - 1 çorba kaşığı sirke
- 200 ml. yağ - tuz, karabiber.
Turbo Hız (A2) Karışımı hazırlamadan önce tüm malzemelerin aynı ısıda olması
önemlidir.
Tüm malzemeleri ve yalnızca 2 çorba kaşığı yağı doğrama bıçağının (F) tek
başına veya her iki bıçağın (E ve F) birlikte yerleştirildiği hazneye (G) ekleyin.
15 saniye boyunca basılı tutarak ön karıştırma işlemini gerçekleştirin. Her
seferinde 10 saniye basılı tutarak yağı üç aşamada ekleyin.
Tarif önerisi: Hardalsız mayonez. Hardal ve suyu 2 çorba kaşığı limon suyuyla
değiştirirek yukarıdaki adımları izleyin.
Krep karışımı: (en fazla 0,5 lt. yapar)
100 gr. unu, 2 yumurtayı, 1/4 litre sütü, 1 çorba kaşığı yağı ve bir tutam tuzu
doğrama bıçağının (F) tek başına veya her iki bıçağın (D, E ve F) birlikte
yerleştirildiği hazneye (G) ekleyin.
Pürüzsüz bir karışım elde etmek ortalama için 15 ila 20 saniye çırpın.
Waffle karışımı: (15 waffle için en fazla 0,5 lt. yapar)
5 gr. mayayı az miktar ılık suyla karıştırın. Karışımı doğrama bıçağının (F) tek
başına veya her iki bıçağın (D, E ve F) birlikte yerleştirildiği hazneye (G) dökün:
130 gr. un, 2 yumurta, 200 ml.süt, 60 gr. yumuşatılmış tereyağı ve 1 çorba kaşığı
vanilya. Pürüzsüz bir karışım elde etmek için ortalama 15 ila 20 saniye karıştırın.
1 saat dinlenmeye bırakın.
Fesleğenli pesto: (4 kişilik)
20 gr.çam fıstığı - 2 diş sarımsak - 1 dal (50 gr.) fesleğen - 1 çorba kaşığı toz fındık
- 80 ml. zeytin yağı - 40 gr. parmesan peyniri (toz), tuz.
Çam fıstıklarını bir tavada yağ olmadan kızartın ve bir kenara ayırın. Fesleğen
yapraklarını düşük hızda (A1) kısa aralıklarla çalıştırarak iyice doğrayın.
Kenarlarında kalan yiyecekleri haznenin içine doğru iterek yeniden karıştırın.
Çam fıstıklarını, toz fındığı, ikiye bölünmüş sarımsağı, tuzu ve yağı doğrayıcının
içine ekleyin. Cihazı turbo (A2) hızda 20 saniye çalıştırın. Son olarak toz parmesan
peynirini ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde etmek için Turbo (A2) hızda 10
saniye daha karıştırın.
Cacık: (4 kişilik)
1 salatalık - 2 diş sarımsak - taze nane - 100 ml. zeytin yağı - 1 kap yoğurt - tuz
ve karabiber.
Salatalığı uzunlamasına iki parçaya kesin. Çekirdeklerini ayırın ve salatalığı küp
şeklinde doğrayın. Küp şeklinde kestiğiniz salatalıkları tuzlayın ve 15 dakika
TARIFLER
11
süzülmesini bekleyin. Sarımsağı ve naneyi doğrayın. Yoğurdu ve zeytin yağını
ekleyin. Koyu bir karışım elde etmek için karıştırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Bir
kaba alarak salatalıkları ekleyin. Buzdolabında bekletin ve soğuk servis edin.
Tahinli humus (4 kişilik)
100 gr. kuru nohut - 1 çay kaşığı tuz - 50 ml. tahin - 50 ml. limon suyu - 50 ml.
nohudun haşlama suyu - 1 diş sarımsak.
Tabağı süslemek için: Az miktarda zeytin yağı, taze maydanoz, toz paprika veya
pul biber.
Nohutları serin bir ortamda yaklaşık 12 saat suda bekletin. Süzün ve ardından bir
tencereye yerleştirip nohutların üzerini kapatacak şekilde su ekleyin. Kaynadıktan
sonra 1 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Tuz ekleyin ve nohutlar yumuşayana
kadar ortalama 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Nohutları pişirdiğiniz sudan
bir miktar ayırın. Nohutların kabuklarını soyun.
Krema kıvamında bir karışım elde etmek için diğer malzemeleri nohutlarla
karıştırın.
Karışım hazır hale gelince baharatlarını ekleyin ve kıvamını ayarlayın. Süsleme
için maydanozu doğrayın.
Çeşnili tereyağı:
100 gr. tereyağı - eşit parçalara bölünmüş 100 gr. frenk soğanı, maydanoz, frenk
maydanozu, tarhun otu, tere.
Turbo Hız (A2) Yeşillikleri doğrayın. Küpler halinde kesilmiş yumuşak terayağını
ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde etmek için karıştırın.
Farklı hazırlama önerileri:
Ançüez tereyağı: 100 gr. tereyağı, 100 gr. yağda ançüez filetosu, 1 çorba kaşığı
limon suyu.
Rokfor veya diğer küflü peynirlerle hazırlanan tereyağı: 100 gr. rokfor peyniri ve
100 gr tereyağı.
Çift bıçaklı
Kırmızı orman meyveli dondurma:
200 gr. dondurulmuş kırmızı orman meyvesi
4 çorba kaşığı pudra şekeri (yaklaşık 30 gr.)
100 ila 200 ml. tam yağlı krema (damak tadına göre)
Kırmızı orman meyvelerini 10 ila 15 saniye karıştırın
Şekeri ve tam yağlı kremayı ekleyin
15 saniye karıştırın.
Farklı hazırlama önerileri: Yaban mersini, ahududu, frenk üzümü, küçük çilekler
vb. gibi diğer dondurulmuş meyveleri kullanabilirsiniz.)
Üç bıçaklı
Ballı kayısı marmeladı
250 g taze kayısı (bu tarif kuru kayısı ile yapılamaz)
65 g bal
Kayısıları kaba boşaltın, balı kayısıların üzerine ekleyin ve en fazla 8 saniye
karıştırın
2404132 Multimoulinette 3 lames UK_2404132 Multimoulinette 3 Lames 15/11/12 10:10 Page10