Zanussi ZOB20311BU Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
GETTING
STARTED?
EASY.
User Manual
ZOB21301BU
TR Kullanma Kılavuzu
Fırın
GÜVENLIK BILGILERI
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları
dikkatlice okuyun. Üretici, yalnız kurulum veya kullanımdan
kaynaklanan yaralanma ya da hasarlardan sorumlu değildir.
Talimatları, ileride kullanabilmeniz için her zaman güvenli ve
kolay ulaşılabilir bir yerde tutun.
ÇOCUKLARIN VE TEHLIKEYE AÇIK KIŞILERIN
GÜVENLIĞI
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve oluşabilecek tehlikeler
hakkında talimat, gözetim veya bilgi verilmesi halinde 8 yaş
ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan kişiler
tarafından kullanılabilir.
3 ile 8 yaş arasındaki çocuklar ve ileri düzey zihinsel ile
fiziksel engellere sahip kişiler gözetim altında bulunmadıkları
müddetçe bu ürünü tek başına kullanmamalıdır.
3 yaşın altındaki çocuklar sürekli gözetim altında
bulunmadıkları müddetçe cihazdan uzak tutulmalıdır.
Çocukların cihazlar ve mobil cihazlarla oynamasına izin
vermeyin.
Tüm ambalajları çocuklardan uzak tutun ve uygun şekilde
bertaraf edin.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları ve
evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar
sıcaktır.
Cihazın çocuk güvenlik aygıtı varsa etkinleştirilmelidir.
Temizlik ve bakım işlemi çocuklar tarafından, denetim altında
olmadıkları sürece, yapılmamalıdır.
GENEL GÜVENLIK
Cihazın montajı ve kablo değişimi yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
UYARI: Cihaz ve erişilebilir parçalar kullanım esnasında
ısınır. Isıtma elemanlarına dokunmaktan kaçının.
2
Cihaza tepsi veya aksesuarları yerleştirirken veya çıkarırken
mutlaka fırın eldiveni kullanın.
Herhangi bir bakım yürütmeden önce cihaz fişini prizden
çekin.
Elektrik şoku ihtimalini ortadan kaldırmak için, lambayı
değiştirmeden önce cihazı mutlaka kapayın.
Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
Cam kapıyı silmek için sert, aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayın. Bu tip malzemeler,
yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Ana güç kaynağı kablosunun zarar görmesi durumunda, bir
elektrik hasarının meydana gelmesine engel olmak için,
kablonun değişimi, üretici, Yetkili Servis veya benzer
nitelikteki kalifiye bir kişi tarafından yapılmalıdır.
GÜVENLIK TALIMATLARI
MONTAJ
UYARI! Cihazın montajı yalnızca
kalifiye bir kişi tarafından
yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkartın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj talimatlarını
takip edin.
Cihazı hareket ettirdiğinizde dikkatli olun,
ağırdır. Her zaman koruyucu eldiven ve
koruyuculu ayakkabı kullanın.
Cihazı kulpundan tutarak çekmeyin.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında olması
gereken minimum mesafeyi koruyun.
Cihazı, kurulum gerekliliklerini karşılayan
güvenli ve uygun bir yere yerleştirin.
Cihaz, elektrikli bir soğutma sistemiyle
donatılmıştır. Elektrikli güç kaynağı
kullanılarak çalıştırılmalıdır.
ELEKTRIK BAĞLANTISI
UYARI! Yangın ve elektrik çarpması
riski.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir elektrik
teknisyeni tarafından yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Anma değeri plakasındaki parametrelerinin
ana güç kaynağının elektrik gücüne uygun
olduğunda emin olun.
Her zaman doğru monte edilmiş, darbeye
dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcılarını ve uzatma kablolarını
kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar vermemeye
özen gösterin. Cihazın ana kablosunun
değiştirilmesi gerekirse, bu işlem Yetkili Servis
tarafından yapılmalıdır.
Özellikle kapak sıcak olduğunda, elektrik
kablolarının cihazın kapağına temas etmesini
veya yaklaşmasını engelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların darbe
koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece kurulum tamamlandıktan
sonra takın. Kurulumdan sonra elektrik fişine
erişilebildiğinden emin olun.
Priz gevşemişse fişi takmayın.
Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyiniz. Her zaman fişten
tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım cihazlarını kullanın: hat
koruyucu devre kesiciler, sigortalar
(yuvasından çıkarılan vida tipi sigortalar),
toprak kaçağı kesicileri ve kontaktörler.
Elektrik tesisatı cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan kesebilmenize
olanak sağlayan bir yalıtım malzemesine
3
sahip olmalıdır. Yalıtım malzemesinin kontak
açıklığının genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Bu cihaz, E.E.C. Direktifleri ile uyumludur.
KULLANIM
UYARI! Yaralanma, yanma ve
elektrik çarpması veya patlama riski
vardır.
Bu cihaz, sadece evde kullanım içindir.
Cihazın teknik özelliklerini kesinlikle
değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı
olmadığından emin olun.
Cihaz çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapatın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını dikkatli
şekilde açın. Sıcak hava çıkabilir.
Cihaz suyla temas halindeyken veya ıslak
ellerle cihazı kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı uygulamayın.
Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eşya
koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve havanın
karışmasına neden olabilir.
Kapağı açarken cihaza kıvılcım veya çıplak
alev temas etmemesine dikkat edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler ya da yanıcı ürünlerle ıslanmış
maddeler koymayın.
UYARI! Cihazın zarar görme riski
vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya renginin
solmasını önlemek için:
cihazın alt kısmına fırın kabı veya diğer
cisimleri doğrudan koymayın.
cihazın alt boşluğuna doğrudan
alüminyum folyo koymayın.
sıcak cihaza doğrudan su koymayın.
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra nemli
tabak ve yiyecekleri cihazın içinde
bırakmayın.
aksesuarları çıkarırken ve takarken
dikkatli olun.
Emaye ya da paslanmaz çelik kısmın renginin
solması cihazın performansını etkilemez.
Yaş pasta için derin pişirme kabı kullanın.
Meyve suları kalıcı paslanmalara neden
olabilir.
Bu cihaz sadece pişirme amaçlıdır. Oda
ısıtma gibi başka amaçlarla kullanılmamalıdır.
Pişirme işlemini daima fırın kapağı kapalı
halde yapınız.
Cihaz bir mobilya panelinin arkasına monte
edilirse (örneğin kapak), cihaz çalışırken
kapağının kapalı olmamasına dikkat edin.
Kapalı mobilya panelinin arkasında sıcaklık ve
nem oluşabilir ve cihaza, muhafaza ünitesine
veya zemine zarar verebilir. Cihazı
kullandıktan sonra soğuyana kadar mobilya
panelini kapatmayın.
BAKIM VE TEMIZLIK
UYARI! Yaralanma, yangın veya
cihazın zarar görme riski söz
konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre dışı
bırakın ve elektrik bağlantısını kesin.
Cihazın soğuduğundan emin olun. Cam
panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapağın cam panellerini
hemen değiştirin. Yetkili Servis Merkezini
arayın.
Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını önlemek
için cihazı düzenli olarak temizleyin.
Cihazı yumuşak, nemli bir bezle temizleyin.
Sadece nötr deterjanlar kullanın. Aşındırıcı
ürünleri, aşındırıcı temizleme bezlerini,
çözücüleri veya metal cisimleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız paketinde
belirtilen güvenlik talimatlarını takip edin.
Katalitik emayeyi (varsa) deterjanla
temizlemeyin.
DAHILI IŞIK
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Bu cihazda kullanılan lamba veya halojen
lamba tipi yalnızca ev aletleri içindir. Ev
aydınlatması için kullanmayın.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz fişini
prizden çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları kullanın.
SERVIS
Cihazı onarmak için yetkili bir Servis
Merkezine başvurun.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
ESKI ÜRÜNÜ ELDEN ÇIKARMA
UYARI! Yaralanma ya da boğulma
riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
4
Cihazı yakın ana elektrik kablosunun
bağlantısını kesin ve atın.
Çocukların veya evcil hayvanların cihaza
sıkışmasını önlemek için kapı mandalını
kaldırın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX APPLIANCES AB
BUSINESS SECTOR EMA-EMEA (SEE)
ST GÖRANSGATAN 143
SE-105 45 STOCKHOLM
SWEDEN
TEL: +46 (8) 738 60 00
FAX: +46 (8) 738 63 35
www.electrolux.com
İthalatcı: Electrolux A.Ş
Tarlabaşı Cad. No:35 34435-Taksim-
Beyoğlu_Istanbul
Electrolux tüketici danışma merkezi: 0 850 250
35 89
www.electrolux.com.tr
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl, diğer
beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır. Kullanım
ömrü, üretici ve/veya ithalatçı firmanın cihazınızla
ilgili yedek parça temini ve bakım süresini ifade
eder.
ÜRÜN TANIMI
GENEL BAKIŞ
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
4
3
2
1
11
1
Kontrol paneli
2
Güç lambası / sembolü
3
Isıtma fonksiyonları düğmesi
4
Zamanlayıcı düğmesi
5
Kontrol düğmesi (sıcaklık için)
6
Sıcaklık göstergesi / sembol
7
Soğutma fanı için hava menfezleri
8
Isıtıcı eleman
9
Lamba
10
Fan
11
Raf konumları
AKSESUARLAR
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları, kızartmalar için.
Pişirme tepsisi
Kek, çörek ve bisküviler için.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
İLK TEMIZLIK
Fırından tüm aksesuarları çıkarın.
"Bakım ve Temizlik" bölümüne bakın.
Fırını ve aksesuarları ilk kullanım öncesinde
temizleyin.
Aksesuarları başlangıçtaki yerlerine koyun.
ÖN ISITMA
İlk kullanımdan önce boş fırını önceden ısıtın.
1. Fonksiyonu ayarlayın
.En yüksek ısıyı
ayarlayın.
2. Fırını 1 saat çalıştırın.
5
3. Fonksiyonu ayarlayın . En yüksek ısıyı
ayarlayın.
4. Fırını 15 dakika çalıştırın.
5. Fırını kapatın ve soğumasını bekleyin.
Aksesuarlar normalde olduğundan daha sıcak
olabilir. Fırından koku ve duman yayılabilir.
Odadaki hava akışının yeterli olduğundan emin
olun.
GÜNLÜK KULLANIM
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
BIR ISITMA FONKSIYONU AYARLAMA
1. Bir ısıtma fonksiyonu seçmek için ısıtma
fonksiyonları düğmesini çevirin.
2. Sıcaklığı seçmek için kontrol düğmesini
çevirin.
Lamba, fırının çalışmasıyla birlikte açılır.
3. Fırını kapatmak için ısıtma fonksiyonları
düğmelerini kapalı konumuna getirin.
FIRIN FONKSIYONLARI
Fırın fonksi‐
yonu
Uygulama
Kapalı ko‐
num
Fırın kapalıdır.
Fırın Içi
Aydınlat‐
ma
Fırın lambasını pişirme fonk‐
siyonunu kullanmadan yak‐
mak içindir.
Fanlı Pişir‐
me
Yiyecekleri aynı sıcaklıkta,
birden fazla rafta ve kokuları
karışmadan kızartmak veya
kızartmak ve pişirmek içindir.
Fırın fonksi‐
yonu
Uygulama
Gelenek‐
sel Pişirme
(Üst/Alt
Isıtma)
Tek raf konumunda pişirme
ve kızartma yapmak içindir.
Izgara
Yassı yiyecekleri ızgara yap‐
mak ve ekmek kızartmak için‐
dir.
Sıcak Ha‐
va (Nemli)
Bu fonksiyon pişirme sırasın‐
da enerji tasarrufu sağlamak
için tasarlanmıştır. Pişirme ta‐
limatları için “İpuçları ve fay‐
dalı bilgiler” Sıcak Hava
(Nemli) bölümüne bakın.
Fonksiyonun aksamadan ça‐
lışması ve fırının mümkün ol‐
duğunca verimli çalışması için
pişirme sırasında fırın kapağı
kapalı kalmalıdır. Bu fonksiyo‐
nu kullandığınızda fırın içi sı‐
caklığı ayarladığınız sıcaklık‐
tan farklı olabilir. Isıtma gücü
düşürülebilir. Enerji tasarrufu‐
na ilişkin genel öneriler için
"Enerji Verimliliği" bölümünde
Enerji Tasarrufu’na bakın.Bu
fonksiyon EN 60350-1 uyarın‐
ca enerji verimliliği sınıfına
uygunluk için kullanılıyordu.
SAAT FONKSIYONLARI
MEKANIK ZAMAN AYARI
Bir fırın fonksiyonu için geri sayım zamanlayıcısı
ayarlamak için kullanın.
Bu fonksiyonun cihazın çalışması
üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
1. Fırın fonksiyonunu ve fırın sıcaklığını
ayarlayın.
2. Zamanlayıcı düğmesini saat yönünde sonuna
kadar çevirin, ardından gerekli süre değerine
çevirin.
Ayarlanan süre sona erdiğinde bir sesli ikaz
duyulur.
6
AKSESUARLARIN KULLANILMASI
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
AKSESUARLARIN TAKILMASI
Tel raf:
Rafı, raf desteğinin kılavuz çubuklarının arasına
itin ve ayakların aşağı doğru baktığından emin
olun.
Pişirme tepsisi:
Pişirme tepsisini raf desteğinin kılavuz rayları
arasına itin.
EK FONKSIYONLAR
SOĞUTMA FANI
Fırın çalışırken, fırın yüzeyinin soğuk kalması için
soğutma fanı otomatik olarak çalışır. Fırını devre
dışı bırakırsanız, soğutma fanı durur.
GÜVENLIK TERMOSTATI
Fırının hatalı kullanılması veya kusurlu bileşenler
tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya neden olabilir.
Bunun önüne geçmek için, fırında gücü kesen bir
güvenlik termostatı bulunur. Sıcaklık düştüğünde
fırın otomatik olarak tekrar çalışmaya başlar.
İPUÇLARI VE YARARLI BILGILER
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere ve
kullanılan malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
PIŞIRME ÖNERILERI
Fırında dört raf konumu mevcuttur.
Raf konumlarını fırının alt kısmından başlayarak
sayınız.
Fırınınız eski fırınınıza göre farklı şekilde pişiriyor
ya da kızartıyor olabilir. Aşağıdaki tabloda
sıcaklık, pişirme süresi ve raf konumuna ilişkin
standart ayarları bulabilirsiniz.
Belirli bir yemek tarifi için ilgili ayarları
bulamadığınız takdirde, benzer tariflere bakınız.
Fırın, hava sirkülasyonu sağlayan ve buharı
sürekli olarak yeniden kullanılır hale getiren özel
bir sistemle donatılmıştır. Bu sistem sayesinde
buharlı bir ortamda pişirebilir ve yiyeceklerin
içinin yumuşak ve dışının gevrek olmasını
sağlayabilirsiniz. Bu pişirme süresini ve enerji
tüketimini azaltır.
Kek pişirme
Fırın kapağını, pişirme süresinin 3/4'ü geçmeden
açmayın.
Aynı anda iki tepsi kullanıyorsanız, aralarında bir
raf boşluk bırakın.
Et ve balık pişirme
İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
7
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı duman
oluşmasını önlemek için, derin tava/pişirme
kabına biraz su koyun. Duman birikmesini
önlemek için, kuruduktan sonra her seferinde su
ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına ve
hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki performansı
gözlemleyin. Cihazda pişirme yaparken
kullandığınız pişirme kaplarına, tariflere ve
miktarlara göre en iyi ayarları (ısı ayarı, pişirme
süresi, vs.) tespit edin.
PIŞIRME VE KIZARTMA TABLOSU
Kek ve pastalar
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Çırpma
usulü tarif‐
ler
170 2 165 2 (1 ve 3) 45 - 60 Kek kalı‐
bında
Kurabiye
hamuru
170 2 160 2 (1 ve 3) 20 - 30 Kek kalı‐
bında
Yağlı süt‐
ten chee‐
se cake
170 1 165 2 70 - 80 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Elmalı kek
(Elmalı
turta)
170 1 160 2 (1 ve 3) 80 - 100 Tel raf
üzerinde
20 cm'lik
iki kek ka‐
lıbında
Strudel 175 2 150 2 60 - 80 Pişirme
tepsisinde
Reçelli
tart
170 2 160 2 (1 ve 3) 30 - 40 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Meyveli
kek
170 2 155 2 50 - 60 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Sünger
kek
(Yağsız
pandis‐
panya)
170 2 160 2 90 - 120 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Yılbaşı
keki / Bol
meyveli
kek
170 2 160 2 50 - 60 20 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
8
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Erikli kek
1)
170 2 165 2 20 - 30 Ekmek
kalıbında
Küçük
kekler
170 3 166 3 (1 ve 3) 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Bisküvi‐
ler
1)
150 3 140 3 (1 ve 3) 30 - 35 Pişirme
tepsisinde
Bezeler 100 3 115 3 35 - 40 Pişirme
tepsisinde
Sandviç
ekmeği
1)
190 3 180 3 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Kremalı
çörek
1)
190 3 180 3 (1 ve 3) 15 - 20 Pişirme
tepsisinde
Kaplama
turtalar
180 3 170 2 25 - 35 20 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Victoria
sandviçi
180 1 veya 2 170 2 45 - 70 20 cm'lik
kek kalı‐
bında sol
+ sağ
Bol mey‐
veli kek
160 1 150 2 110 - 120 24 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Victoria
sandviçi
1)
170 1 160 1 50 - 60 20 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve pizza
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Beyaz ek‐
mek
1)
190 1 195 1 60 - 70 Parça ba‐
şına 500
g, 1 - 2
parça
9
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Çavdar
ekmeği
190 1 190 1 30 - 45 Ekmek
kalıbında
Ekmek
1)
190 2 180 2 (1 ve 3) 25 - 40 Pişirme
tepsisinde
6 - 8 adet
Pizza
1)
190 1 190 1 20 - 30 Bir tava‐
da/pişirme
kapında
Yağlı çö‐
rekler
1)
200 3 190 2 10 – 20 Pişirme
tepsisinde
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Tartlar
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Makarnalı
börek
180 2 180 2 40 - 50 Bir kalıpta
Sebzeli
tart
200 2 200 2 45 - 60 Bir kalıpta
Kiş 190 1 190 1 40 - 50 Bir kalıpta
Lazanya 200 2 200 2 25 - 40 Bir kalıpta
İç dolgulu
makarna
200 2 200 2 25 - 40 Bir kalıpta
Yorkshire
pudingi
1)
220 2 210 2 20 - 30 6 puding
kalıbı
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
10
Et
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Sığır eti 200 2 190 2 50 - 70 Bir tel raf
ve derin
tavada
Keçi eti 180 2 180 2 90 - 120 Bir tel raf
ve derin
tavada
Dana eti 190 2 175 2 90 - 120 Bir tel raf
ve derin
tavada
Az pişmiş
rozbif
210 2 200 2 44 - 50 Bir tel raf
ve derin
tavada
Orta piş‐
miş rozbif
210 2 200 2 51 - 55 Bir tel raf
ve derin
tavada
İyi pişmiş
rozbif
210 2 200 2 55 - 60 Bir tel raf
ve derin
tavada
Keçi omzu 180 2 170 2 120 - 150 Bir tava‐
da/pişirme
kapında
Keçi incik 180 2 160 2 100 - 120 Derin ta‐
vada 2
parça
Kuzu Eti 190 2 190 2 110 - 130 But
Tavuk 200 2 200 2 70 - 85 Bütün
Hindi 180 1 160 1 210 - 240 Bütün
Ördek 175 2 160 2 120 - 150 Bütün
Kaz 175 1 160 1 150 - 200 Bütün
Tavşan 190 2 175 2 60 - 80 Parçalar
halinde
Yaban
tavşanı
190 2 175 2 150 - 200 Parçalar
halinde
Sülün 190 2 175 2 90 - 120 Bütün
11
Balık
Yemek
Üst/Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Alabalık /
Çipura
190 2 175 2 (1 ve 3) 40 - 55 3 - 4 balık
Ton ba‐
lığı / So‐
mon
190 2 175 2 (1 ve 3) 35 - 60 4 - 6 fileto
IZGARA
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Üçüncü konumu kullanın.
Sıcaklığı 250°C'ye ayarlayın.
Yemek
Miktar Süre (dk.)
Parça Miktar (kg) 1. taraf 2. taraf
Fileto biftekler 4 0,8 12 - 15 12 - 14
Bonfile 4 0,6 10 - 12 6 - 8
Sosisler 8 - 12 - 15 10 - 12
Keçi eti pirzolalar 4 0,6 12 - 16 12 - 14
Tavuk (2 parça halinde) 2 1 30 - 35 25 - 30
Kebaplar 4 - 10 - 15 10 - 12
Tavuk göğsü 4 0,4 12 - 15 12 - 14
Hamburger 6 0,6 20 - 30 -
Balık fileto 4 0,4 12 - 14 10 - 12
Tost sandviçler 4 - 6 - 5 - 7 -
Kızarmış ekmek 4 - 6 - 2 - 4 2 - 3
SICAK HAVA (NEMLI)
En iyi sonucu almak için aşağıdaki
tabloda listelenen önerileri takip edin.
12
Yemek Aksesuarlar Sıcaklık (°C) Raf konumu Süre (dk.)
Tatlı rulolar ,12
adet
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 2 35 - 40
Ekmek, 9 adet pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 2 35 - 40
Pizza, dondu‐
rulmuş, 0,35 kg
tel raf 220 2 35 - 40
İsviçre rulosu pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
170 2 30 - 40
Brownie pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 2 30 - 40
Sufle, 6 parça tel raf üzerinde seramik
peynirli tart
200 3 30 - 40
Turta
tab.pand.kar.
tel raf üzerinde
tab.pand.kar.
170 2 20 - 30
Victoria Sandvi‐
çi
tel rafta pişirme tabağı 170 2 35 - 45
Buğulama ba‐
lık ,0,3 kg
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 3 35 - 45
Bütün balık ,0,2
kg
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 3 35 - 45
Balık fileto, 0,3
kg
tel raf üzerinde pizza kabı 180 3 35 - 45
Keseli et, 0,25
kg
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
200 3 40 - 50
Şişlik et, 0,5 kg pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
200 3 25 - 35
Bisküvi, 16 adet pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 2 20 - 30
Makaron, 20
adet
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 2 40 - 45
Muffin, 12 adet pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
170 2 30 - 40
Sebzeli poğaça,
16 adet
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
170 2 35 - 45
Kısa bisküvi, 20
adet
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
150 2 40 - 50
Tartalet, 8 adet pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
170 2 20 - 30
Buğulama seb‐
ze,0,4 kg
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 3 35 - 40
13
Yemek Aksesuarlar Sıcaklık (°C) Raf konumu Süre (dk.)
Vejetaryen om‐
let
tel raf üzerinde pizza kabı 200 3 30 - 45
Sebze, akdeniz
0,7 kg
pişirme tepsisi veya dam‐
lalık tepsisi
180 4 35 - 40
TEST ENSTITÜLERI IÇIN BILGILER
IEC 60350-1'e göre testler.
Yemek Fonksiyon
Aksesuar‐
lar
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Açıklamalar
Küçük
kek
Geleneksel
Pişirme
Pişirme
tepsisi
3 170 20 - 30 Bir pişirme tepsisi
başına 20 küçük
kek koyun.
Elmalı
turta
Geleneksel
Pişirme
Tel raf: 1 170 80 - 120 Diyagonal olarak
kaydırılmış 2 kutu
(20 cm çap) kul‐
lanın.
Sünger
kek
Geleneksel
Pişirme
Tel raf: 2 170 35 - 45 Bir pasta kalıbı
(26 cm çap) kul‐
lanın.
Kurabiye Geleneksel
Pişirme
Pişirme
tepsisi
3 150 20 - 35 Fırını önceden 10
dakika ısıtın.
Kızarmış
ekmek
4 - 6
adet
Izgara Tel raf: 3 maks. 2 - 4 dakika ilk
taraf; 2 - 3 da‐
kika ikinci ta‐
raf
Fırını önceden 3
dakika ısıtın.
Sığır
burger
6 adet,
0,6 kg
Izgara Tel raf
ve dam‐
lalık tep‐
sisi
3 maks. 20 - 30 Tel rafı üçüncü
seviyeye, damla‐
lık tepsisini fırının
ikinci seviyesine
koyun. Ayarlanan
sürenin yarısına
gelindiğinde ta‐
bağı çevirin.
Fırını önceden 3
dakika ısıtın.
BAKIM VE TEMIZLIK
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
TEMIZLIK HAKKINDA AÇIKLAMALAR
Fırının ön kısmını yumuşak bir bez ve deterjanlı
sıcak su ile temizleyin.
Metal yüzeyleri temizlemek için özel bir temizlik
maddesini kullanın.
14
Her kullanımdan sonra fırın tepsisini temizleyin.
Birikmiş yağlar ya da diğer yemek artıkları
yangına sebep olabilir.
Tüm aksesuarları her kullanımdan sonra
temizleyin ve kurumalarını bekleyin. Ilık su,
deterjan ve yumuşak bir bez kullanın.
Aksesuarları bulaşık makinesinde yıkamayın.
Zorlu kirleri özel fırın temizleyici ile çıkarın.
Yapışmaz aksesuarlarınız varsa, bunları
temizlemek için aşındırıcı temizlik maddeleri,
keskin cisimler veya bulaşık makinesi
kullanmayın. Yapışmaz kaplamanın hasar
görmesine neden olabilir.
Fırının içinde veya cam kapak panellerinde
nemden buğulanma oluşabilir. Yoğunlaşmayı
azaltmak için pişirme işleminden önce fırını 10
dakika çalıştırın.Her kullanım sonrası fırın
boşluğundaki nemi temizleyin.
PASLANMAZ ÇELIK VEYA ALÜMINYUM
FIRINLAR
Fırın kapağını sadece ıslak bir bez ya da
süngerle temizleyin. Yumuşak bir bezle kurulayın.
Yüzeye zarar verebileceklerinden bulaşık teli, asit
veya aşındırıcı maddeler kullanmayın. Fırının
kontrol panelini aynı uyarıları dikkate alarak
temizleyin.
KAPAK CONTALARININ TEMIZLENMESI
Kapak contasını düzenli olarak kontrol edin.
Kapak contası, fırın boşluğunun kasası
çevresinde bulunur. Kapak contası hasarlıysa,
fırını kullanmayın. Yetkili Servis Merkezi'ni
arayın.
Kapak contasını temizlemek için temizlik
hakkındaki genel bilgilere başvurun.
KAPAĞI ÇIKARMA VE TAKMA
Fırın kapağı iki cam panelden oluşur.
Temizlemek için fırın kapağını ve iç cam panelini
çıkarabilirsiniz. Cam panelleri çıkarmadan önce
"Kapıyı sökme ve takma" talimatının tamamını
okuyun.
Fırın kapağını sökmeden önce iç
cam panelleri çıkarmaya çalışırsanız
fırın kapağı kapanabilir.
DİKKAT! Fırını iç cam paneli
olmadan kullanmayın.
1. Kapağı tamamen açın ve her iki menteşeyi
de tutun.
2.
Her iki menteşenin üzerindeki kolları kaldırın
ve tam çevirin.
3. Fırın kapağını ilk açılma pozisyonuna, yarıya
kadar kapatın. Daha sonra kaldırın ve ileri
doğru çekip kapağı yuvasından çıkarın.
4. Sağlam bir zemin üzerine bir bez
yerleştirerek, kapağı bezin üzerine koyun.
15
5. İç cam paneli çıkartmak için kilit sistemini
açın.
6. Sabitleyicilerin ikisini de 90° döndürüp,
yuvalarından çıkarın.
90°
7. Öncelikle dikkatlice kaldırın ve ardından cam
paneli çıkartın.
1
2
8. Cam panelleri sabunlu suyla temizleyin. Cam
panelleri dikkatlice kurulayın. Cam panelleri
bulaşık makinesinde yıkamayın.
Temizleme işlemi bittikten sonra, cam paneli ve
fırın kapısını takın.
Doğru takıldığında kapı trimi yerine oturur.
İç cam paneli yerine doğru bir şekilde
taktığınızdan emin olun.
A
LAMBANIN DEĞIŞTIRILMESI
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Lamba sıcak olabilir.
1. Fırını kapatın.
Fırın soğuyana kadar bekleyin.
2. Fırının fişini prizden çekin.
3. Fırın boşluğunun tabanına bir bez yerleştirin.
Arka lamba
1. Lambanın cam kapağını çevirerek çıkarın.
2. Cam kapağı temizleyin.
3. Bozulan lambayı 300 °C ısıya dayanıklı yeni
bir lamba ile değiştirin.
4. Cam kapağı takın.
16
SORUN GIDERME
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
SERVISI ARAMADAN ÖNCE...
Problem Muhtemel neden Çözüm
Fırın ısınmıyor. Fırın kapalıdır. Fırını çalıştırın.
Fırın ısınmıyor. Sigorta atmıştır. Arızaya, sigortanın neden
olup olmadığını kontrol edin.
Sigortanın tekrar tekrar atma‐
sı halinde, kalifiye bir elektrik‐
çiye danışın.
Lamba çalışmıyor. Lamba arızalıdır. Lambayı değiştirin.
Yemeklerin üstünde ve fırın
boşluğunda buhar ve buğu bi‐
rikiyor.
Yemek fırında çok uzun bir
süre bırakılmıştır.
Pişirme işlemi bittikten sonra,
yemekleri fırının içerisinde 15
- 20 dakikadan fazla beklet‐
meyin.
SERVIS VERILERI
Sorunu gideremediğiniz takdirde, satıcınıza veya
bir Yetkili Servise başvurun.
Servisler için gerekli bilgiler bilgi etiketinde
bulunmaktadır. Bilgi etiketi fırın boşluğunun ön
tarafındadır. Fırın boşluğundaki bilgi etiketini
çıkarmayın.
Bu verileri aşağıya yazmanızı öneriyoruz:
Model (MOD.) .........................................
Ürün numarası (PNC) .........................................
Seri numarası (S.N.) .........................................
MONTAJ
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
17
ANKASTRE MONTAJ
589
598
594
114
19
21540
570
558
min. 550
20
600
min. 560
3
9
min. 550
20
590
min. 560
589
598
594
114
19
21540
570
558
3
9
MOBILYA IÇINE MONTAJ
A
B
ELEKTRIK TESISATI
"Güvenlik" bölümünde açıklanan
güvenlik önlemlerine uymamanız
halinde üretici firma sorumluluk kabul
etmez.
Bu cihaz ile birlikte sadece bir ana elektrik
kablosu verilir.
KABLO
Montaj veya değişime uygun kablo tipleri:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05
V2V2-F (T90), H05 BB-F
Kablo ile ilgili bölüme bakmak için bilgi
etiketindeki toplam güce bakın. Tabloya da
bakabilirsiniz:
Toplam güç (W) Kablo bölümü (mm²)
maksimum 1380 3 x 0.75
maksimum 2300 3 x 1
maksimum 3680 3 x 1.5
Fırın kablosu (yeşil / sarı kablo) faz kablolarından
ve nötr bağlantı kablolarından (mavi ve
kahverengi kablolar) 2 cm uzun olmalıdır.
ENERJI VERIMLILIĞI
EU 65-66/2014 UYARINCA ÜRÜN FIŞI VE BILGILERI
Tedarikçi adı Zanussi
Model kimliği ZOB21301BU
18
Enerji Verimlilik Endeksi 94.8
Enerji verimlilik sınıfı A
Standart yüklü, geleneksel modda enerji tüketimi 0.83 kWs/devir
Standart yüklü, fanlı pişirme modu enerji tüketimi 0.73 kWs/devir
Boşluk sayısı 1
Isı kaynağı Elektrik
Ses ayarı 53 l
Fırın türü Ankastre Fırın
Kütle 26.8 kg
EN 60350-1 - Elektrikli pişirme cihazları - Bölüm
1: Ürün gamları, fırınlar, buharlı fırınlar ve
ızgaralar - Performans ölçüm yöntemleri.
ENERJI TASARRUFU
Fırında, günlük yemek pişirme
işlemleri sırasında enerji tasarrufu
yapmanıza yardımcı olacak özellikler
bulunmaktadır.
Genel bilgiler
Fırın çalışırken fırın kapağının düzgün şekilde
kapandığından emin olun. Pişirme esnasında
fırın kapağını açmayın. Kapak contasını
temizleyin ve yerine iyice sabitlendiğinden emin
olun.
Enerji tasarrufu için metal tabaklar kullanın.
Mümkünse, yemeği içeri koymadan önce fırını
önceden ısıtmayın.
Pişirme süresinin 30 dakikayı aştığı durumlarda,
pişirme süresine bağlı olarak, süre dolmadan 3 -
10 dakika önce fırın sıcaklığını minimuma
düşürün. Fırının içinde kalan sıcaklık, pişirme
işlemine devam eder.
Diğer yiyecekleri ısıtmak için önceden kalan
sıcaklığı kullanın.
Tek seferde birkaç yemek hazırladığınızda,
pişirme aralığını olabildiğince kısa tutun.
Fan ile pişirme
Mümkünse, enerji tasarrufu için fanlı pişirme
işlevlerini kullanın.
Yiyeceği sıcak tutun
Kalan sıcaklığı kullanmak ve yemeği sıcak
tutmak için mümkün olan en düşük sıcaklığı
seçin.
Sıcak Hava (Nemli)
Pişirme sırasında enerji tasarrufu sağlamak için
tasarlanmış fonksiyon.
ÇEVREYLE İLGILI BILGILER
Şu sembole sahip malzemeler geri
dönüştürülebilir . Ambalajı geri dönüşüm için
uygun konteynerlere koyun. Elektrikli ve
elektronik cihaz atıklarının geri dönüşümüne ve
çevre ve insan sağlığının korunmasına yardımcı
olun. Ev atığı sembolü bulunan cihazları
atmayın. Ürünü yerel geri dönüşüm tesislerinize
gönderin ya da belediye ile irtibata geçin.
19
*
WWW.ZANUSSI.COM/SHOP
867348343-B-462018
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Zanussi ZOB20311BU Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu