Tefal WO601601 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
Kullanım kılavuzu
GÜVENLİK TALİMATLARI
ÖNEMLI UYARILAR
Bu cihaz yalnız evsel ev içi kullanıma uygun
olarak tasarlanmıştır tasarlanmıştır. Bu cihaz,
garanti kapsamında olmayan şu durumlarda
kullanılmak üzere tasarlanmamıştır :
- mağaza, ofis ve diğer iş ortamlarında
personele ayrılmış olan mutfak köşelerinde,
- çiftliklerde,
- otel, motel ve konaklama özelliği bulunan
yerlerin müşterileri tarafından,
- otel odaları türünden ortamlarda.
Bu cihaz, fiziki, duyusal veya zihinsel kapasitesi
yetersiz olan veya bilgi veya deneyimi
olmayan kişiler tarafından ocuklar da dahil),
güvenliklerinden sorumlu bir kişinin gözetimi
olmaksızın, cihazın kullanımı ile ilgili önceden
bilgilendirilmeden kullanılmamalıdır. Cihazla
oynamadıklarından emin olmak açısından
çocuklar gözetim altında tutulmalıdır.
Cihaz çalışır durumdayken kesinlikle yanından
ayrılmayın.
Cihazın içinde ve dışında bulunan tüm
etiketleri, aksesuarları ve ambalaj ürünlerini
çıkan.
Güç kordonunu tamamen açın.
30
TR
TEF-T&M-WOK 04/07/12 16:32 Page30
Şebeke voltajının, cihan alnda belirtilen ç
ora ve gerilimle uyumlu olmasına dikkat edin.
Cihazı her zaman topraklı prize takın.
Cihaz çalışırken açıkta olan yüzeylerin
sıcaklığı yüksek olabilir.
Eğer uzatma kordonu kullanıyorsanız, en
azından ayçapta olmalı ve toprakprize
sahip olmalıdır, kordonya takılarak düşülmemesi
için gerekli tüm önlemleri alın.
Besleme kordonu zarar görmüşse, imalatçıda
veya satış sonrası servisinde mevcut olan
bir kordon veya özel düzenekle değiştiril-
mesi gerekir.
Elektrik kordonunda hasar olup olmadığı düzenli
aralıklarla kontrol edilmelidir, er kordon
hasar görürse cihaz kullanılamaz.
Bu cihaz harici bir zaman ayarlayıcı veyabir
kumanda sistemi ile çalıştırılmaya nelik
değildir.
Bu cihaz suya daldırılmamalıdır. Cihazı veya
kordonyu asla suya batırmayın.
Bu cihaz 8 yaşın üzerindeki çocuklar veya
azalmış fiziksel, duyusal veya zihinsel
kapasiteye sahip ya da deneyim veya bilgi
eksikliği olan kişiler tarafından, cihazın venli
kullanımı ve sebep olacağı olası tehlikeler ile
31
TR
TEF-T&M-WOK 04/07/12 16:32 Page31
32
ilgili bilgi verilmesi veya gözetim altında
bulundurulması durumunda kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oymamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı, gözetim altında olmadıkları
rece 8 yaltındaki çocuklar tarafından
yapılmaz.
Cihazı ve kablosunu 8 yaşın altındaki
çocuklan ulabileci yerlerden uzak tutun.
Cihaz temizlenmeden önce kablo geri sarılmalı
ve yeniden kullanılmadan önce fi kuru olmalıdır.
Ev içi kullanım amacıyla tasarlanş Tefal marka bir ürün seçtiniz in teşekkür ederiz.
Tefal SA’nın süregelen bir araştırma ve geliştirme politikası mevcut olduğundan, ürünlerin
üzerinde önceden bildirimde bulunmaksızın değişiklikler yapabilir.
Betimleme
Yapilmasi gerekenler
• Kullanım kılavuzunda bulunan talimatları dikkatle okuyun ve kılavuzu ileride kullanmak
üzere saklayın. Talimatlar, cihaz ile verilen aksesuarlar dışında, farklı modeller için aynıdır.
• Uzatmalı veya uzatmasız haliyle kordonnun yoluna dikkat edin, masa etrafındaki dolaşımı
etkilememeye özen gösterek rahatsızlık vermemeye dikkat edin.
• Eğer cihaz masa üzerinde kullanılacaksa, çocukların erişemeyeceği bir yere koyun.
• Tabağın sabit olduğundan ve cihazın tabanına doğru yerleştiğinden emin olun. Uzatmalı veya
uzatmasız haliyle kordonnun yoluna dikkat edin, masa etrafındaki dolaşımı etkilememeye
özen gösterek rahatsızlık vermemeye dikkat edin.
• Fondü kabının zarar görmemesi için sadece onun için belirlenen altlıkla kullanınız. (örn: fırına,
gaza veya elektrikli plakaya koymayın…).
• Bir kaza olmahalinde, yanığın üzerine derhal soğuk su kün ve gerekirse bir doktor
çağırın.
• Pişirme dumanları, kuşlar gibi hassas bir solunum sistemine sahip olan hayvanlar için tehlikeli
olabilir. Kuş sahiplerine kuşlarını pişirme mekanından uzak tutmalarını tavsiye ediyoruz.
• Fondü kabının yapışmaz kaplamasının zarar görmemesi için, tarifi hazırlarken tercihen plastik
veya tahta spatula kullanın.
1 - Cam kapak
2 - Güveci
3 - Kablo girişi
4 - Isıtma ekipmanına sahip taban
5 - Kordon
6 - Termostat
7 - Spatula kullanın
8 - Saklama askısı
TR
TEF-T&M-WOK 04/07/12 16:32 Page32
33
Yapilmamasi gerekenler
• Kullanılmadığı zamanlarda cihazı asla prizde bırakmayın.
• Cihazın aşırı ısınmasını önlemek için, köşelerde ya da duvara çok yakın yerlerde kullanmaktan
kaçının.
• Cihazı hiçbir zaman cam bir masa, masa örtüveya cilalı yüzey gibi kolayca zarar görebilecek
bir yere koymayın veya lastik örtü olan yüzeylere yerleştirmeyiniz.
• Sıcak ısıtıcıyı suya sokmayınız ve nazik yüzeylere bırakmayınız.
• Cihaz çalışır durumdayken yerini değiştirmeyin.
• Pişirme yüzeyine (örn: yaşma önleyici kaplamalar, ...) hasar vermemek için asla telli
nger veya ovalama kremi kullanmayın.
• Alüminyum folya yada başka bir malzemeyi haznenin içinde ve dışında kullanmayınız.
• Yiyecekleri asla cihazın üzerinde iken kesmeyin.
• Cihazı saklama askısından tutarak taşımayın.
• Cihazı kaygan veya sıcak zemin üzerine yerleştirmeyin; cihazın kordonunun sıcaklık kaynağı
unsurlar (ocak, gazlı fırın vb…) üzerine doğru sarkmasına asla izin vermeyin.
• Cihazın pişirme yüzeylerine pişirme aletlerini bırakmayın.
• Hasar görmemesi için, ürününüzü asla flambe hazırlamak için kullanmayın.
Tavsiye / danışma
• Güvenliğiniz açısından bu cihaz yürürlükteki tüm standart ve düzenlemelere (Düşük
voltaj Yönergesi, Elektromanyetik Uyumluluk, Gıda Katkı Maddeleri, Çevre…) uygundur,
EEE Yönetmeline Uygundur.
• İlk kullanımda birkaç dakika hafif bir koku ve az miktarda duman çıkabilir. Bu normaldir.
• Rezistans temizlenmemelidir. Çok kirli oldu durumlarda, tamamen soğuma bekleyin ve kuru bir
bezle silin.
Tagine güveç - A
Tagine işlevini kullanmak istiyorsanız pişirieceğiniz malzemeyi haznenin (2) alt kısmına yerleştirin
ve kapağını (1) kapatın. Termostatı ayarlayın ve damak tadınıza uygun sürede pişirin - A.
Wok - B
Wok işlevini kullanmak istiyorsanız kapağı (1) açın. Pişireceğiniz malzemeleri haznenin (2) alt
kısmına yerleştirin. Yapışmaz kaplamanın çizilmesini önlemek için haznenin alt kısmına yapışan
malzemeleri çıkarmak amacıyla çatal gibi metal mutfak gereçleri kullanmayın. Yiyecekleri
hazırlarken plastik veya ahşap bir spatula kullanın - B.
Önce çevre koruma !
Cihazınızda pek çok değerlendirilebilir veya yeniden dönüştürülebilir materyal
bulunmaktadır.
Dönüşüm yapılabilmesı için bir toplama noktasına bırakın.
TR
TEF-T&M-WOK 04/07/12 16:32 Page33
Wok & Stew tarifleri
Tariflerin kaç kişilik olduğu ve pişirme releri yalnızca belirtmek için verilmiştir ve yiyecek
miktarına, malzzeme miktarına ve damak tagdına göre değişiklik gösterebilir.
Tajine de veau aux pois chiches (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 20 dk. + nohutları bir gece önceden ıslatın
Pişirme: 3 sa.
400 gr. dana eti (süt danasının kürek kısveya yumuşak bir kısmı)1/2 paket (850 ml) nohut • 1 kıyılmış soğan
1 kabuksuz domates • 1 yemek kaşığı yılmış kişniş • 1/2 çay kaşığı kimyon • 1/2 çay kaşığı safran 2 yemek
kaşığı zeytin yağı • tuz, karabiber
Nohutların bir gece önceden suda bekletilmesi gerekir. Eti parçalara bölün. Zeytin yağını bir tavaya ekleyin ve soğanları
hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Parçalara böldüğünüz soğanlaekleyin ve bir süre kavurun. Eti WOK VE GÜVEÇ
içine ekleyin. Domates, kişniş, kimyon ve safranı ekleyin. Tuz ve biberi ekleyin ve karıştırın. 1/2 bardak su ekleyin. Son
olarak nohutları ekleyin ve karıştırın. Cihazı prize takın ve kapağı kapaolarak 3 saat güvkonumunda pişirin. Serve.
Körili balık (2 kişilik)
400 gr. balık fileto (mezgit, uskumru) 50 gr tereyağı 1/2 soğan 1/2 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz
çemen otu • 1 çay kaşığı toz kişniş • 1 çay kaşığı toz kimyon • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber • 1 çay kaşığı
toz acı biber • 2 yemek kaşığı domates salçası • 1 kuru defne yaprağı • 1/2 limon • tuz
Pişirme süresi: 30 dakika
Maksimum konuma getirdiğiniz WOK VE GÜVEÇ içinde tereyağını eritin ardından kıyılmış soğanı ve sarımsağı
kavurun. Tüm baharatlaekleyin ve 2 ila 3 dakika pişirin. Karıştırmaya devam ederek salçayı, defne
yaprağını ve 1/2 bardak kaynar suyu ekleyin. Parçalara böldüğünüz balığı ekleyin kaynayınca 15 dakika kadar
maksimum konumda pişirin. Limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve hemen servis edin.
Mantarlı ve tavuklu risotto (2 kişilik)
150 gr pişmiş tavuk göğsü • 50 gr. tereyağı • 2 orta boy soğan • 130 gr. uzun taneli pirinç • 100 gr. konserve
mantar • 1/2 dl. beyaz şarap • 2 dl. et suyu • 40 gr. parmesan • tuz, karabiber
Pişirme süresi: 35 dakika
Soğanları doğrayın. Mantarları şerit şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Maksimum
konumdaki WOK VE GÜVEÇ içinde tereyağını eritin. Soğanları ekleyin ve yaklaşık 3 dakika karıştırın. Pirinci ekleyin
ve tekrar karıştırın. Pirinç taneleri şeffaf olduğunda mantarları ve beyaz şarabı ekleyin. Kapağı kapalı olarak
maksimum konunda suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ardından tavuk ğsünü ekleyin ve yavaşça
karıştırarak et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin ve 15 ila 20 dakika daha veç konumunda pişirin.
Parmesanı ekleyin, karıştırın ve servis edin.
Hurmalı tavuk tagine (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 20 dk. Pişirme: 2 sa.
• 350 gr. orta büyüklükte doğranmış tavuk fileto • 8 çekirdeksiz hurma • 1 domates • 1 küçük boy kabak •
1 kıyılmış soğan • 1/2 bardak tavuk suyu • 1 yemek kaşığı hafifçe kavrulmuş susam • 1 yemek kaşığı sıvı yağ •
tuz, karabiber
Domatesleri ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağı wok'un içine ekleyin ve maksimum konumda tavukları
hafifçe kavurun. Soğanları, domatesleri ve kabakları ekleyin. Karıştırın. Tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin
ve kapağı kapalı olarak 1 saat 20 dakika güveç konumunda pişirin. Hurmaları ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
Üzerine susam serperek servis edin.
TR
45
TEF-T&M-WOK 04/07/12 16:32 Page45
1 / 1

Tefal WO601601 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
Kullanım kılavuzu