TUR
8
sirkülasyonun saðlanmasi) yerleþtiriniz.
Yaklaþik 24 saat sonra (küçük Parçalar
daha az) Hizli dondurma fonksiyonu
kapatilabilir. Besinleri donduktan sonra
muhafaza etmek için köþelere düzgün
olarak yerleþtiriniz. Özellikle taze
besinlerin yeni donmuþ besinlere yakin
temasta bulunmasi
önlenmelidir.Birbirirnden ayrik
durmalidir. Bundan ötürü size tavsiyemiz
dondurmak için dondurucu içinde küçük
bölmeyi dondurmak büyük bölmeyi ise
muhafaza için kullanmanizdir. sadece
büyük hacimli besinlerde büyük bölmeyi
dondurma iþlemi için kullanmanizdir.
Günlük dondurmalar için dondurucu
içerisindeki kimlik bilgi kismini okuyunuz.
Belirtilen Miktarlar aþilmamalidir. Günlük
tekrarlanan dondurmalarda tavsiye
edilen en üst soðutma düzeyi getirerek
en üst verimi alabilirsiniz. Uzun süreli
günler boyunca arka arkaya dondurma
yapacaksaniz. Belirtilen ölçülerden 2/3
ile ¾ lük kismini dondurunuz.
DERIN DONDURUCU
MUHAFAZA VE KULLANIMI
Dondurma iþleminden sonra soðuk
muhafaza seviyesi yaklaþik -18 ve
üstünde olacaktir. (Hizli dondurma
fonksiyonu çaliþtirilmadiðinda )
Donmuþ olarak alinan besinlerin
muhafazasinda üretici firma'nin
dondurucu içerisinde ne kadar
muhafaza edilebileceði bilgisine dikkat
etmelisiniz. Sadece ambalajli besinleri
muhafaza ediniz. Aksi takdirde
besinlerin vitami deðerleri kurutulur.
Sodali içecekler,Meyva sulari, bira,þarap
gibi içeceklerin dondurucuya
konulmamasi gerekir. Çünkü donma
sonucu þiþe patlayabilir. Dondurma ve
yaðli besinlerin tabana yakin yerde
muhafaza edilmeli. Islak el ile
dondurucuya dokumayiniz yapiþabilir.
Sicak besinleri derin dondurucuya direkt
olarak koymayiniz. Bu içeride aþiri bir
hava deðiþimi ve aþiri çaliþma , elektrik
sarfiyatina neden olacaktir. Istendiðinde
içerisindeki sepetleri çikartarak tam
yükte doldurbilri hacim olarak yar
kazanabilirsiniz. Bu durumda dahi
fonksiyonel olarak ürün en üst verimi
verecektir.
ERITME VE TEMIZLEME
Çaliþma esnasinda ve kapaðin açilmasi
sonucu iç yüzeyde nem buz ve
karlanmaya yol açmaktadir. Bundan
dolayi belirli araliklarlarla bu karlanma
oluþan tabakayi plastik kaziyici ile
kaziyiniz. (kesinlikle bir bicak ve benzeri
kaziyici kullanmayiniz.) Temizleme
esnasinda cihaz kapatilmak zorunda
deðildir. Uzun süreli olarak kapaði açik
tutmayarak karlanmayi önleyebileceðiniz
gibi elektrik tasarrufu saðlayabilirsiniz.
Fazla miktarda karlanma soðutma
verimini düþürür. Yilda bir kez cihaziniz
tamamen eritilmelidir. Bunu özellikle
içinin boþ olduðu veya az yüklü olduðu
dönemlerde yapilmnsi gereklidir. Her üst
soðutma derecesi besin'in dayanikliliðini
artirir. Bundan dolayi eritme öncesi en
az 12 saat öncesi hizli dondurma
fonksiyonu kullanilarak eritme
esnasinda besin dayanma süresi artirilir.
Þok olarak dondurulan besinler çok iyi
ambalaj yapilarak. Gazete kaðidina
sarilarak serin yerde muhafaza edilmeli
(Buzdolabi).
Eritme için cihaz kapatilmali(elektrikten
çekilerek) eritme süresi sicak suyun bir
kap içerisinde dondurucu içerisine
koyarsaniz eritmeyi hizlandirabilirsiniz.
Eritme öncesi çikarilabilenecek buz
parçalari düþmedem ve erimedem
çikartabilirsiniz . Lütfen kazaya sebep
vermemek ve cihaz'a zarar vermemek
için eritme esnasinda elektrikli isitici, ve
istma cihazlari kullanmayin. Temizlik
esnasinda elektrikli parçalara ve
kumanda panosuna sivi temasini
önleyiniz.