• Termik genleşme (doğal ve tehlikeli
olmayan bir durum) nedeniyle cihazın
içinden gelen ani bir çatlama sesi.
• Kompresör açıldığında veya
kapandığında ısı ayarlayıcı
mekanizmadan gelen hafif bir tıkırtı.
Enerji tasarrufuyla ilgili ipuçları
• Cihazın kapısını sıkça açmayın veya
gerekmedikçe kesinlikle açık
bırakmayın.
• Eğer ortam sıcaklığı yüksekse, Sıcaklık
Düzenleyici düşük bir sıcaklığa
ayarlanmışsa ve cihaz tam dolu
durumdaysa, kompresör devamlı
çalışabilir ve bu da buharlaştırıcı
devresinde karlanmaya veya
buzlanmaya neden olabilir. Böyle bir
durumda, otomatik buz çözme işleminin
devreye girmesiyle elektrik
tüketiminden tasarruf sağlanması için
Sıcaklık Düzenleyiciyi daha sıcak bir
ayara getirin.
Taze yiyeceklerin
soğutulmasıyla ilgili tavsiyeler
En iyi performansı elde etmek için:
• sıcak yiyecekleri veya buharlaşan
sıvıları buzdolabına koymayın
• yiyecekleri kapatın veya sarın (özellikle
de keskin bir kokusu varsa)
• yiyecekleri, etrafında hava rahatça
dolaşacak şekilde yerleştirin
Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
• Et (her türlü): polietilen torbalara koyun
ve sebze çekmecesinin üstündeki cam
rafa yerleştirin.
• Güvenlik açısından, bu şekilde sadece
bir veya iki gün muhafaza edin.
• Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler, vb.:
bunlar, ağzı kapalı olmak suretiyle
herhangi bir rafa yerleştirilebilir.
• Meyve ve sebzeler: bunlar iyice
temizlenmeli ve temin edilmiş özel
çekmecelere yerleştirilmelidir.
• Tereyağı ve peynir: bunlar, içine
havanın mümkün olduğunca girmemesi
için özel hava geçirmez kaplara
konulmalı veya alüminyum folyoya
sarılmalı ya da polietilen torbalara
konulmalıdır.
• Şişeler: bunlar, kapakla kapatılmalıdır
ve kapakta bulunan şişe bölmesinde ya
da (varsa) cihazın içindeki şişe rafında
muhafaza edilmelidir.
• Muzlar, patatesler, soğanlar ve
sarımsaklar (paketli değilse),
buzdolabına konulmamalıdır.
Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı
olacak bazı önemli tavsiyeler aşağıda
verilmektedir:
• 24 saatte dondurulabilecek maksimum
yiyecek miktarı, bilgi etiketinde
belirtilmektedir;
• dondurma işlemi 24 saat sürer. Bu süre
boyunca, dondurulmak üzere başka bir
yiyecek konulmamalıdır;
• sadece birinci kalite, taze ve iyi
temizlenmiş yiyecekleri dondurun;
• hızlı ve tamamen donmasını ve buzu
eridikten sonra sadece tüketilecek
miktarda tüketilebilmesini sağlamak için
yiyecekleri küçük porsiyonlara bölün;
• yiyecekleri alüminyum folyoya veya
polietilene sarın ve bu yaptığınız
paketin hava geçirmez olduğundan
emin olun;
• taze veya donmamış yiyeceklerin
önceden donmuş yiyeceklere temas
etmesine, önceden donmuş
yiyeceklerdeki sıcaklıkların artmasına
neden olacağı için izin vermeyin;
• yağsız yiyecekler yağlı yiyeceklere
oranla daha iyi ve daha uzun süre
saklanabilir; tuz, yiyeceklerin saklama
ömrünü kısaltır;
• eğer buzlar dondurucu bölmesinden
çıkarıldıktan hemen sonra tüketilirse,
ciltte soğuk yanıklarına neden olabilir;
• yiyeceklerin muhafaza sürelerini kontrol
edebilmek amacıyla, her bir yiyecek
paketinin üzerine dondurucuya
konulma tarihini yazmanız tavsiye
edilir.
Progress 45