97
Ürünlerimiz, yüksek kalite, fonksiyonellik ve
tasarım standartlarını karμılayacak μekilde
yaratılmıμtır. Yeni Braun cihazınızdan
mutluluk duyacaπınızı ümit ediyoruz.
Lütfen ilk kullanımdan önce kullanma
talimatlarını dikkatle okuyunuz.
Önemli
Bu cihaz çocuklar tarafından kul-
lanılmamalıdır. Cihazı ve kablo-
sunu çocukların erişemeyeceği
şekilde muhafaza edin. Dona-
nımda değişiklik yapmadan veya
kullanım esnasında hareket eden
parçalara yaklaşmadan önce
cihazı kapatın ve güç kaynağıyla
bağlantısını kesin.
Bu cihaz, cihazın güvenli biçimde
kullanımına ilişkin denetime veya
bilgilendirmeye tabi tutulmuş olan
ve mevcut risklerin farkında olan
fiziksel, duyusal veya zihinsel yeti-
leri düşük ya da tecrübesi ve bil-
gisi olmayan kimseler tarafından
kullanılabilir.
Bıçaklar
l
/
n
çok
keskindir! Bıçakları sadece
topuzlarından tutun. Kullanımdan
önce, kaseden
7
/
j
bıçakları
çıkarın.
Voltajınızın, cihazın altında yazan
basılı bulunan voltaja uygun
olduπundan emin olun. Sadece
alternatif akıma baπlayın.
Bu cihaz, listelenen miktarlarda
iμleme yapmak için sadece evde
kullanım için imal edilmiμtir.
Hiç bir parçasını, mikrodalga
fırında kullanmayın.
Çalıμan parçalarına parmaklarınızı
deπdirmemeye özen gösterin.
Bir mekanizma özen gösterin. Bir
mekanizma yeri kullanımda deπil-
ken daima koruyucu kapaπını
m
kapatın, çünkü cihaz açıkken her
iki mekanizma da birlikte çalıμır.
Cihaz çalıμırken daima baμında
durun.
Braun cihazları, mevcut güvenlik
standartlarına uygundur. Elektrikli
cihazların onarımı mutlaka yetkili
servis personeli tarafından yapıl-
malıdır. Hatalı, kalifiye olmayan
onarım çalıμması kazalara veya
kullanıcının yaralanmasına sebep
olabilir.
Cihazın kordonu, sadece yetkili
Braun Servis Merkezi tarafından
deπiμtirilebilir, çünki özel alet
gerektirir.
Cihazın başında kimse olmadığında
ve montaj, sökme veya temizleme
öncesinde elektrik bağlantısını çekin.
Özellikler
Voltaj/wattaj: Cihazın altındaki etiket
plakasına bakınız.
Çalıμma süresi ve azami kapasite:
Iμleme talimatlarına bakınız.
Tanımlama
2-kase sistemi Braun mutfak robotu
FX 3030, yoπurma, karıμtırma,
harmanlama, doπrama, kıyma, dilimleme
ve rendeleme istemlerini hem kolay
hemde çabuk olarak karμılar.
En iyi sonucu almak için, iki farklı
çalıμma kasesi mevcuttur; geniμ yiyecek
iμleme kasesi 7 ve küçük doπrama
kasesi j.
Bu durumda, doπrama, püre yapma
veya karıμtμrma, için, geniμ ve küçük
çalıμma kaseleri arasında seçim yapabi-
lirsiniz.
Bununla birlikte, daha sonra geniμ kasede
iμlenecek olan yiyecekleri hazırlamak için
(örneπin fındıklı kek hamuru için fındık
doπramak) küçük kaseyi kullanabi-
lirsiniz. Aynı anda sadece tek bir kase
çalıμtırılabilir.
1 Motor bloπu
2 Kablo yeri
3 Motor anahtarı
(Açık = «I», Kapalı = «O»)
4 Pulse modu «»
5 Deπiμken hız regülatörü (1–15)
6 Emniyet kilidi (her iki çalıμma
kasesinin aynı anda çalıμmasını önler)
7 Yiyecek iμleme kasesi (2 l kapasiteli)
8 Yiyecek iμleme kasesi 7 için kapak
9 Kapak 8 için itici
0 Küçük miktarlar için doπrayıcı/
karıμtırıcı kase (0,75 l kapasiteli)
q Doπrayıcı kase j için kapak
ß
11a
Kapak q için conta halkası
w Doπrama kasesi j için bıçak
e Kase çıkartılmıμken, motor
mekanizması için koruyucu kapak
Yiyecek iμleme kasesi 7 için
ataçmanlar
r Koruyucu kapaklı, yiyecek iμleme
kasesi 7 için bıçak
t Ekleme taμıyıcı
z ∑nce dilimleme eklemesi – a
u Kalın dilimleme eklemesi – b
i ∑nce parçalama eklemesi– c
o Kalın parçalama eklemesi – d
p Rendeleme eklemesi – e
a Parmak patates sistemi
s Yoπurma çengeli
d Çırpma ataçmanı
f Narenciye presi
g Sıkacak/ince rendeleme parçası
Not: Yiyecek iμleyicisini ilk defa kullan-
madan önce, tüm parçalarını «Temizlik»
bölümünde anlatıldıπı gibi temizleyin.
Aμırı-yük koruması
Aμırı yüklemeden meydana gelebilecek
hasarları önlemek için, gerektiπinde
devreyi kesen otomatik emniyet tertibatı
ile donatılmıμtır. Bu gibi bir durumda,
motor anahtarı 3 «O» konumuna geri
döner ve cihazın tekrar çalıμmasından
önce motorun soπutulması için yaklaμık
15 dakika bekler.
Pulse modu «»
Pulse modu 4 örneπin aμaπıdaki uygula-
malar için kullanıμlıdır:
Tatlı ve yumuμak yiyeceklerin örneπin,
yumurta, soπan veya maydanoz,
doπranması.
Hamura dikkatlice un eklemek veya
krema için yaπ eklemek.
Daha katı yiyeceklere çırpılmıμ yumurta
veya krema eklemek.
Darbe modu «», motor sola döndü-
rülerek etkinleştirilir. Düğme bu ayarda
kendilinden kalmaz. Düğmeyi darbe
konumunda tutun veya sürekli olarak
darbe pozisyonuna doğru döndürün.
Pulse modunu devreye sokmadan
önce, istenilen hızı hız regülatörü 5 ile
ayarlayın. Darbe modu bırakıldığında alet
kapatılır.
Ataçmanlar için tavsiye
edilen hız aralıπı
Deπiμken hız regülatörü 5 yardımıyla hız
aralıπını ayarlayın. ∑stenilen hız ile en
baμından itibaren çalıμmak için, önce hızı
seçip, sonra cihazı çalıμtımanız tavsiye
edilir.
Ataçmanlar Hız arallıπı
Yoπurma çengeli 7
Bıçak l ve n 6–15
Çırpma ataçmanı:
– yumurta akı 4 – 5
– krema 2
Dilimleme, rendeleme,
parçalama eklemeleri 1–8
Parmak patates sistemi 1–2
2-kase sistemi ile çırpma
Aynı anda sadece tek bir çalıμma
kasesi çalıμtırılabilir.
Kullanılmayan çalıμma kasesi, üst
konumda olmalıdır veya ilave olarak,
yerine kilitlendiπi «click» doπrultusunda
döndürülebilir. Ok iμaretleri aynı hizada
olduπunda, kase çıkartılabilir. Emniyet
sebepleri için, bir kase çıkarıldıktan sonra
boμtaki mekanizma μaftının üzerine
koruyucu kapaπı m daima koyun.
Çift güvenlik özeliπi:
Cihaz, sadece, çalıμtırma kasesi ıle
kapaπı uygun biçimde yerleμtirildiπinde
çalıμtırılabilir. Eπer kapak çalıμtırma sıra-
sından açılırsa, motor otomatik olarak
kapanacaktır. Motor düπmes 3 halen
açık ise «I», motorun kazara açılmasını
önlemek için, düπmeyı kapalı «O» konu-
muna getiriniz.
Türkçe
5722010074_FX3030_S06-140.indd 97 05.02.14 09:14
98
Çalıμma kaselerinin
tutturulması
Yiyecek iμleme kasesi 7 motor bloπunun
1 geniμ mekanizma yerinde çalıμtırılır.
Doπrayıcı kase küçük mekanizma
yerinde çalıμtırılır.
1. Motor anahtarı kapalıyken, ilgli kaseyi,
kase üzerindeki ok ile motor bloπu üze-
rindeki ok eμlenecek μekilde mekanizma
yerine yerleμtirin‚ (A).
Sonra kaseyi «function» doπrultusunda,
alt sabitleμtiriciye ulaμana kadar çevirin.
Diπer mekanizmadaki kase kaldırılmıμ
pozizyonda durması gerekir. Eπer diπer
mekanizma boμsa, koruyucu kapaπı m
kapatın.
2. ∑htiyaç olunan ataçmanı (her bir
ataçman için talimatlara bakınız) kasenin
mekanizma μaftına koyun ve gidebildiπi
kadar aμaπıya doπru bastırın (B).
Bıçaπı l doπrayıcı kaseye j yerleμtirir-
ken, sesli bir yerleμme sesi duyulana
kadar bastırın.
3. Kapaπı, kapak üzerindeki ok ile kase
üzerindeki ok eμlenecek μekilde kasenin
üzerine koyun (C).
Daha sonra, kapaπı, burnu motor bloπu-
nun 1 emniyet kilit açıklıπına gelecek
μekilde, sesli bir yerleμme sesi duyulana
kadar saat yönünde döndürün.
1
2
A
1
2
click
B
pulse
off/0
click
1
1
C
2
Not: Doπrama kasesinin j kapaπını q
tuttururken, conta halkası
ß
11a
kullanıl-
malıdır.
Çalıμma kaselerinin
sökülmesi
Cihazı kapatın. Kapaπı saat yönü tersine
çevirin ve kaldırın. Sonra kaseyi «click»
istikametinde, kase üzerindeki ok ile
motor bloπu üzerindeki ok eμleμinceye
kadar çevirin ve kaseyi çekip alın.
Kaseden bıçak çıkartırken, bıçaπı topu-
zundan tutun ve çekerek çıkartın.
Dikkat: Bıçaklar çok keskindir!
Bıçak koruyucu kılıfı ile birlikte gelir.
Kullanılmadıπında, bıçaπı koruyucu kılı-
fında saklayınız.
Not: Eπer yiyecek iμleme kaseyi «click»
istikametinde sonuna kadar çevirirseniz,
kaseyi motor parças∂na kilitleyebilirsiniz.
Bununla birlikte, bu pozisyonda motoru
çal∂μt∂ramazs∂n∂z.
Temizlik
∑lk önce, daima cihazı kapatın ve fiμini
prizden çekin. Motor bloπunu 1 sadece
nemli bir bezle temizleyin.
Tüm parçalan bulaμık makinasında
yıkanabilir. Eπer gerekirse, tüm parçaları
durulamadan önce spatula veya fırça ile
temizleyin.
Renk yoπun yiyecekler (örneπin havuç),
plastik parçalar üzerinde lekeler bıraka-
bilir; bunları su ile temizlemeden önce,
yemek yaπı ile silin.
Kapaπı q temizlemek için, önce conta
halkasını
ß
11a
çıkarın. Temizledikten sonra
conta halkasını yerine takın. Conta halka
sının her iki tarafınıda kullanabilirsiniz.
Temizlik amaçlı olarak, sivri uçlu madde-
ler kullanmayın.
Bıçakları ve eklemeleri, çok dikkatli
olarak temizleyin – çok keskindirler.
Yiyecek iμleme kasesinin 7
kullanılması
Yiyecek iμleme kasesini kullanırken,
yiyeceπin içeriπini koymadan önce tüm
gerekli ataçmanları yerleμtirin.
1. Yoπurma
Yoπurmak için, hamur çengelini v veya
bıçaπı n kullanabilirsiniz. En iyi sonuçlar
için, mayalı hamur, pasta ve kurabiye
yapmak için özel olarak tasarlanmıμ
yoπurma çengelinin kullanılmasını tavsiye
ederiz.
Mayalı hamur (ekmek/kek)
Azami 500 g un artı diπer malzemeler
Hız 7, 1 ½ dakika
Yiyecek iμleme kasesine unu 7 dökün,
sonra sıvılar hariç diπer malzemeleri
ekleyin.
Kapaπı 8 koyup, yerine kilitleyin.
Hız olarak 7’yı seçin ve cihazı çalıstırın.
Sıvıları, motor çalıμırken, kapaπın dol-
durma tüpünden serperek ekleyin. Bıçak
n ile yoπururken, kuru üzüm, kabuklu
μeker, badem gibi kesilemeyecek malze-
meler eklemeyin. Bu malzemeler, hamur
kaseden çıkartıldıktan sonra el ile ilave
edilirler.
Pasta hamuru
Azami 500 g un artı malzemeler
Hız 7, 1 ½ dakika
Yiyecek iμleme kasesine 7 unu dökün,
sonra sıvılar hariç diπer malzemeleri
ekleyin.
Sıvıları motor çalıμırken, kapaπın
doldurma tüpünden serperek ekleyin.
Hamur top μeklini aldıktan sonra sıvı
eklemeyin, çünki bundan sonra, sıvı eμit
olarak emilmez.
Kurabiyeler
Azami 500 g un artı diπer malzemeler
Hız 7, yaklaμık 1 dak.
Yiyecek iμleme kasesine 7 unu dökün,
sonra diπer malzemeleri ekleyin. En iyi
sonuçlar için, kullanılan yaπın çok katı
veya çok yumuμak olmaması gereklidir.
Kapaπı 8 koyup, yerine kilitleyin.
Hız olarak 7’yı seçin ve cihazı çalıμtırın.
Top μeklini aldıktan kısa bir süre sonra
hamuru yoπurmayı durdurun. Aksi
taktirde kurabiy hamuru çok yumuμak
hale gelir.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 98 05.02.14 09:14
99
2. Karıμtırma
Kek hamuru veya pandispanya
karıμtırmak için bıçak n kullanın.
Yoπurma çengeli v kek hamuru veya
pandispanya karıμtırmak için uygun
deπildir.
Azami 500 g un artı diπer malzemeler
Kek karıμımı
(2 yöntem) Hız / Zaman
a) Ωeker ve yumurtalı 6/ca. 1 dak.
yaπı süt içine dökün 6/ca. 15 dak.
ve pulse modu ile 15/ca. 10–15x
dikkatlice unu ekleyin.
b) Sıvılar hariç tüm
malzemeyi yiyecek
iμleme kasesine dökün. 15/ca. 1 dak.
Gerekli sıvıları, motor çalıμırken,
kapaπın doldurma tüpünden serperek
ekleyin. Son olarak kuru üzüm gibi
diπer malzemeleri el ile ekleyin.
Pandispanya Hız / Zaman
Krema yumurta ve 15/ca. 2 dak.
suyu (gerekirse)
μekere ilave edin, 15/ca. 4 dak.
pulse modu ile un ve 8/5 x
kakao tozu ilave edin 8/3 x
3. Harmanlama
Çorba, shake vs. harmanlamak için
bıçak n kullanın.
Azami kapasite 2 l
Hız 10
(aksi takdirde, kase taμabilir)
Milk-shake için, yiyecek kasesine kalın
doπranmıμ meyveleri koyun. Kapaπı 8
koyup, yerine kilitleyin.
Hız olarak 15’ü seçip, önce meyveleri
karıμtırın, sonra hız 10’dayken sıvı
ekleyip, karıμtırmayı bitirin.
Süt karıμtırırken, köpürmesine dikkat
edin. Küçük miktarlarda kullanın.
4. Doπrama
Yiyecek iμleme kasesinde, bıçakla n
doπrama.
Not: Büyük miktarlarda iμlemler için,
yiyecek iμleme kasesini 7 bıçak n ile
kullanın. Küçük miktarlardaki iμlemler
için, doπrama kasesini j bıçak l ile
kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kullanmak istediπiniz eklemeyi, ekleme
taμıyıcısına o μekil (D)’de gösterildiπi
gibi yerleμtirin. Eklemeyi çıkarmak için,
eklemenin ucunu yukarı itin böylece
ekleme taμıyıcının altı dıμarı çıkar.
Monte edilmiμ dilimleyici / doπrayıcıyı
yiyecek iμleme kasesini mekanizma
μaftına yerleμtirin (E).
Kapaπı 8 koyup, yerine yerleμtirin. Hızı
ayarlayın ve iμlenecek yiyeceπi, motor
anahtarı kapalıyken doldurma tüpüne
doldurun. Yeniden doldurma, motor
anahtarı kapalıyken yapılmalıdır.
D
a
5. Dilimleme, doπrama, rendeleme
Ürün Azami Hazırlama Hız Anahtar Zaman/
miktar pozisyonu pulse sayısı
Bayat ekmek 4 çeyrek 15 I 45 sn.
dilimleri
Buz küpleri 28 tam 15 I 1 dak.
Elma 700 g çeyrek 8 I 15 sn.
Çikolata 400 g kırık 15 I Kalın 15 sn./
soπuk ince 30 sn.
Yumurta 8 tam 6 8 x
Peynir 400 g 3-cm küp 15 I 20 sn.
(yumuμak)
Peynir (sert) 700 g 3-cm küp 15 I 60–70 sn.
Et 700 g küp μekerli 15 I 40 sn.
Havuç 700 g parça 15 I 10 sn.
Soπan 700 g çeyrek 15 10–13 x
Iμlem örnekleri
∑μlem süreleri yaklaμıkdır ve kaliteye, iμlenecek yiyecek miktarlarına ve istenilen incelik
derecesine baπlıdır.
F
1
2
Motor çalıμırken, doldurma tüpüne el
ile ulaμmayın. Daima iticiyi 9 kullanın
(F).
Not: Sulu veya yumuμak yiyecekleri iμler-
ken, düμük hızlarda daha iyi sonuç elde
edersiniz. Sert yiyiecekler, yüksek hızda
iμlenmelidir. Yiyecek iμleme kasesini aμırı
yüklemeyin.
E
5722010074_FX3030_S06-140.indd 99 05.02.14 09:14
100
Harmanlama
Ürün Hazırlama Hız Anahtar Zaman/
pozisyonu pulse sayısı
Karıμık ∑μlemeden önce 15 I yaklaμık
içecekler meyveleri doπrayın. 30 sn.
Süt ekleyin.
Mama Doπranmıμ 15 10 x
(sebze, meyve) I 10 sn.
Mayonez 1 yumurta, baharat, 15 I 30–45 sn.
hardal ve sirkeyi
karıμtırın. Kapak
açıklıπından yavaμça
yaπ ilave edin.
Tartar 1 yumurta, baharat, 15 l 30–45 sn.
hardal ve sirkeyi
karıμtırın. Kapak
açıklıπından
yavaμça yaπ ilave
edin.
Çeyrek yumurta ve
sirke ilave edin. 6 3–5 x
Avakado 1 baμ sarımsaπı 15 I 5 sn.
macunu doπrayıp
2 olgun avakado,
1 yk. limon suyu,
1 yk. zeytin yaπı,
150 ml yoπurt,
½ ck. μeker, tuz,
biber ekleyin. 15 I ca. 45 sn.
∑nce dilimleme eklemesi – a p
Hız 1–2
∑μleme örnekleri; salatalık, lahana, çiπ
patates, havuç, soπan, sarımsak.
Kalın dilimleme eklemesi – b q
Hız 1–2
∑μleme örnekleri; salatalık, çiπ patates,
soπan, muz, domates, mantar kereviz.
∑nçe doπrama eklemesi – c r
Hız 3–6
∑μleme örnekleri; peynir (yumuμakdan
ortaya kadar), salatalık, havuç, çiπ pata-
tes, elma.
Kalın doπrama eklemesi – d s
Hız 3–6
∑μleme örnekleri; peynir (yumuμakdan
ortaya kadar), salatalık, pancar, havuç,
çiπ pataes, elma, lahana.
Rendeleme eklemesi – e t
Hız 8–15
∑μleme örnekleri; çiπ patates, turp, peynir
(sert).
Parmak patates sistemi u
Parmak patates sistemi mekanizma
μaftına yerleμtirin, kapaπı 8 koyun ve
yerine kilitleyin. En iyi sonuçlar için,
kapaπın 8 doldurma tüpüne motor
anahtarı kapalıyken, 3–4 patates (büyü-
klüπüne baπlı olarak) yerleμtirin.
Hızı 1–2’e ayarlayın ve cihazı çalıμtırın.
Yeni yük koymadan önce, motoru kapa-
tın. Patatesleri doldurma tüpüne iterken,
hafif bir baskı uygulamak için iticiyi 9
kullanın.
6. Çırpma ataçmanı w
ile çırpma
Hız / Zaman
Pandispanya çırpma
Azami 280-300 g
un artı malzemeler
Yumurtayı
ve suyu (gerekirse)
krema haline getirin, 5 / ca 2 dak.
μeker ekleyin 5 / ca 2 dak.
un ilave edin. 1 / ca 30 sn.
Yumurta akı çırpma
En az: 2 yumurta-akı 4–5 / ca 4 dak.
En çok: 6 yumurta-akı 4–5 / ca 6 dak.
Krema çırpma
En az: 0,15–0.2 l 2 / ca 1–2 dak.
En çok: 0,4 l 2 / ca 3,5–4 dak.
Sterilize kremayı çırpmadan önce,
kremayı birkaç saat serin tutun
(yaklaμık 4 °C’de).
Küçük miktarları doπrama, harmanlama,
püre yapmak ve karıμtırma için bıçak l
kullanılabilir. Doπrama kasesi, mousse,
macun için çok uygundur.
Azami kapasite: 750 ml sıvı.
Dikkat: Bıçak l çok keskindir!
Önemli: Doπrama kasesinde azami
iμleme zamanı 1 dakikadır. Sıvılar daha
uzun süre iμlenebilir.
Çukulata, sert baharatlar ve kahve
tanelerı kıyılmamalıdır.
Motor anahtarı kapalıyken, bıçaπı l
doπrama kasesine j yerleμtirin, sonra
tüm malzemeleri doπrama kasesine
koyun. Sıvılar, motor çalıμırken, kaptaki
açıklıktan dökülebilir.
Kapaπı q conta halkası
ß
11a
ile birlikte
doπrama kasesine takın ve önceden
tanımlandıπı gibi kapatın. Kullanımdan
sonra, doπrama kasesinden önce bıçaπı
çıkarın ve sonra iμlenmiμ yiyeceπi
boμaltın.
Doπrama kasesini j kullanma
Doπrama
Ürün Azami Hazırlama Hız Anahtar Zaman/
miktar pozisyonu pulse sayısı
Havuç 150 g parça 6 7 x
Soπan 100 g / 1 ½ çeyrek 6 6–8 x
Maydanoz 30 g / ½ baπ sapsız 15 I 5–10 sn.
Sarımsak 1 baμ tüm 15 I 5 sn.
Et 250 gr çeyrek 15 I 15 sn.
∑μlem örnekleri
∑μleme süreleri yaklaμıkdır ve iμlenecek yiyeceπin kalitesine ve miktarına ve istenilen
incelik derecesine baπlıdır.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 100 05.02.14 09:14
101
Hız Anahtar Zaman
pozisyonu
Pancake karıμımı
250 g un Un, yumurta, tuz ve 6 I 45–60 sn.
375 ml süt sütün yarısını karıμtı-
2 yumurta rıp, motor çalıμırken
tuz sütün geri kalanını
ekleyin
Krema çırpma
200 ml krema 6 I 30 sn.
Küçük miktarlarda hamurun karıμtırılması
Doπrama kasesi sadece aμaπıdaki hamur tiplerinin iμlenmesi için uygundur;
tarifler azami miktarları yansıtır:
Vanilya-Bal-Siyah Erik
(krep olarak)
(küçük doπrayıcı kabını 0 kullanın, hız
ayarı: 15)
100 g sıvı balı ve 100 g siyah erigi
doπrayıcı kaba yerleμtirip 10 saniye
karıμtırın, sonra 50 ml vanilya ile
tadlandırılmıμ su ekleyip 3 saniye daha
karıμtırın.
Sıkacak /
ince rendeleme parçası
Tan∂mlamalar
1 Narenciye s∂k∂c∂s∂ kab∂
2 ∑nce rendeleme diski
3 Süzgeç sepeti
4 Kapak
5 Doldurma tüpü
6 Bast∂r∂c∂
∑lk kullan∂mdan önce
Cihaz∂n oajetubu açt∂ktan sonra, lütfen
bütün parçalar∂ndan ay∂r∂p temizleyin.
Cihaz∂n oarçalara ayr∂lmas∂ için
aμaπ∂daki metodlar∂ uygulay∂n:
Süzgeç sepetini 3 saat yönünün
tersine doπru çevirerek (a) ç∂kart∂n,
bütün parçalar∂n∂ elde y∂kayabilirsiniz.
Narenciye s∂k∂c∂s∂ kab∂n∂n 1 alt∂ndaki
anahtar∂ gidebildiπi kadar ittirin (b).
Narenciye s∂k∂c∂s∂ kab∂n∂n 1 alt∂ndaki
anahtar∂ ince rendeleme diski 2
aç∂lana kadar saat yönnünün tersine
ittirin (b).
∑nce rendeleme diskini 2 μaft∂ ile
birlikte çekerek. Narenciye s∂k∂c∂s∂
kab∂ndan 1 (c) ç∂kart∂n.
Monte etmek
Braun FX 3030 yiyecek iμleme kasesini
(b∂çaks∂z olarak) motor bloπuna
kilitleyerek oturtun.
Rendeleme için:
Sadece ince rendeleme diskini 2
kullan∂n (e).
Narenciye s∂k∂c∂s∂ için:
∑nce rendeleme diskini 2 narenciye
s∂k∂c∂s∂ kab∂na 1 yerleμtirin böylelikle,
rendeleme diskinin kenar∂ndaki kesen
k∂s∂mlar∂ narenciye s∂k∂c∂s∂ içindeki
tutan çivilerin üzerinde kayar (d).
Rendeleme diskinin 2 μaft∂na, aμaπ∂ya
doπru yavaμça iterek ve saat yönünün
tersine doπru yerine oturtup klik sesi
gelinceye kadar döndürerek yerleμtirin
(d).
Rendeleme diskinin 2 yerine tam
olarak kitlendiπinden emin olmak için
rendeleme diskinin μaft∂n∂ çevirmeye
çal∂μ∂n. Ωayet kilitlendiyse μaft dönme-
yecektir.
Süzgeç sepetini 3 narenciye s∂k∂c∂s∂ 1
içine yerleμtirin ve her iki kay∂μ∂nda
s∂k∂c∂ üzerinde yerine oturduπundan
emin olun (f).
Braun FX 3030 yiyecek iμleme
kasesinin çal∂st∂rma μaft∂na, narenciye
s∂k∂c∂s∂ için, monte edilmiμ s∂k∂c∂y∂
yerleμtirin. Rendeleme yapmak
istiyorsan∂z, ince rendeleme diskini
2 sadece yiyecek iμleme kasesinin
çal∂μt∂rma μaft∂na yerleμtirin.
Kapaπ∂ 4, Braun FX 3030 yiyecek
iμleme kasesinin üzerine yerleμtirin.
Kapaktaki ok ile, yiyecek iμleme
kasesindeki okun karμ∂laμ∂yor olmas∂
gerekmektedir. Daha sonra kapaπ∂
Braun FX 3030’∂n∂z∂n motor k∂sm∂n∂n
üzerindeki güvenlik kilkidine saat
yönüne doπru oturana kadar döndürün
(g). Ç∂kartmak için, kapaπ∂ saat
yönünün tersine doπru döndürün.
Narenciye s∂k∂c∂s∂
Maksimum kapasite: 500 g veya doluluk
oran∂na kadar. Mayveler gibi sebzeleri de
s∂kabilirsiniz.
Meyve veya sebzelerin haz∂rlanmas∂:
Önce sebzeleri soyun veya y∂kay∂n.
Sapl∂ meyveler daima saplar∂ndan
ayr∂lm∂μ olmal∂d∂r. Turunçgiller, kabuklu
mayveler veya sebzeler (örneπin,
k∂rm∂z∂ pancar, kiwi gibi) mutlaka
soyulmal∂d∂r.
Çekirdekli mayveler (örneπin, elma gibi)
kabuπu ve içi ile birlikte iμlem görebilir.
H∂z ayar∂:
Braun FX 3030’∂n∂z∂ ayar 7–8’e getirin.
S∂kma:
Braun FX 3030’∂n motorunu çal∂μt∂r∂n.
Haz∂rlanm∂μ meyve veya sebzeleri
doldurma tüpüne 5 yerleμtirin ve
bast∂r∂c∂ 6 (h) ile aμaπ∂ya doπru ittirin.
Dikkat: Daima iticiyi kullan∂n. Motor
çal∂μ∂rken asla doldurma tüpüne uzan-
may∂n.
Demonte:
Braun FX 3030’∂n motorunu kapat∂n.
Kapaπ∂ 4 saat yönünün tersine
çevirerek yiyecek iμleme kasesinden
ay∂r∂n. Daha sonra, «∑lk kullan∂mdan
önce» bölümündeki metodlar∂ uygula-
y∂n. Braun FX 3030 yiyecek iμleme
kasesindeki bütün parçalar∂n∂ ç∂kart∂n.
Ωayet meyve özü koyu ise, süzgeç
sepetini 3 narenciye s∂k∂c∂s∂ 1 içinden
halkalar∂ kullanarak çekerek ç∂kart∂n (f).
Rendeleme
∑nce rendeleme aleti yiyecekleri çok ince
rendelemek için dizayn edilmiμtir.
Örneπin: Sert peynir, elma ve havuç gibi
(bebek mamas∂ için).
Önemli: ∑nce rendeleme diski çukulata
rendelemek için uygun deπildir.
Yiyeceklerin rendelemeye
haz∂rlanmas∂:
Önce bütün sebze ve meyvelerin y∂kan-
mas∂ veya soyulmas∂ gerekmektedir.
Meyveler çekirdeklerinden ayr∂lm∂μ
olmal∂d∂r. Peynir kabuπundan ayr∂lm∂μ
olmal∂d∂r. Yiyecekler doldurma tüpünün
5 içine girebilecek büyüklükte
kesilmelidir.
H∂z ayar∂:
Braun FX 3030’∂n∂z∂ ayar 7–15’ya
getirin.
Not: Sert yiyecekler daha yüksek h∂zda
rendelenmelidir.
Rendeleme:
Braun FX 3030’∂n motorunu çal∂μt∂r∂n.
Haz∂rlanm∂μ mayve veya sebzeleri
doldurma tüpüne 5 yerleμtirin ve
bast∂r∂c∂ 6 (h) ile aμaπ∂ya doπru ittirin.
Dikkat: Daima iticiyi kullan∂n. Motor
çal∂μ∂rken asla doldurma tüpüne
uzanmay∂n.
Demonte:
Braun FX 3030’∂n motorunu kapat∂n.
Kapaπ∂ 4 saat yönünün tersine
çevirerek yiyecek iμleme kasesinden
ay∂r∂n. Daha sonra rendeleme diskini 2
yiyecek iμleme kasesinden ç∂kart∂n.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 101 05.02.14 09:14
102
Temizleme
Bütün parçalar bulaμ∂k makinas∂nda 65
derece s∂cakl∂k ayar∂na kadar y∂kanabilir.
Cihaz temizlenmeden önce meyvalar
veya diπer art∂klar kurumamal∂d∂r.
Renkli yiyeceklerin iμlenmesi cihaz∂n∂z∂n
zamanla renginin deπiμmesine neden
olabilir, bulaμ∂k makinas∂nda y∂kamadan
önce bir mikta nebati yaπ ile temizleyin.
Herhangi bir uyar∂ yap∂lmadan
deπiμtirilebilir.
Garanti hususlar∂ servis markezleri listesi
için, ana ünitenin kullanma k∂lavuzuna
bak∂n∂z.
EEE STANDARTLARINA
UYGUNDUR
Bakanlıkça tespit edilen kullanım ömrü
7 yıldır.
Üretici firma ve CE işareti uygunluk
değerlendirme kuruluşu:
De’Longhi Braun Household GmbH
Carl-Ulrich-Str. 4
63263 Neu-Isenburg
Germany
Delonghi Bosphorus Ev Aletleri Tic. A.Ş.
Meydan Sok. No:1
Beybi Giz Plaza D:53-54 Maslak/
İSTANBUL
DLB Tüketici Hizmetleri
444 27 64
info@braunhousehold.com.tr
5722010074_FX3030_S06-140.indd 102 05.02.14 09:14
123
ëϯ˂‡ÌËÂ
èÓ‰ÛÍÚ èÓ‰„ÓÚӂ͇ ëÍÓÓÒÚ¸ èÓÎÓÊÂÌË ÇÂÏfl/
‚˚Íβ˜‡- ËÏÔÛθÒ˚
ÚÂÎfl
äÓÍÚÂÈÎË àÒÏÂθ˜ËÚ¸ ÙÛÍÚ˚
ÔÂ‰ Ó·‡·ÓÚÍÓÈ. 15 I èËÏÂÌÓ
ÑÓ·‡‚ËÚ¸ ÏÓÎÓ͇. 30 ÒÂÍÛ̉
ÑÂÚÒÍÓ ÔËÚ‡ÌË àÒÏÂθ˜ËÚ¸ 15 10 x
(̇ÔËÏÂ, I 10 ÒÂÍÛ̉
ÙÛÍÚ˚, Ó‚Ó˘Ë)
å‡ÈÓÌÂÁ ëϯ‡Ú¸ Ó‰ÌÓ flȈÓ, 15 I 30–45 ÒÂÍÛ̉
ÒÔˆËË, „Ó˜ËˆÛ Ë ÛÍÒÛÒ.
å‰ÎÂÌÌÓ ‚ÎËÚ¸ χÒÎÓ
˜ÂÂÁ ÓÚ‚ÂÒÚË ‚ Í˚¯ÍÂ.
T‡Ú‡ ëϯ‡Ú¸ Ó‰ÌÓ flȈÓ, 15 I 30–45 ÒÂÍÛ̉
ÒÔˆËË, „Ó˜ËˆÛ Ë ÛÍÒÛÒ.
å‰ÎÂÌÌÓ ‚ÎËÚ¸ χÒÎÓ
˜ÂÂÁ ÓÚ‚ÂÒÚË ‚
Í˚¯ÍÂ.
ÑÓ·‡‚ËÚ¸ ‡ÁÂÁ‡ÌÌÓ ̇
˜ÂÚ‚ÂÚËÌÍË flÈˆÓ Ë ÛÍÒÛÒ. 6 3–5 x
A‚‡Í‡‰ÓχÒÒ‡ èÓÛ·ËÚ¸ 1 ‰ÓθÍÛ 15 I 5 ÒÂÍÛ̉
(Ô‡ÒÚ‡) ˜ÂÒÌÓ͇, ‰Ó·‡‚ËÚ¸ ‰‚‡
ÁÂÎ˚ı ‡‚‡Í‡‰Ó (‡ÁÂ-
Á‡ÌÌ˚ı ̇ ˜ÂÚ‚ÂÚËÌÍË,
·ÂÁ ÍÓÒÚÓ˜ÂÍ),
1 ÒÚÓÎÓ‚Û˛ ÎÓÊÍÛ ÎÂÏÓÌ-
ÌÓ„Ó ÒÓ͇,
1 ÒÚÓÎÓ‚Û˛ ÎÓÊÍÛ ÓÎË‚-
ÍÓ‚Ó„Ó Ï‡Ò·,
150 ÏÎ ÈÓ„ÛÚ‡,
½ ˜‡ÈÌÓÈ ÎÓÊÍË Ò‡ı‡‡, èËÏÂÌÓ
ÒÓθ, ÔÂˆ. 15 I 45 ÒÂÍÛ̉
àÁÏÂθ˜ÂÌËÂ
èÓ‰ÛÍÚ å‡ÍÒË- èÓ‰„ÓÚӂ͇ ëÍÓÓÒÚ¸ èÓÎÓÊÂÌË ÇÂÏfl/
χθÌÓ ‚˚Íβ˜‡- ËÏÔÛθÒ˚
ÍÓ΢ÂÒÚ‚Ó ÚÂÎfl
åÓÍÓ‚¸ 150 „ òÚÛÍË 6 7 x
ãÛÍ 100 „ / óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 6 6–8 x
1,5 ÎÛÍӂˈ˚
èÂÚۯ͇ 30 „ / ÔÓÎÓ- ÅÂÁ ÒÚ·ÎÂÈ 15 I 5–10 ÒÂÍÛ̉
‚Ë̇ Ô͇ۘ
óÂÒÌÓÍ 1 ÁÛ·ÓÍ ñÂÎËÍÓÏ 15 I 5 ÒÂÍÛ̉
åflÒÓ 250 „ óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 15 I 15 ÒÂÍÛ̉
(ÔÓÒÚÌÓÂ)
èËÏÂ˚ Ó·‡·ÓÚÍË
á‰ÂÒ¸ Ô˂‰ÂÌ˚ ÔË·ÎËÁËÚÂθÌ˚ Á̇˜ÂÌËfl ‚ÂÏÂÌË Ó·‡·ÓÚÍË. éÌÓ Á‡‚ËÒËÚ
ÓÚ ÍÓ΢ÂÒÚ‚‡ Ë Í‡˜ÂÒÚ‚‡ Ó·‡·‡Ú˚‚‡ÂÏ˚ı ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚ Ë ÒÚÂÔÂÌË Ó·‡·ÓÚÍË.
àÒÔÓθÁÓ‚‡ÌË χÎÓÈ ÂÏÍÓÒÚË j
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇ÂÁ‡ÌËfl
ÚÓÌÍËı ÎÓÏÚËÍÓ‚ – a p
ëÍÓÓÒÚ¸ 1–2
èËÏÂ˚ Ó·‡·ÓÚÍË: Ó„Ûˆ˚, ͇ÔÛÒÚ‡,
Ò˚ÓÈ Í‡ÚÓÙÂθ, ÏÓÍÓ‚¸, ÎÛÍ, ‰ËÒ.
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇ÂÁ‡ÌËfl
ÚÓÎÒÚ˚ı ÎÓÏÚËÍÓ‚ – b q
ëÍÓÓÒÚ¸ 1–2
èËÏÂ˚ Ó·‡·ÓÚÍË: Ó„Ûˆ˚, ÍÓθ-
‡·Ë, Ò˚ÓÈ Í‡ÚÓÙÂθ, ÎÛÍ, ·‡Ì‡Ì˚,
ÔÓÏˉÓ˚, „Ë·˚, ÒÂθ‰ÂÂÈ.
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇ÂÁ‡ÌËfl
ÏÂÎÍÓÈ ÒÚÛÊÍË – c r
ëÍÓÓÒÚ¸ 3–6
èËÏÂ˚ Ó·‡·ÓÚÍË: Ò˚ (Ïfl„ÍËÈ ËÎË
Ò‰ÌÂÈ Ú‚Â‰ÓÒÚË), Ó„Ûˆ˚, ÏÓÍÓ‚¸,
Ò˚ÓÈ Í‡ÚÓÙÂθ, fl·ÎÓÍË.
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇ÂÁ‡ÌËfl
ÍÛÔÌÓÈ ÒÚÛÊÍË – d s
ëÍÓÓÒÚ¸ 3–6
èËÏÂ˚ Ó·‡·ÓÚÍË: Ò˚ (Ïfl„ÍËÈ ËÎË
Ò‰ÌÂÈ Ú‚Â‰ÓÒÚË), Ó„Ûˆ˚, ÍÓθ-
‡·Ë, Ò‚ÂÍ·, ÏÓÍÓ‚¸, Ò˚ÓÈ Í‡ÚÓ-
ÙÂθ, fl·ÎÓÍË, ͇ÔÛÒÚ‡.
ÇÒÚ‡‚͇-ÚÂ͇ – e t
ëÍÓÓÒÚ¸ 8–15
èËÏÂ˚ Ó·‡·ÓÚÍË: Ò˚ÓÈ Í‡ÚÓÙÂθ
(̇ÔËÏÂ, ‰Îfl ͇ÚÓÙÂθÌ˚ı Ó·‰ËÈ),
ıÂÌ, Ò˚ (Ú‚Â‰˚È).
ëËÒÚÂχ, ËÁÏÂθ˜‡˛˘‡fl ÔÓ‰ÛÍÚ˚,
Ô‰̇Á̇˜ÂÌÌ˚ ‰Îfl ӷʇË‚‡ÌËfl
u
ìÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ ÒËÒÚÂÏÛ Ì‡ ÔË‚Ó‰ÌÓÈ ‚‡Î,
Á‡ÍÓÈÚ Í˚¯ÍÛ 8 Ë Á‡ÍÂÔËÚ ÂÂ
‚ ÌÛÊÌÓÏ ÔÓÎÓÊÂÌËË. ç‡ËÎÛ˜¯ËÂ
ÂÁÛθڇÚ˚ ÔÓÎÛ˜‡˛ÚÒfl ‚ ÚÓÏ ÒÎÛ˜‡Â,
ÍÓ„‰‡ ÔË ÓÚÍβ˜ÂÌÌÓÏ ÏÓÚÓ ‚ ‡Ò-
ÔÓÎÓÊÂÌÌÛ˛ ̇ Í˚¯Í Á‡„ÛÁÓ˜ÌÛ˛
¯‡ıÚÛ ÔÓÏ¢‡˛Ú 3–4 ͇ÚÓÙÂÎËÌ˚
(‚ Á‡‚ËÒËÏÓÒÚË ÓÚ ‡ÁÏÂ‡).
ìÒڇ̇‚ÎË‚‡˛Ú ÒÍÓÓÒÚ¸ 1–2 Ë
‚Íβ˜‡˛Ú ÛÒÚÓÈÒÚ‚Ó. èÂʉ ˜ÂÏ
Á‡„ÛÁËÚ¸ ÌÓ‚Û˛ ÔÓˆË˛ ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚
ÒΉÛÂÚ ‚˚Íβ˜ËÚ¸ ÏÓÚÓ. èË Ó·‡-
·ÓÚÍ ÌÂÓ·ıÓ‰ËÏÓ ÔÓθÁÓ‚‡Ú¸Òfl ÚÓÎ-
͇ÚÂÎÂÏ 9, ˜ÚÓ·˚ ÔËÍ·‰˚‚‡Ú¸
Ì·Óθ¯Ó ‰‡‚ÎÂÌË ‰Îfl ÔÓÚ‡ÎÍË-
‚‡ÌËfl ͇ÚÓÙÂÎfl ‚ Á‡„ÛÁÓ˜ÌÓÈ ¯‡ıÚÂ.
6. ÇÁ·Ë‚‡ÌËÂ Ò ÔÓÏÓ˘¸˛
̇҇‰ÍË ‰Îfl ‚Á·Ë‚‡ÌËfl
w
ëÍÓÓÒÚ¸/BÂÏfl
ÇÁ·Ë‚‡ÌË ÓÔ‡ÌÓ„Ó ÚÂÒÚ‡
å‡ÍÒËχθÌÓ ÍÓ΢ÂÒÚ‚Ó ÏÛÍË
280–300 „‡ÏÏ ÔÎ˛Ò ËÌ„‰ËÂÌÚ˚
ÇÁ·ÂÈÚ flȈ‡ Ë 5 / ÔËÏÂÌÓ
‚Ó‰Û (ÂÒÎË Ú·ÛÂÚÒfl) 2 ÏËÌÛÚ˚
‰Ó·‡‚¸Ú ҇ı‡ 5 / ÔËÏÂÌÓ
2 ÏËÌÛÚ˚
Ó·ÓÏÌËÚ (Ó·‚‡ÎflÈÚÂ) 1 / ÔËÏÂÌÓ
‚ ÏÛÍ 30 ÒÂÍÛ̉
ÇÁ·Ë‚‡ÌË fl˘Ì˚ı ·ÂÎÍÓ‚
åËÌËÏÛÏ: 2 ·ÂÎ͇ 4–5 / ÔËÏÂÌÓ
4 ÏËÌÛÚ˚
å‡ÍÒËÏÛÏ: 6 ·ÂÎÍÓ‚ 4–5 / ÔËÏÂÌÓ
6 ÏËÌÛÚ
ÇÁ·Ë‚‡ÌË ÒÎË‚ÓÍ
åËÌËÏÛÏ: 2 / ÔËÏÂÌÓ
0,15–0,2 ÎËÚ‡ 1–2 ÏËÌÛÚ˚
å‡ÍÒËÏÛÏ: 2 / ÔËÏÂÌÓ
0,4 ÎËÚ‡ 3,5–4 ÏËÌÛÚ˚
èÂ‰ ‚Á·Ë‚‡ÌËÂÏ ÒÚÂËÎËÁÓ‚‡ÌÌ˚ı
ÒÎË‚ÓÍ ÒΉÛÂÚ Óı·‰ËÚ¸ ÒÎË‚ÍË ‚
Ú˜ÂÌË ÌÂÒÍÓθÍËı ˜‡ÒÓ‚ (ÔË ÚÂÏÔÂ-
‡ÚÛ 4 °C).
çÓÊ l ÏÓÊÂÚ ·˚Ú¸ ËÒÔÓθÁÓ‚‡Ì ‰Îfl
ËÁÏÂθ˜ÂÌËfl, ÍÛÔ‡ÊËÓ‚‡ÌËfl, ËÁ„Ó-
ÚÓ‚ÎÂÌËfl Ô˛Â Ë ÔÂÂϯ˂‡ÌËfl
‚ ÒÎÛ˜‡Â Ì·Óθ¯Ëı ÍÓ΢ÂÒÚ‚ Ó·‡·‡-
Ú˚‚‡ÂÏ˚ı ÔÓ‰ÛÍÚÓ‚. å‡Î‡fl ÂÏ ÍÓÒÚ¸
‚ÂÎËÍÓÎÂÔÌÓ ÔÓ‰ıÓ‰ËÚ ‰Îfl
ÔË„ÓÚÓ‚ÎÂ ÌËfl ÏÛÒÒÓ‚, ÒÓÛÒÓ‚ ËÎË Ô‡ÒÚ.
å‡ÍÒËχθÌÓ ÍÓ΢ÂÒÚ‚Ó: 750 ÏÎ
(ÊˉÍÓÒÚ¸).
è‰ÓÒÚÂÂÊÂÌËÂ: çÓÊ l Ó˜Â̸
ÓÒÚ˚È.
LJÊÌÓ: å‡ÍÒËχθÌÓ ‚ÂÏfl Ó·‡-
·ÓÚÍË ‚ χÎÓÈ ÂÏÍÓÒÚË ÒÓÒÚ‡‚ÎflÂÚ
1 ÏËÌÛÚ‡. ÜˉÍÓÒÚË ÏÓÊÌÓ Ó·‡-
·‡Ú˚‚‡Ú¸ ‰Óθ¯Â.
òÓÍÓ·‰, Ú‚Â‰˚ ÒÔˆËË Ë ÍÓÙÂÈÌ˚Â
ÁÂ̇ Ì ÏÓ„ÛÚ ·˚Ú¸ ËÒÔÓθÁÓ‚‡Ì˚.
èË ÓÚÍβ˜ÂÌÌÓÏ ÏÓÚÓ ‚ÒÚ‡‚¸ÚÂ
ÌÓÊ l ‚ χÎÛ˛ ÂÏÍÓÒÚ¸ j, ‡ Á‡ÚÂÏ
ÔÓÏÂÒÚËÚÂ ‚ ˝ÚÛ ÂÏÍÓÒÚ¸ ‚ÒÂ ÒÓÒÚ‡-
‚Îfl˛˘ËÂ.
ÜˉÍÓÒÚË ÏÓÊÌÓ Á‡ÎËÚ¸ ˜ÂÂÁ ÓÚ‚Â-
ÒÚË ‚ Í˚¯Í q ÔË ‡·ÓÚ‡˛˘ÂÏ
ÏÓÚÓÂ.
ìÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ Í˚¯ÍÛ q Ò ÛÔÎÓÚÌËÚÂθ-
Ì˚Ï ÍÓθˆÓÏ
ß
11a
̇ χÎÛ˛ ÂÏÍÓÒÚ¸
Ë Á‡ÍÓÈڠ ڇÍËÏ Ó·‡ÁÓÏ, ͇Í
·˚ÎÓ ËÁÎÓÊÂÌÓ ‚˚¯Â. ÇÒ„‰‡ ÔÓÒÎÂ
ËÒÔÓθÁÓ‚‡ÌËfl ÌÂÓ·ıÓ‰ËÏÓ Ò̇˜‡Î‡
ËÁ‚ÎÂ͇ڸ ÌÓÊ ËÁ χÎÓÈ ÂÏÍÓÒÚË, ‡
ÔÓÚÓÏ ‚˚ÌËχڸ Ó·‡·ÓÚ‡ÌÌ˚Â
ÔÓ‰ÛÍÚ˚.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 123 05.02.14 09:14
128
2. èÂÂÏ¥¯Û‚‡ÌÌfl
ÑÎfl ÔÂÂÏ¥¯Û‚‡ÌÌfl Ú¥ÒÚ˜ÍÓ‚Ó„Ó
Ú¥ÒÚ‡ ‡·Ó ÓÔ‡ÌÓ„Ó Ú¥ÒÚ‡ ÒÎ¥‰
ÍÓËÒÚÛ‚‡ÚËÒfl ÌÓÊÂÏ n.
ç‡Ò‡‰Í‡ s Ì „Ó‰ËÚ¸Òfl ‰Îfl ÔÂÂÏ¥¯Û-
‚‡ÌÌfl Ú¥ÒÚ˜ÍÓ‚Ó„Ó Ú¥ÒÚ‡ ˜Ë ÓÔ‡ÌÓ„Ó
Ú¥ÒÚ‡.
å‡ÍÒËχθ̇ ͥθͥÒÚ¸ ·Óӯ̇
500 „‡Ï ÔÎ˛Ò ¥Ì¯¥ ¥Ì„‰¥πÌÚË.
í¥ÒÚ˜ÍÓ‚‡ ÒÛÏ¥¯
(‰‚‡ ÒÔÓÒÓ·Ë) ò‚ˉͥÒÚ¸/ó‡Ò
‡) á·Ë‚‡ÈÚ χÒÎÓ Á 6/ÔË·ÎËÁÌÓ
ˆÛÍÓÏ Ú‡ flȈflÏË, 1 ı‚ËÎË̇
ÔÓÏ¥ÒÚ¥Ú¸ Û ÏÓÎÓÍÓ ¥ 6/ÔË·ÎËÁÌÓ
15 ÒÂÍÛ̉
Ó·ÂÂÊÌÓ Ó·ÏË̇ÈÚÂ Û 15/ÔË·ÎËÁÌÓ
·Óӯ̥ ‚ ¥ÏÔÛθÒÌÓÏÛ 10-15 ı
ÂÊËÏ¥.
b) ìÒ¥ ¥Ì„‰¥πÌÚË, Í¥Ï 15/ÔË·ÎËÁÌÓ
¥‰ËÌ, ÔÓÏ¥ÒÚ¥Ú¸ Û 1 ı‚ËÎË̇
‚ÂÎËÍÛ πÏÌ¥ÒÚ¸.
ÑÓ‰‡‚‡ÈÚ ÔÓÚ¥·Ì¥ ¥‰ËÌË ˜ÂÂÁ
Á‡‚‡ÌÚ‡ÊÛ‚‡Î¸ÌÛ ¯‡ıÚÛ ‚ Í˯ˆ¥
ÔË ÏÓÚÓ¥, ˘Ó Ó·ÂÚ‡πÚ¸Òfl. Ç Í¥Ìˆ¥
‚Û˜ÌÛ ‰Ó‰‡ÈÚ ڇͥ ¥Ì„‰¥πÌÚË, flÍ
¥Á˛Ï.
éÔ‡Ì ڥÒÚÓ ò‚ˉͥÒÚ¸/ó‡Ò
á·Ë‚‡ÈÚ flȈfl Ú‡ 15/ÔË·ÎËÁÌÓ
‚Ó‰Û (flÍ˘Ó ÔÓÚ¥·ÌÓ), 2 ı‚ËÎËÌË
‰Ó‰‡ÈÚ ˆÛÍÓ 15/ÔË·ÎËÁÌÓ
4 ı‚ËÎËÌË
Ó·ÏË̇ÈÚÂ Û ·Óӯ̥ 8 / 5 ı
‚ ¥ÏÔÛθÒÌÓÏÛ ÂÊËÏ¥,
‰Ó‰‡ÈÚ ͇͇Ó-
ÔÓÓ¯ÓÍ. 8 / 3 ı
3. äÛÔ‡ÊÛ‚‡ÌÌfl (·ÎẨËÌ„)
ÑÎfl ÍÛÔ‡ÊÛ‚‡ÌÌfl (ÁÏ¥¯‡ÌÌfl) ÒÛÔ¥‚,
ÍÓÍÚÂÈÎ¥‚, ÚÓ˘Ó, ÒÎ¥‰ ÍÓËÒÚÛ-
‚‡ÚËÒfl ÌÓÊÂÏ r.
å‡ÍÒËχθ̇ ͥθͥÒÚ¸ 2 Î¥ÚË.
ò‚ˉͥÒÚ¸ 10 (Û ÔÓÚË‚ÌÓÏÛ ‡Á¥,
πÏÌ¥ÒÚ¸ ÏÓÊ ÔÂÂÔÓ‚ÌËÚËÒfl).
èË ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌ¥ ÏÓÎÓ˜ÌËı ÍÓÍÚÂÈÎ¥‚
Û πÏÌ¥ÒÚ¸ ÏÓÊ̇ ÔÓÏ¥ÒÚËÚË „Û·Ó
̇¥Á‡Ì¥ ÙÛÍÚË. á‡ÍËÈÚ Í˯ÍÛ 8
Ú‡ Á‡˘ËÔÌ¥Ú¸ ªª ‚ ÔÓÚ¥·ÌÓÏÛ ÔÓÎÓ-
ÊÂÌÌ¥. èË ¯‚ˉÍÓÒÚ¥ 15 ÔÓÍÛÔ‡-
ÊÛÈÚ ÒÔÓ˜‡ÚÍÛ ÙÛÍÚË, ‡ ÔÓÚ¥Ï Ì‡
¯‚ˉÍÓÒÚ¥ 10 ‰Ó‰‡ÈÚ ¥‰ËÌÛ Ú‡
Á‡Í¥Ì˜¥Ú¸ ÍÛÔ‡ÊÛ‚‡ÌÌfl. äÓÎË ÍÛÔ‡-
ÊÛπÚ (Á·Ë‚‡πÚÂ) ÏÓÎÓÍÓ, χÈÚ ̇
Û‚‡Á¥, ˘Ó ·Û‰Â ÛÚ‚Ó˛‚‡ÚËÒfl ԥ̇.
íÓÏÛ, ÍÓËÒÚÛÈÚÂÒfl Ì‚ÂÎËÍËÏË
ͥθÍÓÒÚflÏË.
4. êÛ·‡ÌÌfl
ì ‚ÂÎËÍ¥È πÏÌÓÒÚ¥ Û·‡ÌÌfl
Á‰¥ÈÒÌ˛˛Ú¸ Á‡ ‰ÓÔÓÏÓ„Ó˛ ÌÓʇ r.
èËÏ¥Ú͇: ì ÚÓÏÛ ‡Á¥, ÍÓÎË Ç‡Ï
ÌÂÓ·ı¥‰ÌÓ ÔÂÂÓ·ËÚË ‚ÂÎËÍ¥ ͥθÍÓÒÚ¥,
ÒÎ¥‰ ÒÍÓËÒÚ‡ÚËÒfl ‚ÂÎËÍÓ˛ πÏÌ¥ÒÚ˛ 7
Ú‡ ÌÓÊÂÏ r. ÑÎfl ÔÂÂÓ·ÍË Ì‚ÂÎË-
ÍËı ͥθÍÓÒÚÂÈ ÏË ÂÍÓÏẨÛπÏÓ
‚ËÍÓËÒÚÓ‚Û‚‡ÚË Ï‡ÎÛ πÏÌ¥ÒÚ¸ 0 Ú‡
Ì¥Ê w.
ìÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ ̇҇‰ÍÛ, flÍÓ˛ ÇË
·‡Ê‡πÚ ÍÓËÒÚÛ‚‡ÚËÒfl, ̇ ÌÓÒ¥È t
̇҇‰ÍË, flÍ ÔÓ͇Á‡ÌÓ Ì‡ Ï‡Î˛ÌÍÛ
(D), Ú‡ Á‡Í¥Ô¥Ú¸ ªª Û ‚¥‰ÔÓ‚¥‰ÌÓÏÛ
ÔÓÎÓÊÂÌÌ¥. ÑÎfl ÚÓ„Ó, ˘Ó· ÁÌflÚË
̇҇‰ÍÛ, ÌÂÓ·ı¥‰ÌÓ Ì‡ÚËÒÌÛÚË Ì‡
5. ç‡¥Á‡ÌÌfl ÒÍË·Ó˜ÓÍ ¥ ÒÚÛÊÍË, ÚÂÚfl
èÓ‰ÛÍÚ å‡ÍÒËχθ̇ 襉„ÓÚӂ͇ ò‚ˉͥÒÚ¸ èÓÎÓÊÂÌÌfl ó‡Ò/
ͥθͥÒÚ¸ ‚ËÏË͇˜‡ ¥ÏÔÛθÒË
ÅÛÎӘ͇
˜ÂÒÚ‚Ó„Ó
ıÎ¥·‡ 4 óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 15 ß 45 ÒÂÍÛ̉
äÛ·ËÍË 28 ñ¥ÎÍÓÏ 15 ß 1 ı‚ËÎË̇
Î¸Ó‰Û (ÒÌ¥„)
ü·ÎÛ͇ 700 „ óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 8 I 15 ÒÂÍÛ̉
ïÓÎÓ‰ÌËÈ 400 „ òχÚÓ˜ÍË 15 ß ÉÛ·‡ –
¯ÓÍÓ·‰ 15 ÒÂÍÛ̉,
Ñ¥·Ì‡
30 ÒÂÍÛ̉
üȈfl 8 ñ¥ÎÍÓÏ 6 8 ı
ëË (Ï’flÍËÈ) 400 „ 3-ÒÏ ÍÛ·ËÍË 15 ß 20 ÒÂÍÛ̉
ëË
(Ú‚Â‰ËÈ) 700 „ 3-ÒÏ ÍÛ·ËÍË 15 ß 60-70 ÒÂÍÛ̉
å’flÒÓ 700 „ òχÚÍË 15 I 40 ÒÂÍÛ̉
åÓÍ‚‡ 700 „ òÚÛÍË 15 ß 10 ÒÂÍÛ̉
ñË·ÛÎfl 700 „ óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 15 10-13 ı
ó‡Ò Ó·Ó·ÍË
íÛÚ Ô˂‰ÂÌ¥ ÔË·ÎËÁÌ¥ Á̇˜ÂÌÌfl ˜‡ÒÛ Ó·Ó·ÍË. Ç¥Ì Á‡ÎÂÊËÚ¸ ‚¥‰ flÍÓÒÚ¥ Ú‡
ͥθÍÓÒÚ¥ Ó·ӷ₇ÌËı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ¥ ÌÂÓ·ı¥‰ÌÓ„Ó ÒÚÛÔÂÌfl ÔÓ‰¥·ÌÂÌÌfl.
D
a
E
F
1
2
ͥ̈¸ ̇҇‰ÍË, ˘Ó ‚ËÒÚÛÔ‡π ̇ ‰Ì¥
ÌÓÒ¥fl ̇҇‰ÍË.
ìÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ ÒÍË·Ó¥ÁÍÛ/¯‰Â ̇
ÔË‚Ó‰ÌËÈ ‚‡Î ‚ÂÎËÍÓª πÏÌÓÒÚ¥ (Ö).
á‡ÍËÈÚ Í˯ÍÛ 8 Ú‡ Á‡Í¥Ô¥Ú¸ ªª
Û ÔÓÚ¥·ÌÓÏÛ Ï¥Òˆ¥. ìÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸
¯‚ˉͥÒÚ¸ ¥ ÔÓÏ¥ÒÚ¥Ú¸ Ó·ӷβ‚‡Ì¥
ÔÓ‰ÛÍÚË Û Á‡‚‡ÌÚ‡ÊÛ‚‡Î¸ÌÛ ¯‡ıÚÛ,
ÔÓÍË ÏÓÚÓ Á̇ıÓ‰ËÚ¸Òfl Û ‚¥‰Íβ˜Â-
ÌÓÏÛ Òڇ̥. çÓ‚Û ÔÓˆ¥˛ ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚
ÒÎ¥‰ ÔÓÏ¥˘‡ÚË ‚ ÚÛ·ÍÛ ÔË ‚¥‰Íβ-
˜ÂÌÓÏÛ ÏÓÚÓ¥.
ç¥ÍÓÎË Ì ‰Ó‰‡‚‡ÈÚ ÔÓ‰ÛÍÚË
˜ÂÂÁ Á‡‚‡ÌÚ‡ÊÛ‚‡Î¸ÌÛ ¯‡ıÚÛ
Û͇ÏË ÔË Ô‡ˆ˛˛˜ÓÏÛ ÏÓÚÓ¥.
á‡‚Ê‰Ë ÍÓËÒÚÛÈÚÂÒfl ¯ÚÓ‚ı‡˜ÂÏ 9
(F).
èËÏ¥Ú͇: èË Ó·Ó·ˆ¥ ÒÓÍÓ‚ËÚÓª Ú‡
Ï’flÍÓª ªÊ¥, Í‡˘Ëı ÂÁÛθڇڥ‚ ÏÓÊ̇
‰ÓÒfl„ÚË ÔË ÌËÁ¸ÍËı ¯‚ˉÍÓÒÚflı.
í‚Â‰¥ ÔÓ‰ÛÍÚË ÒÎ¥‰ Ó·Ó·ÎflÚË ÔË
‚ËÒÓÍËı ¯‚ˉÍÓÒÚflı. èË ‚ËÍÓËÒÚ‡ÌÌ¥
ÔËÒÚÓ˛ Ì ÒÎ¥‰ ̇‰Ï¥ÌÓ Ì‡‚‡ÌÚ‡-
ÊÛ ‚‡ÚË πÏÌ¥ÒÚ¸.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 128 05.02.14 09:14
129
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇¥Á‡ÌÌfl ÚÓÌÍËı
ÒÍË·Ó˜ÓÍ – ‡ z
ò‚ˉͥÒÚ¸ 1-2
èËÍ·‰Ë Ó·Ó·ÍË: Ó„¥ÍË, ͇ÔÛÒÚ‡,
ÒË‡ ͇ÚÓÔÎfl, ÏÓÍ‚‡, ˆË·ÛÎfl, ‰ËÒ.
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇¥Á‡ÌÌfl ÚÓ‚ÒÚËı
ÒÍË·Ó˜ÓÍ – b u
ò‚ˉͥÒÚ¸ 1-2
èËÍ·‰Ë Ó·Ó·ÍË: Ó„¥ÍË, ÍÓθ‡·¥,
ÒË‡ ͇ÚÓÔÎfl, ˆË·ÛÎfl, ·‡Ì‡ÌË,
ÔÓÏ¥‰ÓË, „Ë·Ë, ÒÂÎÂ‡.
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇¥Á‡ÌÌfl ‰¥·ÌÓª
ÒÚÛÊÍË – Ò i
ò‚ˉͥÒÚ¸ 3-6
èËÍ·‰Ë Ó·Ó·ÍË: ÒË (Ï’flÍËÈ ‡·Ó
ÒÂ‰̸Ӫ Ú‚Â‰ÓÒÚ¥), Ó„¥ÍË, ÏÓÍ‚‡,
ÒË‡ ͇ÚÓÔÎfl, fl·ÎÛ͇.
ç‡Ò‡‰Í‡ ‰Îfl ̇¥Á‡ÌÌfl ‚ÂÎËÍÓª
ÒÚÛÊÍË – d o
ò‚ˉͥÒÚ¸ 3-6
èËÍ·‰Ë Ó·Ó·ÍË: ÒË (Ï’flÍËÈ ‡·Ó
ÒÂ‰̸Ӫ Ú‚Â‰ÓÒÚ¥), Ó„¥ÍË, ÍÓθ‡·¥,
·ÛflÍ, ÏÓÍ‚‡, ÒË‡ ͇ÚÓÔÎfl, fl·ÎÛ͇,
͇ÔÛÒÚ‡.
ÇÒÚ‡‚͇-ÚÂÚ͇ –  p
ò‚ˉͥÒÚ¸ 8-15
èËÍ·‰Ë Ó·Ó·ÍË: ÒË‡ ͇ÚÓÔÎfl
(̇ÔËÍ·‰, ‰Îfl ‰ÂÛÌ¥‚), ı¥Ì, ÒË
(Ú‚Â‰ËÈ).
ëËÒÚÂχ ‰Îfl ÔÓ‰¥·ÌÂÌÌfl
ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚, ÔËÁ̇˜ÂÌËı ‰Îfl
ӷʇ˛‚‡ÌÌfl a
ÇÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ ÒËÒÚÂÏÛ Ì‡ ÔË‚Ó‰ÌËÈ ‚‡Î,
Á‡ÍËÈÚ Í˯ÍÛ 8 Ú‡ Á‡Í¥Ô¥Ú¸ ªª Û
ÔÓÚ¥·ÌÓÏÛ ÔÓÎÓÊÂÌÌ¥. ç‡ÈÍ‡˘¥
ÂÁÛθڇÚË ‰ÓÒfl„‡˛Ú¸Òfl Û ÚÓÏÛ ‡Á¥,
ÍÓÎË ÔË ‚¥‰Íβ˜ÂÌÓÏÛ ÏÓÚÓ¥ Û
ÓÁÚ‡¯Ó‚‡ÌÛ Ì‡ Í˯ˆ¥ Á‡‚‡ÌÚ‡ÊÛ-
‚‡Î¸ÌÛ ¯‡ıÚÛ ÔÓÏ¥˘‡˛Ú¸ 3-4 ͇ÚÓ-
ÔÎËÌË (Á‡ÎÂÊÌÓ ‚¥‰ ÓÁÏ¥Û).
ÇÒÚ‡Ìӂβ˛Ú¸ ¯‚ˉͥÒÚ¸ 1-2 ¥
‚ÏË͇˛Ú¸ ÔËÒÚ¥È. èÂ‰ ÚËÏ, flÍ
Á‡‚‡ÌÚ‡ÊËÚË ÌÓ‚Û ÔÓˆ¥˛ ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚,
ÒÎ¥‰ ‚ËÏÍÌÛÚË ÏÓÚÓ. èË Ó·Ó·ˆ¥
ÌÂÓ·ı¥‰ÌÓ ÍÓËÒÚÛ‚‡ÚËÒfl ¯ÚÓ‚ı‡˜ÂÏ
9, ˘Ó· ÔËÍ·‰‡ÚË Ì‚ÂÎËÍËÈ ÚËÒÍ
‰Îfl ÔÓ¯ÚÓ‚ıÛ‚‡ÌÌfl ͇ÚÓÔÎ¥ Û
Á‡‚‡ÌÚ‡ÊÛ‚‡Î¸Ì¥È ¯‡ıÚ¥.
6. á·Ë‚‡ÌÌfl Á‡ ‰ÓÔÓÏÓ„Ó˛
̇҇‰ÍË ‰Îfl Á·Ë‚‡ÌÌfl
d
ò‚ˉͥÒÚ¸/ó‡Ò
á·Ë‚‡ÌÌfl ÓÔ‡ÌÓ„Ó Ú¥ÒÚ‡
å‡ÍÒËχθ̇ ͥθͥÒÚ¸
·Óӯ̇ 280-300 „‡Ï
ÔÎ˛Ò ¥Ì„‰¥πÌÚË
á·ËÈÚ flȈfl Ú‡ ‚Ó‰Û 5/ÔË·. 2 ı‚ËÎ.
flÍ˘Ó ÔÓÚ¥·ÌÓ),
‰Ó‰‡ÈÚ ˆÛÍÓ 5/ÔË·. 2 ı‚ËÎ.
Ó·¥ÏÌ¥Ú¸ (Ó·‚‡ÎflÈÚÂ)
Û ·Óӯ̥ 1/ÔË·. 30 ÒÂÍ.
á·Ë‚‡ÌÌfl flπ˜ÌËı ·¥ÎÍ¥‚
å¥Ì¥ÏÛÏ: 2 ·¥ÎÍË 5/ÔË·. 4 ı‚ËÎ.
å‡ÍÒËÏÛÏ: 6 ·¥ÎÍ¥‚
4-5/ÔË·.
6 ı‚.
á·Ë‚‡ÌÌfl ‚Â¯Í¥‚
å¥Ì¥ÏÛÏ: 0,15-0,2 Î¥ÚË 2/ÔË·. 1-2 ı‚.
å‡ÍÒËÏÛÏ: 0,4 Î¥ÚË 2/ÔË·.
3,5-4 ı‚ËÎ.
èÂ‰ Á·Ë‚‡ÌÌflÏ ÒÚÂËÎ¥ÁÓ‚‡ÌËı
‚Â¯Í¥‚ ÒÎ¥‰ ÓıÓÎÓ‰ËÚË ‚Â¯ÍË
ÔÓÚfl„ÓÏ Í¥Î¸ÍÓı ˜‡Ò¥‚ (ÔË ÚÂÏÔÂ‡-
ÚÛ¥ 4 °ë).
Ç ‡Á¥ Ì‚ÂÎËÍËı ͥθÍÓÒÚÂÈ Ó·ӷβ-
‚‡ÌËı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚, ‰Îfl ÔÓ‰¥·Ì˛‚‡ÌÌfl,
ÍÛÔ‡ÊÛ‚‡ÌÌfl, ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl Ô˛ ڇ
ÔÂÂÏ¥¯Û‚‡ÌÌfl ÏÓÊ̇ ‚ËÍÓËÒÚÓ-
‚Û‚‡ÚË Ì¥Ê w. å‡Î‡ πÏÌ¥ÒÚ¸ ˜Û‰Ó‚Ó
Ô¥‰ıÓ‰ËÚ¸ ‰Îfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl ÏÛÒ¥‚,
ÒÓÛÒ¥‚ ‡·Ó Ô‡ÒÚ.
å‡ÍÒËχθ̇ ͥθͥÒÚ¸:
750 ÏÎ (¥‰Ë̇).
èÓÔÂ‰ÊÂÌÌfl:
ç¥Ê w ‰ÛÊ „ÓÒÚËÈ.
LJÊÎË‚Ó: å‡ÍÒËχθÌËÈ ˜‡Ò Ó·Ó·ÍË
‚ Ï‡Î¥È πÏÌÓÒÚ¥ ÒÍ·‰‡π 1 ı‚ËÎËÌÛ.
ꥉËÌË ÏÓÊ̇ Ó·Ó·ÎflÚË ‰Ó‚¯Â.
òÓÍÓ·‰, Ú‚Â‰¥ ÒÔˆ¥ª Ú‡ ͇‚Ó‚¥ ÁÂ̇
Ì ÏÓÊ̇ ‚ËÍÓËÒÚÓ‚Û‚‡ÚË. èË
‚¥‰Íβ˜ÂÌÓÏÛ ÏÓÚÓ¥ ‚ÒÚ‡‚ÚÂ Ì¥Ê w
‚ χÎÛ πÏÌ¥ÒÚ¸ 0, ‡ ÔÓÚ¥Ï ÔÓÏ¥ÒÚ¥Ú¸
‚ ˆ˛ πÏÌ¥ÒÚ¸ ÛÒ¥ ÒÍ·‰Ó‚¥.
ꥉËÌË ÏÓÊ̇ Á‡ÎË‚‡ÚË ˜ÂÂÁ ÓÚ‚¥ Û
Í˯ˆ¥ q ÔË Ô‡ˆ˛˛˜ÓÏÛ ÏÓÚÓ¥.
ÇÒÚ‡ÌÓ‚¥Ú¸ Í˯ÍÛ Á Û˘¥Î¸Ì˛‚‡Î¸ÌËÏ
ͥθˆÂÏ
ß
11a
̇ χÎÛ πÏÌ¥ÒÚ¸ ¥ Á‡ÍËÈÚÂ
ªª Ú‡Í, flÍ ·ÛÎÓ ÓÔËÒ‡ÌÓ ‚ˢÂ. ᇂʉË
Ô¥ÒÎfl ‚ËÍÓËÒÚ‡ÌÌfl ÌÂÓ·ı¥‰ÌÓ ÒÔÓ-
˜‡ÚÍÛ ‚ËÚfl„ÚË Ì¥Ê Á χÎÓª πÏÌÓÒÚ¥, ‡
ÔÓÚ¥Ï ‚ËÈχÚË Ó·Ó·ÎÂÌ¥ ÔÓ‰ÛÍÚË.
ÇËÍÓËÒÚ‡ÌÌfl χÎÓª πÏÌÓÒÚ¥ 0
èÓ‰¥·Ì˛‚‡ÌÌfl
èÓ‰ÛÍÚ å‡ÍÒËχθ̇ 襉„ÓÚӂ͇ ò‚ˉͥÒÚ¸ èÓÎÓÊÂÌÌfl ó‡Ò/¥ÏÔÛθÒË
ͥθͥÒÚ¸ ‚ËÏË͇˜‡
åÓÍ‚‡ 150 „ òÚÛÍË 6 7 ı
ñË·ÛÎfl 100 „/ óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 6 6-8 ı
1,5 ˆË·ÛÎËÌË
èÂÚۯ͇ 30 „/ÔÓÎÓ‚Ë̇ ÅÂÁ ÒÚ·ÂÎ 15 ß 5-10 ÒÂÍÛ̉
Ô͇ۘ
ó‡ÒÌËÍ 1 ÁÛ·ÓÍ ñ¥ÎÍÓÏ 15 ß 5 ÒÂÍÛ̉
å’flÒÓ (Ô¥ÒÌÂ) 250 „ óÂÚ‚ÂÚËÌÍË 15 ß 15 ÒÂÍÛ̉
èËÍ·‰Ë Ó·Ó·ÍË
íÛÚ Ì‡‚‰ÂÌ¥ ÔË·ÎËÁÌ¥ Á̇˜ÂÌÌfl ˜‡ÒÛ Ó·Ó·ÍË. Ç¥Ì Á‡ÎÂÊËÚ¸ ‚¥‰ ͥθÍÓÒÚ¥ Ú‡
flÍÓÒÚ¥ Ó·ӷ₇ÌËı ÔÓ‰ÛÍÚ¥‚ ¥ ÒÚÛÔÂÌfl Ó·Ó·ÍË.
äÛÔ‡ÊÛ‚‡ÌÌfl
èÓ‰ÛÍÚ è¥‰„ÓÚӂ͇ ò‚ˉͥÒÚ¸ èÓÎÓÊÂÌÌfl ó‡Ò/¥ÏÔÛθÒË
‚ËÏË͇˜‡
äÓÍÚÂÈÎ¥ èÓ‰¥·ÌËÚË ÙÛÍÚË 15 ß èË·ÎËÁÌÓ 30
ÔÂ‰ Ó·Ó·ÍÓ˛. ÒÂÍÛ̉
ÑÓ‰‡ÚË ÏÓÎÓÍÓ.
ÑËÚfl˜Â ı‡˜Û‚‡ÌÌfl èÓ‰¥·ÌËÚË 15 10 ı
(̇ÔËÍ·‰, ÙÛÍÚË, ß 30 ÒÂÍÛ̉
Ó‚Ó˜¥)
å‡ÈÓÌÂÁ áÏ¥¯‡ÚË Ó‰Ì flȈÂ, 15 ß 30-45 ÒÂÍÛ̉
ÒÔˆ¥ª, „¥˜Ëˆ˛ Ú‡
ÓˆÂÚ. èÓ‚¥Î¸ÌÓ
‚ÎËÚË ÓÎ¥˛ ˜ÂÂÁ
ÓÚ‚¥ Û Í˯ˆ¥.
äÂÏÓÚ‡Ú‡ áÏ¥¯‡ÚË Ó‰Ì flȈÂ,15 ß 30-45 ÒÂÍÛ̉
ÒÔˆ¥ª, „¥˜Ëˆ˛ Ú‡
ÓˆÂÚ. èÓ‚¥Î¸ÌÓ
‚ÎËÚË ÓÎ¥˛ ˜ÂÂÁ
ÓÚ‚¥ Û Í˯ˆ¥.
ÑÓ‰‡ÚË ÓÁ¥Á‡ÌÂ
̇ ˜ÂÚ‚ÂÚËÌÍË
flȈ ڇ ÓˆÂÚ. 6 3-5 ı
Ä‚Ó͇‰Óχ҇ (Ô‡ÒÚ‡) èÓÛ·‡ÚË 1 ‰ÓθÍÛ 15 ß 5 ÒÂÍÛ̉
˜‡ÒÌËÍÛ, ‰Ó‰‡ÚË 2
ÒÔ¥ÎËı ‡‚Ó͇‰Ó
(ÓÁ¥Á‡ÌËı ̇
˜ÂÚ‚ÂÚËÌÍË, ·ÂÁ
Í¥ÒÚÓ˜ÓÍ), 1 ÒÚÓÎÓ‚Û
ÎÓÊÍÛ ÎÂÏ¥¯ÌÓ„Ó
ÒÓÍÛ, 1 ÒÚÓÎÓ‚Û
ÎÓÊÍÛ ÓÎË‚ÍÓ‚Óª
ÓÎ¥ª, 150 ÏÎ
ÈÓ„ÛÚÛ, ½ ˜‡ÈÌÓª
ÎÓÊÍË ˆÛÍÛ, ҥθ,
ÔÂˆ¸. 15 ß èË·ÎËÁÌÓ
45 ÒÂÍÛ̉
5722010074_FX3030_S06-140.indd 129 05.02.14 09:14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139