Russell Hobbs 23410-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Sandviç üreticileri
Tip
Kullanım kılavuzu
60
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan kişiler tarafından,
sadece denetim/talimat altında olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları
kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları
taktirde, çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemi
üzerinden kurmayın.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
b
Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer kapların yakınında kullanmayın.
Yiyeceği streç filmle, politen poşetlerle veya alüminyum folyoyla kaplamayın. Izgaraya zarar vererek
bir yangın tehlikesine neden olabilirsiniz.
Cihazı, yiyecek pişirme dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Güç lambası (kırmızı)
2. Termostat lambası (yeşil)
3. Izgara plakaları
4. Damlama tepsisi
5. Ayak (alt kısımda)
6. Kablo depolama kancaları (ayak üzerinde)
7. Düğme
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Izgara plakalarını nemli bir bezle silerek temizleyin.
Izgaranız ilk kez kullanılırken biraz duman çıkarabilir. Bu durum normaldir ve kısa bir süre sonra
ortadan kaybolacaktır.
IZGARAYI YANA YATIRMA/DÜZLEŞTİRME
Burger, et, vb. yiyecekleri pişirirken yiyeceklerin yağ ve sularının damlama tepsisine akması için ızgaranızı
yana yatırabilirsiniz. Veya panini, sandviç, vb. yiyecekleri pişirirken ızgaranızı düz şekilde kullanabilirsiniz.
Izgaranızı yana yatırmak için ayağı ızgaranızın altından yukarı doğru uzatın (ŞEKİL B). Izgaranızı düzleştirmek
için ayağı tekrar düz katlayın
.
IZGARANIZIN KULLANIMI
Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
Damlama tepsisini ızgaranızın ön kısmının altındaki iki rayın arasına kaydırın (ŞEKİL A). Tepsiyi sonuna
dek içeri kaydırın. Damlama tepsisi pişirme sırasında plakalardan akan tüm yağ ve suları toplayacaktır.
61
1. Fişi prize takın.
2. Düğmeyi I konumuna getirin.
3. Cihaz çalışma sıcaklığına ulaştığında, termostat lambası yanacaktır.
4. Yiyeceği, bir spatula veya maşa yardımıyla ızgaranın alt plakasına yerleştirin, parmaklarınızı
kullanmayın. Metal veya keskin bir alet kullanmayın, yapışmaz yüzeye zarar verirsiniz. Izgarayı
kapatın.
5. Pişirme işlemini tamamladığınızda, düğmeyi O konumuna ayarlayın ve ızgaranın fişini elektrik
prizinden çekin.
Yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinden emin değilseniz biraz daha pişirin.
Et, kümes hayvanları ve tüm türevlerini (kıyma, burgerler, vb.) suları şeffaf akana dek pişirin. Balığı, eti
tamamen matlaşana dek pişirin.
Pişen yiyeceği ahşap veya plastik aletlerle alın.
Kalın veya biçimsiz yiyeceklere uyum sağlayabilen esnek bağlantı parçaları ile birleştirilmiştir.
Izgara plakaları, eşit pişirmeyi sağlamak amacıyla birbirine mümkün olduğunca paralel durmalıdır.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce soğumasını
bekleyin.
2. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
3. İnatçı lekeleri ortadan kaldırmak için az bir yemek yağı ile nemlendirilmiş kağıt havlu kullanın.
4. Damlama tepsisini ılık sabunlu suda veya bulaşık makinesinin üst rafında yıkayın.
Bulaşık teli, tel yün ya da sabunlu bezler kullanmayın.
Alt ve üst ızgara plakalarının birbirlerine temas ettiği noktalarda, yapışmaz yüzeylerde bir miktar
aşınma görülebilir. Bu aşınma tamamen yüzeyseldir ve ızgaranın çalışmasını etkilemeyecektir.
SAKLAMA
Yerden kazanmak için kanatçığı indirin, kabloyu kablo muhafazasının etrafına sarın ve ızgarayı dik konuma
getirerek kaldırın.
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
PIŞIRME SÜRELERI VE GIDA EMNIYETI
Verilen süreleri sadece size yol göstermeleri için kullanın. Bu süreler, orta kademe ısı kumandasıyla pişirilen
taze veya tamamen çözdürülmüş yiyecekler için belirlenmiştir. Dondurulmuş yiyecekleri pişirirken
yiyeceğin kalınlığına ve yoğunluğuna bağlı olarak, deniz mahsulleri için 2-3 dakika ve et ve kümes
hayvanları için 3-6 dakika ilave edin.
Önceden paketlenmiş yiyecekleri pişirirken, paket veya etiket üzerindeki tüm yönergeleri izleyin.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
62
SIĞIR ETI MIN SANDVIÇLER MIN
fileto 5-7 peynir 2-3
fileto dilim 7-8 jambon (pişirilmiş) 5-6
burger, 100 gr 7-8
kebaplar, 25 mm küp 7-8 ATIŞTIRMALIK
but dilim 5-7 calzone 8-9
sucuk-sosis 6-8 sosisli sandviç 2-3
sığır filetosu 7-9
T-Bone 8-9 TAVUK/HINDI
tavuk göğüs 5-7
KUZU ETI but (tavuk) 5-7
kebaplar, 25 mm küp 7-8 hindi göğüs, dilimlenmiş 3-4
kemiksiz kuşbaşı 4-6
SEBZELER
DENIZ MAHSULLERI kuşkonmaz 3-4
somon fileto 3-4 patlıcan, dilimlenmiş 8-9
levrek fileto 3-5 soğan, ince dilimlenmiş 5-6
kalkan dilim, 12-25 mm 6-8 biber, ince dilimlenmiş 6-8
somon dilim, 12-25 mm 6-8 biber, közlenmiş ve kabuğu soyulmuş 2-3
kılıç balığı dilim, 12-25 mm 6-9 bütün biber 8
tonbalığı dilim, 12-25 mm 6-8 patates, dilimlenmiş 7-9
kebaplar, 25 mm küp 4-6
iri karides 1-2 MEYVELER
tarak 4-6 elma, ikiye bölünmüş/dilimlenmiş 6-8
muz, uzunlamasına dilimlenmiş 3-4
DOMUZ ETI nektarin, ikiye dilimlenmiş 3-5
domuz eti min şeftali, ikiye bölünmüş/dilimlenmiş 3-5
kuşbaşı, 12 mm 5-6 ananas, dilimlenmiş 3-7
but dilim 5-6
kebaplar, 25 mm küp 7-8
sucuk-sosis 6-8
domuz filetosu, 12 mm 4-6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 23410-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Sandviç üreticileri
Tip
Kullanım kılavuzu