Russell Hobbs 23450-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
60
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan
kişiler tarafından, sadece denetim/talimat altında olmaları ve içerilen
tehlikeleri anlamaları kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla oyun
oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın
üzerinde ve denetim altında olmadıkları taktirde, çocuklar
tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8 yaşın
altındaki çocuklardan uzak tutun.
Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda
sistemi üzerinden kurmayın.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin
yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından
değiştirilmelidir.
b Cihazı sıvıya batırmayın.
Yiyeceği streç filmle, politen poşetlerle veya alüminyum folyoyla kaplamayın. Izgaraya zarar
vererek bir yangın tehlikesine neden olabilirsiniz.
Cihazı tutuşabilir maddelerin (örn. perdeler) yanında veya altında kullanmayın.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
Cihazı, yiyecek pişirme dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Güç lambası (kırmızı)
2. Izgara lambası (yeşil)
3. Izgara sacı
4. Izgara sacı ısı kumandası
5. Izgara sacı lambası (yeşil)
6. Damlama tepsisi
7. Izgara plakaları
8. Izgara ısı kumandası
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Izgara plakalarını nemli bir bezle silerek temizleyin.
RİŞ
Izgara ve sac bölümler birbirinden bağımsızdır. Her birini ayrı ayrı veya her ikisini birlikte
kullanabilirsiniz. Her birinin kendine ait ısı kumandası ve lambası bulunur.
Her ısı kumandası, 0 (kapalı) ila 3 (maks) arasında işaretlenmiştir.
Izgara sacı/ızgara lambaları seçilen sıcaklığa ulaşıldığında yanacak ve sonra, sıcaklığı korumak
amacıyla ara ara yanıp sönecektir.
HAZIRLAMA
1. Damlama tepsisini ızgaranızın ön kısmının altındaki iki rayın arasına kaydırın (ŞEKİL A).
Tepsiyi sonuna dek içeri kaydırın. Damlama tepsisi pişirme sırasında plakalardan akan tüm
yağ ve suları toplayacaktır.
61
talimatlar
2. Izgara kumandasını ve ızgara sacı kumandasını O ayarına getirin.
3. Cihazın fişini elektrik prizine takın.
SACA YİYECEK YERLEŞTİRME
Sacı, ızgarada basılmasını istemediğiniz yiyecekleri kızartmak için kullanın.
Sac, yiyeceklerin sadece tek bir yüzünü pişirdiğinden ızgaradan daha yavaştır. Her iki yüzünü de
pişirmek için, yiyeceği çevirmelisiniz.
1. Izgara sacı kumandasını istediğiniz ayara döndürün. Güç lambası yanacaktır.
2. Izgara sacının lambası yandığında, yiyecekleri ızgara sacının üzerine bir spatula veya maşa
kullanarak yerleştirin, parmaklarınızı kullanmayın.
3. Yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinden emin değilseniz biraz daha pişirin.
4. Pişirme işlemini tamamladığınızda, ısı kumandasını O konumuna getirin ve cihazın fişini
elektrik prizinden çıkarın.
IZGARAYA YİYECEK YERLEŞTİRME
Kalın veya biçimsiz yiyeceklere uyum sağlayabilen esnek bağlantı parçaları ile birleştirilmiştir.
Izgara plakaları, eşit pişirmeyi sağlamak amacıyla birbirine mümkün olduğunca paralel
durmalıdır.
1. Izgara kumandasını dilediğiniz ayara döndürün. Güç lambası yanacaktır.
2. Izgara lambası yandığında, ızgarayı açmak için bir fırın eldiveni kullanın.
3. Yiyeceği, bir spatula veya maşa yardımıyla ızgaranın alt plakasına yerleştirin, parmaklarınızı
kullanmayın.
4. Izgarayı kapatın.
5. Yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinden emin değilseniz biraz daha pişirin.
6. Pişirme işlemini tamamladığınızda, ısı kumandasını O konumuna getirin ve cihazın fişini
elektrik prizinden çıkarın.
Damlama tepsisini ısıya dayanıklı bir kaseye gereken şekilde boşaltın. Kağıt havlu ile silerek
tekrar yerine takın.
TEZLİK VE BAKIM
1. Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
2. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
3. İnatçı lekeleri ortadan kaldırmak için az bir yemek yağı ile nemlendirilmiş kağıt havlu
kullanın.
4. Damlama tepsisini ılık sabunlu suda veya bulaşık makinesinin üst rafında yıkayın.
Bulaşık teli, tel yün ya da sabunlu bezler kullanmayın.
Alt ve üst ızgara plakalarının birbirlerine temas ettiği noktalarda, yapışmaz yüzeylerde bir miktar
aşınma görülebilir. Bu aşınma tamamen yüzeyseldir ve ızgaranın çalışmasını etkilemeyecektir.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
62
PIŞIRME SÜRELERI VE GIDA EMNIYETI
Verilen süreleri sadece size yol göstermeleri için kullanın. Bu süreler, orta kademe ısı
kumandasıyla pişirilen taze veya tamamen çözdürülmüş yiyecekler için belirlenmiştir.
Dondurulmuş yiyecekleri pişirirken yiyeceğin kalınlığına ve yoğunluğuna bağlı olarak, deniz
mahsulleri için 2-3 dakika ve et ve kümes hayvanları için 3-6 dakika ilave edin.
Önceden paketlenmiş yiyecekleri pişirirken, paket veya etiket üzerindeki tüm yönergeleri izleyin.
SIĞIR ETI MIN SANDVIÇLER MIN
fileto 5-7 peynir 2-3
fileto dilim 7-8 jambon (pişirilmiş) 5-6
burger, 100 gr 7-8
kebaplar, 25 mm küp 7-8 ATIŞTIRMALIK
but dilim 5-7 calzone 8-9
sucuk-sosis 6-8 sosisli sandviç 2-3
sığır filetosu 7-9
T-Bone 8-9 TAVUK/HINDI
tavuk göğüs 5-7
KUZU ETI but (tavuk) 5-7
kebaplar, 25 mm küp 7-8 hindi göğüs, dilimlenmiş 3-4
kemiksiz kuşbaşı 4-6
SEBZELER
DENIZ MAHSULLERI kuşkonmaz 3-4
somon fileto 3-4 patlıcan, dilimlenmiş 8-9
levrek fileto 3-5 soğan, ince dilimlenmiş 5-6
kalkan dilim, 12-25 mm 6-8 biber, ince dilimlenmiş 6-8
somon dilim, 12-25 mm 6-8 biber, közlenmiş ve kabuğu soyulmuş 2-3
kılıç balığı dilim, 12-25 mm 6-9 bütün biber 8
tonbalığı dilim, 12-25 mm 6-8 patates, dilimlenmiş 7-9
kebaplar, 25 mm küp 4-6
iri karides 1-2 MEYVELER
tarak 4-6 elma, ikiye bölünmüş/dilimlenmiş 6-8
muz, uzunlamasına dilimlenmiş 3-4
DOMUZ ETI nektarin, ikiye dilimlenmiş 3-5
domuz eti min şeftali, ikiye bölünmüş/dilimlenmiş 3-5
kuşbaşı, 12 mm 5-6 ananas, dilimlenmiş 3-7
but dilim 5-6
kebaplar, 25 mm küp 7-8
sucuk-sosis 6-8
domuz filetosu, 12 mm 4-6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 23450-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu