8484
EN İYİ SONUÇLARI ELDE ETMEK İÇİN İPUÇLARI:
En iyi sonuçları elde etmeniz için, yiyecekleri işleme sokmadan (peynir rendeleme, pişmiş malzemeleri
küp küp doğrama...) önce buzdolabında saklamanızı tavsiye ederiz
Yiyecekler çok piştiyse kötü sonuçlar alabilirsiniz, çünkü bu yiyecekler cihazın tıkanmasına neden
olabilir. Yiyecekleri dilimleyin, böylelikle onları başlıktaki besleme kanalına atmanız daha kolay olur.
TEMİZLEME
• Motor ünitesini (A) temizlemeden önce cihazı her zaman fişten çekin.
• Motor ünitesini suya daldırmayın, suyun altında tutmayın. Motor ünitesini nemli bir bez kullanarak temizleyin.
Dikkatlice kurulayın (
Ş
ek. 10).
• Çıkartılabilir tepsi, itici ve rendeler (E1, E2, E3, E4, E5) bulaşık makinesinin üst tarafındaki sepete atılabilir
ve «EKO» ya da «AZ KİRLİ» modlarında yıkanabilir (
Ş
ek. 11).
• Başlığı suyla durulayabilirsiniz ancak bulaşık makinesine atmayın. (
Ş
ek. 12).
• Bıçakları son derece keskin olduğundan rendeleri tutarken dikkatli olun.
• Havuç gibi yiyecekler yüzünden cihazın plastik kısımları lekelenirse, lekeli kısımları bitkisel sıvı yağ
damlattığınız bir bezle ovun ve normal bir şekilde temizleyin.
SAKLAMA
• Beş rende (E1, E2, E3, E4, E5) ve temizleme fırçası (F) cihazda saklanabilir.
• Beş (5) rendeyi üst üste koyun ve saklama haznesine yerleştirin. Fırça, saklama sepetinin üzerinde yer
alan uygun boşluğa kaydırılacaktır (Şek. 13). Saklama sepeti, mıknatıslarla cihaza yapışır (Şek. 14).
• Güç kablosunu saklama: Kabloyu ilgili boşluğa yerleştirin (Şek. 15).
TARİFLER
Sebze çubukları
Sarı rende (E5): çubuklar/patates kızartması
Malzemeler (6-8 kişilik)
5 adet orta boy soyulmuş havuç • 1 adet orta boy soyulmuş salatalık • 1 adet orta boy soyulmuş kabak
• 2 adet yeşil biber • 2 adet pişmiş pancar • 1 adet çekirdeksiz avokado
Sos:
200 ml mayonez • 200 ml krem şanti • 2 tatlı kaşığı kıyılmış soğan çorbası • 1 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı
hardal çorbası • Tuz, karabiber
Yeşil biberlerin kökünü ve çekirdeklerini çıkartın, sarı rendeyi (E5) kullanarak jülyen doğrayın.
Havuçları, kabakları, salatalığı ve avokadoyu da sarı rendeyle (E5) dilimleyin.
Tüm sebzeleri geniş bir tabağa veya tek kişilik meze tabaklarına dekoratif şekilde yerleştirin.
Sos:
Tüm malzemeleri karıştırın ve buzdolabında beklemeye bırakın. Servis etmeden hemen önce sosu bir kaseye
dökün.
Rus Salatası
Gri rende (E4): Küp
Malzemeler (8 kişilik)
3 adet orta boy pişmiş ve soyulmuş havuç
•
3 adet pişmiş ve soyulmuş patates
•
3 adet orta boy pişmiş ve
soyulmuş pancar
•
3 orta boy turşu
•
Kabuğu soyulmuş yarım kırmızı soğan
•
150 gr kurutulmuş bezelye
•
4
adet doğranmış yeşil soğan
•
maydanoz
•
1,5 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
•
Tuz, karabiber
Salatayı yapmaya başlarken pişirilen malzemelerin soğutulup oda sıcaklığına geldiğinden emin olun.