tr Sizin için kendi mutfağımızda test edilmiştir
46
JSizin için kendi
mutfağımızda test
edilmiştir
Sizin için kendi mutfağımızda test edilmiştir
Burada, bazı yemekler ve bu yemekler için en uygun
olan ayarlar sunulmuştur. Yemeğiniz için hangi
mikrodalga gücünün veya ızgara kademesinin en uygun
olduğu gösterilmektedir. Uygun aksesuar hakkında
bilgiler de bulacaksınız. Kap ve hazırlama işlemi için
öneriler elde edebilirsiniz.
Bilgiler
■ Tablo değerleri her zaman, soğuk ve boş pişirme
alanında pişirme için geçerlidir. Kullanmadan önce
ihtiyacınız olmayan aksesuarları pişirme alanından
çıkarınız.
■ Tablolarda belirtilen süreler referans değerlerdir. Bu
değerler gıda maddelerinin kalitesine ve özelliğine
bağlıdır.
■ Cihazla birlikte teslim edilen aksesuarı kullanınız.
■ Sıcak aksesuarı veya kabı pişirme alanından
çıkartırken her zaman bir mutfak eldiveni kullanınız.
:Uyarı
Yanma tehlikesi!
Cam kaseyi fırından çıkarırken sıcak sıvı sıçrayabilir.
Cam kaseyi pişirme alanından dikkatlice dışarı çekiniz.
Aşağıdaki tablolarda mikrodalga fırın için birçok
seçenek ve ayar değerlerini bulacaksınız.
Tablolardaki zaman bilgileri referans değerlerdir, bu
değerler kullanılan kaba, kaliteye, ısıya ve yiyeceğin
özelliklerine bağlıdır.
Tablolarda genellikle süre aralıkları belirtilmiştir. Önce
kısa süreyi ayarlayınız ve gerekirse bu süreyi uzatınız.
Tablolarda belirtilenden farklı miktarlar söz konusu
olabilir. Mikrodalga işletimi için basit bir kural vardır: İki
kat miktar - yakl. iki kat süre, yarı miktar - sürenin yarısı.
Kapları tel ızgaranın ortasına veya pişirme alanı tabanı
üzerine yerleştiriniz. Mikrodalgalar böylece yemeklerin
her tarafına ulaşabilir.
Buz çözme
Dondurulmuş gıda maddesini pişirme alanı tabanında
bulunan açık kaba yerleştiriniz.
Yemekleri arada 1 - 2 kez çeviriniz veya karıştırınız.
Büyük parçaları birkaç defa çevirmeniz gereklidir.
Çevirirken çözülme sıvısını boşaltınız.
Sıcaklığın dengelenebilmesi için, buzu çözülmüş
gıdaları 10- 60 dakika daha oda sıcaklığında
dinlendiriniz. Bu süreden sonra kümes hayvanlarının
içlerini temizleyebilirsiniz.
Bilgi: Kabı pişirme alanı zeminine yerleştiriniz.
Yemek Ağırlık Watt olarak mikrodalga gücü,
Dakika cinsinden süre
Bilgi
Bütün sığır, domuz ve koyun eti (kemikli ve
kemiksiz)
800 g 180 W, 15 dak. + 90 W, 15 - 25 dak. Birkaç kez çeviriniz
1000 g 180 W, 20 dak. + 90 W, 20-30 dak.
1500 g 180 W, 25 dak.+ 90 W, 25-30 dak.
Parçalanmış veya dilimlenmiş sığır, domuz ve
koyun eti
200 g 180 W, 5-8 dak. + 90 W, 5-10 dak. Çevirme sırasında ek parçalarını birbirinden
ayırınız
500 g 180 W, 8-11 dak. + 90 W,
10-15 dak.
800 g 180 W, 10 dak. + 90 W, 10-15 dak.
Kıyma, karışık 200 g 90 W, 10-15 dak. Mümkün olduğunca yassı bir şekilde donduru-
nuz;
Ara sıra birkaç kez çeviriniz ve buzu çözülmüş
eti alınız
500 g 180 W, 5 dak. + 90 W, 10-15 dak.
1000 g 180 W, 15 dak. + 90 W, 20-25 dak.
Kümes hayvanı veya tavuk parçaları 600 g 180 W, 8 dak. + 90 W, 10-15 dak. Ara sıra çevirin;
Çözülme sonucu oluşan sıvıyı giderin
1200 g 180 W, 15 dak. + 90 W, 20-25 dak.
Balık filetosu, balık pirzolası veya dilimleri 400 g 180 W, 5 dak. + 90 W, 10-15 dak. Çözülen parçaları birbirinden ayırınız
Bütün balık 300 g 180 W, 3 dak. + 90 W, 10-15 dak. ara sıra çeviriniz
600 g 180 W, 8 dak. + 90 W, 15-20 dak.
Sebze, örn. bezelye 300 g 180 W, 10-15 dak. Ara sıra dikkatlice karıştırınız
Meyve, örn. frambuaz 300 g 180 W, 6-9 dak. Ara sıra dikkatlice karıştırınız ve çözülen par-
çaları birbirinden ayırınız
500 g 180 W, 8 dak. + 90 W, 5-10 dak.
Tereyağı, yumuşatma 125 g 180 W, 1 dak. + 90 W, 1-2 dak. Ambalajını tamamen çıkartınız
250 g 180 W, 1 dak. + 90 W, 2-4 dak.
Bütün ekmek 500 g 180 W, 8 dak. + 90 W, 5-10 dak. ara sıra çeviriniz
1000 g 180 W, 12 dak. + 90 W, 10-20 dak.
Pasta, kuru, örn. kuru pasta 500 g 90 W, 10-15 dak. Pasta parçalarını birbirinden ayırınız;
Sadece kaplamasız, kaymaksız veya kremasız
pasta için
750 g 180 W, 5 dak. + 90 W, 10-15 dak.