7 Açma/kapatma düğmesine basın ve yeşil kahve hazır göstergesi ışığı durana
kadar bekleyin, sonra kahve düğmesine basın.
8 Yeterli kahve olduğunda – çok fazla değil aksi takdirde çok hafif olacaktır,
kahve düğmesine basın. Eğer kahve yapmıyorsanız, makineyi kapatmak için
açma/kapatma düğmesine basın. Aşağıdaki tablo farklı hacimlerdeki
içeceklerin hazırlanması için kahve düğmesinin ne kadar çalışması
gerektiğini göstermektedir.
9 30 saniye bekleyin sonra sola döndürerek filtre tutucuyu çıkartın.
●
Çıkarttığınızda filtre üzerinde su olabilir: bu normaldir
10 Filtre tutucudaki kullanılmış kahveyi çıkartmak için, tutamaktaki kolu
döndürün, böylelikle ucu filtre üzerine gelecektir . Sonra kolu pozisyonda
tutarak aşağı yukarı sallayarak içindeki kahveleri boşaltın .
Önemli
Kahve veya buhar fonksiyonu seçiliyken filtre tutucuyu asla
boşaltmayın – buhar çıkabilir ve sizi yakabilir.
filtre kapsülü kullanarak kahve yapma
Önemli
Eğer çekilmiş kahve kullanıldıktan sonra bir fincan için filtre kullanılırsa,
kahve çıkışı çevresindeki kahvelerin temizlenmesi gereklidir. Bunun yapılması
filtre tutucudan su sızmasını önlemek ve optimum performans için gereklidir.
Bölge sıcak olabileceği için dikkatli olun.
1 Makineyi sayfa 46’de açıklanan şekilde önceden ısıtın, filtre tutucuya küçük
filtreyi takın.
2 Ön ısıtmadan sonra, filtre tutucuyu çıkartın ve filtreye kahve kapsülünü takın,
kapsülün yönünün doğru olduğundan emin olun .
3 Kapsülü filtrenin altına doğru bastırın, kağıt kanatların filtrenin iç kısmında
kaldığından emin olun.
4 Kapsül doğru şekilde ortalanmalı ve filtreye sıkıca yerleştirilmelidir.
5 Filtre tutucuyu kahve çıkışına yerleştirin, kilitlemek için sağa
çevirin .
6 ‘Espresso yapma adımlarını’ takip edin.
Not – ESE standartlarına uygun kapsül kullanın.
●
Kapsülün filtreye doğru şekilde yerleştirilmesi için kapsül
paketi üzerindeki talimatlara uyun.
cappuccino için süt köpürtme
Önceden açıklanan şekilde espresso hazırlayın
ipucu – birden fazla cappuccino hazırlamak için, önce tüm kahveleri
hazırlayın, sonra tüm cappuccinolar için gereken köpüklü sütü hazırlayın.
1 Haznede su olduğundan emin olun.
2 Değişken buhar kontrolünün kapalı olduğundan emin olun.
3 Açma/kapatma düğmesine basın, turuncu ışık yanacaktır.
4 Buhar düğmesine basın, kırmızı buhar gösterge ışığı yanıp sönecektir.
5 Cihazın doğru sıcaklığa ulaştığını gösteren kırmızı ışık sürekli yanana kadar
bekleyin.
6 Küçük sürahinin bir kısmını süt ile doldurun – süt hacim olarak üç kar artabilir
bu yüzden uygun boyutta bir sürahi seçmelisiniz. Ölçü olarak cappuccino
başına 40-60 ml süt kullanabilirsiniz.
●
Soğuk yarı yağlı süt en iyi sonucu verir.
7 Sürahiyi bir elinizle tutarken, memeyi sütün içine yerleştirin, sütün meme
üzerindeki bağlatın noktasını geçmediğinden emin olun.
8 Saat yönünün aksine döndürerek değişken buhar kontrolünü açın. Sütün
hacmi artmaya başlayacak ve köpüklenecektir . Sürahinin yüksekliğini
ayarlayarak meme ucunun süt yüzeyinin altında kalmasını sağlayın. 20-25
saniye sonra süt buharlanmış ve köpüklenmiş olacaktır.
9 Değişken buhar kontrolünü saat yönünde döndürerek buharı durdurun.
●
Sütün kaynamasına asla izin vermeyin, bu kahvenin tadını bozacaktır.
10 Buhar düğmesine basın.
11 Köpüklenmiş sütü espresso kahvenin bulunduğu fincana dökün. Latte kahve
için köpüğü tutun ve sadece buharlanmış süt ekleyin.
Önemli – Buhar memesini bir seferde asla iki dakikadan fazla çalıştırmayın
ve kullandıktan sonra memeyi her zaman temizleyin.
12 Kapamak için açma/kapatma tuşuna basın.
miktar filtre boyutu yaklaşık verme süresi
1 Espresso (40ml) 1 fincan 12 san
2 x Espresso (her biri 40ml) 2 fincan 25 san
1 büyük kahve (125ml) 1 fincan 32 san
2 büyük kahve (her biri 125ml) 2 fincan 65 san
sütü köpürttükten sonra espresso yapma
Önemli
Buhar fonksiyonunu kullandıktan hemen sonra filtre tutucuyu asla yuvasından
çıkartmayın.
Eğer sütü köpürttükten sonra espresso yapıyorsanız, kahvenizi yakabilecek
aşırı sıcak sudan kurtulmanız gereklidir. Şu şekilde -
1 Buhar düğmesini kapatın.
2 Haznede su olduğundan emin olun ve buhar memesinin altına küçük sürahi
yerleştirin.
3 Saat yönünün tersine döndürerek değişken buhar kontrolünü açın ve kahve
düğmesine basın (memeden su/buhar çıkacaktır). Yeşil ışığın yanıp
sönmesini bekleyin, sonra değişken buhar kontrolünü kapatın ve kahve
düğmesini kapatın
4 Yeşil ışık sürekli yanana kadar bekleyin. Bu olduğunda, makine kahve
yapmaya hazırdır.
temizleme
buhar memesi
Buhar memesini temizlemeden önce, temizliğe yardımcı olması için
memeden biraz sıcak su akmasına izin verin. Bu, buhar çıkışı olduktan
hemen sonra yapılmalıdır. Şu şekilde -
1 Haznede su olduğundan ve buhar memesi altında küçük sürahi olduğundan
emin olun.
2 Buhar düğmesini kapatın.
3 Saat yönünün aksine döndürerek buhar kontrolünü açın.
4 Kahve düğmesini açın ve yaklaşık 10 saniye çalıştırarak memeden sıcak su
akmasına izin verin.
5 Kahve düğmesini kapatın sonra saat yönünde döndürerek değişken buhar
kontrolünü kapatın.
6 Makineyi kapatmak için açma/kapatma tuşuna basın.
●
Daha fazla temizlik yapmadan önce, fişi çekin ve her şeyin soğumasını
bekleyin.
●
Cihazı asla suya sokmayın.
●
Parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın.
buhar memesi
1 Saat yönünde çevirerek hortumun vidalarını sökün, sonra iyice yıkayın.
Gösterilen 3 deliğin tıkalı olmadığından emin olun . Gerekirse bir iğne ile
tıkanıklıkları açın.
2 Buhar tüpünü temizleyin. Ucunun tıkalı olmadığından emin olun.
3 Hortumu akıtma tüpünün üzerine yeniden vidalayın.
hazne, kapak, filtre tutucu
●
Yıkayın, durulayın ve kurulayın.
filtre (bir ve iki fincan tip)
●
Her kullanımdan sonra yıkayın ve kurulayın.
●
Yaklaşık her 100 kullanımdan sonra aşağıda açıklanan şekilde sökün ve
daha detaylı şekilde temizleyin.
●
Gösterilen yöne döndürerek filtrenin altındaki kapağı çıkartın . Alttan
ittirerek krema cihazını çıkartın . Contayı yana çekerek ve plastik disk ile
metal filtreyi çıkartarak krema cihazının bileşenlerini ayırın. Parçaları iyice
yıkayın. Metal filtreyi sıcak ve fırça ile yıkayın. Metal filtre üzerindeki
deliklerin tıkalı olmadığından emin olun. Gerektiğinde iğne ile temizleyin .
Parçaları kurutun, yeniden birleştirin, parçaların doğru şekilde takıldığından
emin olun.
fincan ayağı, damlama tepsisi
●
Damlama tepsisini düzenli olarak boşaltın. Dolduğunda bunu fark edersiniz,
damlama tepsisinin ortasındaki kırmızı yüzer parça delikten görünür hale
gelir.
1 Yıkayın ve kurutun.
kahve çıkışı
●
Her kullanımdan sonra bu alanın temiz olduğundan ve kahve artığı
olmadığından emin olun. Silerek temizleyin ve gerekliyse daha detaylı
temizlik için aşağıdakileri yapın. Bu alanın temiz tutulmaması yapılan
kahvenin kalitesini etkileyebilir ve cihaza zarar verebilir.
1 Tornavida kullanarak kahve çıkışını yerinde tutan vidayı sökün (iç kapağı
çıkartmayın).
2 Alanı ıslak bezle temizleyin.
3 Temizlediğiniz çıkışı sıcak sabunlu su ve fırça ile temizleyin. İyice durulayın.
Deliklerin tıkalı olmadığından emin olun, gerekirse bir iğne ile temizleyin.
47