IKEA SMAKSAOVPB Recipe book

Tip
Recipe book
SMAKSAK
Yemek Tarifleri Kitabı
TR
İçindekiler
İpuçları ve yararlı bilgiler 3
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
İpuçları ve yararlı bilgiler
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere
ve kullanılan malzemelerin
kalitesine ve miktarına bağlıdır.
Doğrudan Buhar
Kekler / börekler / ekmekler
Boş fırını önceden 5 dakika ısıtın.
Pişirme tepsisini kullanın.
İkinci raf konumunu kullanın.
150 ml su kullanın.
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Kurabiyeler, yağlı çö-
rekler, kruvasanlar
150 -
180
10 -
20
Focaccia (İtalyan pidesi) 200 -
210
10 -
20
Pizza 230 10 -
20
Küçük ekmekler 200 20 -
25
Ekmek 180 35 -
40
Erikli kek, elmalı turta,
kek kalıbında pişirilmiş
tarçınlı rulo
160 -
180
30 -
60
Dondurulmuş hazır yemekler
Boş fırını önceden 10 dakika ısıtın.
İkinci raf konumunu kullanın.
200 ml su kullanın.
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Pizza 200 -
210
10 -
20
Kruvasan 170 -
180
15 -
25
Lazanya 180 -
200
35 -
50
Yemek ısıtma
İkinci raf konumunu kullanın.
100 ml su kullanın.
Sıcaklığı 110°C'ye ayarlayın.
Yemek Süre (dk.)
Küçük ekmekler 10 - 20
Ekmek 15 - 25
Focaccia (İtalyan pidesi) 15 - 25
Et 15 - 25
Makarna 15 - 25
Pizza 15 - 25
Pirinç 15 - 25
Sebzeler 15 - 25
TÜRKÇE 3
Kızartma
Cam pişirme kabı kullanın.
İkinci raf konumunu kullanın.
200 ml su kullanın.
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Rozbif 200 50 -
60
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Tavuk 210 60 -
80
Keçi eti rosto 180 65 -
80
Pişirme ve kızartma
Kek ve pastalar
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Çırpma
usulü tarif-
ler
170 2 160 3 (2 ve 4) 45 - 60 Kek kalı-
bında
Kurabiye
hamuru
170 2 160 3 (2 ve 4) 20 - 30 Kek kalı-
bında
Yağlı sütlü
cheese ca-
ke
170 1 165 2 80 - 100 26 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
Elmalı kek
(Elmalı tur-
ta)
1)
170 2 160 2 (sol ve
sağ)
80 - 100 Tel raf üze-
rinde 20
cm'lik iki
kek kalı-
bında
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Pişirme
tepsisinde
Reçelli tart 170 2 165 2 (sol ve
sağ)
30 - 40 26 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
Sünger kek 170 2 150 2 40 - 50 26 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
TÜRKÇE 4
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Yılbaşı ke-
ki / Bol
meyveli
kek
1)
160 2 150 2 90 - 120 20 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
Erikli kek
1)
175 1 160 2 50 - 60 Ekmek kalı-
bında
Küçük kek-
ler - tek se-
viye
1)
170 3 150 - 160 3 20 - 30 Pişirme
tepsisinde
Küçük kek-
ler - iki se-
viye
1)
- - 140 - 150 2 ve 4 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Küçük kek-
ler - üç se-
viye
1)
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 30 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bisküviler /
hamur çu-
bukları -
bir seviye
140 3 140 - 150 3 25 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bisküviler /
hamur çu-
bukları - iki
seviye
- - 140 - 150 2 ve 4 35 - 40 Pişirme
tepsisinde
Bisküviler /
hamur çu-
bukları - üç
seviye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 35 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bezeler -
bir seviye
120 3 120 3 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Bezeler -
iki seviye
1)
- - 120 2 ve 4 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Sandviç
ekmeği
1)
190 3 190 3 12 - 20 Pişirme
tepsisinde
TÜRKÇE 5
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Ekler - bir
seviye
190 3 170 3 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Ekler - iki
seviye
- - 170 2 ve 4 35 - 45 Pişirme
tepsisinde
Kaplama
turtalar
180 2 170 2 45 - 70 20 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
Bol meyveli
kek
160 1 150 2 110 - 120 24 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
Victoria
sandviçi
1)
170 1 160 2 (sol ve
sağ)
30 - 50 20 cm'lik
bir kek ka-
lıbında
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve pizza
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Beyaz ek-
mek
1)
190 1 190 1 60 - 70 Parça ba-
şına 500 g,
1 - 2 parça
Çavdar ek-
meği
190 1 180 1 30 - 45 Ekmek kalı-
bında
Ekmek
1)
190 2 180 2 (2 ve 4) 25 - 40 Pişirme
tepsisinde
6 - 8 adet
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Pişirme
tepsisinde
veya derin
pişirme ka-
bında
Yağlı çö-
rekler
1)
200 3 190 3 10 - 20 Pişirme
tepsisinde
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
TÜRKÇE 6
Pastalar
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Makarnalı
börek
200 2 180 2 40 - 50 Bir kalıpta
Sebzeli tart 200 2 175 2 45 - 60 Bir kalıpta
Kiş
1)
180 1 180 1 50 - 60 Bir kalıpta
Lazanya
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıpta
İç dolgulu
makarna
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıpta
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Et
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Sığır Eti 200 2 190 2 50 - 70 Tel raf üze-
rinde
Keçi Eti 180 2 180 2 90 - 120 Tel raf üze-
rinde
Dana Eti 190 2 175 2 90 - 120 Tel raf üze-
rinde
Az pişmiş
rozbif
210 2 200 2 50 - 60 Tel raf üze-
rinde
Orta pişmiş
rozbif
210 2 200 2 60 - 70 Tel raf üze-
rinde
İyi pişmiş
rozbif
210 2 200 2 70 - 75 Tel raf üze-
rinde
Keçi omzu 180 2 170 2 120 - 150 Derili
Keçi incik 180 2 160 2 100 - 120 2 parça
Kuzu Eti 190 2 175 2 110 - 130 But
Tavuk 220 2 200 2 70 - 85 Bütün
Hindi 180 2 160 2 210 - 240 Bütün
Ördek 175 2 220 2 120 - 150 Bütün
TÜRKÇE 7
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Kaz 175 2 160 1 150 - 200 Bütün
Tavşan 190 2 175 2 60 - 80 Parçalar
halinde
Yaban
Tavşanı
190 2 175 2 150 - 200 Parçalar
halinde
Sülün 190 2 175 2 90 - 120 Bütün
Balık
Yemek Üst/Alt Isıtma Turbo Fanlı Pişirme Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Alabalık /
Çipura
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 balık
Ton ba-
lığı / So-
mon
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 fileto
Izgara
Fırını önceden 3 dakika ısıtın.
Dördüncü raf konumunu kullanın.
Maksimum sıcaklığa ayarlayın.
Yemek Miktar Süre (dk.)
Parça Miktar (kg) 1. taraf 2. taraf
Fileto biftekler 4 0,8 12 - 15 12 - 14
Bonfile 4 0,6 10 - 12 6 - 8
Sosisler 8 - 12 - 15 10 - 12
Keçi eti pirzolalar 4 0,6 12 - 16 12 - 14
Tavuk (2 parça halinde) 2 1 30 - 35 25 - 30
Kebaplar 4 - 10 - 15 10 - 12
Tavuk göğsü 4 0,4 12 - 15 12 - 14
Hamburger 6 0,6 20 - 30 -
Balık fileto 4 0,4 12 - 14 10 - 12
TÜRKÇE 8
Yemek Miktar Süre (dk.)
Parça Miktar (kg) 1. taraf 2. taraf
Tost sandviçler 4 - 6 - 5 - 7 -
Kızarmış ekmek 4 - 6 - 2 - 4 2 - 3
Fanlı Izgara
Birinci veya ikinci raf konumunu kullanın.
Sığır Eti
Fırını önceden ısıtın.
Kızartma süresini hesaplamak için,
aşağıdaki tabloda verilen süreyi filetonun
kalınlığı (cm cinsinden) ile çarpın.
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Az pişmiş
rozbif veya
fileto
190 - 200 5 - 6
Orta pişmiş
rozbif veya
fileto
180 - 190 6 - 8
İyi pişmiş roz-
bif veya fileto
170 - 180 8 - 10
Keçi Eti
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Ön kol, bo-
yun, jambon,
1 - 1,5 kg
160 - 180 90 - 120
Pirzola / ka-
burga, 1 -
1,5 kg
170 - 180 60 - 90
Rosto, 0,75 -
1 kg
160 - 170 50 - 60
Kuzu incik,
(önceden pi-
şirilmiş), 0,75
- 1 kg
150 - 170 90 - 120
Dana Eti
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Dana rosto,
1 kg
160 - 180 90 - 120
Dana ayağı
1,5 - 2 kg
160 - 180 120 - 150
Kuzu Eti
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Kuzu budu,
kuzu rosto, 1
- 1,5 kg
150 - 170 100 - 120
Kuzu sırtı, 1 -
1,5 kg
160 - 180 40 - 60
Kümes Hayvanı
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Kümes hay-
vanı porsi-
yonları, her
biri 0,2 -
0,25 kg
200 - 220 30 - 50
Yarım tavuk,
her biri 0,4 -
0,5 kg
190 - 210 35 - 50
Tavuk, İngiliz
usulü, 1 - 1,5
kg
190 - 210 50 - 70
Ördek 1,5 -
2 kg
180 - 200 80 - 100
Kaz, 3,5 - 5
kg
160 - 180 120 - 180
TÜRKÇE 9
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Hindi, 2,5 -
3,5 kg
160 - 180 120 - 150
Hindi, 4 - 6
kg
140 - 160 150 - 240
Balık (buğulama)
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Bütün balık,
1 - 1,5 kg
210 - 220 40 - 60
Buz Çözme
Yemek Miktar (kg) Buz çözdürme
süresi (dk.)
Ek buz çözdürme
süresi (dk.)
Açıklamalar
Tavuk 1.0 100 - 140 20 - 30 Tavuğu altı ters çevrilmiş
şekilde büyük bir tabağa
yerleştirin. Sürenin yarısı
dolduğunda çevirin.
Et 1.0 100 - 140 20 - 30 Sürenin yarısı dolduğun-
da çevirin.
Et 0.5 90 - 120 20 - 30 Sürenin yarısı dolduğun-
da çevirin.
Alabalık 1.50 25 - 35 10 - 15 -
Çilek 3.0 30 - 40 10 - 20 -
Tereyağı 2.5 30 - 40 10 - 15 -
Krema 2 x 2,0 80 - 100 10 - 15 Krema hafif donmuş bö-
lümleri olsa da kolayca
çırpılır.
Kremalı pasta 1.4 60 60 -
Kurutma - Turbo Fanlı Pişirme
Tepsileri yağsız kağıt veya pişirme
kağıdıyla kaplayın.
Daha iyi bir sonuç almak için, kurutma
süresinin yarısı dolduğunda fırını durdurun,
kapağını açın ve kurutma işlemini
tamamlamak için bir gece soğutun.
Sebzeler
Bir tepsi için üçüncü raf konumunu kullanın.
2 tepsi için birinci ve dördüncü raf konumunu kullanın.
TÜRKÇE 10
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.)
Fasulyeler 60 - 70 6 - 8
Biberler 60 - 70 5 - 6
Ekşi sos için sebzeler 60 - 70 5 - 6
Mantarlar 50 - 60 6 - 8
Otlar (maydanoz, dere otu vb.) 40 - 50 2 - 3
Meyveler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.) Raf konumu
1 konum 2 konum
Erik 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Kayısılar 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Elma dilimleri 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Armut 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
TÜRKÇE 11
*
867347586-A-132018
© Inter IKEA Systems B.V. 2018
21552
AA-2085818-1
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

IKEA SMAKSAOVPB Recipe book

Tip
Recipe book