Kenwood BM256 El kitabı

Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

Português 2 - 13
Español 14 - 26
Türkçe 27 - 36
Ïesky 37 - 46
Magyar 47 - 57
Polski 58 - 70
Русский 71 - 84
Ekkgmij 85 - 98
´d°w
99 - 107
Kenwood cihazınızı kullanmadan önce
Bu talimatları dikkatle okuyun ve gelecekteki
kullanımlar için saklayın.
Tüm ambalaj mazemelerini ve etiketleri çıkartın.
güvenlik
Sıcak yüzeylere dokunmayın.. Erişilebilir yüzeyler
kullanım sırasında sıcak olabilir. Sıcak ekmek tavasını
çıkartmak için her zaman fırın eldiveni kullanın.
Fırın odası içine dökülmeyi önlemek için, malzemeleri
eklemeden önce ekmek tavasını makinenin içinden
çıkartın. Isıtıcı elemanlar üzerine dökülecek
malzemeler yanarak duman oluşturabilir.
Elektrik kablosunda gözle görülebilir bir hasar varsa
veya cihaz kazara düştüyse bu cihazı kesinlikle
kullanmayın.
Bu cihazı, elektrik kablosunu veya fişini suya veya
başka bir sıvıya asla batırmayın.
Kullanımdan sonra, parça takmadan veya
çıkartmadan önce ya da temizlikten önce daima fişini
çekin.
Elektrik kablosunun çalışma yüzeyine temas etmesine
izin vermeyin veya sıcak yüzeylere temas ettirmeyin.
Bu cihaz sadece ısı rezistanslı düz bir yüzeyde
kullanılmalıdır.
Ekmek tavası çıkartıldıktan sonra ellerinizi fırın
odasının içine sokmayın, .oda çok sıcak olacaktır.
Ekmek Pişirici içindeki hareketli parçalara
dokunmayın.
Belirtilen maksimum kapasiteyi (1 kg) aşmayın, bunun
aşılması Ekmek Pişiricinin aşırı yüklenmesine sebep
olabilir.
Ekmek Pişiriciyi direkt güneş ışığı altına, sıcak
cihazların veya havalandırma.yakınına yerleştirmeyin.
Bunların tümü fırının iç ısısını etkileyerek sonuçların
istenilen şekilde olmamasına sebep olabilir.
Cihazı dış mekanlarda kullanmayın.
Ekmek Pişiriciyi boş iken çalıştırmayın, ciddi hasar
görebilir.
Fırın odasını saklama kabı olarak kullanmayın.
Kapaktaki buhar deliklerini kapatmayın ve çalışma
sırasında ekmek pişirici etrafında yeterli havalandırma
olmasını sağlayın.
Bu cihaz; sorumlu bir kişi tarafından gözetim altında
olmayan fiziksel, duyusal veya zihinsel engelli kişiler
(çocuklar dahil), cihazın kullanılışı hakkında açıklama
almamış kişiler ve bilgi veya deneyimi eksik olan
kişiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
Çocuklar cihazla oynamamaları gerektiği konusunda
bilgilendirilmelidir.
Bu cihazı sadece iç mekanlarda kullanım alanının
olduğu yerlerde kullanın. Kenwood, cihaz uygunsuz
kullanımlara maruz kaldığı ya da bu talimatlara
uyulmadığı takdirde hiç bir sorumluluk kabul etmez.
fişe takmadan önce
Elektrik kaynağınızın Ekmek Pişiricinin alt tarafında
gösterilenle aynı olduğuna emin olun.
Bu makina Avrupa Ekonomik Topluluğu Direktifi
89/336/EEC uyumludur.
ekmek pişiricinizin ilk kullanımından önce
Tüm parçaları yıkayın (bkz bakım ve temizlik).
bölümler
kapak tutamağı
izleme penceresi
ısıtıcı eleman
ekmek tavası tutamağı
yoğurucu
tahrik mili
tahrik bağlantısı
açma/kapatma anahtarı
ölçü kabı
çift taraflı ölçü kaşığı 1çaykaşığı & 1yemekkaşığı
kontrol paneli
gösterme penceresi
zamanlayıcı göstergesi
program durum göstergesi
kabuk renk göstergeleri (açık, orta, koyu, hızlı)
gecikme zamanlayıcı düğmeleri
somun ebat düğmesi
başlat/durdur düğmesi
hızlı pişirme düğmesi
kabuk rengi düğmesi
menü düğmesi
somun ebat göstergeleri
Türkçe
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
27
malzemeler nasıl ölçülür (çizimler 3 ile 7 ye bakın)
En iyi sonuç için ölçümleri tam olarak kullanmak son
derece önemlidir.
Sıvı malzemeleri daima üzerinde ölçek çizgileri
bulunan ölçme kabı ile ölçün. Sıvı göz hizasında tam
çizgide olmalıdır, üstünde veya altında değil (bkz 3).
Hızlı 1 saatlik pişirmeyi kullanmadığınız sürece,
sıvıları daima oda sıcaklığında kullanın, 20°C/68°F.
Tarifler bölümünde verilen talimatlara uyun.
Küçük miktardaki kuru ve toz malzemelerin ölçümü
için daima ölçüm kaşığını kullanın. Kaydırıcı ile - 1/2
tsp, 1 tsp, 1/2 tbsp veya 1 tbsp ölçülerinden birini
seçin. Üste kadar doldurun ve ve düzleyin (bkz 6 ve
7)
açma/kapatma anahtarı
Kenwood ekmek pişiriciniz AÇMA/KAPATMA
anahtarına sahiptir ve “Açma” anahtarına basılmadığı
sürece çalışmaz.
Fişi takın ve ekmek pişiricinin arkasında bulununan
AÇMA/KAPAMA anahtarına basın – cihazdan bip
sesi çıkar ve ekranda 3.25 görüntülenir.
Kullandıktan sonra daima ekmek pişiriciyi kapatın ve
fişini çekin.
program durum göstergesi
Program durum göstergesi gösterge penceresinde
bulunur ve göstergenin oku ekmek pişiricinin ulaştığı
aşamayı aşağıdaki şekilde gösterir: -
Ön ısıtma Ön ısıtma özelliği sadece doygun
ekmek ayarının başında çalışır (30 dakika doygun
ekmek ve 5 dakika doygun ekmek hızlı), bunun amacı
ilk karıştırmadan önce malzemeleri ısıtmaktır. Bu süre
boyunca karıştırma olmaz.
Yoğurma Hamur ya birinci ya da ikinci yoğurma
aşamasındadır veya kabarma döngüleri arasındadır.
(1), (3), (4) ayarlarının ikinci yoğurma döngüsünün
son 10 dakikasında bir uyarı sesi ilave malzemeleri
manuel olarak eklemenizi belirtecektir.
Dinlenme hamur yoğurma döngüleri arasında
dinlendirilir.
Kabarma Hamur birincii, ikinci veya üçüncü
kabarma döngüsündedir.
Pişirme Somun son pişirme döngüsündedir.
Sıcak Tut Ekmek pişirici pişirme döngüsnün
sonunda otomatik olarak sıcak tut moduna geçer. 1
saat kadar ya da makine kapatılana kadar sıcak
tutma modunda kalır, hangisi önce gerçekleşirse.
Lütfen unutmayın: sıcak tut döngüsü sırasında
ısıtıcı eleman aralıklı olarak çalışacak ve
duracaktır.
Son program sonu.
28
Ekmek Pişiricinizi kullanma
(çizim paneline bakın)
1Tutacak ile ekmek tavasını kaldırın.
2Yoğurucuyu takın.
3 Ekmek tavasına suyu dökün.
4 Malzemelerin geri kalanını tarifteki sıraya göre
ekleyin.
Tüm malzemelerin hassas şekilde ölçüldüğünden
emin olun. yanlış ölçüm sonuçların kötü olmasına
7 sebep olur
8 Ekmek tavasını fırın odasına yerleştirin ve yerine
oturduğundan emin olmak için aşağı bastırın.
9 Kolu indirin ve kapağı kapatın.
10 Fişi takın ve çalıştırın – cihaz bip sesi çıkartır ve
varsayılan ayar olarak 1 (3:25) seçilir.
11 İstediğiniz program seçilene kadar MENU
düğmesine basın. Ekmek pişiricinin varsayılan
ayarı 1Kg ve orta kabuk rengidir. Not: “HIZLI
PİŞİRME” kullanılıyorsa, sadece düğmeye basın,
program otomatik olarak başlar.
12 Somun ebatını LOAF SIZE düğmesine gösterge
istediğiniz ebata gelene kadar basarak seçin.
13 CRUST düğmesine gösterge istediğiniz kabuk
rengine gelene kadar basarak kabuk rengini seçin
(açık, orta veya koyu).
14 START düğmesine basın. Durdurmak veya
programı iptal etmek için START/STOP düğmesine
2 – 3 saniye basın.
15 Pişirme süresinin sonunda ekmek pişiriciyi fişten
çekin
16 Tutacak ile ekmek tavasını kaldırın. Tava tutamağı
sıcak olacağı için daime fırın eldiveni kullanın.
17 Daha sonra soğuması için tel üzerine koyun.
18 Dilimlemeden önce ekmeğin en az 30 dakika
soğumasını, buharın çıkmasını bekleyin. Sıcakken
ekmeği dilimlemek zordur.
19 Ekmek tavasını ve yoğurucuyu kullandıktan sonra
temizleyin (bkz bakım ve temizleme).
29
30
Hızlı somun programını seçmek için, kabuk rengi düğmesine göstergede ( ) gösterilene kadar basın.
✬✬ Tarif bunu gerektiriyorsa, 2nci yoğurma döngüsünün öncesinde malzeme eklenmesi için bir uyarı sesi duyulacaktır.
✬✬ Ekmek pişirici pişirme süresinin sonunda otomatik olarak sıcak tutma moduna geçecektir. 1 saat kadar ya da makine kapatılana kadar sıcak
tutma modunda kalır, hangisi önce gerçekleşirse.
ekmek/hamur program tablosu
program Malzeme Ekleme Sıcak Tutun
Toplam Program Süresi İçin Uyarı ✬✬ ✬✬✬
500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg
1 normal Beyaz veya Esmer Ekmek Unu tarifleri 3:13 3:18 3:25 2:51 2:56 3:03 60
2 fransız Daha çıtır kabuk oluşturur, yağ ve 3:30 3:32 3:35 - - - 60
şekeri düşük ekmek için uygundur
Hızlı Somunlar 2:30 2:32 2:35 - - -
3 tam buğday Tam buğday veya doygun un tarifleri 3:43 3:45 3:48 2:56 2:58 3:01 60
30 dakika ön ısıtma
Hızlı Somunlar 5 dakika ön ısıtma 2:28 2:30 2:33 - - -
4 tatlı Yüksek şekerli tarfiler 3:17 3:22 3:27 2:55 3:00 3:05 60
5 glutensiz Glutensiz un kullanmak ve glutensiz 2:24 - 60
ekmek yapmak için
Maks. 500 g un
6 paket karışım Hazır ekmek karışımları için 2:24 - 60
Maks 500 g karışım
7 pandispanya Mayasız ekmek ve pandispanya 1:43 - -
8 hamur El ile şekillendirme ve kendi 1:30 - -
fırınınızda pişirmek için
9 pasta hamuru Pasta hamur tarifleri 0:14 - -
10 reçel Reçel yapmak için 1:05 - -
11 pişir Sadece pişirme özelliği Pişirilmiş ve 1:00 - 60
soğutulmuş ekmekleri ısıtmak veya
daha çıtır hale getirmek için
kullanılabilir
hızlı pişirme 1 saaten kısa sürede ekmek pişirmek 0:58 - 60
düğmesi için Ekmek için sıcak su, ekstra
maya ve daha az tuz gerekir
gecikme zamanlayıcı
Gecikme zamanlayıcı ekmek pişirme sürecini 15
saate kadar gecikmeyle yapabilmenizi sağlar.
Gecikmeli başlatma “HIZLI PİŞİRME” programı ile
birlikte kullanılamaz ve hamur, reçel veya glutensiz
ayarlarında kullanılması tavsiye edilmez.
ÖNEMLİ: Gecikmeli başlatma fonksiyonunu
kullanırken, bozulabilir malzeme kullanmamalısınız –
oda sıcaklığında kolaylıkla bozulabilecek süt, peynir
ve yoğurt gibi.
GECİKMELİ ZAMANLAYICI kullanmak için
malzemeleri ekmek tavasına koyun ve tavayı ekmek
pişirici içine kilitleyin. Sonra:
İstediğiniz programı seçmek için MENU
düğmesine basın – program süresi görüntülenir.
Gerekli kabuk rengi ve ebatı seçin.
Sonra gecikme zamanlayıcıyı ayarlayın.
Gereken toplam süre görüntülenene kadar (+) TIMER
düğmesine basın. Eğer gereken süreyi geçerseniz (-)
TIMER düğmesine basarak geri gelin. Zamanlayıcı
düğmesine her basışta 10 dakikalık adımlarla ilerler.
Seçilen program süresi ile gereken toplam saat
arasındaki farkı hesaplamanız gerekli değildir, ekmek
pişirici bunu otomatik olarak ayarlayacaktır.
Örnek: Pişmiş ekmek sabah 7’de gerekli. Eğer ekmek
pişirici tarif için gereken malzemeler ile akşam 10’da
ayarlanırsa, gecikmeli zamanlayıcıda ayarlanması
gereken süre 9 saattir.
Programınızı seçmek için
MENU düğmesine basın örn. 1
ve ‘9.05’ görüntülenene kadar
zamanı 10 dkaikalık adımlarla
arttırmak için (+) zamanlayıcı
düğmesini kullanın. Eğer ‘9:05’
geçerseniz, sadece (-)
zamanlayıcı düğmesine
basarak ‘9:05’ kadar geri
dönün.
Başlat düğmesine basın (:)
yanıp sönecektir. Zamanlayıcı
geri saymaya başlayacaktır.
Hata yaparsanız veya
ayarlanan süreyi değiştirmek
isterseniz, bip sesini duyana
kadar START/STOP
düğmesine basın. Bundan
sonra süreyi sıfırlayabilirsiniz.
elektrik kesintisi koruması
Çalışma sırasında fişin yanlışlıkla çekilmesi
durumlarına karşı ekmek pişirici 8 dakikalık elektrik
kesintisi koruma özelliğine sahiptir. Eğer fiş hemen
takılırsa pişirici programına devam eder.
bakım ve temizlik
ÖNEMLİ: Ekmek Pişiricinin fişini çekin ve
temizlemeden önce soğumasını bekleyin.
Ne Ekmek Pişiricinin gövdesini ne de ekmek
tavasının dış tabanını suya sokmayın.
Ekmek tavasını bulaşık makinasında yıkamayın.
Bulaşık makinesi ekmek tavasının yapışmaz yüzeyine
zarar vererek pişirme sırasında ekmeğin yapışmasına
neden olabilir.
Aşındırıcı temizleyiciler veya metal kullanmayın.
Ekmek tavasını ve yoğurucuyu kullanımdan hemen
sonra tavanın içini kısmen ılık sabunlu su ile
doldurarak temizleyin. 5 ile 10 dakika bekletin.
Yoğurucuyu çıkartmak için saat yönünde çevirin ve
çekin. Yumuşak bir bez ile silip, durulayıp kurulayarak
temizlemeyi bitirin. Eğer 10 dakikadan sonra
yoğurucu çıkartılamıyorsa, tavanın altından mili tutun
ve yoğurucu serbest kalana kadar ileri geri döndürün.
Gerekirise Ekmek Pişiricinin içini ve dışını silmek için
nemli yumuşak bir bez kullanın.
Kapak temizlemek için kaldırılabilir.
servis ve müşteri hizmetleri
Kablo hasar görürse, güvenlik nedeniyle, KENWOOD
ya da yetkili bir KENWOOD tamircisi tarafından
değişitirilmelidir.
Aşağıdakilerle ilgili yardıma ihtiyacınız olduğunda:
Ekmek pişiricinizi kullanma
Servis veya tamir
Ekmek pişiricinizi satın aldığınız yerle temasa geçin.
31
32
Normal Beyaz Ekmek Program 1
tsp = 5 ml çay kaşığı
tbsp = 15ml yemek kaşığı
Brioche Ekmeği Program 4
Tam Doygun Tohumlu Ekmek Program 3
1. Makine ikinci yoğurma sırasında duyulabilir ses çıkarttığında tohumları ekleyin.
Malzemeler 750g 1Kg
Su 300mls 380mls
Bitkisel yağ 1tbsp 1
1
2tbsp
Doygun ekmek unu 400g 500g
Ağırtılmamış beyaz ekmek unu 50g 100g
Yağı alınmış süt tozu 4tsp 2tbsp
Tuz 1tsp 1
1
2tsp
Şeker 2tsp 1tbsp
Toz kuru maya 1tsp 1tsp
Kabak çekirdeği 3tsp 3tsp
Ayçekirdeği 3tsp 3tsp
Haşhaş tohumu 2tsp 3tsp
Hafif kızartılmış susam tohumu 2tsp 3tsp
Malzemeler 500g 750g 1Kg
Süt 130ml 220ml 260ml
Yumurta 122
Tereyağ, erimiş 80g 140g 180g
Ağırtılmamış beyaz ekmek unu 350g 500g 600g
Tuz 1tsp 1tsp 1
1
2tsp
Şeker 30g 60g 80g
Toz kuru maya 1
1
2tsp 2tsp 2
1
2tsp
Malzemeler 500g 750g 1Kg
Su 245ml 290ml 380ml
Bitkisel yağ 1tbsp 1
1
2tbsp 1
1
2tbsp
Ağırtılmamış beyaz ekmek unu 350g 450g 600g
Yağı alınmış süt tozu 1tbsp 4tsp 2tbsp
Tuz 1tsp 1
1
2tsp 1
1
2tsp
Şeker 2tsp 1tbsp 4tsp
Toz kuru maya 1tsp 1
1
2tsp 1
1
2tsp
Tarifler (malzemeleri tavaya tarifte verilen sıra ile ekleyin)
33
Hızlı Beyaz Ekmek Hızlı pişirme düğmesi
1 RAPID BAKE düğmesine basın, program otomatik olarak başlar.
Ekmek ruloları Program 8
11Döngünün sonunda hamuru hafifçe unlanmış yüzeye alın. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın ve
el ile şekillendirin.
2 Şekillendirdikten sonra tepsiye dizin ve normal fırında pişirin.
Malzemeler 1Kg
Su 240ml
Yumurta 1
Ağırtılmamış beyaz ekmek unu 450g
Tuz 1tsp
Şeker 2tsp
Tereyağ 25g
Toz kuru maya 1
1
2tsp
Üstü için
15 ml (1tbsp) su ile çırpılmış
yumurta sarısı 1
Serpmek için susam ve haşhaş
tohumu, isteğe bağlı
Malzemeler 1Kg
Süt, ılık (32-35°C) 350ml
Yumurta 50ml
Bitkisel yağ 1tbsp
Ağırtılmamış beyaz ekmek unu 600g
Yağı alınmış süt tozu 2tbsp
Tuz 1tsp
Şeker 4tsp
Toz kuru maya 4tsp
34
Sorun giderme kılavuzu
Aşağıdakiler ekmek pişiricinizde ekmek yaparken karşılaşabileceğiniz bazı tipik sorunlardır. Ekmek pişirme
konusunda başarılı olabilmek için lütfen sorunları, olası sebeplerini ve çözümleri gözden geçirin.
SORUN OLASI SEBEP ÇÖZÜM
SOMUN EBATI VE ŞEKLİ
1. Ekmek yeteri kadar Tam doygun ekmekler beyaz ekmeklere göre • Normal durum, çözüm yok.
kabarmıyor daha az kabarır, çünkü tam doygun buğday
ununda protein oluşturan gluten daha azdır.
•Yeterli sıvı yok. Sıvıyı 15ml/3tsp arttırın.
Şeker yok veya yeterli değil. • Malzemeleri tarifteki sıra ile ekleyin.
•Yanlış un kullanıldı. Daha yüksek gluten içeriği olan güçlü kmek
unu yerine normal beyaz un kullanmış
olabilirsiniz.
Genel amaçlı un kullanmayın.
•Yanlış maya kullanıldı. En iyi sonuç için sadece hızlı “toz” maya
kullanın.
•Yeterli maya kullanılmadı veya maya çok eski. • Tavsiye edilen miktarı ölçün ve paket
üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin.
Hızlı ekmek pişirme seçildi. Bu daha kısa somunlar üretir. Bu normaldir
Maya ve şeker yoğurmadan önce birbirleri Ekmek tavasına eklendiklerinde ayrı
ile temas etti. durdurklarından emin olun.
2. Hiç kabarmıyor Maya konmadı. Malzemeleri tarifteki sıra ile ekleyin.
Maya çok eski. Son kullanma tarihini kontrol edin.
Sıvı çok sıcak. Kullanılan ekmek ayarı için doğru sıcaklıkta
sıvı kullanın.
Çok fazla tuz eklendi. Tavsiye edilen miktarı kullanın.
Zamanlayıcı kullanılıyorsa, maya ekmek • Kuru malzemeleri tavanın köşelerine doğru
yapma işleminden önce ıslandı. koyun, tavanın ortasında mayayı sıvılardan
korumak için hafif bir çukur yapın.
3. Üstü açık, mantar biçimli Çok fazla maya. Mayayı 1/4 tsp azaltın.
Çok fazla şeker. Şekeri 1tsp azaltın.
Çok fazla un. Unu 6 ile 9tsp azaltın.
•Yeteri kadar tuz konmadı. Tarifte tavsiye edilen miktarda tuz kullanın.
Ilık, nemli, hava. Sıvıyı 15ml/3 tsp ve mayayı 1/4 tsp azaltın.
4. Üst ve yan içe çökük Çok fazla sıvı. • Sıvıyı bir sonraki seferde 15ml/3tsp azaltın
veya biraz daha un katın.
Çok fazla maya. Tarifte tavsiye edilen miktarda kullanın veya
bir dahaki sefere daha hızlı program deneyin.
Yüksek nem ve sıcak hava hamurun • Suyu soğutun veya dolaptan aldığınız sütü
çok hızlı kabarmasına neden olmuş olabilir. katın
5. Budaklı, üstü düğümlü, Yeterli sıvı yok. • Sıvıyı 15ml/3tsp arttırın.
düzgün değil • Çok fazla un. Unu hassas ölçün.
Somunların üst kısımları mükemmel şekilli • Hamurun mümkün olan en iyi şartlarda
olmayabilir, ancak bu ekmeğin mükemmel yapıldığından emin olun.
lezzetini etkilemez.
35
Sorun giderme kılavuzu (devam)
SORUN OLASI SEBEP ÇÖZÜM
SOMUN EBATI VE ŞEKLİ
6. Pişirme sırasında çöktü Makine havalandırma yakınına yerleştirilmiş Ekmek pişiriciyi yeniden yerleştirin.
veya kabarma sırasında düşürülmüş ya da
sallanmış olabilir.
Ekmek tavası kapasitesini aşma. • Büyük somun için önerilen fazla malzeme
koymayın (maks. 1Kg).
•Yetersiz tuz veya tuz konmamış. (tuz • Tarifte önerilen kadar tuz koyun.
hamurun aşırı kabarmasını önler)
Çok fazla maya. Mayayı hassas ölçün.
Ilık, nemli, hava. Sıvıyı 15ml/3tsp ve mayayı 1/4tsp azaltın.
7. Somunların bir ucu Hamur çok kuru ve tava içerisinde eşit Sıvıyı 15ml/3 tsp azaltın.
düzensiz şekilde şekilde kabaramıyor.
daha kısa.
EKMEK DOKUSU
8. Ağır yoğun doku. Çok fazla un. Hassas ölçün.
•Yetersiz maya. Tavsiye edilen maya miktarını doğru ölçün.
•Yetersiz şeker. • Hassas ölçün.
9. Açık, delikli doku Tuz konmadı. Malzemeleri tarifteki sıra ile katın.
Çok fazla maya. Tavsiye edilen maya miktarını doğru ölçün.
Çok fazla sıvı. Sıvıyı 15ml/3tsp azaltın.
10. Somunun ortası çiğ, Çok fazla sıvı. Sıvıyı 15ml/3tsp azaltın.
yeterince pişmemiş • Elektrik kesildi. Eğer çalışma esnasında 8 dakikadan daha
uzun elektrik kesintisi olursa, pişmemiş
ekmeği pişiriciden çıkartarak yeni
malzemelerle baştan başlamanız
gerekecektir.
Miktarlar çok fazlaydı ve makine pişiremedi. • Miktarları izin verilen maksimum seviyelere
azaltın.
11. Ekmek düzgün Çok sıcakken dilimlenmiş. Dilimlemeden önce buharını salması için
dilimlenmiyor, yapış ekmeğin en az 30 dakika soğumasını
yapış bekleyin.
Uygun bıçak kullanılmamış. Uygun ekmek bıçağı kullanın.
KABUK RENGİ VE KALINLIĞI
12. Koyu kabuk rengi/çok • DARK kabuk ayarı kullanılmış. • Bir dahaki sefere orta veya açık ayar
kalın kullanın.
13. Ekmek yanık Ekmek pişirici arızalı. “Servis ve müşteri hizmetleri” bölümüne
bakınız.
14. Kabuk çok açık • Ekmek yeterince uzun pişirilmemiş. • Pişirme süresini uzatın.
•Tarifte süt tozu veya taze süt yok. 15ml/3tsp yağı alınmış süt tozu ekleyin veya
kararmayı sağlamak için sadece su yerine
%50 su süt karışımı kullanın.
Sorun giderme kılavuzu (devam)
36
SORUN OLASI SEBEP ÇÖZÜM
TAVA SORUNLARI
15. Yoğurucu çıkartılamıyor Ekmek tavasına su ilave etmelisiniz ve • Kullanımdan sonra temizleme talimatlarına
yoğurucu çıkartmadan önce yumuşamasını uyun. Yoğurucyu hafifçe sağa sola
beklemelisiniz. döndürmeniz gerekebilir
16. Ekmek tavaya Uzun süreli kullanımda olabilir. Ekmek tavasının içini hafifçe yağlayın.
yapışıyor/çıkartması zor “Servis ve müşteri hizmetleri” bölümüne
bakınız.
MAKİNE MEKANİKLERİ
17. Ekmek pişirici Ekmek pişirici çalıştırılmamış Açma/kapatma düğmesinin “ON” (AÇIK)
çalışmıyor/Yoğurucu konumda olup olmadığını kontrol edin.
hareket etmiyor Tava düzgün yerleşmemiş. Tavanın yerine oturduğundan emin olun.
Gecikmeli zamanlayıcı seçili. Ekmek pişirici geri sayım programın
başlangıç saatine gelene kadar çalışmaz.
18. Malzemeler karışmamış Ekmek pişirici çalıştırılmadı. Kontrol paneli programlandıktan sonra,
ekmek pişiriciyi çalıştırmak için başlatma
düğmesine basın.
•Yoğurucu tavaya yerleştirilmedi. Malzemeleri eklemeden önce yoğurucunun
tava içindeki yerine oturduğundan emin olun.
19. Çalışma sırasında Malzemeler fıtrının içine döküldü. Tavaya malzeme eklerken dökmemeye dikkat
yanık kokusu edin. Malzemeler ısıtıcı üzerinde yanarak
duman yaratabilir.
•Tava sızdırıyor. Bakınız “Servis ve Müşteri Hizmetleri”
bölümü.
Ekmek tavası kapasitesini aşma. • Tarifte tavsiye edilenden fazla malzeme
kullanmayın ve malzemeleri hassas ölçün.
20. Fiş yanlışlıkla çekildi Eğer makine yoğurma aşamasındaysa malzemeleri boşaltın ve tekrar başlayın.
veya çalışırken elektrik Eğer makine kabarmadaysa hamuru ekmek tavasından alın, biçimlendirin ve yağlanmış
kesildi 23 x 12.5cm/9 x 5 in. tepsiye koyun ve iki kat olana kadar bekleyin.
Ekmeği nasıl Sadece pişir 11 ayarını kullanın veya önceden 200°C/400°F ısıtılmış fırında 30-35 dakika
kurtarabilirim? pişirin.
Eğer makine pişirmeye başladıysa, sadece pişir 11 ayarını kullanın veya 200°C/400°F
ısıtılmış fırında üst kısmını alarak pişirin Tavayı makineden dikkatle çıkartın ve fırının en alt
rafına yerleştirin. Kızarana kadar pişirin
21. Ekranda E:01 gözükür Fırın odası çok sıcak. Fişten çekin 30 dakika soğumasını bekleyin.
ve makine açılamaz
22. Ekranda H:HH &E:EE Ekmek pişirici arızalı. Sıcaklık sensör hatası Bakınız “Servis ve Müşteri Hizmetleri”
gözükür ve makine bölümü.
çalışmaz.
Ò˜ Ó· ¯ÚËÛÈÌÔÔț٠ÙÔÓ
¶·Ú·Û΢·ÛÙ‹ æˆÌÈÔ‡
(‚Ϥ ۯ¤‰ÈÔ Ì ÂÈÎfiÓ˜)
1 µÁ¿ÏÙ ÙÔÓ Î¿‰Ô ÁÈ· „ˆÌ›, ÛËÎÒÓÔÓÙ¿˜ ÙÔ ·fi ÙË
Ï·‚‹.
2 ¶ÚÔÛ·ÚÌfi˙ÂÙ ÙÔ ÂÍ¿ÚÙËÌ· ÙÔ˘ ˙˘ÌÒÌ·ÙÔ˜.
3 ƒ›ÍÙ ÙÔ ÓÂÚfi ̤۷ ÛÙË ÊfiÚÌ· „ˆÌÈÔ‡.
4 ¶ÚÔÛı¤ÙÂÙ ٷ ˘fiÏÔÈ· ˘ÏÈο ÛÙË ÊfiÚÌ· Ì ÙË
ÛÂÈÚ¿ Ô˘ ·Ó·Ê¤ÚÔÓÙ·È ÛÙȘ Û˘ÓÙ·Á¤˜.
µÂ‚·ÈÒÓÂÛÙ fiÙÈ fiÏ· Ù· ˘ÏÈο ¤¯Ô˘Ó ˙˘ÁÈÛÙ› ÌÂ
·ÎÚ›‚ÂÈ·, ‰ÈfiÙÈ ÔÈ Ï·Óı·Ṳ̂Ó˜ ÔÛfiÙËÙ˜ ‰Â ı·
‰ÒÛÔ˘Ó ÙÔ
7 ÂÈı˘ÌËÙfi ·ÔÙ¤ÏÂÛÌ·.
8 ∆ÔÔıÂÙ‹ÛÙ ÙÔÓ Î¿‰Ô ÁÈ· „ˆÌ› ÛÙÔ ı¿Ï·ÌÔ ÙÔ˘
ÊÔ‡ÚÓÔ˘ Î·È ȤÛÙ ÙÔ ÚÔ˜ Ù· οو, ÁÈ· Ó·
‚‚·Èˆı›Ù fiÙÈ ¤¯ÂÈ ·ÛÊ·Ï›ÛÂÈ ÛÙË ÛˆÛÙ‹ ı¤ÛË.
9 Valgkrse so veqoki jai jkerse so japji.
10 Rtmdrse so rsgm pqfa jai amwse so – g rtrjet
ha paqcei mam vo jai ha nejimrei sg keisotqca
sgy le pqoepikeclmg sg qhlirg 1 (3:25).
11 ¶·Ù‹ÛÙ ÙÔ ÎÔ˘Ì› MENU , ÁÈ· Ó· ÂÈϤÍÂÙ ÙÔ
··ÈÙÔ‡ÌÂÓÔ ÚfiÁÚ·ÌÌ·. ∏ ÚÔηıÔÚÈṲ̂ÓË
Ú‡ıÌÈÛË ÙÔ˘ ·Ú·Û΢·ÛÙ‹ „ˆÌÈÔ‡ Â›Ó·È ÙÔ 1 Kg &
ÙÔ Ì¤ÙÚÈÔ ¯ÚÒÌ· ÎfiÚ·˜. ™ËÌ›ˆÛË: ∂¿Ó
¯ÚËÛÈÌÔÔț٠ÙË Ú‡ıÌÈÛË «RAPID BAKE»
Ú‹ÁÔÚÔ „‹ÛÈÌÔ), ·Ù‹ÛÙ ÙÔ ÎÔ˘Ì› ÁÈ· Ó·
ÍÂÎÈÓ‹ÛÂÈ ·˘ÙfiÌ·Ù· ÙÔ ÚfiÁÚ·ÌÌ·.
12 ∂ÈϤÍÙ ÙÔ Ì¤ÁÂıÔ˜ Ù˘ ÊÚ·Ù˙fiÏ·˜ ·ÙÒÓÙ·˜ ÙÔ
ÎÔ˘Ì› LOAF SIZE , ¤ˆ˜ fiÙÔ˘ Ô ‰Â›ÎÙ˘
ÌÂÙ·ÎÈÓËı› ÛÙÔ ÂÈı˘ÌËÙfi ̤ÁÂıÔ˜ ÊÚ·Ù˙fiÏ·˜.
13 ∂ÈϤÍÙ ÙÔ ¯ÚÒÌ· ÎfiÚ·˜ ·ÙÒÓÙ·˜ ÙÔ ÎÔ˘Ì›
CRUST , ¤ˆ˜ fiÙÔ˘ Ô ‰Â›ÎÙ˘ ÌÂÙ·ÎÈÓËı› ÛÙÔ
¯ÚÒÌ· ÎfiÚ·˜ (·ÓÔȯÙfi, ̤ÙÚÈÔ ‹ ÛÎÔ‡ÚÔ) Ô˘
ı¤ÏÂÙÂ.
14 ¶·Ù‹ÛÙ ÙÔ ÎÔ˘Ì› START . °È· Ó· ‰È·Îfi„ÂÙ ‹
Ó· ·Î˘ÚÒÛÂÙ ÙÔ ÚfiÁÚ·ÌÌ·, ·Ù‹ÛÙ ÙÔ ÎÔ˘Ì›
START/STOP Â› 2-3 ‰Â˘ÙÂÚfiÏÂÙ·.
15 ŸÙ·Ó ÙÂÏÂÈÒÛÂÈ o ·ÎÏÔ˜ „Ë̷ۛÙÔ˜, ‚Á¿ÏÙ ÙÔÓ
·Ú·Û΢·ÛÙ‹ „ˆÌÈÔ‡ ·fi ÙËÓ Ú›˙·.
16 µÁ¿ÏÙ ÙÔÓ Î¿‰Ô ÁÈ· „ˆÌ›, ÛËÎÒÓÔÓÙ¿˜ ÙÔÓ ·fi
ÙË Ï·‚‹. ¡· ¯ÚËÛÈÌÔÔț٠¿ÓÙÔÙ Á¿ÓÙÈ·
ÊÔ‡ÚÓÔ˘, ηıÒ˜ Ë Ï·‚‹ ÙÔ˘ ο‰Ô˘ Â›Ó·È Î·˘Ù‹.
17 ™ÙË Û˘Ó¤¯ÂÈ·, ÙÔÔıÂÙ‹ÛÙ ÙÔÓ Î¿‰Ô Û ÌÈ· Û¯¿Ú·
ÁÈ· Ó· ÎÚ˘ÒÛÂÈ.
18 ∞Ê‹ÛÙ ÙÔ „ˆÌ› Ó· ÎÚ˘ÒÛÂÈ Â› 30 ÏÂÙ¿ ÚÔÙÔ‡
ÙÔ Îfi„ÂÙÂ, ÁÈ· Ó· ʇÁÂÈ Ô ·ÙÌfi˜. ∂¿Ó ÙÔ „ˆÌ›
Â›Ó·È ˙ÂÛÙfi, ‰ÂÓ ı· Îfi‚ÂÙ·È Â‡ÎÔÏ·.
19 ¡· ηı·Ú›˙ÂÙ ÙÔÓ Î¿‰Ô „ˆÌÈÔ‡ Î·È ÙÔ ÂÍ¿ÚÙËÌ·
˙˘ÌÒÌ·ÙÔ˜ ·Ì¤Ûˆ˜ ÌÂÙ¿ ÙË ¯Ú‹ÛË (‚Ï. ÙËÓ
ÂÓfiÙËÙ· ºÚÔÓÙ›‰· Î·È Î·ı·ÚÈÛÌfi˜).
87
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112

Kenwood BM256 El kitabı

Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: