2 Balonçırpıcıyıhaznedekiaparatyuvasınayerleştirin(Şek.26).
3 Malzemelerihazneyekoyun(Şek.27).
4 Kapağıhazneninüzerineyerleştirin(1).Sabitlemekiçinkapağısaat
yönündeçevirin(2)(‘klik’)(Şek.28).
İticiyi besleme borusuna yerleştirin.
5 Aksesuarrengineuygunhızıseçin(Şek.29).
6 İşlembittiğinde,hızseçmedüğmesini0konumunagetirinvecihazın
şiniprizdençekin(Şek.30).
7 Balonçırpıcıyıkullandıktansonramutlakatemizleyin.
Balon çırpıcıyı nasıl parçalara ayıracağınız ve temizleyeceğinizle ilgili
talimatlar için bkz. temizleme bölümü.
- Balon çırpıcıyı margarin ve katı yağ içeren kek karışımlarını hazırlarken
veya hamur yoğururken kullanmayın. Bu işlemler için yoğurma
aksesuarını kullanın.
- Yumurta akı çırparken haznenin ve balon çırpıcının kuru ve yağsız
olduğundan emin olun. Yumurta akı oda sıcaklığında olmalıdır.
Blender
Blenderin kullanım amaçları:
- Süt ürünlerini, sosları, meyve sularını, çorbaları ve içecek karışımlarını ve
shake’leri karıştırmak.
- Krep hamuru, mayonez gibi yumuşak karışımlar hazırlamak.
- Bebe maması gibi pişmiş yiyecekleri püre haline getirmek.
1 Lastikhalkayıbıçakünitesiüzerinetakın(Şek.31).
2 Bıçakünitesinimikserhaznesinintabanınakoyun(1)vesaat
yönündeçevirin(2)(Şek.32).
3 Blenderhaznesinimotorünitesininüzerineyerleştirin(1)
sabitlemekiçinsaatyönündeçevirin(2).Haznesapı,motor
ünitesinindörtköşesindenbirinebakmalıdır(Şek.33).
Blenderhaznesininsapınaçokfazlagüçuygulamayın.
4 Malzemeleriblenderhaznesinekoyun(Şek.34).
Blenderhaznesini80Cº’dendahayükseksıcaklıktamalzemelerle
kesinlikledoldurmayın.
Özelliklesıcaksıvılarıkarıştırırkensıçramayıönlemekiçin,hazneyi
maksimumseviyegöstergesininüzerindedoldurmayın.
5 Kapağıblenderhaznesineyerleştirin(1)vesabitlemekiçinsaat
yönündeçevirin(2)(Şek.35).
6 Aksesuarrengineuygunhızıseçin(Şek.13).
Bıçakdönerkenkapağıkesinlikleaçmayın.
Blenderçalışırkenhazneiçineeliniziveyabaşkabirnesnesokmayın.
İkidefakullandıktansonracihazınodasıcaklığınagelmesinibekleyin.
7 İşlembittiğinde,hızseçmedüğmesini0konumunagetirinvecihazın
şiniprizdençekin(Şek.4).
- Cihaz çalışırken, kapaktaki açıklıktan blender haznesine sıvı veya katı
malzemeler ekleyebilirsiniz (Şek. 36).
- Cihazı ne kadar çalıştırırsanız, karıştırma sonucu o kadar iyi olur.
- Katı malzemeleri blender haznesine koymadan önce küçük parçalar
halinde kesin. Büyük miktarda yiyecek hazırlayacaksanız, malzemeleri
bir defada işleme sokmak yerine küçük gruplara ayırarak hazırlayın.
- Buz küplerini kırmak için hazneye koyun, kapağı kapatın ve darbe/Kolay
Temizleme düğmesine basın.
- Meyve gibi bazı malzemeleri, örneğin limon suyu ekleyerek daha kolay
karıştırabilirsiniz.
- Çorba karıştırırken, pişmiş malzemeler kullanın.
- İstediğiniz sonuca ulaşamadıysanız, darbe/Kolay Temizleme düğmesine
basarak cihazı kısa sürelerle birkaç defa daha çalıştırın. Ayrıca,
malzemeleri spatulayla karıştırarak (blender çalışırken değil) veya daha
küçük miktarlarla çalışmak için malzemenin bir kısmını boşaltarak daha
iyi bir sonuç almayı deneyebilirsiniz.
- Süt gibi köpüren sıvı gıdaları işleme sokarken, taşmayı önlemek için
blender haznesini 1 litreden daha fazla doldurmamaya dikkat edin.
TÜRKÇE 127