Kenwood Deep Fryer Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

English 2 - 4
Português 5 - 8
Español 9 - 11
Türkçe 12 - 14
Ïesky 15 - 18
Magyar 19 - 21
Polski 22 - 25
Русский 26 - 30
Ekkgmij 31 - 34
´¸∂w
35
- 37
Kenwood fritözünüzü tanıyınız
güvenlik önlemleri
Çanaòı yaòla doldurmadan önce aygıtın fi…ini prize
takmayınız.
Aygıtı kullanırken ve kullandıktan sonra çocukları
aygıtın çevresinde bulundurmayınız. Kızarmı… yaò
uzun bir süre sıcaklıòını korur.
Kordonu asla sıcak yüzeylere değdirmeyin ya da
tezgahın kenarından aşağıya sarkıtmayın; çocuklar
kabloyu çekip, fritözü aşağıya düşürebilir.
Hiçbir biçimde çanaòa elle dokunmayınız. Ysıcak
olduòu sürece fritözü biraz uzakta tutunuz ya da yaòı
ba…ka bir kaba dökünüz.
Temizledikten sonra, tekrar kullanmaya ba…lamadan
önce aygıtın tüm parçalarının tamamen kuru
olduòundan emin olunuz.
Fritözü kullandıòınız süre içinde ba…ından
ayrılmayınız.
Aygıtı küçük çocukların, çok ya…lı ve engelli ki…ilerin
kullanmasına izin vermeyiniz ya da denetim altında
kullandırınız.
Küçük çocukların aygıta dokunmalarına ve aygıtla
oynamamalarına dikkat ediniz.
Aygıtta, elektrik kordonunda ya da fi…inde herhangi bir
hasar varsa fritözü kullanmayınız. Aygıtı denetimden
geçirtiniz ve onarım yaptırınız. Bu konuda sayfadaki
'bakım' bölümüne bakınız.
Kapaòı açtıòınız sırada ve pi…irme sırasında aygıttan
çıkan buharla temas etmekten kaçınınız.
Fritözü fırının ısıtma halkaları gibi sıcak yüzeylere
koymayınız ve bu tür sıcak yüzeylerden uzak tutunuz.
Bu fritöz yalnızca evde kullanım için üretilmi…tir.
Fritözü kullandıktan sonra fi…ini derhal prizden
çekiniz.
elektrik akımına baòlanması
Aygıtı çalı…tırmadan önce evinizdeki elektrik akımının
aygıtın altında gösterilen elektrik akımıyla aynı
olduòundan emin olunuz.
Bu aygıt, 89/336/EEC sayılı Avrupa Ekonomik
Topluluòu Yönergesi'ne uygun olarak üretilmi…tir.
ilk kullanımdan önce
1 Aygıtın tüm ambalajını çıkarınız.
2 Aygıtın parçalarını sökünüz. Bu konuda sayfadaki
'fritözün parçalarının takılması, kullanımı ve
sökülmesi' bölümüne bakınız.
3 Aygıtın tüm parçalarını yıkayınız. Bu konuda
sayfadaki 'temizlik' bölümüne bakınız.
Kenwood fritözünüzün parçaları
örgülü, sabit filtre içeren çıkartılabilen kapak
izleme penceresi
kızartma sepeti
sap mandalı
katlanabilen sap
kızartma sepeti desteği
boşaltma ağzı ()
sabit iç hazne
kapak çıkartma kilidi
gövde
neon ışıklı sıcaklık kontrolü
fritözün parçalarının takılması,
kullanımı ve sökülmesi
parçaların sökülmesi
1 Kapaòı açmak için kapak açma çubuòunu a…aòı
itiniz. Arkasından kapaòı açınız.
2 Sapı yukarı kaldırınız ve sepeti çıkarınız.
parçaların takılması ve kullanımı
1 Aygıta yaò koyunuz. Dolduracaòınız yaò miktarı,
'MAX' (AZAMŸ) ve MIN (ASGARŸ) i…aretlerinin
ortasında bir yerde olmalıdır.
2 Kızartma sepetini yerleştirin ve mandalı ileri
kaydırarak sapı aşağıya indirin. Kapağı kapatın.
3 Aygıtın fi…ini prize takınız ve istediòiniz ısıya
ayarlayınız .
4 Yaò, kızartma derecesine gelince ı…ık sönecektir.
Kızartacaòınız yiyecekleri sepete koyunuz ve sepeti
yaòa batırınız. Sepete önerilen miktardan fazla
yiyecek doldurmayınız. Aygıt ısısını koruduòu
sürece ı…ık zaman zaman yanıp sönecektir.
5 Hazır olduğunda kapağı açın ve kızartma sepetini
kaldırın. Yiyeceklerin yağını süzmek için kızartma
sepetinin desteğini haznenin kenarına asın .
Kullandıòınız yaòı tekrar kullanmak için yaòın
soòumasını bekleyiniz ve arkasından bir tülbent ya da
soòurucu kaòıt kullanarak yaòı çanaòa dökünüz.
Fritözü kullandıktan sonra fi…ini derhal prizden
çekiniz.
Türkçe
Ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
12
yararlı bilgiler
Bol yaòda kızartma yapmak için, mısır yaòı ya da
fıstık yaòı gibi nitelikli yaò kullanmanızı öneririz.
Nitelikli katı yaòlar da kullanılabilir. Ba…ka tür yaòlar
kullanmak isterseniz, üreticiye danı…ınız. Deòi…ik
türden yaòları bir arada kullanmayınız. Margarin,
tereyaòı ya da zeytinyaòı kullanmayınız. Çünkü, bu
yaòlar duman çıkarır ya da kabarcıkla…ır.
Pi…mi… yiyecekler, pi…memi… yiyeceklerden daha
yüksek ısıda pi…irilmeli ya da kızartılmalıdır.
Yiyeceklerin tamamen pi…mi… olmasına dikkat ediniz.
Yiyeceòin dı…ı içinden daha önce pi…er. Bu yüzden
dikkatli olunuz.
Kullanmaya ba…lamadan önce yaòı soòumu… olsun
olmasın fritözde tutunuz. Fritözün kapaòını toz
girmemesi için kapalı tutunuz.
Sulu hamur yiyecekleri kızartmaya ba…lamadan önce
aygıttaki fazla olan sulu hamurlu yiyecekleri
bo…altınız.
Parmak patates yapmak için patatesleri aynı boyda ve
düzgün olarak kesiniz. Böylece yoòun olarak
kızarmalarını saòlamı… olursunuz. Kızartmaya
ba…lamadan önce patatesleri durulayınız ve
kurulayınız.
Kızartıcınızın uzun ömürlü olması için yaòı düzenli
olarak süzgeçten geçiriniz. 8-10 kez kullanımdan
sonra yaòı deòi…tiriniz.
Donmu… yiyecekleri kızartmaya ba…lamadan önce
üzerindeki fazla buzları silkeleyiniz.
azami içerik miktarları
taze çubuk patates için 1,2kg
donmu… çubuk patates için 800g
yaò ve katı yaò miktarları
azami yaò 2,3 litre
asgari yaò 1,5 litre
azami katı yaò 2kg
asgari katı yaò 1,4kg
13
Gıda Kızartma Sıcaklığı Kızartma Süresi
Taze patates kızartması 600g/
1
Ğ2 sepet 190°C 6 8 dakika
dolusu (en iyi sonuçlar için önerilen miktar)
Taze patates kızartması 1Kg 190°C 9 12 dakika
Donmuş patates kızartması 800g 190°C 9 11 dakika
BALIK
Galeta ununa bulanmış, donmuş iri karides 170°C 3 – 5 dakika
Galeta ununa bulanmış veya börek 170°C 10 15 dakika (balığın kalınlığına bağlı olarak)
şeklinde beyaz balık fileto parçaları
Taze küçük karides böreği 190°C 3 5 dakika
TAVUK
Galeta ununa bulanmış tavuk parçaları 170°C 15 20 dakika (küçük/orta büyüklükte)
20 – 30 dakika (büyük)
Galeta ununa bulanmış taze tavuk bagetleri 170°C 15 dakika
Donmuş tavuk parçaları 190°C 6 – 8 dakika
MEYVE/SEBZE
Meyveli börek 2 – 3 parça 190°C 3 – 5 dakika
Sebzeli börek 190°C 3 5 dakika
Donmuş soğan halkaları 190°C 3 5 dakika
Taze soğan/mantar 150°C 3 – 5 dakika
Kızartma Süreleri ve sıcaklık tablosu
Bu tabloda verilen kızartma süreleri sadece fikir vermek içindir. Farklı miktarlara veya kızartılacak yiyeceğin
kalınlığına göre, ya da damak zevkinize uygun olarak kızartma sürelerini ayarlamalısınız.
bakım ve temizlik
Ysoòumadan önce hiçbir biçimde temizlik
i…lemine ba…lamayınız.
Temizlemeye ba…lamadan önce aygıtın fi…ini her
zaman prizden çekiniz.
Haznenin kenarındaki boşaltma ağzını () kullanarak
yağı hazneden boşaltın .
gövde/sabit çanak
Aygıtın dı…ını nemli bir bezle siliniz ve arkasından
iyice kurulayınız. Aygıtı hiçbir zaman suya
batırmayınız.
Her kullanımdan sonra çanaòın içine sıcak sabunlu
su doldurunuz ve 20 dakika tutunuz. Arkasından
a…ındırıcı olmayan bir fırçayla temizleyiniz.
kapak
Her kullanımdan sonra kapaòı çıkarınız ve sıcak
sabunlu suda 20 dakika tutarak yıkayınız.
sepet
Her kullanımdan sonra sepeti çıkarınız ve sıcak
sabunlu suda 20 dakika tutarak yıkayınız. Arkasından
sert bir fırçayla fırçalayınız.
Kapaòı ve sepeti bula…ık makinesinde yıkayabilirsiniz.
bakım ve mü…teri hizmetleri
Elektrik kordonu hasar görürse, KENWOOD ya da
yetkili KENWOOD onarımcısına ba…vurunuz.
Fritözün çalışması ile ilgili sorununuz varsa,
servisi aramadan önce arıza giderme kılavuzuna
bakın.
Fritözün kullanımı, ek parça sipari…i, bakımı ve
onarımı için aygıtı satın aldıòınız satıcıya ba…vurunuz.
14
Arıza Giderme Kılavuzu
Sorun Olası Neden Çözüm
Fritöz çalışmıyor Fritöz prize takılmamıştır Fritözün fişinin takılı olduğunu
kontrol edin
Sigorta atmıştır Tesisatınızdaki sigortayı/devre
anahtarını kontrol edin ve
gerekiyorsa sigortayı değiştirin.
Sorunu bu şekilde çözemiyorsanız,
“servis” bölümüne bakın.
Yağ taşıyor Azami yağ seviyesi aşılmıştır Yseviyesini kontrol edin
Kızartma sepeti aşırı doludur/azami Önerilen miktarlar için kızartma
kızartma kapasitesi aşılmıştır tablosuna bakın
Yağa ıslak gıda konulmuştur Gıdaların suyunu süzün ve iyice
kurulayın
Yağ eskimiş ve yanmıştır Taze yağ ile değiştirin
Yanlış yağ/farklı yağ karışımları Uzun süreli kızartma için uygun,
kullanılmıştır kaliteli yağ kullanın
Kötü koku var/Yağdan duman çıkıyor Yeskimiş ve yanmıştır Taze yağ ile değiştirin
Yağ, uzun süreli kızartma için Uzun süreli kızartma için uygun,
uygun değildir kaliteli yağ kullanın
Yetersiz kızartma performansı Yanlış sıcaklık kullanılmıştır Doğru sıcaklığa ayarlayın
Kızartma sepeti aşırı doludur Kızartılan miktarı azaltın
Taze patatesler çok ıslaktır Gıdaların suyunu süzün ve
iyice kurulayın
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42

Kenwood Deep Fryer Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: