58
6 Cihazı içi boş olarak çalıştırın.
7 İlk çalıştırmada biraz koku olabilir, endişelenmeyin. Cihazın çalıştırıldığı alanı iyice
havalandırın.
C IZGARA TELİ VE TEPSİ
8 Izgara teli ve tepsi, fırının her iki yanında bulunan raf desteklerine girer.
9 Fırında pişirmek ve rosto yapmak için alt destekleri kullanın.
10 Izgara veya kızartma yapmak ve yiyeceğin üst malzemelerini kahverengileştirmek için üst
destekleri kullanın.
11 Yiyeceği tepside pişirmiyoranız, tepsiyi akan damlaları tutması için alt raf desteğine
yerleştirin.
C SAP
12 Sapı ızgara teline/tepsiye takmak için:
a) ızgara telin/tepsinin üst kısmındaki kancaları kavrayın
b) sapı, taban, ızgara telin/tepsinin alt kısmını kavrayana dek aşağı indirin
c) sapı kaldırın, ızgara tel/tepsi de onunla birlikte gelecektir
d) üst kancalar tepsiye, alt kancalar ızgara tele uygundur
C FIRINI KULLANMA
13 Cihazın fişini, elektrik prizine takın.
c Isı kumandasını gerekli ısıya (90-250°C) ayarlayın.
A Fırını, çalıştırmak istediğiniz işleve ayarlayın:
G üst ısıtma devresi/ızgara
F alt ısıtma devresi
H her iki ısıtma devresi
2 üst ısıtma devresi ve fan
1 her iki ısıtma devresi ve fan
C CIHAZI ÇALIŞTIRMA
14 Fırını açmanın iki yolu bulunmaktadır.
1 Zamanlayıcıyı 1 konumuna çevirin. Lamba yanacaktır.
• Kapatmak için 0 konumuna çevirin. Lamba sönecektir.
2 Zamanlayıcıyı saat yönünde çevirerek, gereken süreye ayarlayın. Lamba yanacaktır.
• Süre 0 konumuna geldiğinde, cihaz kendiliğinden kapanacaktır. Bir “ding” ses
duyacaksınız. Lamba sönecektir.
• Pişirme süreniz 60 dakikayı aşıyorsa, sıfıra geldikten sonra zamanlayıcıyı tekrar ayarlayın.
, Izgara olarak kullanmıyorsanız, fırını yaklaşık 10-20 dakika önceden ısıtın.
C KAPAK – AÇIK MI, KAPALI MI?
15 Kapak 3 farklı sabit konuma sahiptir: açık, kapalı ve yarı açık (yaklaşık 50 mm).
16 Üst ısıtma devresini G ızgara olarak kullanırken, kapağı açık konumda tutun.
17 Bu, termostatın çalışmasını ve ısıtma devresinin kapanmasını önleyecektir.
18 Geleneksel fırın yemeklerini pişirirken, kapağı kapalı konumda tutun.
19 Kapak ısınacağından, fırın eldivenlerini giyin.
C IZGARA VE ŞİŞ
20 Izgara yaparken veya üst ısıtma devresine yakın herhangi bir yiyecek pişirirken, yağ veya
özsuların üst ısıtma devresine sıçramasını önlemek için gözünüz yiyecekte olmalıdır.
21 Sıçrama gördüğünüzde, yiyeceği aşağıya, üst ısıtma devresinden uzağa alın.
22 Artan mesafeyi telafi etmek için, pişirme süresini biraz uzatmanız gerekebilir.
23 Sıçrama, temizlik işlemini güçleştirecektir.
24 Üst ısıtma devresinin üzerinde yanan kalıntılar, ısıtma devresinin ömrünü kısaltabilir.
25 Yiyeceğe düşen yanık kalıntılar, yemeğin görünüm ve lezzetini etkileyebilir.