80
C DÖNER ŞİŞ
29 Kuş, tavşan veya bir parça et, her ne kızartırsanız kızartın, şişlere tam ortasından
geçirmelisiniz.
30 Şişi yiyeceğin ortasından geçirmediğiniz takdirde, bir tarafı diğer tarafından daha hızlı
pişecektir.
31 Yiyeceğin hiçbir ucu serbest kalmamalıdır, serbest kalan uçlar yiyeceğin eşit olmayan biçimde
pişmesine neden olacaktır.
32 Şişin tam merkezde olması kaydıyla, bir silindir biçimine ne kadar yaklaşırsanız, sonuç da o
kadar iyi olacaktır.
33 Kanatlar veya küçük bacaklar gibi serbest olan uçları iple bağlayın.
34 Her iki vidayı da gevşetin, sonra kebap şişini döner şişinin sivri ucundan çıkarın.
35 Sivri ucu etin ortasından geçecek ve diğer taraftan çıkacak şekilde itin.
36 Kebap şişini, tekrar döner şişinin üzerine yerleştirin ve her iki kebap şişini etin uçlarına doğru
itin.
37 Pişirme sırasında suyu çekilerek büzülecek olan etin kebap şişlerinden çıkmamasına dikkat
edin, bu nedenle onu iyice içeri girmesi için itin.
38 Eti ve kebap şişlerini, et yaklaşık olarak ortaya gelinceye kadar, döner şişi boyunca hareket
ettirin, sonra yerine sabitlemek için her iki vidayı da sıkın.
39 Döner şişinin sivri ucunu döner şiş yuvasına takın, sonra öbür ucunu fırının diğer tarafında
bulunan kılavuza doğru indirin.
40 Şiş dönerken, fırının iç kısmında herhangi bir yere temas etmeyeceğinden emin olun.
41 Damlaları tutması için, tepsiyi alt desteğe doğru kaydırın.
42 Kapağı yarı açık konumda bırakın.
43 Isı kumandasını gerekli ısıya (100-230°C) ayarlayın.
44 Sıcaklık fazla yüksek olursa, yiyeceğin dış kısmı orta kısmından daha hızlı pişer.
45 Düşük veya orta sıcaklıklarda pişirmenizi öneririz.
46 Etin dışında bir kabuk oluşturmak istiyorsanız, pişirme süresinin sonuna doğru sıcaklığı
yükseltin.
47 Fırın kumandasını O konumuna getirin.
48 Zamanlayıcıyı saat yönünde çevirerek, gereken süreye ayarlayın.
49 Döner şişi fırından çıkarmak için, döner çatalını kullanın.
50 Çatalın uçlarını, döner şişindeki oyukların altına takın.
51 Çatalı her iki elinizle tutun.
52 Ucunu kılavuzdan çıkarmak için, sol tarafı biraz kaldırın, sonra sivri ucu serbest bırakmak için,
döner şişi sağa doğru hareket ettirin.
53 Çatalı ve döner şişi fırından dikkatle çıkarın.
54 Pişirmeye başlamadan önce birkaç kez deneme yapmanızı öneririz.
C TEMİZLİK VE BAKIM
55 Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
56 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
57 Çıkarılabilir parçaları ılık sabunlu suda yıkayın, iyice durulayın, süzdürün ve hava akımıyla
kurutun.
58 Bulaşık teli, tel yün ya da sabunlu bezler kullanmayın.
59 Cihazın hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.
discolouration
60 Cihazın yüzey rengi, kullanıma bağlı olarak zamanla solabilir.
61 Bu kaçınılmaz oluşum zararsızdır ve cihazın çalışmasını etkilemez.