TR
5
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
TATLI
- Alt ve üstten ısıtma işleviyle tek bir raf üzerinde
lezzetli tatlılar pişirebilirsiniz. Koyu renkli metal fırın
kapları kullanın ve bunları daima cihazla birlikte
verilen rafın üzerine yerleştirin.
- Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
- Mayalı bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin
ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- Teflon kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
- Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
ET
- Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın.
Rostoluk et parçaları için, tavanın içine biraz et suyu
eklemenizi ve lezzet katması için pişirme sırasında ara
sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi öneririz. Bu
işlem sırasında buhar oluşacağına dikkat edin.
Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin veya
alüminyum folyoya sarın.
- Et parçalarını ızgarada kızartırken, hepsinin eşit
pişmesi için aynı kalınlıkta kesilmiş parçaları kullanın.
Çok kalın et parçalarının pişmesi daha uzun sürer. Etin
dışının yanmasını önlemek için, tel rafın konumunu
alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa alın. Eti, pişirme
süresinin üçte ikisine geldiğinizde çevirin. Buhar
çıkacağından kapağı açarken dikkat edin.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için,
doğrudan yemeğin yerleştirildiği rafın altına 200
ml içme suyu doldurulmuş bir damlama kabı
yerleştirilmesini öneriyoruz. Gerekirse yeniden
doldurun.
FAYDALI İPUÇLARI
Daha fazla bilgi için docs.indesit.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW