Electrolux END33600W ONLYTURKEY Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
MEKANİK NO-FROST
BUZDOLABI
Kullanma Kılavuzu
END33600W
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 1 -
İçindekiler
BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE...........................................................2
NO-FROST Teknolojisi Hakkında Bilgi.............................................................................2
Eski ve Kullanım Dışı Buzdolapları...................................................................................3
Güvenlik Uyarıları ...............................................................................................................4
Buzdolabınızın Yerleştirilmesi ve Çalıştırılması ...............................................................5
Buzdolabınızı Çalıştırmaya Başlamadan Önce...............................................................5
KULLANIM BİLGİLERİ .......................................................................................6
Termostat Ayarları ...............................................................................................................6
Sıcaklık Ayarları İle İlgili Uyarılar........................................................................................6
Aksesuarlar.........................................................................................................................9
YIYECEKLERIN YERLEŞTIRILMESI...................................................................9
Soğutucu Bölüm.................................................................................................................9
Dondurucu Bölüm............................................................................................................10
TEMİZLİK VE BAKIM........................................................................................14
Ampulün değiştirilmesi...................................................................................................15
TAŞINMA VE YER DEĞİŞTİRME.......................................................................15
Kapının ılış Yönünün Değiştirilmesi...........................................................................15
SERVİS ÇAĞIRMADAN ÖNCE..........................................................................16
TEKNİK ÖZELLİKLER.......................................................................................18
BUZDOLABI PAALARI VE BÖLÜMLERİ .......................................................19
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 2 -
BÖLÜM- 1.
BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE
NO-FROST Teknolojisi Hakkında Bilgi
No-Frost buzdolapları, çalışma sistemi ile diğer statik
dolaplardan farklıdır.
Normal buzdolaplarında, dondurucu bölümde, kapı
ılmalarında buzdolabının içine giren nem ile gıdaların
nemi, dondurucu bölme içerisinde buz oluşmasına neden
olur. Oluşan kar ve buzun belirli zaman aralıklarında
eritilmesi için , buzdolabının durdurulması, bu işlem
sırasında soğukluğunun korunması gereken besinlerin
dışarıya çıkartılması, biriken buzun temizlenmesi gibi
işlemlerin yapılması gerekmektedir.
No-frost dolaplarda ise, durum tamamen farklıdır. Fan
yardımı ile kuru ve soğuk hava soğutucu ve dondurucu
bölümlere birçok noktadan homojen olarak üflenir. Raf
aralarına dahi homojen olarak dağılan soğuk hava
sayesinde tün yiyecekleriniz eşit oranda ve zgün
olarak soğumasını sağladığı gibi, nem ve buz oluşmasına
imkan vermez.
Bu nedenle sahip olduğunuz No-frost dolabınız, geniş
hacim ve estetik görüntüsün yanısıra size büyük bir
kullanım kolaylığı sağlar.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 3 -
Eski ve Kullanım Dışı Buzdolapları
Eski buzdolabınız kilidi olan bir buzdolabıysa, atmadan önce kilidini kırın veya çıkartın;
çünkü çocuklar oynarken içine girerek kendilerini kilitleyebilir ve bir kazaya neden
olabilir.
Eski Soğutucu ve dondurucular, izolasyon malzemeleri ve CFC içeren soğutma gazı
ihtiva etmektedirler. Bu nedenle eski buzdolabınızı elden çıkarırken çevreye zarar
vermemeye özen sterin.
Önemli Notlar:
Eğer ürününüz soğutucu akışkan olarak R600a kullanıyorsa bu bilgiyi soğutucudaki
etiketten görebilirsiniz- taşıma ve montaj sırasında soğutma elemanlarının hasar
görmemesi için dikkatli olunması gerekir. R600a çevre dostu ve doğal bir gaz
olmasına karşın patlayıcı özelliğe sahip olduğundan, soğutma elamanlarındaki
herhangibir hasar nedeniyle oluşacak bir sızıntı sırasında buzdolabınızı ık alev
veya ısı kaynağından uzaklaştırıp cihazın bulunduğu ortamı birkaç dakika süreyle
havalandırınız.
Buzdolabını taşırken ve yerleştirirken soğutucu gaz devresine zarar vermeyin.
Lütfen cihazınızı yerleştirmeden ve çalıştırmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatle
okuyun. Hatalı kullanımlarından doğacak zararlardan firmamız sorumlu tutulamaz.
Cihazınızın üzerindeki ve kullanma kılavuzundaki tüm uyarıları dikkate alınız ve bu
kitaığı ilerde çıkabilecek bazı sorunlara ışık tutması amacı ile saklayınız.
Bu ürün evlerde kullanım için üretilmiş olup, yalnızca evde ve belirtilen amaçlar için
kullanılabilir. Ticari ya da toplu kullanıma uygun değildir. Böyle bir kullanım, ürünün
garantisinin iptaline neden olacağı gibi doğacak zararlardan da şirketimiz sorumlu
olmayacaktır.
Bu ürün evlerde kullanım için üretilmiş olup, yalnızca gıdaların soğutulması /
muhafazası için uygundur. Ticari yada toplu kullanıma ve / veya gıda harici maddelerin
muhafazasına uygun değildir. Aksi halde doğacak zararlardan şirketimiz sorumlu
değildir.
Uyumluluk Bilgileri
TS EN ISO15502 standartlarına göre Tropikal sınıf 16°C ile 43°C arasındaki ortam
sıcaklıkları için tanımlanmıştır.
Ürün EN15502, IEC60335-1 / IEC60335-2-24, 2004/108/EC standartlarına uygun
olarak tasarlanmıştır.
Ürün EEE Yönetmeliğine Uygundur.”
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 4 -
Güvenlik Uyarıları
Uyarı: Buz çözme işlemini hızlandırmak için mekanik araçlar veya başka yapay
yöntemler kullanmayın. Cihazın yiyecek saklanan kısımlarında elektrikli cihazlar
kullanmayın. Cihazın havalandırma deliklerini ık tutun. Buzdolabının soğutucu gaz
devresine zarar vermeyin.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız.
Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız.
Asla kabloyu çekmeyiniz, bükmeyiniz veya hasar vermeyiniz.
Bu ürün, yetişkinlerin kullanımına re tasarlanmıştır, çocukların
cihazla oynamasına veya kapıya tutunup sarkmalarına izin
vermeyiniz. Kapılara asılmayınız.
Bıçak, sivri uçlu aletlerle buzu kırmayınız veya kazımayınız.
Buzdolabınızın dondurucusunu yalnızca dondurulmuş gıdaları
saklamak, çiğ gıdaları dondurmak ve buz küpleri üretmek için
kullanınız.
Herhangi bir elektrik çarpmasına sebebiyet vermemek için fişi prize
kesinlikle ıslak elle takıp çıkarmayınız!
Patlayıcı ve yanıcı maddeleri emniyetiniz ısından dondurucuya
koymayınız.
Buzdolabınızın dondurucusuna cam şişe ve kutulardaki asitli
içecekleri kesinlikle koymayınız. Şişe ve kutular patlayabilir.
Buzdolabınızın dondurucu bölmesi içinde üretilen buzu çıkarırken
elinizin temas etmesinden sakınınız, buz yanıklara ve / veya
kesiklere neden olabilir.
Dondurulmuş yiyeceklere ıslak elle dokunmayın! Dondurma ve buz küplerini, cihazdan
çıkarır çıkarmaz yemeyin!
Bu cihaz, yanlarında venliklerinden sorumlu olacak veya onlara cihazın kullanımıyla
ilgili gerekli talimatları verecek bir kişi bulunmadığı rece fiziksel, duyusal veya
zihinsel yeteneklerinde yetersizlik bulunan veya bilgisiz ya da deneyimsiz olan kişiler
(çocuklar da dahil) tarafından kullanım için tasarlanmamıştır. Çocuklar denetlenerek
cihazla oynamaları önlenmelidir.
Elektrik kablosu zarar görşse üretici, servis temsilcisi veya yetkili bir kişi tarafından
değiştirilmelidir.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 5 -
Buzdolabınızın Yerleştirilmesi ve Çalıştırılması
Buzdolabınızı kullanmadan önce şu noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir:
Buzdolabınızın kullanma voltajı 220-240 V ve 50Hzdir.
Buzdolabınızın şebeke kablosuna topraklı özel fiş takılmıştır. Bu fiş mutlaka 16 amper
değerinde topraklı özel priz ile kullanılmalıdır.Evinizde böyle bir priz yok ise, ehliyetli
bir elektrikçiye yaptırınız.
Topraklama yapılmadan kullanma sonucu meydana gelebilecek zararlardan
şirketimiz sorumlu olmayacaktır.
Buzdolabınızı doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak uygun
bir yere yerleştiriniz.
Ocak, fırın, kalorifer peteği ve soba gibi ısı kaynaklarından en az
50 cm, elektrikli fırınlardan ise en az 5 cm uzakta olmalıdır.
Buzdolabınız ık havada kullanılmamalı ve yağmur altında
kalmamalıdır.
Buzdolabınız, bir derin dondurucu ile yan yana yerleştirilirse
aralarında en az 2 cm ıklık bırakılması, dış yüzeyde nem
yoğuşmasını önlemek ısından gereklidir.
Buzdolabınızın üstüne ağır eşya koymayınız ve üstten en az 15
cm boşluk kalacak şekilde uygun bir yere yerleştiriniz.
Buzdolabınızın düzgün ve sarsıntısız çalışması için ayarlanabilir
ön ayakların uygun yüksekliğe getirilerek karşılıklı olarak
dengelenmesi gerekir. Bunu, ayarlı ayakları saat yönünde (ya
da ters yönde) çevirerek sağlayabilirsiniz. Bu işlem, yiyecekler
dolaba yerleştirilmeden önce yapılmalıdır.
Buzdolabınızı kullanmadan önce, bir çay kaşığı yemek sodası katacağınız ılık su ile
bütün parçalarını silip daha sonra temiz su ile durulayarak kurulayınız. Temizlik işlemi
bittikten sonra tüm parçaları yerlerine yerleştiriniz.
Kondenserin (arkadaki siyah kanatlı kısım) duvara
dayanmaması için size verilen mesafe ayar plastiğini
şekilde gösterildiği gibi 90° döndürerek takınız.
Buzdolabınızı Çalıştırmaya Başlamadan Önce
İlk çalıştırıldığında veya taşınma işlemlerini takiben cihazınızın verimli
çalışabilmesi için, buzdolabınızı 3 saat (dik konumda) beklettikten
sonra fişi prize takınız.
Buzdolabınızı ilk çalıştırdığınızda koku duyulabilir; koku buzdolabınız
soğutmaya geçince kaybolacaktır.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 6 -
BÖLÜM- 2. KULLANIM BİLGİLERİ
Sıcaklık Ayarları İle İlgili Uyarılar
Termostat ayarı, soğutucu ve dondurucu kapısının ne kadar sıklıkla ılıp kapandığı,
içerisinde ne kadar yiyecek saklandığı ve buzdolabınızın bulunduğu ortam sıcaklığı
göz öne alınarak yapılmalıdır.
Buzdolabınızın 10°C den daha soğuk ortamlarda çalıştırılması verimliliği ısından
tavsiye edilmez.
Buzdolabınızın, prize ilk takıldıktan sonra tamamen soğuyabilmesi için, ortam
sıcaklığına bağlı olarak 24 saate kadar kesintisiz çalışması gerekir.Bu süre zarfında,
buzdolabınızın kapılarını sık ıp kapamayınız ve aşırı doldurmayınız.
Buzdolabınızın fişini prizden çektikten sonra tekrar çalıştırmak istediğinizde veya
enerjinin kesilip gelmesi durumunda; buzdolabınızın kompresörünün zarar
görmesini engellemek için, buzdolabınızın 5 dakika gecikmeyle çalışmasını sağlayan
bir fonksiyon bulunmaktadır. Buzdolabınız 5 dakika sonra normal bir şekilde
çalışmaya başlayacaktır.
Buzdolabınız, bilgi etiketinde belirtilen iklim
sınıfına göre, standartlarda belirtilmiş ortam
sıcaklık aralıklarında çalışacak şekilde
tasarlanmıştır. Buzdolabının belirtilen sıcaklık
değerlerinin dışındaki ortamlarda
çalıştırılırması, soğutma verimliliği ısından
tavsiye edilmez.
İklim Sınıfı Ortam Sıc. (°C)
T
16 ile 43 arası
ST
16 ile 38 arası
N
16 ile 32 arası
SN
10 ile 32 arası
Termostat Ayarları
Dondurucu Termostat
Soğutucu Termostat
Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu
lümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak
yapılmasını sağlar. Dondurucu termostat ayar
ğmesini 1 konumundan 4 konumuna, soğutucu
termostat ayar ğmesini OFF konumundan MAX
konumuna çevirdie soğutma derecesi artar. Kış
aylarında enerji tasarrufu sağlamak amacıyla
buzdolabınızı daha şük konumda çalıştırabilirsiniz.
Dondurucu ve soğutucu lüm sıcaklıkları birbirinden etkilenir. Örneğin; soğutucu
termostat ayar ğmesi MAX konumundayken soğutucu lümde daha şük sıcaklıklar
elde etmek için dondurucu bölüm termostat ayar ğmesini daha yüksek bir değere
çevirebilirsiniz.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 7 -
UYARI Dondurucu ve soğutucu bölüm termostat ayarları, buzdolabının
bulunduğu ortam sıcaklığına re kontrol edilmelidir.
İKLİMKIŞ BAHARYAZ
Ortam Sıcaklığı
10°C < T
ortam
< 16°C16°C < T
ortam
< 25°C24°C < T
ortam
< 43°C
Soğutucu
Termostatı
1 ila 2 aralığında, uygun konuma
ayarlanmalıdır.
2 ila 3 aralığında, uygun
konuma ayarlanmalıdır.
3 ila 6 aralığında, uygun konuma
ayarlanmalıdır.
Dolap modeline göre 2,5 - 3 konumu
yeterlidir.
Dolap modeline göre 2,5 -
3 konumu yeterlidir.
Dolap modeline göre 2,5 - 3 konumu
yeterlidir.
Dolabınızın bulunduğu ortam 10°C gibi
aşırı soğuk bir ortam ise, soğutucu
termostat minimumdayken de
soğutucu lmenin soğuk olduğunu
şünüyorsanız dondurucu termostatı
kısabilirsiniz.
38°C üzerindeki sıcaklıklarda soğutucu
termostat max konumunda da
soğutucu bölmeniz istediğiniz
soğukluğa gelmediyse dondurucu
termostatı artırabilirisiniz.
Tabloda belirtilen değerler tavsiye edilen termostat konumlarıdır. Kullanım koşullarına göre değişiklik arz
edebilir.
ıklama
Dondurucu
Termostatı
Buzdolabınızın fabrika çıkışı termostat ayarları modeline re dondurucu bölüm termostatınız için 2,5 veya
3 ,soğutucu bölüm termostatınız için 3r.
Dondurucu termostat ayarınızı yukarıdaki tabloda belirtilen durumlar dışında değiştirmemeniz önerilir.
Soğutucu bölüm termostatınız da tabloda belirtilen bilgiler doğrultusunda ortam sıcaklığına göre
ayarlanabilir.
46°C - 43°C
25°C - 17°C
16°C - 10°C
YAZ
BAHAR
KIŞ
Dondurucu Bölme
2 - 32 - 32 - 3
Dondurucu Bölme
3 - 62 - 31 - 2
BUZDOLABININ BULUNDUĞU ORTAM
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 8 -
AÇIKLAMA;
Dolabınızın fabrika çıkışı termostat ayarları modeline göre dondurucu bölüm termostatınız için
2,5-3 ,soğutucu bölüm termostatınız için 3tür.
Dondurucu termostat ayarınızı yukarıda belirtilen durumlar dışında değiştirmemeniz önerilir.
Soğutucu bölüm termostatınız da yukarıda belirtilen bilgiler doğrultusunda ortam sıcaklığına re
ayarlanabilir.
Yukarıda belirtilen değerler tavsiye edilen termostat konumlarıdır. Kullanım koşullarına göre
değişiklik arz edebilir.
TASARIMI GEREĞİ DOLABINIZIN TERMOSTAT AYARLARINI
AŞAĞIDA BELİRTİLEN AÇIKLAMALARA GÖRE YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR.
Dolap modeline gore
2,5 3 konumu yeterlidir.
1 ile 2 aralığında uygun
Konuma ayarlanmadır.
2,5 - 3
1 2
Dolap modeline gore
2,5 3 konumu yeterlidir.
2,5 - 3
2 3
Dolap modeline gore
2,5 3 konumu yeterlidir.
2,5 - 3
3 6
2 ile 3 aralığında uygun
Konuma ayarlanmadır.
3 ile 6 aralığında uygun
Konuma ayarlanmadır.
BUZDOLABINIZIN
BULUNDUĞU ORTAM
SICAKLIĞI 10ºC İLE 16ºC
ARASINDA İSE;
NOT; Dolabınızın bulunduğu
ortam 10ºC gibi aşırı soğuk
bir ortam ise, soğutucu
termostat minimumdayken de
soğutucu bölmenin soğuk
olduğunu şünüyorsanız
dondurucu termostatı
kısabilirsiniz.
BUZDOLABINIZIN
BULUNDUĞU ORTAM
SICAKLIĞI 16ºC İLE 25ºC
ARASINDA İSE;
BUZDOLABINIZIN
BULUNDUĞU ORTAM
SICAKLIĞI 25ºC İLE 43ºC
ARASINDA İSE;
NOT; Dolabınızın bulunduğu
ortam 38ºC üzerindeki
sıcaklıklarda ise,soğutucu
termostat max konumunda da
soğutucu bölmeniz istediğiniz
soğukluğa gelmediyse
dondurucu termostatı
artırabilirisiniz.
K I Ş
B A H A R
Y A Z
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 9 -
Aksesuarlar
Buz Kabı;
Buz kabını su ile doldurun. Cihazınızın derin dondurucu bölmesine yerleştirin.
Su donduktan sonra şekilde gösterildiği gibi 90° döndürerek buzları bir kaba
boşaltabilirsiniz.
BÖLÜM- 3. YIYECEKLERIN YERLEŞTIRILMESI
Soğutucu Bölüm
Normal çalışma koşulları için buzdolabı lmesini 2-3 grafik çubuğa ayarlamak
yeterli olacaktır.
Nemi ve buna bağlı buzlanmayı önlemek için hiçbir zaman sıvı içeren kapları ağzı
kapatılmadan buzdolabına koymayın.
Hiçbir zaman buzdolabına sıcak yiyecek koymayın. Sıcak yiyecek oda sıcaklığında
soğumaya bırakılmalı ve buzdolabı bölmesinde yeterli hava dolaşımı sağlayacak
düzenleme yapılmalıdır.
1-2 gün içinde kullanacağınız et ve temizlenmiş balıkları (plastik torba ya da
paketler halinde) yerleştirin.
Meyveleri ve sebzeleri paketlemeden sebzeliğe koyabilirsiniz.
Yiyeceklerinizin Soğutucu Bölüm içine yerleştirilmesi ve saklanması için aşağıda
bazı öneriler verilmiştir:
Patates, soğan ve sarımsak buzdolabında saklanmamalıdır.
YiyecekDepolama resiSoğutucu Bölmede Yerleştirileceği yer
Meyve ve Sebzeler1 Hafta
Sebzelik Bölmesinde (herhangi bir şeye
sarmadan)
Et ve Balık2 - 3 Gün
Plastik folyoya veya buzdolabı poşetlerine
sarılmış olarak veya et kutusu içinde, cam
raf üzerinde
Taze Peynir3 - 4 GünÖzel Kapı Rafında
Tereyağ ve Margarin1 HaftaÖzel Kapı Rafında
Şişelenmiş ürünler
(t ve yoğurt)
Üreticinin tavsiye
ettiği re kadar
Özel Kapı Rafında
Yumurta1 AyYumurtalık rafında
Pişmiş YiyeceklerSoğutucu lme raflarında
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 10 -
Önemli Not:
Buzdolabına konan sıvıların ve sulu yiyeceklerin üstü kapatılmalıdır. Aksi takdirde
dolabın içindeki nem oranı artar. Bu da buzdolabının daha fazla çalışmasına sebep
olur. Yiyeceklerin ve içeceklerin üstlerinin kapatılması ile ayrıca tat ve lezzetlerinin de
korunması sağlanmış olur.
Buzdolabındaki derin dondurucudan çıkarılan donmuş yiyecekler, bir n önceden
alt bölmeye konulursa, orada çözülerek buzdolabında soğutmaya destek olur. Enerji
tasarrufu sağlanır. Buzluktaki malzeme doğrudan ığa konulursa enerji kaybına
sebep olur.
Dondurucu Bölüm
Normal çalışma koşulları için dondurucu bölmesini 2-3 grafik çubuğa ayarlamak
yeterli olacaktır.
Dondurucu, derin dondurulmuş ya da dondurulmuş yiyecekleri uzun re
saklamak ve buz üretmek için kullanılır.
Taze ve sıcak yiyecekleri dondurmak için dondurucu kapısının raflarına koymayın.
Yalnızca donmuş yiyecekleri saklamak için kullanın.
Taze ve sıcak yiyecekleri dondurulmuş yiyeceklerle yan yana koymayın,
dondurulmuş yiyecekler eriyebilir.
Evde pişirilen (ve dondurulması gereken) yiyeceği daha hızlı dondurmak için hızlı
dondurma rafını kullanın, çünkü dondurma lmesinin daha yüksek dondurma
kapasitesi vardır.
Taze yiyeceği dondururken (örn., et, balık ve kıyma) bunları bir kerede kullanacağınız
miktarlara bölün.
Taze yiyecekleri dondururken; 24 saat içerisinde dondurulabilecek maksimum
yiyecek miktarı cihazın etiketinde (kg cinsinden) sterilmiştir.
Taze gıdaları üst rafta ve termostattan uzak noktada dondurmanız önerilir.
Dondurulmuş yiyecekleri saklamak için; dondurulmuş yiyecek paketlerinin
üstündeki talimatlara dikkatle uyulmalıdır, yiyecek üzerinde bir talimat yoksa satın
alınma tarihinden itibaren en fazla 3 ay saklanmalıdır.
Dondurulmuş yiyecek satın alırken bunların uygun sıcaklıklarda
dondurulduğundan ve paketlerinin bozulmadığından emin olun.
Dondurulmuş yiyecekler, kalitenin korunması için uygun kaplarda taşınmalı ve
mümn olan en kısa zamanda cihazın dondurucu bölmesine yerleştirilmelidir.
Dondurulmuş yiyeceğin paketinde nem ve anormal şişme işaretleri varsa,
muhtemelen daha önce uygun olmayan bir sıcaklıkta saklanmıştır ve içeriği
bozulmuştur.
Dondurulmuş yiyeceğin saklama öm oda sıcaklığına, termostat ayarına,
buzdolabı kapağının ılma sıklığına, yiyeceğin türüne ve yiyeceğin marketten
eve taşınması için geçen reye bağlıdır. Her zaman paket üzerindeki talimatlara
uyun ve belirtilen saklama süresini hiçbir zaman geçirmeyin.
Yiyeceklerinizin derin dondurucu lüm içine yerleştirilmesi ve depolanması için
sayfa 11, 12 ve 13 da bazı öneriler verilmiştir.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 11 -
Et ve Balık
Hazırlama
Depolama Süresi (ay)
Oda sıcaklığında
çözülme süresi
-saat-
Biftek
Kuzu Eti
Dana Rosto
Dana Kuşbaşı
Koyun Kuşbaşı
Kıyma
Sakatat (parça)
Sucuk - Salam
Tavuk ve Hindi
Kaz ve Ördek
Geğik - Tavşan -
Yaban domuzu
Tatlısu balıkları
(Alabalık, Sazan,
Turna, Yayın)
Yağlı balıklar
(Plamut, Uskumru,
fer, Hamsi)
Kabuklu
deniz ürünleri
Havyar
Salyangoz
Folyo içine sararak
Folyo içine sararak
Folyo içine sararak
Ufak parçalar halinde
Parçalar halinde
Baharatlanmadan, yassı
paketler halinde
Parçalar halinde
Zararlı olsa da
paketlenmelidir.
Folyo içine sararak
Folyo içine sararak
Porsiyonlar 2.5Kg. ve
kemiksiz olarak
İçi ve pulları iyice
temizlendikten sonra
yıkanıp kurulanmalı,
gerektiğinde kuyruk ve
baş kısmı kesilmelidir.
Yağsız balıklar
(Levrek, Kalkan,
Dil)
Temizlenmiş ve torbalar
içinde
Ambalajında, alüminyum
ya da plastik kab içinde
Tuzlu suda alüminyum ya
da plastik kab içinde
6-10
6-8
6-10
6-10
4-8
1-3
1-3
7-8
4-8
9-12
2
4-8
2-4
4-6
2-3
3
1-2
1-2
1-2
1-2
2-3
2-3
1-2
Çözülene kadar
10-12
10
10-12
İyice çözülene kadar
İyice çözülene kadar
İyice çözülene kadar
İyice çözülene kadar
İyice çözülene kadar
İyice çözülene kadar
Not: Dondurulmuş et çözülğünde aynen taze et gibi pişirilmelidir. Etler, çözüldükten
sonra pişirilmemişse kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 12 -
Sebzeler ve
Meyveler
Hazırlama
Depolama Süresi (ay)
Oda sıcaklığında
çözülme süresi
-saat-
Karnıbahar
Ayşekadın ve Sırık
fasulye
Bezelye
Mantar ve
Kuşkonmaz
Lahana
Patlıcan
Mısır
Hav
Biber
Ispanak
Elma ve Armut
Çilek ve Ahududu
Pişmiş meyve
Erik, Kiraz, Vişne
Yapraklarını ayırın,
göbeğini de parçalara
ayırdıktan sonra az limonlu
suda bekletin
Kayısı ve Şeftali
10-12
Yıkayın ve küçük
parçalara kesin
Ayıklayıp yıkayın
Yıkayın ve küçük
parçalara kesin
Temizlenmiş olarak
Yıkandıktan sonra 2cm.’lik
parçalar halinde kesin
Temizleyip koçanıyla veya
taneli olarak paketleyin
Temizleyip dilimler halinde
kesin
Sapını kesin, ikiye bölün ve
çekirdeklerini ayırın
Yıkanmış olarak
Kabuğunu soyarak
dilimleyin
İkiye bölüp çekirdeklerini
çıkartın
Yıkayıp ayıklayın
Kap içinde %10 şeker
katarak
Yıkayıp, saplarını ayıklayın
10-13
12
6-9
6-8
10-12
12
12
8-10
6-9
8-10
4-6
8-12
12
8-12
Donmuş halde kullanılabilir
Donmuş halde kullanılabilir
Donmuş halde kullanılabilir
Donmuş halde kullanılabilir
2
Tabakları birbirinden ayırın
Donmuş halde kullanılabilir
Donmuş halde kullanılabilir
Donmuş halde kullanılabilir
2
(Buzdolabında)
5
(Buzdolabında)
4
2
4
5-7
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 13 -
10Üstü kapalı kapta
Yumurta Sarısı
İyice karıştırılır,
fazla
koyulaşmaması
için bir tutam tuz
veya şeker atılır.
8-10Üstü kapalı kapta
İyice karıştırılır,
fazla
koyulaşmaması
için bir tutam tuz
veya şeker atılır.
Yumurta
Karışımı (Sarı-
Beyaz)
Yumurta
Beyazı
10-12Üstü kapalı kapta
Depolama Koşulları
Paket (Homojenize)
Süt
Sade Süt - Kendi Paketinde
Peynir (Beyaz
peynir hariç)
Kısa süreli depolamalarda orijinal
paketinde bırakılabilir. Uzun süreli
depolamalarda ayrıca plastik folyoda
saklanmalıdır.
6-8Dilimler halinde
Tereyağ, Margarih
Kendi
Ambalajında
6
Yumurta
*
Kendi Paketinde2-3
Hazırlama
Depolama
Süresi (Ay)
Süt Mamulleri
Hamur işleri
Üstü Kapalı Kapta
30gr.’ı
Bir yumurta sarısına eşittir.
50gr.’ı
Bir yumurta sarısına eşittir.
20gr.’ı
Bir yumurta sarısına eşittir.
Sadece homojenize olanlar
* Kabuklu olarak dondurulmamalıdır. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı ayrı ya da iyice
karıştırılmış şekilde dondurulmalıdır.
Ekmek
4-62-34-5 (220-225 °C)
Bisküvi
3-61-1,55-8 (190-200 °C)
Börek
1-32-35-10 (200-225 °C)
Turta
1-1,53-45-8 (190-200 °C)
Yufka
2-31-1,55-8 (190-200 °C)
Pizza
2-32-415-20 (200 °C)
Depolama Süresi (ay)
Oda sıcaklığında
çözülme süresi (saat)
Fırında çözülme süresi
(dakika)
Pişmiş yemeklerde bulunan bazı baharatların (anason, fesleğen, dereotu, sirke,
baharat karışımı, zencefil, sarımsak, soğan, hardal, kekik, mercanköşk, karabiber vb.)
uzun re saklandığında tadları değişir ve kuvvetli bir tad kazanır. Bu yüzden dondurulacak
yiyecekler az baharatlanmalı ya da arzu edilen baharat, yiyecek çözüldükten sonra
eklenmelidir.
Yiyeceklerin depolanma resi kullanılan yağa bağlıdır. Uygun olan yağlar; margarin,
dana yağı, zeytinyağı ve tereyağ, uygun olmayan yağlar ise yerfıstığı yağı ve domuz yağıdır.
Sıvı şekilde olan yemekler plastik kaplarda, diğer yiyecekler ise plastik folyo veya
torbada dondurulmalıdır.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 14 -
BÖLÜM- 4. TEMİZLİK VE BAKIM
Temizliğe başlamadan önce fişi mutlaka prizden çekin.
Buzdolabınızı su kerek yıkamayın.
Cihazınızın iç ve dış kısmını ılık ve sabunlu su ile yumuşak bir
bezle veya süngerle silin.
Parçaları tek tek çıkartıp, sabunlu su ile temizleyin. Bulaşık
makinasında yıkamayın.
Temizlik için tiner, benzin, asit gibi yanıcı, parlayıcı
ve eritici malzemeler asla kullanmayın.
Yılda en az bir kere kondenser (arkada siyah
kanatlı kısım) elektrikli süpürge ya da kuru bir fırça
kullanılarak temizlenmelidir. Bu, buzdolabınızın
daha verimli çalışmasını ve enerji tasarrufu
yapmanızı sağlayacaktır.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 15 -
Lamba Değişim Sunumu
Ampulün değiştirilmesi
1. Buzdolabınızın fişini pirizden çıkarın.
2. Kutunun kapağını alttaki tırnaklardan bir
tornavida yardımıyla çıkarınız. (A)
3. Gücü 15 Watt tan daha fazla olmayan yeni
bir ampulle değiştiriniz. (B)
4. Kapağı (C) yerine takıp 5 dakika
bekledikten sonra buzdolabınızın prizini
takınız.
Not: Bazı modellerde dondurucu bölme
lambası yoktur...
BÖLÜM- 5. TAŞINMA VE YER DEĞİŞTİRME
Orjinal ambalaj ve köpükler, tekrar taşınma için (isteğe bağlı olarak) saklanabilir.
Tekrar taşınma durumunda buzdolabınızı kalın ambalaj, bant veya sağlam iplerle
bağlamalı ve ambalaj üzerindeki taşıma kurallarına mutlaka uymalısınız.
Yer değiştirme ve taşınma sırasında önce buzdolabınızın içindeki hareket edebilen
parçaları (raflar, aksesuarlar, sebzelik vs.) çıkartınız veya dolap içine bantlayıp
sarsıntıya karşı sağlamlaştırınız.
Buzdolabınızın dik şekilde taşınmasına özen gösteriniz.
Kapının ılış Yönünün Değiştirilmesi
Buzdolabınızın kapaklarındaki kapı kollarının montajı buzdolabınızın ön yüzeyinden
yapılmışsa, buzdolabınızın kapısının ılış yö değişemez.
Ayrıca kapı kolu bulunmayan modellerde de kapı ılış yönü değişimi mümkündür.
Eğer sahip olduğunuz buzdolabının kapısının ılma yö değişebiliyorsa, kapı yö
değişimi için en yakın Yetkili Teknik Servise başvurmanız gerekmektedir.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 16 -
BÖLÜM- 6.
SERVİS ÇAĞIRMADAN ÖNCE
Kontrol uyarıları ;
Buzdolabınız çalışmıyorsa
Elektrik arızası var mı?
Fiş prize doğru takılmış mı?
Fişin takıldığı prizin sigortası ya da ana sigorta atmış mı?
Termostat ayarı 0 konumunda mı?
Prizde arıza var mı? Bunun için buzdolabınızın fişini çalıştığına emin olduğunuz bir
prize takarak deneyiniz.
Buzdolabınız yeterli soğutma yapmıyorsa
Termostat ayarı 1/OFF konumunda mı?
Buzdolabınızın kapıları sık ılıyor veya uzun süre ık kalıyor mu?
Buzdolabınızın kapıları tam olarak kapanıyor mu?
Buzdolabınıza, hava dolaşımını engelleyecek şekilde arka duvarına temas eden kap
veya yiyecek yerleştirilmiş mi?
Buzdolabınız aşırı derecede dolu mu?
Buzdolabınız ile arka ve yan duvarlar arasında yeterli mesafe var mı?
Çalışma ortam sıcaklığı kullanma kılavuzunda belirtilen limitlerin içinde mi?
Soğutucu lmesindeki yiyecekler gereğinden fazla soğuyorsa
Uygun sıcaklık ayarında mı? (termostat ğmesi 6/MAX konumunda mı?)
Derin dondurucu bölmesinde çok miktarda yeni yerleştirilmiş yiyecek var mı? Eğer
varsa, onları dondurmak için kompresör daha uzun çalışacağından soğutma
lmesindeki yiyecekleri de gereğinden fazla soğutması mümn olabilir.
Buzdolabınız sesli çalışıyorsa
Ayarlanan soğukluk seviyesinin sabit kalabilmesi için, kompresör zaman zaman
devreye girecektir. Bu sırada buzdolabınızdan gelecek sesler fonksiyon gereği normaldir.
Gereken soğukluk seviyesine ulaştığı zaman , sesler otomatik olarak azalacaktır. Yine de
ses varsa;
Cihazınız dengede mi? Ayakları ayarlanmış mı?
Cihazınızın arkasında bir şey var mı?
Cihazınızdaki raflar veya raflardaki tabaklar titreşiyor mu? Bu durum sözkonusu ise
rafları ve/veya tabakları yeniden yerleştirin.
Cihazınızın üstüne konan eşyalar titreşiyor mu?
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 17 -
Normal Sesler;
Çıtırtı (Buz Kırılma) Sesi:
Otomatik buz çözme işlemi esnasında.
Cihaz soğuduğu veya ısındığı zaman (cihaz malzemesindeki genleşmeler).
Kısa çıtlama
Termostat, komprarü ıp kapattığı zaman duyulur.
Kompresör sesi
Normal motor sesi. Bu ses, kompresörün normal çalıştığı anlamına gelir. Komprer,
devreye girerken, kısa reli olarak biraz daha sesli çalışabilir.
Fokurtu ve şırıltı sesi:
Bu ses, sistem içerisindeki soğutucu akışkanın borular içinde akması esnasında
oluşur.
Su akış sesi: Buz çözme işlemi esnasında, buharlaştırma kabına akan suyun normal
sesi. Cihazda buz çözme işlemi yapılırken bu ses duyulabilir.
Hava Üfleme Sesi:
Normal fan sesi. No-Frost buzdolaplarında sistem normal çalışırken hava
sirlasyonundan dolayı bu ses duyulabilir.
Buzdolabınızın iç kısımlarında nem oluşuyorsa;
Yiyecekler düzgün ambalajlanmış mı? Buzdolabına koymadan önce kaplar iyice
kurulandı mı?
Buzdolabının kapıları çok sık ılıyor mu? Kapı ıldığında, odadaki havada bulunan
nem buzdolabına girer. Özellikle odanın nem oranı çok yüksek ise, kapıyı ne kadar
sık açarsanız, nem birikimi o kadar hızlı olur.
Otomatik buz çözme işleminden sonra arka duvarda su damlalarının oluşması
normaldir. (Statik Modellerde)
Kapılar zgün bir şekilde ılıp kapanmıyorsa;
Yiyecek paketleri kapıların kapanmasını engelliyor mu?
Kapı lmeleri, raflar ve çekmeceler zgün yerleştirilmiş mi?
Kapı contaları bozuk mu veya yırtılmış mı?
Buzdolabınız z bir zeminde mi?
Kapı contasının temas ettiği, buzdolabı kabininin kenarları sıcak ise;
Özellikle yaz aylarında (sıcak havalarda), komprar çalışması esnasında, dolap
üzerinde contanın temas ettiği yüzeylerde ısınma oluşabilir, bu normaldir.
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
TR - 18 -
ÖNEMLİ NOTLAR:
Ani elektrik kesilmesinde veya fişi prizden takıp çıkarmalarda buzdolabınızın soğutma
sistemindeki gazın basıncı henüz dengelenmemiş olduğu için komprer koruyucu
termiği atacaktır. 4-5 dakika sonra buzdolabınız çalışmaya başlayacaktır, endişe
edilecek bir durum yoktur.
Buzdolabınızın « soğutma ünitesi » dolabınızın arka duvarına gizlenmiştir. Bu yüzden
buzdolabınızın iç gödesinin arka yüzeyinde, kompresörün çalışma süresine re,
su damlacıkları veya karlanma olabilir. Bu normaldir. Karlanma fazla olmadığı rece
defrost yapmaya gerek yoktur.
Buzdolabınızı uzun bir re kullanmayacaksanız (yaz tatillerinde gibi) Termostatı « 0 »
konumuna getirin.Defrost işleminden sonra temizleyip nem ve koku oluşmasını
engellemek için kapıyı ık bırakın.
Bu uyarıların hepsini yerine getirdiğiniz halde buzdolabınızda hala sorun varsa,
lütfen size en yakın Teknik Servis Yetkilisi’ne başvurunuz.
Aldığınız cihaz, ev tipi kullanım için üretilmiş olup, sadece evde ve belirtilen amaçlar
için kullanılabilir. Ticari yada toplu kullanıma uygun değildir. Tüketicinin buna aykırı
kullanımında, TKHK kümlerinde belirlenmiş, ücretsiz onarım ve garanti resi
içinde arızalardan üretici ve satıcının mesuliyetinin kalktığını önemle belirtiriz.
Cihazınızın Sanayi Bakanlığı tarafından tespit edilen ve ilan edilen kullanım öm
(cihazınızın fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli yedek parça bulundurma
süresi) 10 yıldır.
Toplam Brüt/Net kapasite:
348 / 343lt.
Yükseklik:
1713mm.
Genişlik:
595mm.
Derinlik:
685mm.
Ağırlık:
63,47kg.
ketilen Güç:
169W
Enerji ketimi:
1,17KWh/24h
DERİN DONDURUCU BÖLMESİ
Brüt/Net Kapasite:
70 / 68lt.
Dondurma Kapasitesi:
4kg/24h
SOĞUTUCU BÖLMESİ
Brüt/Net Kapasite:
278 / 275lt.
Dört yıldız (-18°C ve daha soğuk)
END33600W
BÖLÜM- 7.
TEKNİK ÖZELLİKLER
PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux END33600W ONLYTURKEY Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu