KitchenAid KCBWX 70600R Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi

Bu kılavuz için de uygundur

Kullanım Talimatları
Güvenlik talimatlari 4
Şaraba giriş 7
Şişeleri depolama 8
Şarapların en iyi servis sıcaklıkları tablosu 10
Cihazın açıklaması 10
Cihazı çalıştırma 11
Temizlik ve bakım 13
Arıza giderme kılavuzu 14
Satış Sonrası Servisi 15
Kurulum 16
Cihazı kullanmadan önce, bu güvenlik
talimatlarını okuyun. İleride başvurmak üzere
elinizin altında bulundurun.
Bu talimatlar ve cihazın kendisi, her zaman
uyulması gereken önemli güvenlik uyarıları
içermektedir.
Üretici, bu güvenlik talimatlarına uyulmaması,
cihazın uygunsuz kullanımı ve kontrollerin
yanlış ayarlanması ile ilgili her türlü
sorumluluğu reddeder.
Çok küçük çocuklar (0-3 yaş) cihazdan uzak
tutulmalıdır. Küçük çocuklar (3-8 yaş) sürekli
gözetim altında bulunmadıkları sürece
cihazdan uzak tutulmalıdır. 8 yaşındaki ve daha
büyük çocuklar ile fiziksel, algılama veya akli
yetenekleri kısıtlı ya da deneyimi veya bilgisi
olmayan kişiler, bu cihazı yalnızca gözetim
altında olmaları ya da güvenli kullanım
konusunda talimatlar almış ve söz konusu
olabilecek tehlikeleri anlıyor olmaları
durumunda kullanabilir. Çocuklar cihazla
oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı
gözetim altında olmayan çocuklar tarafından
yapılmamalıdır.
İZİN VERİLEN KULLANIM
DİKKAT: Bu cihaz, zamanlayıcı gibi harici bir
anahtarlama cihazı veya ayrı bir uzaktan
kumandalı sistem yardımıyla çalıştırılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Cihazınız evde ve buna benzer alanlarda
kullanılmak üzere tasarlanmıştır: dükkan, işyeri
ve diğer ortamlarında personel mutfağı
alanları; çiftlik evleri; müşteriler tarafından otel,
motel, pansiyon ve diğer konut ortamları.
Bu cihaz profesyonel kullanıma yönelik
değildir.
Cihazı dış ortamda kullanmayın.
Cihazın içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve
evin içindeki genel oda aydınlatmasında
kullanılmaya uygun değildir (EC Düzenlemesi
244/2009).
Cihaz veri plakası üzerinde verilen iklim
sınıfına göre, sıcaklığın aşağıdaki aralıklarda
olduğu yerlerde çalışmak için tasarlanmıştır.
Cihaz belirtilen aralığın dışındaki bir sıcaklıkta
uzun süre bırakılırsa, düzgün bir şekilde
çalışmayabilir.
İklim Sınıfı Ort. S. (°C)
SN: 10 ila 32 °C
ST: 16 ila 38 °C;
N: 16 ila 32 °C
T: 16 ilaa 43 °C
Bu cihaz CFC içermez. Soğutucu devresi
R600a (HC) içerir. İzobütanlı (R600a) cihazlar:
izobütan çevreye etkisi olmayan doğal bir
gazdır, ancak yanıcıdır. Bu nedenle, özellikle
soğutucu devresini boşaltırken, soğutucu
devresi borularının hasarlı olmadığından emin
olun.
UYARI: Cihazın soğutucu devresi borularına
zarar vermeyin.
UYARI: Cihaz muhafazasında bulunan veya
yerleşik yapıdaki havalandırma açıklıklarını
engellemeyin.
UYARI: Buz çözme sürecini hızlandırmak
için Üretici tarafından önerilenlerin dışında
herhangi bir mekanik, elektrikli veya kimyasal
yöntem kullanmayın.
UYARI: Üretici tarafından açıkça onay izin
verilen tipte değillerse, cihaz bölmelerinin
içinde elektrikli cihazlar kullanmayın veya cihaz
içine yerleştirmeyin.
UYARI: direk olarak su tesisatına bağlı
olmayan buz ve/veya su üreteçleri, sadece
içilebilir su ile doldurulmalıdır.
UYARI: Otomatik buz yapıcılar ve/veya su
dağıtıcılar, sadece şebeke su basıncı 0,17 ve
0,81 MPa (1,7 ve 8,1 bar) arasında olan ve içme
suyu veren bir su şebekesine bağlanmalıdır.
Bu cihazın içinde, yanıcı maddeler
barındıran aerosol sprey kutuları gibi patlayıcı
maddeler saklamayın.
Güvenlik talimatlari Okunmasi ve uyulmasi ÖNEMLİ BİLGİLER
4
5
Buz paketlerinin (bazı modellerle verilir)
içindeki maddeleri (toksik olmayan) yutmayın.
Soğuk yanıklarına neden olabileceğinden, buz
küplerini veya buzlu şekerleri dondurucudan
çıkardıktan hemen sonra yemeyin.
Erişilebilir bir fan kapağı içerisinde hava
filtresi kullanılacak şekilde tasarlanmış ürünler
için; buzdolabı çalışırken filtre daima yerinde
olmalıdır.
Kırılabileceği için, içi sıvı dolu cam kapları
dondurucu bölmesinin içinde saklamayın.
Fanı (dahil edilmişse) gıdalarla kapatmayın.
Gıdaları yerleştirdikten sonra, bölme
kapaklarının, özellikle dondurucu kapağının
doğru şekilde kapandığını kontrol edin.
Hasarlı contalar mümkün olan en kısa
zamanda değiştirilmelidir.
Buz dolabı bölmesini sadece taze gıdaları
saklamak ve dondurucu, bölmesini sadece
donmuş gıdaları saklamak, taze gıdaları
dondurmak ve buz küpleri yapmak için
kullanın.
Paketlenmemiş gıdaları doğrudan buz
dolabı veya dondurucu bölmelerinin
yüzeyleri ile temas edecek şekilde saklamaktan
kaçının.
Cihazlarda özel bölmeler olabilir (Taze Gıda
Bölmesi, Sıfır Derece Kutusu, vs.). İlgili ürün
kitapçığında aksi belirtilmemiş ise, bunlar
çıkarılabilir ve eşdeğer performans korunabilir.
Yalıtım köpüğünde, üfleme maddesi olarak
C-Pentan kullanılmıştır; bu, yanıcı bir gazdır.
MONTAJ
Cihaz, iki veya daha fazla kişi ile kaldırılmalı
ve monte edilmelidir - yaralanma riski. Paketi
açmak ve kurulumu gerçekleştirmek için
koruyucu eldivenler kullanın - kesilme riski.
Su beslemesi (varsa) ve elektrik bağlantıları
dahil montaj ve onarım işlemleri nitelikli bir
teknisyen tarafından gerçekleştirilmelidir.
Kullanıcı kılavuzunda özellikle belirtilmediği
sürece, bu cihazın hiçbir parçasını onarmayın
veya değiştirmeyin. Çocukları kurulumun
yapıldığı alandan uzak tutun. Cihazın
ambalajını açtıktan sonra, cihazın nakliye
sırasında hasar görmemiş olduğundan emin
olun. Eğer bir sorun varsa, cihazı satın aldığınız
yeri veya en yakın servisi arayın. Kurulum
tamamlandığında, ambalaj atıkları (plastik,
yapay köpük parçalar vs.) çocukların
ulaşamayacağı yerlerde depolanmalıdır -
boğulma riski. Herhangi bir montaj işleminden
önce, cihazın fişi elektrik prizinden çekilmelidir
- elektrik çarpması riski. Montaj işlemi
esnasında, cihazın elektrik kablosuna hasar
vermemesine dikkat edin - yangın veya
elektrik çarpması riski. Cihazı, ancak montaj
tamamlandıktan sonra etkinleştirin.
Cihazı taşırken zemine zarar vermemeye
dikkat edin (örn. parkeler). Cihazı, zemin
üzerine kurun veya ebat ve kullanım amacına
uygun bir yerde ve ağırlığını taşıyacak
sağlamlıkta destekleyin. Cihazın bir ısı
kaynağının yakınında olmadığından ve dört
ayağının da sabit ve yerle temas ettiğinden
emin olun, bunları gerektiği şekilde ayarlayın
ve bir su terazisi kullanarak cihazın mükemmel
bir şekilde düz olduğunu kontrol edin. Cihazın
soğutucu devresinin tam olarak etkin hale
gelmesini sağlamak için, cihazı çalıştırmadan
önce en az iki saat bekleyin.
UYARI: Dengesizlik yüzünden oluşacak bir
tehlikeden kaçınmak için; cihazın
yerleştirilmesi veya sabitlenmesi, üretici
talimatlarına göre gerçekleştirilmelidir.
Buzdolabının, gazlı ocağın metal hortumu,
metal gaz veya su boruları ya da elektrik
kabloları buzdolabının arka duvarı
(kondansatör bobini) ile temas edecek şekilde
yerleştirilmesi yasaktır.
Cihazın montajı için gereken tüm boyutlar ve
aralıklar, Montaj talimatları kitapçığında
belirtilmiştir.
ELEKTRİKSEL UYARILAR
Ferişilebilir ise, fiş çekilerek veya
kablolama kurallarına göre prizin yukarı akış
6
yönüne takılı bir çok kutuplu anahtar
kullanılarak cihazın güç beslemesi ile bağlantısı
kesilebilmelidir ve cihaz, ulusal elektriksel
güvenlik standartları uyarınca
topraklanmalıdır.
Uzatma kabloları, çoklu prizler veya
adaptörler kullanmayın. Montaj işlemi
sonrasında elektrikli bileşenlere erişilmesi
mümkün olmamalıdır. Elleriniz ıslak veya
ayaklarınız çıplak iken cihazı kullanmayın.
Eğer elektrik kablosu veya fiş hasarlıysa, cihaz
gerektiği gibi çalışmıyorsa veya hasar görmüş
veya yere düşürülmüşse, bu cihazı
çalıştırmayın.
Eğer besleme kablosu hasar görmüş ise,
tehlikeyi önlemek için üretici, yetkili servis veya
kalifiye kişiler tarafından aynısı ile
değiştirilmelidir - elektrik çarpması riski.
TEMİZLİK VE BAKIM
UYARI: Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirmeden önce, cihazın
kapatıldığından ve fişinin elektrik prizinden
çekildiğinden emin olun; asla buharlı
temizleme ekipmanları kullanmayın - elektrik
çarpması riski.
Plastik parçalarda, iç kaplamalarda ve
kapak kaplamalarında veya contalarda cam
spreyi, aşındırıcı temizleyiciler, yanıcı sıvılar,
temizleme cilası, konsantre deterjan, çamaşır
suyu veya petrol ürünleri içeren temizleyiciler
gibi aşındırıcı veya sert temizleme maddeleri
kullanmayın. Kağıt havlu, bulaşık ovma süngeri
ve diğer sert temizlik araçları kullanmayın.
AMBALAJ MALZEMELERİNİN BERTARAFI
Ambalaj malzemesi %100 geri dönüştürülebilir özelliktedir ve
geri dönüştürme simgesi ile işaretlenmiştir.
Bu nedenle ambalajın çeşitli parçaları, çöplerin imhasına
yönelik yerel yönetmeliklere tu
̈müyle uygun ve sorumlu bir
şekilde atılmalıdır.
EV ALETLERİNİN BERTARAFI
Bu cihaz geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir
malzemelerle u
̈retilmiştir. Yerel atık imha yönetmeliklerine
uygun olarak çöpe atılmalıdır. Elektrikli ev eşyalarının
muameleleri, geri kazanımı ve geri dönüşümüyle ilgili ayrıntılı
bilgi için ilgili yerel makamlarınızla, ev atıklarını toplama
hizmetleriyle veya cihazı satın aldığınız yer ile temasa geçin.
Bu cihaz, Atık Elektrik ve Elektronik Cihazlar (WEEE) ile ilgili
2012/19/EU Avrupa Direktifine uygun olarak işaretlenmiştir. Bu
u
̈rünün doğru şekilde bertaraf edilmesini sağlayarak, çevre ve
insan sağlığına yönelik olumsuz sonuçları önlemeye yardımcı
olacaksınız.
Üru
̈n veya beraberindeki dokümanlar üzerindeki simgesi,
bu ürünün evsel atık olarak işlenmemesi, elektrikli ve
elektronik ekipmanların geri dönüştürülmesine yönelik uygun
bir toplama merkezine götürülmesi gerektiğini belirtir.
ENERJİ TASARRUFU İÇİN İPUÇLARI
Yeterli havalandırmayı garantilemek için montaj talimatlarını
izleyin.
Ürünün arka kısmında yetersiz havalandırma, enerji tüketimini
artırır ve soğutma verimliliğini düşürür.
Kapağın sık sık açılması, Enerji tüketiminde artışa neden
olabilir.
Cihazın iç sıcaklığı ve Enerji Tu
̈ketimi aynı zamanda ortam
sıcaklığı ve cihazın konumundan da etkilenebilir. Sıcaklık ayarı
yapılırken bu faktörler dikkate alınmalıdır.
Kapağın açılmasını minimuma indirin.
Dondurulmuş gıdaları çözerken, buzdolabı bölmesine koyun.
Dondurulmuş u
̈rünlerin düşük sıcaklığı, buzdolabındaki
gıdaları soğutur.
Sıcak gıdaları ve içecekleri cihaza koymadan önce daima
soğumaları için bekleyin.
Buzdolabında rafların yerlerinin değiştirilmesi, enerjinin verimli
kullanımı u
̈zerinde etkili değildir. Gıdalar raflara uygun hava
sirkülasyonu sağlayacak şekilde yerleştirilmelidir (gıdalar
birbirine temas etmemelidir ve gıdalarla arka duvar arasındaki
mesafe korunmalıdır).
Sepetleri ve varsa Stop Frost (Donmayı Durdurma) rafını
çıkararak, donmuş yemek depolama kapasitesini
artırabilirsiniz.
Bu u
̈rünün Hızlı Başlangıç Kılavuzunda normal ses olarak
açıklanmış olan kompresörden gelen seslerle ilgili
endişelenmeyin.
7
Şarabın depolanması
Bilindiği üzere şarap uzun süre dayanır. Uygun bir ortamda saklanan
beyaz şaraplar, hasattan sonra yaklaşık iki yıl boyunca dayanır ancak bir
yıl içinde tüketilmelidir. Hafif şaraplar iki yıla kadar saklanabilirken tam
gövdeli kırmızı şaraplar on yıla kadar, kuru üzüm şarapları ise yirmi yıla
kadar saklanabilir. Bir şişe şarap aldığınızda derhal mahzene veya başka
bir uygun yere koyun. Üzümün ekilmesinden, olgunlaşmasına, hasadına
ve şarap yapımına kadar olan süreçte üç etken çok önemlidir: ışık,
havadaki nem ve oda sıcaklığı. Şarabın aromasını koruyarak tadının tam
olgunluğa erişmesi için bu üç etkenin birleşimiyle mükemmel bir şekilde
saklanmalıdır.
Saklama alanı
Herkes, mahzen olarak kullanabileceği bir yeraltı saklama
alanına sahip değildir. Yakın zamanda klasik bir şarap mahzeni
yerine geçebilecek teknoloji geliştirildi. Satın aldığınız Şarap
Dolabı, şarapları doğru bir şekilde tutmak ve depolamak için
tasarlanmış özel bir cihazdır. Hatta en sevdiğiniz şişe
şaraplarınız dışında meyve, sebze ve teneke kutuları saklamak
için kullanılmamalıdır. Yani, bir mahzeniniz olmadan bile her
türlü şarabı doğru bir şekilde saklayabilir, olgunlaştırabilir ve
tadını çıkarabilirsiniz.
Saklama kuralları
En sevdiğiniz şişeleri saklamak için en önemli kural, şarabın mantar tıpaya değmesi için şişelerin yan
veya eğimli şekilde yatırılmasıdır. Birçok insan bu durumun çok bilinen “mantar tıpa” kokusuna neden
olduğunu düşünür. Aslında şarap ile mantar tıpanın birbirine değmesi, mantar tıpanın esnekliğini
artırarak etkili olmasını garanti eder. Şişeleri kullanmak için kolayca alabilmek, titreşim gibi çökeltilerin
tekrar dağılmasına neden olarak zamanla şarabın görüntüsünü değiştiren kazara çalkalanmaları
engeller. Şişelerinizi mümkün olduğu kadar az hareket ettirin ve şarabın dinlenmesini sağlayın. Ayrıca
şişelerin alt duvarla temas etmesinden kaçının. Bu durum, etkili buz çözme işlemini engellediği gibi, buz
çözme sırasında biriken su damlaları nedeniyle şişe üzerindeki etiketleri de bozar. Şişelerin yerleştirildiği
raflar, titreşimleri emen ve şişeleri, soğuğu yayan duvardan uzak tutan ahşaptan olmalıdır. Şarap şişeleri,
güçlü kokuları olan maddelerden ve yerlerden de uzak tutulmalıdır çünkü bu kokular kolaylıkla şaraba
geçebilir.
Sıcaklık
Sıcaklık, şarabın kullanım süresi boyunca önemli olan hassas bir etkendir. Olgunlaşmak için şişe içinde
bekleyen şarabın iyi şekilde gelişip gelişmeyeceğini belirler. En iyi saklama için, sıcaklık 8 ila 12°C
aralığında sabit tutulmalıdır. Sıcaklığın hızlı ve geniş çaplı değişiminden kaçınılmalıdır. Yüksek sıcaklık,
sıvıları genleştirip şarabın olgunlaşmasını hızlandırırken çok düşük sıcaklık (4 – 5°C altında), şarabın
görüntüsünü etkileyecek olan tartaratların oluşmasına neden olabilir. Sıcaklığın 0°C’nin altında düştüğü
aşırı durumlarda şarap donabilir ve mantar tıpanın çıkmasına neden olabilir.
Mantar tıpa
Mantar tıpa, bir şişe şarabının temel bileşenidir. Şarap üreticisi tarafından seçilen mantar tıpanın kalitesi
şarabın olgunlaşması açısından çok önemlidir. Satın aldığımız şişelerdeki mantar tıpaların mükemmel
durumda olması özellikle üreticinin ve şişeleme yapanın kullanım ve depolama standartlarına bağlıdır.
Şaraba giriş
8
36 şişeli klasik depolama
Şişeleri görünür ve çıkarması kolay olacak şekilde şarap saklama amacıyla düzenlemek istiyorsanız 36
şişelik yapılandırmayı (Bordeaux şişesi veya karışık Bordeaux şişesi ve Alman tipi şişe) öneririz. 5 ahşap
rafın her birinin nişlerine en fazla 6 şişe yerleştirin, diğer altı şişeyi ise dolabın alt kısmındaki yuvalara
yerleştirebilir ve böylece toplamda 36 şişe depolayabilirsiniz.
Ahşap raflarda, şişelerin kazara çıkarılarak düşmelerini engelleyecek kilitleme sistemi bulunur. Daha
büyük şişeler (Alman tipi şişe) yan yatırılmalıdır.
Şampanya şişeleriyle birlikte depolama.
Şampanya şişeleri normalde daha büyük olduğu için, dolabın en alt kısmına en fazla 5 şişe
yerleştirilmelidir. Daha fazla şampanya şişesi saklamak istiyorsanız 5. rafı çıkarın ve şişeleri ters bir şekilde
dolabın altına yerleştirilmiş olan şişelerin üzerine yerleştirin. Bu şekilde 9 adet şişe saklanabilir.
Ahşap rafların çıkarılması
Ahşap rafları çıkarmak için aşağıdaki işlemleri takip edin:
1. Bir elinizle rafın ön kısmından tutun.
2. Rafın toplam hareket mesafesinin 1/3’ü kadar kendinize yavaşça çekerek rafı çıkarın.
Yalnızca birkaç şişe varsa
Şarap dolabını dolduracak kadar şişe yoksa hepsini en üst veya en alt rafa koymak yerine şişeler tüm
mevcut raflar arasında paylaştırılabilir. Dışarıdan daha kolay görünebilmeleri için tüm rafların orta
kısmına yerleştirilmeleri gerekir.
Şişeleri depolama
9
Şişeleri depolamak için diğer yapılandırmalar
STANDART
36 Şişe
(%100 yana yatırılmış)
5 raf kullanılır
DEPOLAMA
44 Şişe (%100 yana yatırılmış)
1 raf kullanılır
SERVİS
42 Şişe
(%50 yana yatırılmış ve %50 dik)
3 raf kullanılır
}
4 sıra (6x4)
MAKSİMUM DEPOLAMA
46 Şişe (%48 yana yatırılmış
ve %52 dik)
1 raf kullanılır
4 sıra (6x4)
{
ŞAMPANYA ŞİŞELERİNİ DEPOLAMA
Asla tek seferde birden fazla kayan raf çıkarmayın.
Şişeleri depolama
10
Tablo, şarabın servis edilmesi gereken belirli sıcaklıkları gösterir.
Şarap, dolapta ayarlanmış olan sıcaklıktan daha yüksek bir sıcaklıkta servis edilmesi gerekiyorsa gerektiği
kadar dışarıda bekletilmelidir.
Şarapların en iyi servis sıcaklıkları tablosu
Barolo 17° C
Barbaresco 17° C
Beaujolais 13° C
Beyaz Kuru Bordeaux 8° C
Kırmızı Bordeaux 17° C
Beyaz Burgundy 11° C
Kırmızı Burgundy 18° C
Brunello 17° C
Şampanya 6° C
Chianti Classico 16° C
Passito di Pantelleria 6° C
Rosé Cote de Provence 12° C
Kuru ve Tatlı Spumanti 6° C
Verdicchio 8° C
Beyaz Trentino şarapları 11° C
Beyaz Franciacorta şarapları 11° C
Kuru beyaz şaraplar 8° C
Friuli şarapları 11° C
Rhone şarapları 15° C
Kuru Beyaz Loire şarapları 10° C
Liqueur Loire şarapları 7° C
Kırmızı Loire şarapları 14° C
Liqueur kuru üzüm şarapları 8-18° C
Vins Nouveaux 12° C
Hafif kırmızı şaraplar, taneni düşük
14° C
Tam gövdeli kırmızı şaraplar, bir
miktar taneni olan
16° C
Cihazın açıklaması
1. Elektronik Kontrol paneli
2. Raflı üst bölme
3. Çıkarılabilir ayırıcı plaka (siyah)
4. Alt bölme
5. Bilgi etiketi
11
Cihazı kullanıma hazırlama
Cihazın çalıştırılması
Cihazı çalıştırmak için fişi takın ve ardından ön panelden sıcaklığı ayarlayın. Cihazın açıldığını belirten
yeşil gösterge ışığı yanar.
Ürün, kapak açıldığında otomatik olarak yanmayan bir iç ışığa sahiptir ancak kontrol panelindeki ilgili
tuşa basarak gerektiğinde açılabilir.
Sıcaklığı ayarlama
Cihazın doğru şekilde çalışması için, sıcaklığı “Şaraba giriş” bölümünde belirtilen bilgilere göre
ayarlamanızı öneririz.
Not:
Oda sıcaklığı, kapağın açılma sıklığı ve cihazın konumu, iç sıcaklıkları etkileyebilir.
Kontrol panelinin açıklaması
a) AÇMA/KAPAMA tuşu: cihazı açar veya kapatır
b) cihaz çalışıyor gösterge ışığı
c) sıcaklığı artırmak için (+) tuşu (maks. +18°C)
d) sıcaklığı düşürmek için (-) tuşu (min. +6°C)
e) soğutma etkinleştirildi gösterge ışığı
e) ısıtma etkinleştirildi gösterge ışığı
g) bölmenin sıcaklığı göstergesi
h) ışık tuşu
i) iç ışık gösterge ışığı
Çift veya tek sıcaklık bölgesiyle çalışan dolap
Dolap, iki sıcaklık bölgesiyle veya müşteri için gerekli olduğu takdirde tek sıcaklık bölgesiyle de
çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. İki sıcaklıkla çalışma için, (en üstteki birinci olmak üzere) dördüncü
rafın raylarına siyah şişe tutucu rafı yerleştirin, ardından üst bölgede gerekli olan sıcaklığı ayarlayın. Bu
durumda, gerekli sıcaklığa erişildiğinde alt bölmenin sıcaklığı ayarlanan sıcaklıktan ortalama 6 santigrat
derece daha yüksek olur (alt bölgenin sıcaklığı ayrıca ayarlanamaz).
Cihazı çalıştırma
a
b
e
i
h
g
f
d
c
12
Not:
Şarabı doğru şekilde saklamak için 15 – 16°C sıcaklık elde etmek üzere, termostat derecesini 10°C’ye (üst
bölme) ayarlamanızı öneririz. Bir sıcaklık bölgesiyle çalışırken siyah şişe tutucu raf çıkarılır ve yerine
(zaten takılmış olan ahşap renkli raflarla aynı türdeki) aksesuar amaçlı raf koyulur. Kullanılmayan rafın
nem veya diğer atmosferik etkenler nedeniyle hasar görmesini ve böylece ileride kullanılamaz hale
gelmesini engellemek için rafı kuru ve serin bir yerde saklayın.
Sıcaklığı ayarlama
Cihazın sıcaklığı, fabrikada 15°C (üst bölme) olacak şekilde ayarlanır.
Üst bölmenin sıcaklığı gerektiği takdirde aşağıdaki şekilde değiştirilebilir:
1. Elektrik gücü kaynağına bağlandığında göstergede, iç bölme için ayarlanmış olan sıcaklık gösterilir.
2. (+) tuşuna ortalama bir saniye bastığınızda sıcaklık göstergesi yanıp sönmeye başlar.
3. Gereken sıcaklığa ulaşana kadar (+) veya (-) tuşuna basın.
4. Göstergenin sabit olarak yanması için 5 saniye bekleyin; ardından sıcaklık ayarlanmış olur.
5. Sıcaklık değişiminin etkisini göstermesini bekleyin ve şarap şişelerini dolaba koyun. İç sıcaklık
24°C’den yüksek olduğunda ışık yanmaz (veya geçici olarak söner), böylece ayarlanan sıcaklığa
daha hızlı bir şekilde ulaşılır.
Sıcaklığı kontrol etme
Üst bölge: Üst bölgenin sıcaklığı, kontrol ekranında belirtilen sıcaklıktır.
Alt bölge: Alt bölgenin sıcaklığı ayrı şekilde ayarlanamaz, üst bölmenin sıcaklığından yaklaşık 5°- 6°C
daha yüksek olur. Alt bölgenin sıcaklığını görüntülemek için, bir saniyeliğine (-) tuşuna basın; böylece alt
bölgenin sıcaklığı üç saniye boyunca görüntülenir.
Bu işlem, alt bölgenin sıcaklığını kontrol etmek için birkdefa tekrarlanabilir.
Ayırıcı plakayı kaldırarak tek sıcaklıkla çalışma seçildiğinde hiçbir tuşa basmadan kontrol ekranında
gösterilen sıcaklığa bakabilirsiniz.
Cihazı çalıştırma
13
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemine başlamadan önce, cihazın fişini prizden çekin veya
elektrik kaynağıyla bağlantısını kesin.
Şarap dolabı tamamen otomatik olarak buz çözme işlemini gerçekleştirir.
Cihazın iç arka duvarında nadir görülen su damlaları otomatik buz çözme aşamasını belirtir. Çözünen
buz suyu otomatik olarak bir tahliye deliğine akar ve ardından bir kapta toplanarak burada buharlaşır.
Gerektiği takdirde...
1. Şarap dolabını tamamen boşaltın.
2. Cihazın elektrik şebekesiyle bağlantısını kesin.
3. Küf, kötü koku ve paslanmayı engellemek için cihazın kapağı bir miktar (yaklaşık 3 – 4 cm) açık
kalmalıdır.
4. Cihazı temizleyin.
İçini ılık su ve/veya nötr bir deterjanla nemlendirilmiş bir süngerle düzenli olarak temizleyin.
Yumuşak bir bezle durulayın ve temizleyin. Aşındırıcı maddeler kullanmayın.
Dış kısmını suyla nemlendirilmiş yumuşak bir bezle temizleyin. Aşındırıcı macunlar veya zımparalar,
leke çıkarıcılar (ör. aseton, trikloroetilen) veya sirke kullanmayın.
Dış camı, özel bir cam temizleyici ile temizleyin; şarapların uygun bir şekilde saklandığı iç kısmı ise
deterjan kullanmadan nemli bir bezle temizleyin.
Raf temizliği
Meşe ağacından yapılmış rafları temizlemek için nemli bir bez kullanın. Rafı cihazdan çıkarırken contaya
zarar vermemeye dikkat edin. Kapağı mümkün olduğu kadar çok açın.
LED ışığın değiştirilmesi
LED ışığı değiştirmek için Satış Sonrası servisle iletişime geçin.
Işık açıkken ışığa uzun süre bakmayın, bu durum görme duyunuza zarar verebilir.
Temizlik ve bakım
14
Müşteri Hizmetleri Servisiyle iletişime geçmeden önce...
Çalışma sorunları genelde bazı basit nedenlerden kaynaklanan, herhangi bir alet kullanılmadan teşhis
edilip çözülebilecek sorunlardır.
Cihazın fanları ve kompresörleri otomatik olarak açılıp kapandığı için cihazdan gelen sesler normaldir.
Bazı çalışma sesleri aşağıdaki yollarla azaltılabilir:
cihaz düzleştirmesini yaparak ve cihazı düz bir yüzey üzerine kurarak
cihaz ve üniteleri ayırarak ve temas etmelerini engelleyerek
iç bileşenlerin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olarak
şişeler ve kapların birbirleriyle temas etmediğinden emin olarak.
Bazı muhtemel çalışma sesleri:
Cihaz ilk defa veya uzun süren bir süreden sonra açıldığında bir uğultu.
Soğutma sıvısı borulara girdiğinde su sesi.
Fan çalışmaya başladığında bir vızıltı.
Kompresör çalışmaya başladığında bir çatırtı sesi.
Kompresör açıldığında ve kapandığında beklenmeyen bir tetiklenme.
Bu sesleri duymanız...
...cihazınız sağlam ve çalışıyor anlamına gelir!
Arıza giderme kılavuzu
15
Müşteri Hizmetleri Servisiyle iletişime
geçmeden önce...
Sorunun giderilmiş olup olmadığını anlamak için
cihazı tekrar açın. Sorun giderilmemiş ise,
cihazı kapatın ve bir saat sonra işlemi
tekrarlayın.
Sorun giderme kılavuzunda belirtilen kontrolleri
yaptıktan ve cihazı tekrar açtıktan sonra cihaz
hala doğru bir şekilde çalışmıyorsa Müşteri
Hizmetleri Merkezi ile iletişime geçin, sorunu
açık bir şekilde anlatın ve aşağıda bilgileri
verin:
cihaz tipi ve seri numarası (bilgi etiketinde
belirtilmiştir).
arızanın tipi.
cihazın modeli.
Servis numarası (cihazın iç kısmındaki bilgi
etiketinde bulunan SERVICE kelimesinden
sonraki rakam).
açık adresiniz
telefon numaranız ve alan kodunuz
Satış Sonrası Servisi
1. Cihaz çalışmıyor.
Elektrik kesintisi mi var?
Fiş, prize düzgün şekilde takılı mı?
2 kutuplu devre kesici açık mı?
Evin elektrik devresi güvenlik cihazları tam olarak çalışır durumda mı?
Güç kaynağı kablosu bozuk mu?
2. Şarap dolabı içindeki sıcaklık yeterince soğuk değil.
Kapak düzgün bir şekilde kapatılmış mı?
Şişeler, kapağın kapatılmasını engelliyor mu?
Cihaz bir ısı kaynağının yakınına monte edilmiş?
Seçilen sıcaklık doğru mu?
Havalandırma menfezlerinden hava geçişi engelleniyor mu?
3. Şarap dolabı içindeki sıcaklık çok soğuk.
Seçilen sıcaklık doğru mu?
4. Cihaz çok gürültü yapıyor.
Cihaz doğru monte edilmiş mi?
Arka kısımdaki borular birbirine temas ediyor veya titreşiyor mu?
5. Cihazın alt kısmında su var.
Buz çözme suyu tahliyesi tıkalı mı?
Arıza giderme kılavuzu
16
Cihazı, şekillerde gösterildiği gibi doğru
havalandırma sağlanacak şekilde kurun.
Bu şarap dolabının kapak yönü değiştirilemez.
Cihazı ısı kaynaklarından uzak bir yere kurun.
Sıcak bir ortama, doğrudan güneş ışınlarına
maruz kalacak bir yere veya bir ısı kaynağının
(kalorifer, ocak) yakınına kurulması enerji
sarfiyatını artıracağından bundan kaçınılmalıdır.
Eğer bu mümkün değilse, şu asgari mesafelere
uyulmalıdır:
- Kömür veya parafin sobalarına 30 cm;
- Elektrik ve/veya gaz sobalarına 3 cm.
Cihazı temiz ve iyi havalandırılan bir yere
yerleştirin.
İç kısmını temizleyin (“Temizlik ve bakım”
bölümüne bakın).
Birlikte verilen aksesuarları takın.
Kurulum
17
555
Kurulum
18
Kurulum
A) Mutfak ünitelerinin ve dolaplarının yanına kurma
Kapağın tam olarak 90° açılmasını sağlamak için, ürünü yan levhalarla bitişiğindeki mutfak
üniteleri/dolapları veya elektrikli cihazlar arasında en az 3,5 mm boşluk bırakarak kurun (Şekil 1’de
gösterildiği gibi).
B) Duvar yanına kurma
Kapağın tam olarak 90° açılmasını sağlamak için, ürünü yan levhayla bitişiğindeki duvar arasında en az
60 mm boşluk bırakarak kurun (Şekil 2’de gösterildiği gibi).
60 mm
Şekil 1
Şekil 2
L
EVHA
M
UTFAK DOLABI
KAPAĞI
MUTFAK DOLABI
KAPAĞI
DUVAR
LEVHA
19
Elektrik bağlantısı
Elektrik bağlantıları yerel yönetmeliklere uygun olarak yapılmalıdır.
Gerilim ve enerji sarfiyatıyla ilgili veriler, cihazın iç kısmındaki bilgi etiketinde belirtilmiştir.
Cihazın topraklanması kanunen zorunludur.
Üretici, yukarıda verilen kurallara uyulmamasından kaynaklanan kişi ve hayvan yaralanmaları ile mal
hasarından sorumlu değildir.
Eğer fiş ve priz aynı tipte değilse, prizin kalifiye bir teknisyen tarafından değiştirilmesini sağlayın.
Uzatma veya priz çoğaltıcı kullanmayın.
Elektrik bağlantısının kesilmesi
Cihazın elektrik bağlantısını, fişini prizden çekerek veya priz hattı üzerine takılacak 2 kutuplu bir devre
kesiciyle kesmek mümkün olmalıdır.
Printed in Italy
r 09/16
400011026343
TR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KCBWX 70600R Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi
Bu kılavuz için de uygundur