dilimleme/doğrama diskleri
D
iskleri kullanmak için.
çevrilebilir dilimleme/doğrama diskleri - kalın , ince
D
isklerin doğrama taraflarını peynir, havuç, patates ve
benzer dokudaki gıdalar için kullanın.
D
ilimleme tarafını peynir, havuç, patates, kabak, salatalık,
s
akız kabağı, pancar ve soğan dilimlemek için kullanın.
r
endeleme diski (varsa)
Parmesan peyniri ve Alman patatesi için patates rendeler.
kesme disklerinin kullanımı
1 Kaseyi güç ünitesi üzerine yerleştirin, sökülebilir tahrik
m
ilini ekleyin.
2 Orta tutamaklardan tutarak, diski uygun yan üstlerle tahrik
mili üzerine yerleştirin.
3 Kapağı yerleştirin.
4 Yiyecekleri besleme haznesine koyun.
5 Açın ve iticiyle eşit olarak itin – parmaklarınızı asla
besleme haznesinin içine sokmayın.
ipuçları
G
Taze malzemeler kullanın
G
Yiyecekleri çok küçük kesmeyin. Besleme haznesinin
tamamına yakın doldurun. Bu çalışırken yiyeceklerin
yanlardan kaymasını engeller.
G
Dik yerleştirilen yiyecek yatay yerleştirilen yiyecekten daha
kısa çıkar.
G
Çalıştırdıktan sonra diskin üzerinde ya da çanağın içinde
her zaman küçük miktarda artık olacaktır.
narenciye sıkacağı (varsa)
Narenciye sıkacağını narenciye meyvelerin suyunu sıkmak
için kullanın (örn. portakal, limon, misket limon ve greyfurt
gibi).
sıkma konisi
süzgeç
narenciye sıkacağının kullanımı
1 Kaseyi güç ünitesi üzerine yerleştirin, sökülebilir tahrik
milini ekleyin.
2 Süzgeci kaseye takın – süzgeç tutamaklarının kase
üzerindeki tutamaklara doğrudan kilitlendiğinden emin olun
3 koniyi tamamen aşağıya düşecek şekilde çevirerek tahrik
milinin üzerine yerleştirin.
4 Meyveyi ikiye bölün. Çalıştırın ve meyveyi koni üzerine
bastırın.
G
Süzgeç doğru kilitlenmedikçe narenciye sıkacağı
çalışmayacaktır.
G
En iyi sonucu elde etmek için meyveleri oda sıcaklığında
saklayın be suyunu sıkmadan önce tezgah üzerinde
elinizle yuvarlayın.
G
Meyve suyu sıkmaya yardımcı olmak için meyveyi bir
yandan diğerine hareket ettirin.
G
Büyük miktarlarda meyve suyu sıkarken, posa ve çekirdek
birikimini önlemek için süzgeci düzenli aralıklarla boşaltın.
katı meyve presi (varsa)
S
antrifüjlü meyve presi ile katı meyve ve sebzelerin
suyunu çıkartabilirsiniz.
itici
s
antrifüj kapağı
posa temizleyici
filtre tamburu
k
ase
meyve suyu çıkışı
katı meyve presi kullanmak için
1 Meyve presi kasesini meyve suyu çıkışı ile birlikte güç
ü
nitesine yerleştirin, kase üzerinde ile güç ünitesi
üzerindeki hizalayarak kilitlenene kadar saat yönünde
döndürün .
2 Posa temizleyiciyi filtre tamburunun içine yerleştirin –
tırnakların tamburun altındaki yuvalara oturduğundan emin
olun .
3 Filtre tamburunu takın .
4 Ek kapağını kasenin üzerine yerleştirin ve kilitleninceye
kadar döndürün . Kap veya kapak düzgün olarak
takılmadığında cihazınız çalışmayacaktır .
5 Meyve suyu çıkışının altına uygun bir bardak veya sürahi
yerleştirin.
6 Parçaları besleme haznesine sığacak şekilde doğrayın
7 Açın ve iticiyle eşit olarak itin – parmaklarınızı asla
besleme haznesinin içine sokmayın. Hepsi bitmeden
başka malzeme eklemeyin.
G
Son parçayı ittirdikten sonra, meyve presinin tamburda
kalan tüm suyu çıkartması için 30 saniye daha çalıştırın.
önemli
G
Eğer meyve suyu presi titremeye başlarsa, kapatın ve
tamburdaki posayı boşaltın. (Eğer posa dengesi dağılırsa
titreme başlar)
G
Bir seferde işlenebilecek maksimum kapasite 800g meyve
veya sebzedir.
G
Bazı çok sert gıdalar yavaşlama veya durmaya sebep
olabilir. Eğer bu olursa kapatın ve filtreyi temizleyin.
G
Kullanım sırasın kapatıp posa toplayıcıyı düzenli olarak
temizleyin.
ipuçları
G
İşlemeden önce çekirdekleri (örn. biber, karpuz, erik) ve
kalın kabukları temizleyin (örn. karpuz, ananas). Elma,
armut gibi meyveleri soymanız gerekli değildir.
G
Katı, taze meyve ve sebzeler kullanın.
G
Narenciye meyveler– soyun ve beyaz yumuşak dokuyu
çıkartın, aksi takdirde meyve suyunuz acı olabilir. En iyi
sonucu almak için narenciye sıkacağı kullanın.
bak›m ve temizlik
G
Temizli¤e bafllamadan önce daima cihaz› kapat›p fiflini
prizden çekin.
G
Bıçaklar çok keskindir. Takıp çıkartırken çok dikkatli
davranın.
G
Baz› g›dalar, plasti¤in rengini de¤ifltirecektir. Bu durum
normaldir. Plasti¤e zarar gelmez ve yiyeceklerinizin tad›n›
etkilemez. Biraz s›v› bitkisel ya¤ sürülmüfl bir bez ile
ovarak bu durumu giderebilirsiniz.
96