Progress PHN1310S Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
PHN1310S
PHN1310X
Kullanma Kılavuzu
Fırın
İÇİNDEKİLER
Güvenlik bilgileri 2
Güvenlik talimatları 3
Ürün tanımı 6
İlk kullanımdan önce 6
Günlük kullanım 6
Ek fonksiyonlar 8
İpuçları ve yararlı bilgiler 8
Bakım ve temizlik 15
Sorun giderme 17
Montaj 18
Teknik bilgiler 20
Enerji verimliliği 20
Tüketicinin Seçimlik Hakları 21
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
GÜVENLIK BILGILERI
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları
dikkatlice okuyun. Üretici, yanlış bir montajın ve kullanımın
yaralanma ve hasara neden olması durumunda sorumluluk
kabul etmez. Talimatları daha sonra da kullanmak için
saklayın.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve oluşabilecek
tehlikeler hakkında talimat, gözetim veya bilgi verilmesi
halinde 8 yaş ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan
kişiler tarafından kullanılabilir.
Çocukların cihazla oynamasına izin vermeyin.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak tutun.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları
ve evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar
sıcaktır.
Cihazda çocuk güvenliği kilidi varsa bu kilidi
etkinleştirmenizi tavsiye ederiz.
Temizlik ve bakımı, gözetim altında bulunmadıkları
müddetçe çocuklar tarafından yapılmamalıdır.
3 yaşın altındaki çocuklar sürekli gözetim altında
bulunmadıkları müddetçe cihazdan uzak tutulmalıdır.
2 Progress
Genel Güvenlik
Cihazın montajı ve kablo değişimi yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Çalışır konumdayken cihazın içi ısınır. Cihazın ısıtıcı
elemanlarına dokunmayın. Cihazdan aksesuar veya fırın
kabı alırken ya da bunları cihaza koyarken her zaman fırın
eldiveni kullanın.
Bakım yapmadan önce cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik çarpması ihtimalini ortadan kaldırmak için, lambayı
değiştirmeden önce cihazı mutlaka kapayın.
Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
Cam kapıyı silmek için sert, aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayın. Bu tip malzemeler,
yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Elektrik kablosunun zarar görmesi durumunda, bir kazanın
meydana gelmesine engel olmak için, kablonun değişimi,
üretici, Yetkili Servis veya benzer nitelikteki kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Bağlantıyı kesme işlemi, kablolama kurallarına uygun
olarak sabit kablolarda gerçekleştirilmelidir.
GÜVENLIK TALIMATLARI
Montaj
UYARI! Cihazın montajı
sadece kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj
talimatlarına uyun.
Ağır olduğundan, cihazı taşırken daima
dikkat edin. Her zaman güvenlik
eldivenleri kullanın.
Cihazı kulpundan çekmeyin.
Mutfak kabini ve cihazın yerleştirileceği
yer uygun boyutlara sahip olmalıdır.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında
olması gereken minimum mesafeyi
koruyun.
Cihazın güvenli yapıların altına ve
yanına kurulmasını sağlayın.
Cihazın parçalarında elektrik akımı
bulunmaktadır. Tehlike arz eden
parçalara dokunmayı önlemek
amacıyla cihazı mobilyalar ile
çevreleyin.
Cihazın yanlarında bulunan diğer cihaz
ve üniteler, cihaz ile bitişik ve aynı
boyda olmalıdır.
Elektrik bağlantısı
UYARI! Yangın ve elektrik
çarpması riski vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir
elektrik teknisyeni tarafından
yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Progress 3
Bilgi etiketindeki elektrik bilgilerinin
elektrik beslemesine uygun olduğundan
emin olun. Aksi durumda, bir elektrik
teknisyenini arayın.
Her zaman doğru monte edilmiş,
darbeye dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları
kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar
vermemeye özen gösterin. Cihazın ana
kablosunun değiştirilmesi gerekirse, bu
işlem Yetkili Servis tarafından
yapılmalıdır.
Özellikle kapak sıcak olduğunda,
elektrik kablolarının cihazın kapağına
temas etmesini veya yaklaşmasını
engelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların
darbe koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj
tamamlandıktan sonra takın. Montajdan
sonra elektrik fişine erişilebildiğinden
emin olun.
Priz gevşemişse fişi takmayın.
Cihazı kapatmak için elektrik kablosunu
çıkarırken kablodan çekmeyin. Her
zaman fişten tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini
kullanın: Hat koruyucu devre kesiciler,
sigortalar (yuvasından çıkarılan vida tipi
sigortalar), toprak kaçağı kesicileri ve
kontaktörler.
Elektrik tesisatı, cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan
kesebilmenize olanak sağlayan bir
yalıtım malzemesine sahip olmalıdır.
Yalıtım malzemesinin kontak açıklığının
genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Bu cihaz, EEC yönergeleri ile
uyumludur.
Kullanım
UYARI! Yaralanma, yanık ve
elektrik çarpması veya patlama
riski vardır.
Bu cihazı yalnızca ev ortamında
kullanın.
Bu cihazın teknik özelliklerini
değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı
olmadığından emin olun.
Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını
dikkatli şekilde açın. Sıcak hava
çıkabilir.
Cihaz suyla temas halindeyken veya
ıslak ellerle cihazı kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı
uygulamayın.
Cihazı çalışma tezgahı veya eşya
koyma yeri gibi kullanmayın.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve
havanın karışmasına neden olabilir.
Kapağını açarken cihaza kıvılcım veya
çıplak alev temas etmemesine dikkat
edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına
yanıcı ürünler ya da yanıcı ürünlerle
ıslanmış eşyalar koymayın.
UYARI! Cihazın zarar görme
riski vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya
renginin solmasını önlemek için:
cihazın alt kısmına fırın kabı veya
diğer cisimleri direkt olarak
koymayın.
cihazın alt kısmına direkt olarak
alüminyum folyo koymayın.
sıcak cihaza doğrudan su
koymayın.
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra
nemli tabak ve yiyecekleri cihazın
içinde bırakmayın.
aksesuarları çıkarırken ve takarken
dikkatli olun.
Emaye kısmın renginin solması cihazın
performansını etkilemez. Garanti
şartları uyarınca bu bir kusur değildir.
Yaş pasta için derin pişirme kabı
kullanın. Meyve suları kalıcı
paslanmalara neden olabilir.
Bu cihaz sadece pişirme amaçlıdır.
Oda ısıtma gibi başka amaçlarla
kullanılmamalıdır.
Pişirme işlemini daima fırın kapağı
kapalı halde yapın.
4 Progress
Bakım ve temizlik
UYARI! Yaralanma, yangın
veya cihazın zarar görme riski
söz konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre
dışı bırakın ve elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın soğuduğundan emin olun. Cam
panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapağın cam
panellerini hemen değiştirin. Yetkili
servisi arayın.
Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli
olun. Kapak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını
önlemek için cihazı düzenli olarak
temizleyin.
Cihaz içerisindeki yağ veya yiyecek
kalıntıları yangına neden olabilir.
Cihazı yumuşak, nemli bir bezle
temizleyin. Sadece nötr deterjanlar
kullanın. Aşındırıcı ürünleri, aşındırıcı
temizleme bezlerini, çözücüleri veya
metal cisimleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız ambalajdaki
güvenlik talimatlarına uyun.
Katalitik emayeyi (varsa) deterjanla
temizlemeyin.
İç aydınlatma
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba
veya lamba ampulü türü, sadece ev
cihazları içindir. Ev aydınlatması için
kullanmayın.
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz
fişini prizden çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları
kullanın.
Elden çıkarma
UYARI! Yaralanma ya da
boğulma riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
Çocukların ve hayvanların cihazda
kapalı kalmasını önlemek için kapak
kilit dilini çıkarın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX APPLIANCES AB
BUSINESS SECTOR EMA-EMEA (SEE)
ST GÖRANSGATAN 143
SE-105 45 STOCKHOLM
SWEDEN
TEL: +46 (8) 738 60 00
FAX: +46 (8) 738 63 35
www.electrolux.com
İthalatcı: Electrolux A.Ş
Tarlabaşı Cad. No:35 34435-Taksim-
Beyoğlu_Istanbul
Electrolux tüketici danışma merkezi: 0 850
250 35 89
www.electrolux.com.tr
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır.
Kullanım ömrü, üretici ve/veya ithalatçı
firmanın cihazınızla ilgili yedek parça
temini ve bakım süresini ifade eder.
Progress 5
ÜRÜN TANIMI
Genel görünüm
7
8
9
10
4
3
2
1
11
1 3 4 5 62 2
1
Kontrol paneli
2
Ocak düğmeleri
3
Sıcaklık lambası / sembolü /
göstergesi
4
Sıcaklık düğmesi
5
Fırın fonksiyonları düğmesi
6
Güç lambası / sembolü / göstergesi
7
Soğutma fanı için hava menfezleri
8
Isıtıcı eleman
9
Lamba
10
Fan
11
Raf konumları
Aksesuarlar
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları,
kızartmalar için.
Alüminyum kaplama pişirme tepsisi
Kek, çörek ve bisküviler için.
Izgara- / Kızartma kabı
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi
olarak kullanmak için.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
İlk Temizlik
Cihazdan tüm aksesuarları çıkarın.
"Bakım ve temizlik" bölümüne
bakın.
Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Aksesuarları başlangıçtaki yerlerine
koyun.
Ön ısıtma
Kalan yağ kalıntılarının yanması için boş
cihazı önceden ısıtın.
1. fonksiyonunu ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
2. Cihazı bir saat çalıştırın.
3. fonksiyonunu ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
4. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
Aksesuarlar normalde olduğundan daha
sıcak olabilir. Cihazdan koku ve duman
yayılabilir. Bu normal bir durumdur.
Odadaki hava akışının yeterli olduğundan
emin olun.
GÜNLÜK KULLANIM
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
6 Progress
Cihazın etkinleştirilmesi ve
devre dışı bırakılması
Cihazınızın düğme
sembolleri, göstergeleri veya
lambalarının olup olmaması
modeline bağlıdır:
Gösterge, fırının ısınmasıyla
birlikte açılır.
Lamba, fırının çalışmasıyla
birlikte açılır.
Simge, kontrol düğmesinin
pişirme alanlarını, fırın
fonksiyonlarını ya da
sıcaklığı kontrol ettiğini
gösterir.
1. Fırın fonksiyonları düğmesini, bir fırın
fonksiyonunu seçmek için çevirin.
2. Bir sıcaklığı seçmek için sıcaklık
düğmesini çevirin.
3. Cihazı devre dışı bırakmak için fırın
fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Fırın Fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Uygulama
Kapalı konum Cihaz kapalı.
Fanlı Pişirme Aynı pişirme sıcaklığı gerektiren yemekleri birden fazla
raf konumu kullanarak ve aromaları karışmadan kızartma
veya kızartarak pişirmek içindir.
Üst + Alt Isıtma Tek raf konumunda pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Alt Isıtma Altı gevrek olması gereken kekleri pişirmek ve yiyecekleri
konserve yapmak içindir.
Turbo Izgara Büyük et parçalarını veya kemikli kümes hayvanlarını tek
1 raf konumunda kızartmak içindir. Ayrıca ızgara yapmak
ve yüzeyi kızartmak içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve ekmek kızartmak içi‐
ndir.
Buz Çözme Dondurulmuş yiyeceklerin buzunu çözmek içindir.
Pişirme bölgesi düğmeleri
Ocağı pişirme bölgesi düğmeleri ile
çalıştırabilirsiniz. Ocağın kullanma
kılavuzuna bakın.
Ocak kullanma kılavuzunda
bulunan Güvenlik bölümlerini
okumalısınız.
Isı ayarları
Düğme göstergesi Fonksiyon
0 Kapalı konum
1 - 9 Isı ayarları
Progress 7
Düğme göstergesi Fonksiyon
İkili pişirme bölgesi
düğmesi
1. Düğmeyi gerekli ısı ayarına getirin.
2. Pişirme işlemini tamamlamak için
düğmeyi kapalı (off) konumuna getirin.
İkili pişirme bölgesinin
kullanılması (varsa)
İkili pişirme bölgesini
etkinleştirmek için düğmeyi
saat yönünde çevirin.
Durdurma konumuna
getirmeyin.
1. Düğmeyi saat yönünde çevirerek 9
konumuna getirin.
2. Düğmeyi "klik" sesi duyuncaya kadar
yavaşça sembolüne doğru çevirin.
Her iki pişirme bölgesi çalışır.
3. Gerekli ısı ayarını yapmak için bkz. "Isı
ayarları".
EK FONKSIYONLAR
Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk
kalması için soğutma fanı otomatik olarak
çalışır. Cihazı kaparsanız, cihaz soğuyana
kadar soğutma fanı çalışmaya devam
eder.
Güvenlik termostatı
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu
bileşenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya
neden olabilir. Bunun önüne geçmek için,
fırında gücü kesen bir güvenlik termostatı
bulunur. Sıcaklık düştüğünde fırın
otomatik olarak tekrar çalışmaya başlar.
İPUÇLARI VE YARARLI BILGILER
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler
tariflere ve kullanılan
malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
Genel bilgiler
Cihazda dört adet raf konumu
bulunmaktadır. Raf konumlarını cihazın
altından başlayarak sayın.
Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve
buharı sürekli olarak yeniden kullanılır
hale getiren özel bir sistemle
donatılmıştır. Bu sistem sayesinde
buharlı bir ortamda pişirebilir ve
yiyeceklerin içinin yumuşak ve dışının
gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.
Pişirme süresini ve enerji tüketimini en
aza indirir.
Cihazın içinde veya cam kapı
panellerinde nemden buğulanma
oluşabilir. Bu normal bir durumdur.
Pişirme sırasında fırın kapısını açarken
mutlaka fırından uzakta durun.
Yoğunlaşmayı azaltmak için, pişirmeye
başlamadan önce cihazı 10 dakika
çalıştırın.
Her kullanımdan sonra cihazdaki
buğulanmayı temizleyin.
Pişirme sırasında doğrudan cihaz
zeminine herhangi bir nesne ve
bileşenlerin üzerine alüminyum folyo
koymayın. Bu, pişirme sonuçlarının
değişmesine ve emaye kaplamasının
zarar görmesine neden olabilir.
8 Progress
Kek pişirme
Fırın kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü
geçmeden açmayın.
Aynı anda birden fazla tepsi
kullanıyorsanız, aralarında bir raf
boşluk bırakın.
Et ve balık pişirme
Fırında kalıcı lekelerin oluşmasını
önlemek için, çok yağlı yemekler
pişirirken derin tava/pişirme kabı
kullanın.
İçindeki suyun sızıp kurumaması için,
eti kesmeden önce 15 dakika bekletin.
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı
duman oluşmasını önlemek için, derin
tava/pişirme kabına biraz su koyun.
Duman birikmesini önlemek için,
kuruduktan sonra her seferinde su
ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne,
kıvamına ve hacmine göre değişiklik
gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki
performansı gözlemleyin. Cihazda pişirme
yaparken kullandığınız pişirme kaplarına,
tariflere ve miktarlara göre en iyi ayarları
(ısı ayarı, pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Pişirme ve kızartma tablosu
Kek ve pastalar
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Çırpma
usulü tari‐
fler
170 2 165 2 (1 ve 3) 45 - 60 Kek kalı‐
bında
Kurabiye
hamuru
170 2 160 2 (1 ve 3) 20 - 30 Kek kalı‐
bında
Yağlı süt‐
ten
cheese
cake
170 1 165 2 70 - 80 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Elmalı
kek (El‐
malı tur‐
ta)
170 1 160 2 (1 ve 3) 80 - 100 Tel raf
üzerinde
20 cm'lik
iki kek
kalıbında
Strudel 175 2 150 2 60 - 80 Pişirme
tepsi‐
sinde
Reçelli
tart
170 2 160 2 (1 ve 3) 30 - 40 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Progress 9
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Meyveli
kek
170 2 155 2 50 - 60 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Sünger
kek
(Yağsız
pandispa‐
nya)
170 2 160 2 90 - 120 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Yılbaşı
keki / Bol
meyveli
kek
170 2 160 2 50 - 60 20 cm'lik
bir kek
kalıbında
Erikli
kek
1)
170 2 165 2 20 - 30 Ekmek
kalıbında
Küçük
kekler
170 3 166 3 (1 ve 3) 25 - 35 Pişirme
tepsi‐
sinde
Bisküvil‐
er
1)
150 3 140 3 (1 ve 3) 30 - 35 Pişirme
tepsi‐
sinde
Bezeler 100 3 115 3 35 - 40 Pişirme
tepsi‐
sinde
Sandviç
ekmeği
1)
190 3 180 3 80 - 100 Pişirme
tepsi‐
sinde
Kremalı
çörek
1)
190 3 180 3 (1 ve 3) 15 - 20 Pişirme
tepsi‐
sinde
Kaplama
turtalar
180 3 170 2 25 - 35 20 cm'lik
bir kek
kalıbında
Victoria
sandviçi
180 1 veya 2 170 2 45 - 70 20 cm'lik
kek kalı‐
bında sol
+ sağ
10 Progress
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Bol mey‐
veli kek
160 1 150 2 110 - 120 24 cm'lik
bir kek
kalıbında
Victoria
sandviçi
1)
170 1 160 1 50 - 60 20 cm'lik
bir kek
kalıbında
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve pizza
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Beyaz
ekmek
1)
190 1 195 1 60 - 70 Parça ba‐
şına 500
g, 1 - 2
parça
Çavdar
ekmeği
190 1 190 1 30 - 45 Ekmek
kalıbında
Ekmek
1)
190 2 180 2 (1 ve 3) 25 - 40 Pişirme
tepsi‐
sinde 6 -
8 adet
Pizza
1)
190 1 190 1 20 - 30 Bir tava‐
da/
pişirme
kapında
Yağlı
çörekler
1)
200 3 190 2 10 – 20 Pişirme
tepsi‐
sinde
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Tartlar
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Makarnalı
börek
180 2 180 2 40 - 50 Bir kalıp‐
ta
Progress 11
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sebzeli
tart
200 2 200 2 45 - 60 Bir kalıp‐
ta
Kiş 190 1 190 1 40 - 50 Bir kalıp‐
ta
Lazanya 200 2 200 2 25 - 40 Bir kalıp‐
ta
İç dolgulu
makarna
200 2 200 2 25 - 40 Bir kalıp‐
ta
Yorkshire
pudingi
1)
220 2 210 2 20 - 30 6 puding
kalıbı
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Et
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Dana eti 200 2 190 2 50 - 70 Bir tel raf
ve derin
tavada
Keçi Eti 180 2 180 2 90 - 120 Bir tel raf
ve derin
tavada
Dana eti 190 2 175 2 90 - 120 Bir tel raf
ve derin
tavada
Az pişmiş
rozbif
210 2 200 2 44 - 50 Bir tel raf
ve derin
tavada
Orta piş‐
miş rozbif
210 2 200 2 51 - 55 Bir tel raf
ve derin
tavada
İyi pişmiş
rozbif
210 2 200 2 55 - 60 Bir tel raf
ve derin
tavada
12 Progress
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Keçi om‐
zu
180 2 170 2 120 - 150 Bir tava‐
da/
pişirme
kapında
Keçi incik 180 2 160 2 100 - 120 Derin ta‐
vada 2
parça
Kuzu Eti 190 2 190 2 110 - 130 But
Tavuk 200 2 200 2 70 - 85 Bütün
Hindi 180 1 160 1 210 - 240 Bütün
Ördek 175 2 160 2 120 - 150 Bütün
Kaz 175 1 160 1 150 - 200 Bütün
Tavşan 190 2 175 2 60 - 80 Parçalar
halinde
Yaban
tavşanı
190 2 175 2 150 - 200 Parçalar
halinde
Sülün 190 2 175 2 90 - 120 Bütün
Balık
Yemek Üst+Alt Isıtma Fanlı Pişirme Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Alabalık /
Çipura
190 2 175 2 (1 ve 3) 40 - 55 3 - 4 ba‐
lık
Ton ba‐
lığı / So‐
mon
190 2 175 2 (1 ve 3) 35 - 60 4 - 6 file‐
to
Izgara
Pişirmeye başlamadan önce,
fırını 10 dakika boş olarak
ısıtın.
Progress 13
Yemek Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Fileto bif‐
tekler
4 800 250 12 - 15 12 - 14 3
Bonfile 4 600 250 10 - 12 6 - 8 3
Sosisler 8 - 250 12 - 15 10 - 12 3
Keçi pir‐
zolalar
4 600 250 12 - 16 12 - 14 3
Tavuk (2
parça
halinde)
2 1000 250 30 - 35 25 - 30 3
Kebaplar 4 - 250 10 - 15 10 - 12 3
Tavuk
göğsü
4 400 250 12 - 15 12 - 14 3
Hambur‐
ger
6 600 250 20 - 30 - 3
Balık file‐
to
4 400 250 12 - 14 10 - 12 3
Tost
sandvi‐
çler
4 - 6 - 250 5 - 7 - 3
Kızartma 4 - 6 - 250 2 - 4 2 - 3 3
Turbo Izgara
Bu fonksiyonu maksimum 200
°C sıcaklıkla kullanın.
Yemek Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Et sarma
(hindi)
1 1000 200 30 - 40 20 - 30 3
Tavuk (iki
parça
halinde)
2 1000 200 25 - 30 20 - 30 3
Tavuk
baget
6 - 200 15 - 20 15 - 18 3
Bıldırcın 4 500 200 25 - 30 20 - 25 3
14 Progress
Yemek Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Sebze
graten
- - 200 20 - 25 - 3
Deniz
Tarağı
- - 200 15 - 20 - 3
Uskumru 2 - 4 - 200 15 - 20 10 - 15 3
Balık di‐
limleri
4 - 6 800 200 12 - 15 8 - 10 3
BAKIM VE TEMIZLIK
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Temizlik hakkında açıklamalar
Cihazın ön kısmını yumuşak bir bez ve
deterjanlı sıcak su ile temizleyin.
Metal yüzeyleri temizlemek için her
zamanki temizlik maddesini kullanın.
Her kullanımdan sonra cihazın içini
temizleyin. Birikmiş yağlar ya da diğer
yemek artıkları yangına sebep olabilir.
Izgara tavası için risk daha yüksektir.
Zorlu kirleri özel fırın temizleyici ile
çıkarın.
Tüm aksesuarları her kullanımdan
sonra temizleyin ve kurumalarını
bekleyin. Ilık su, deterjan ve yumuşak
bir bez kullanın.
Yapışmaz aksesuarlarınız varsa,
bunları temizlemek için aşındırıcı
temizlik maddeleri, keskin cisimler veya
bulaşık makinesi kullanmayın.
Yapışmaz kaplamanın hasar
görmesine neden olabilir.
Paslanmaz çelik veya
alüminyum cihazlar
Fırın kapısını sadece ıslak bir
süngerle temizleyin. Yumuşak
bir bezle kurulayın.
Yüzeye zarar
verebileceklerinden bulaşık teli,
asit veya aşındırıcı maddeler
kullanmayın. Fırının kontrol
panelini aynı uyarıları dikkate
alarak temizleyin.
Kapı contalarının temizlenmesi
Kapı contasını düzenli olarak kontrol
edin. Kapı contası, fırın boşluğunun
kasası çevresinde bulunur. Kapı
contası hasarlıysa, cihazı kullanmayın.
Yetkili Servisi arayın.
Kapı contasını temizlemek için temizlik
hakkındaki genel bilgilere başvurun.
Fırın tavanı
UYARI! Isıtıcı elemanı
sökmeden önce cihazı kapayın.
Cihazın soğuk olduğundan
emin olun. Yanma riski vardır.
Fırının tavanını daha kolay temizlemek
için ısıtıcı elemanı çıkarabilirsiniz.
1. Isıtıcı elemanı tutan vidayı sökün. İlk
seferde bir tornavida kullanın.
Progress 15
2. Isıtıcı elemanı dikkatlice aşağı çekin.
3. Fırın tavanını yumuşak bir bez ve
deterjanlı ılık su ile temizleyip
kurumaya bırakın.
Isıtıcı elemanı yerine takmak için bu
adımları tersten uygulayın.
UYARI! Isıtıcı elamanın doğru
takıldığından ve aşağı
düşmediğinden emin olun.
Fırın kapağının temizlenmesi
Fırın kapağının iki cam paneli vardır. Fırın
kapağını ve iç cam paneli temizlemek için
çıkartabilirsiniz.
Fırın kapağını sökmeden önce
iç cam panelleri çıkarmaya
çalışırsanız fırın kapağı
kapanabilir.
DİKKAT! Cihazı iç cam paneli
olmadan kullanmayın.
1. Kapağı tamamen açın ve kapaktaki iki
menteşeyi tutun.
2. Menteşelerin üstündeki kolları kaldırın
ve çevirin.
3. Fırın kapağını ilk açılma pozisyonuna,
yarıya kadar kapatın. Daha sonra ileri
doğru çekip kapıyı yuvasından çıkarın.
4. Sağlam bir zemin üzerine bir bez
yerleştirerek, kapağı bezin üzerine
koyun.
5. İç cam paneli çıkartmak için kilit
sistemini açın
16 Progress
6. Sabitleyicilerin ikisini de 90° döndürüp,
yuvalarından çıkarın.
90°
7. Öncelikle dikkatlice kaldırın ve
ardından cam paneli çıkartın.
1
2
8. Cam paneli sabunlu suyla temizleyin.
Cam paneli dikkatlice kurulayın.
Temizleme bittiğinde, cam panel ve fırın
kapağını takın. Yukarıdaki adımları
sondan başa doğru izleyin.
Ekran baskı bölgesi kapağın iç kısmına
bakmalıdır. Montajın ardından ekran baskı
bölgesindeki cam panel çerçevesine ait
yüzeyin, dokunduğunuzda pürüzsüz
olduğundan emin olun.
İç cam paneli yerine doğru bir şekilde
taktığınızdan emin olun.
Lambanın değiştirilmesi
Cihazın iç kısmının tabanına bir bez serin.
Bu, lamba cam kapağının ve fırının iç
kısmının hasar görmesini önler.
UYARI! Elektrik tehlikesi!
Lambayı değiştirmeden önce
sigortayı kapatın.
Lamba ve lambanın cam
kapağı ısınabilir.
1. Cihazı devre dışı bırakın.
2. Sigortaları sigorta kutusundan çıkarın
veya devre kesiciyi devre dışı bırakın.
Arka lamba
1. Lambanın cam kapağını saatin tersi
yönde çevirerek çıkarın.
2. Cam kapağı temizleyin.
3. Lambayı 300 °C ısıya dayanıklı uygun
bir lamba ile değiştirin.
4. Cam kapağı takın.
SORUN GIDERME
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Progress 17
Servisi aramadan önce...
Problem Muhtemel neden Çözüm
Pişirme bölgeleri çalışmıyor. Ocağın bölmesinin kullanım talimatlarına bakın.
Fırın ısınmıyor. Fırın kapalıdır. Fırını çalıştırın.
Fırın ısınmıyor. Sigorta atmıştır. Arızaya, sigortanın neden
olup olmadığını kontrol edin.
Sigortanın tekrar tekrar at‐
ması halinde, kalifiye bir
elektrikçiye danışın.
Lamba çalışmıyor. Lamba arızalıdır. Lambayı değiştirin.
Yemeklerin üstünde ve fırın
boşluğunda buhar ve buğu
birikiyor.
Yemek fırında çok uzun bir
süre bırakılmıştır.
Pişirme işlemi bittikten son‐
ra, yemekleri fırının içeri‐
sinde 15 - 20 dakikadan fa‐
zla bekletmeyin.
Servis verileri
Sorunu gideremediğiniz takdirde,
satıcınıza veya bir Yetkili Servise
başvurun.
Servisler için gerekli bilgiler bilgi etiketinde
bulunmaktadır. Bilgi etiketi cihazın pişirme
bölümünün ön tarafındadır. Cihaz
boşluğundaki bilgi etiketini çıkarmayın.
Bu verileri aşağıya yazmanızı öneriyoruz:
Model (MOD.) .........................................
Ürün numarası (PNC) .........................................
Seri numarası (S.N.) .........................................
MONTAJ
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Kurulum Koşulları
DİKKAT! Cihazın montajı
sadece, yetkili ve uzman bir kişi
tarafından yapılmalıdır. Eğer
yetkili veya uzman bir kişiye
yaptırmazsanız, bir hasar
olması durumunda garanti
geçersiz kalır.
Cihazı monte etmeden önce, tablodaki
geçerli bir ocağa uygun olduğunu kontrol
edin.
Tipi Maksimum güç
PEM 6000 E 6000 W
PES 6000 E 5800 W
PES 6060 E 7600 W
Ocağın elektrik bağlantısı
Ocak bağlantı soketi fırının üstünde
bulunur. Ocak, pişirme bölgeleri ve
topraklama kablosu için bağlantı
kablolarına sahiptir. Kablolar fişli
bağlantılara sahiptir. Ocağı fırına
bağlamak için, bağlantıları doğru fırın
prizine takın. Fişlerin ve prizlerin sahip
18 Progress
olduğu tasarımlar yanlış bağlanmalarını
önler.
Ankastre Montaj
min. 550
20
600
min. 560
591
598
594
114
19
21540
570
558
Mobilya içine montaj
A
B
Elektrik tesisatı
"Güvenlik" bölümünde
açıklanan güvenlik önlemlerine
uymamanız halinde üretici
firma sorumluluk kabul etmez.
Bu cihaz, elektrik fişi ve elektrik kablosu
olmadan teslim edilir.
Kablo
Montaj veya değişime uygun kablo tipleri:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-
F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Kablo ile ilgili bölüme bakmak için bilgi
etiketindeki toplam güce bakın.
Terminal panosuna bağlanma
Cihaz, altı kutuplu bir terminal panosuna
sahiptir. Bağlantı köprüleri (köprüler), nötr
kablolu bir 400 V 3 fazlı çalışma için
ayarlanmıştır.
1 = 45 mm
2 = 45 mm
3 = 60 mm
4 = 60 mm
= 70 mm
1 2 3 4 5
L 1 – 2 – 3 = faz kabloları
N 4 = nötr kablosu
= topraklama kablosu
Elektrik voltajının farklı olması durumunda,
terminal panosunda bulunan bağlantı
köprülerini yeniden düzenleyin (aşağıdaki
bağlantı diyagramına bakın). Topraklama
kablosunu terminale bağlayın. Besleme
kablosunu terminal panosuna bağladıktan
sonra bir kelepçe yardımıyla tutturun.
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
230V 3~
230V 1~
400V 2N~
400V 3N~
L1
L1 N
L2
L1 N
N
L2
L3
L1
L2
L3
PE
PE
PE
PE
Progress 19
TEKNIK BILGILER
Teknik veriler
Voltaj 230 / 400 V
Frekans 50 Hz
ENERJI VERIMLILIĞI
EU 65-66/2014 uyarınca Ürün Fişi ve bilgileri
Tedarikçi adı Progress
Ürün kimliği
PHN1310S
PHN1310X
Enerji Verimlilik Endeksi 105,2
Enerji verimlilik sınıfı A
Standart yüklü, geleneksek mod enerji tüketimi 0,83 kWsaat/devir
Standart yüklü, fanlı pişirme modu enerji tüketimi 0,81 kWsaat/devir
Boşluk sayısı 1
Isı kaynağı Elektrik
Ses ayarı 53 l
Fırın türü Ankastre Fırın
Kütle
PHN1310S 27.8 kg
PHN1310X 27.8 kg
EN 60350-1 - Elektrikli pişirme cihazları -
Bölüm 1: Ürün gamları, fırınlar, buharlı
fırınlar ve ızgaralar - Performans ölçüm
yöntemleri.
Enerji tasarrufu
Cihazda, günlük yemek pişirme işlemleri
sırasında enerji tasarrufu yapmanıza
yardımcı olacak özellikler bulunmaktadır.
Genel bilgiler
Fırın çalışırken kapağının düzgün
şekilde kapatıldığından emin olun
ve pişirme sırasında mümkün
olduğunca kapalı tutun.
Daha fazla enerji tasarrufu için
metal kaplar kullanın.
Mümkünse, fırını ısıtmadan
yiyeceği içine koyun.
Pişirme süresinin 30 dakikayı aştığı
durumlarda, pişirme süresine bağlı
olarak, süre dolmadan 3 - 10 dakika
önce fırın sıcaklığını minimuma
düşürün. Fırının içinde kalan
sıcaklık, pişirme işlemine devam
eder.
Diğer yiyecekleri ısıtmadan önce
kalan sıcaklığı kullanın.
Fanlı pişirme - mümkünse, enerji
tasarrufu için fanlı pişirme
fonksiyonlarını kullanın.
Yemekleri sıcak tutma - yemekleri
sıcak tutmak için kalan sıcaklığı
kullanmak istiyorsanız, mümkün olan
en düşük sıcaklık ayarını seçin.
20 Progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Progress PHN1310S Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu