Whirlpool FA5 834 H IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
1
ÜRÜN TANIMI
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
KONTROL PANELİ
Chazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlk kılavuzunu dkkatl br eklde okuyun.
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Lamba
4. Raf kılavuzları
(seviye, pişirme bölmesinin
duvarında) gösterilir
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı / ızgara
7. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
8. Tanıtım levhası
ıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİNİ
Bir işlev seçmek suretiyle fırını
açmak için kullanılır.
Fırını kapatmak için,
konumuna
çevirin.
2. ZAMAN AYARI DÜĞMESİ
Zaman ayarı olarak kullanılabilir.
Pişirme işlemini etkinleştirmez veya
kesintiyeratmaz.
3. TERMOSTAT DÜĞMESİ
Seçilen işlevi etkinleştirirken
istediğiniz sıcaklığı seçmek için
çevirin.
4. TERMOSTAT / ÖN ISITMA
LED'İ
Isıtma işlemi sırasında açılır.
İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında
kapanır.
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpont.eu/regster
WWW
docs.hotpont.eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkanda
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
1
2
3
4
5
8
9
6
1 2 3 4
7
2
KAPALI
Fırını kapatmak için kullanılır.
IŞIK
Bölmenin ışığını açmak için kullanılır.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pirmek için
kullanılır. 2. rafın kullanılması önerilir.
DIAMOND CLEAN
Bu özel düşük sıcaklıkta temizleme çevrimi
sırasında salınan buharın etkisiyle, kirlerin ve
yemek artıklarının kolayca temizlenmesi sağlanır.
Fırının tabanına 200 ml içme suyu dökün ve işlevi
90°C'de 35’ boyunca kullan. İşlevi fırın soğuk iken
etkinleştirin ve çevrim sona erdiğinde 15' soğumaya
bırakın.
KONVEKSİYONLU PİŞİRME
Sıvı dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek
için kullar. Bu işlev, iki rafta pişirmek için de
kullanılabilir. Yiyecekleri daha dengeli bir şekilde
pişirmek için tabakların konumunu değiştirin.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için kullanılır.
Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 200 ml içme suyu ekleyin.
AKSESUARLAR
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
. Rafı, hafif yukarı eğimli tutarak ve yükseltilmiş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştirerek
istediğiniz seviyeye takın. Sonra, raf kılavuzu boyunca
mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
. Fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar, raf kılavuzlarının
üzerinde kaydırılarak yatay olarak takılır.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
BUZ ÇÖZME
Yemeklerin buzunu daha hızlı bir şekilde
çözdürmek için kullanılır.
ALT ISITMA
Yemeğin tabanını kızartmak için kullanılabilir.
Bu işlev yavaş pişirme, sulu yemeklerin pişirme
işlemini bitirme ve sos konsantreleri hazırlamak için
de önerilir.
ZORUNLU HAVA*
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
EKMEK
Farklı tiplerde ve boyutlarda ekmek pişirmek
için kullanılır. 2. rafın kullanılması önerilir.
İLEVLER
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
TR
3
.FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
Fırını tercihen "Konveksiyonlu" işlevini kullanarak
yaklaşık bir saat boyunca 250 °C'de ısıtın. Fırın, bu süre
boyunca boş olmalıdır.
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Notlar: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
1. BİR İLEV SEÇİN
Bir işlev seçmek için, seçim düğmesini istediğiniz
işlevin simgesine çevirin.
2. BİR İLEVİ ETKİNLETİRİN
MANUEL
Seçtiğiniz işlevi başlatmak için, istediğiniz sıcaklığı
ayarlamak üzere termostat düğmesini çevirin.
İşlevi herhangi bir zamanda duraklatmak için, fırını
kapatın, seçim düğmesi ve termostat düğmesini
'e
çevirin.
DIAMOND CLEAN
“Diamond Clean temizleme işlevini etkinleştirmek
için, fırının tabanına 200 ml içme suyu dökün ve
ardından seçim düğmesi ile termostat düğmesini
simgesine çevirin.
İşlevin 35’ boyunca kullanılması önerilir.
3. ÖN ISITMA
İşlev etkinleştirildikten sonra, termostat
LED'i yanarak,
ön ısıtma işleminin başladığını bildirecektir.
Bu işlemin sonunda, termostat LED'inerek, fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığını bildirecektir: Bu noktada,
yiyeceği içeri yerleştirin ve pişirme işlemi ile devam
edin.
tfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
. ZAMAN AYARININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pişirmeyi kesintiye uğratmaz veya
etkinleştirmez; ancak, hem bir işlev etkin iken hem de
fırın kapalı durumdayken ekranı zaman ayarı olarak
kullanmanızı sağlar.
Zamanlayıcıyı etkinleştirmek için, zamanlayıcı
düğmesini sağa doğru saat yönünde çevirin ve sonra
istediğiniz yöne ters yönde çevirin: geri sayma işlemi
sona erdiğinde sesli bir sinyal ile uyarı verilecektir.
GÜNLÜK KULLANIM
4
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
Evet 150 - 170 30 - 90
2
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pastalar
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
Evet 160 - 200 35 - 90
2
Evet 160 - 200 40 - 90
4
2
Çörekler/küçük tartlar
Evet 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Evet 150 - 170 20 - 45
4
2
Evet 150 - 170 20 - 45
5
3 1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 40 - 60
2
Evet 170 - 190 35 - 50
4
2
Beze
Evet 90 150 - 200
2
Evet 90 140 - 200
4
2
Evet 90 140 - 200
5
3 1
Pizza / Ekmek
Evet 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Evet 200 - 240 20 - 45
4
2
Küçük ekmek 80 g Evet 180 - 200 30 - 45
2
Somun ekmek 500 g Evet 180 50 - 70
1 / 2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 80
4
2
Donmuş pizza
Evet 250 10 - 20
2
Evet 230 - 250 10 - 25
4
2
Tuzlu kekler
(sebzeli turta, k)
Evet 180 - 200 30 - 45
2
Evet 180 - 200 35 - 50
4
2
Evet 180 - 200 35 - 50
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy pasta ve kekler
Evet 190 - 200 20 - 30
2
Evet 180 - 190 20 - 40
4
2
Evet 180 - 190 20 - 40
5
3 1
Lazanya / fırında makarna / fırın rulo
makarna / pide
Evet 190 - 200 45 - 65
2
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın
kabı veya kek kalıbı
Tabak / Fırın tepsisi
/ Rafın üzerinde fırın
tepsisi
Tabak
İçerisine 200 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepsisi
TR
5
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği
çevirin
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği
çevirin (gerekirse).
*** Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından
farklı zamanlarda çıkarılabilir.
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu
IEC 60350-1 standardı uyarınca sertifikasyon
makamlarına yönelik hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarifleri tablosu için docs.hotpoint.eu
adresinden indirin.
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
2
Kabuğu kızartılmış domuz fırın 2 kg Evet 180 - 190 110 - 150
2
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
2
Hindi/kaz 3 kg Evet 180 - 200 150 - 200
2
Fırında balık / kağıtta 0,5 kg
(Fileto, bütün)
Evet 170 - 190 30 - 45
2
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 70
2
Kızarmış ekmek 5’ 250 2 - 6
5
Balık fileto/dilim 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger 5’ 250 15 - 30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Az pişmiş rozbif 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Kuzu budu/paça - 200 60 - 90 **
3
Fırın patates - 200 - 220 35 - 55 **
3
Sebze graten - 200 - 220 25 - 55
3
Et ve patates Evet 190 - 200 45 - 100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50 ***
4
1
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100 ***
4
2
Komple yemek Meyveli tart (Seviye 5) /
Lazanya (Seviye 3) / Et (Seviye 1)
Evet 180 - 190 40 -120 ***
5
3 1
İŞLEVLER
Alt ve Üstten Isıtma Izgara Turbo Izgara Zorunlu Hava Konveksiyonlu Ekmek
6
BAKIM VE
TEMİZLİK
DIŞ YÜZEYLER
zeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok kirli ise,
birkaç damla pH açısından nötr deterjan damlatın. Kuru bir
bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın yüzeyleri
ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve ardından,
yemek artıklarının neden olduğu kalıntı veya lekeleri
temizlemek için tercihen hala sıcakken temizleyin. Su içeriği
yüksek yiyeceklerin pişirilmesi sonucu oluşan yoğuşma suyunu
kurutmak için, fırını tamamen soğumaya bırakın ve ardından
bir bez veya süngerle silin.
İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için “Diamond
Clean” işlevini etkinleştirin.
Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca çıkarılıp
takılabilir.
WWW
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini temizlemek
üzere alçaltılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı çözeltisinin
içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın eldivenleriyle tutun.
Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak
çıkarılabilir.
Buharlı temzleme chazları
kullanmayın.
Tüm lemler sırasında koruyucu
eldven kullanın.
Gereken lemler, fırın soğuk
ken gerçekletrn.
Chazın elektrk fn przden
çekn.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden bulaık
tel, aındırıcı tel veya aındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
İRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin.
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan
yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak
bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını
unutmayın.
RKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİİRME
“Zorunlu Hava” işlevini kullanarak, aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri (örneğin: balık
ve sebze) aynı anda farklı seviyelerde pişirebilirsiniz.
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI
1. Isıtma elemanını yuvasından çıkarın ve ardından
alçaltın.
2. Isıtma elemanını tekrar eski konumuna
yerleştirmek için, kendinize doğru hafifçe çekin ve
tırnak desteğinin doğru yuvada olduğundan emin
olun.
ÜST ISITMA ELEMANINI ALÇALTMA
TR
7
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı
doğru (a) çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz.
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine dayayarak bir
tarafa koyun.
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın.
TEMİZLEMEK İÇİN KLİK SESİ  CAMIN
TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkardıktan ve tutma kolu aşağı bakacak
şekilde yumuşak bir yüzeyin üzerine koyduktan sonra,
iki tespit klipsine aynı anda ban ve kapağın üst
kenarını, kendinize doğru çekerek çıkarın.
2. İç camı kaldırın ve her iki elinizle sıkıca tutun,
çıkarın ve temizlemeden önce yumuşak bir yüzeyin
üzerine koyun.
3. İç camı tekrar düzgün br eklde
yerne yerletrmek çn, sol köşede “R”nin
görülebildiğinden emin olun.
Önce, camın “R” ile işaretli olan uzun tarafını destek
yuvalarına takın, ardından konumuna indirin.
4. Üst kenarı yerine takın: Bir klik sesi, konumun
doğru olduğunu bildirecektir. Kapağı yerine takmadan
önce sızdırmazlık yerinin güvenli olduğundan emin
olun.
8
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor Güç kesintisi
Şebeke bağlantısının
kesilmesi
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve
fırının elektrik beslemesine bağlı olup
olmadığını kontrol edin.
Sorunun gerilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden başlatın
ÜRÜN Fİİ
WWW
Bu fırının enerji verilerini içeren ürün fi,
docs.hotpont.eu internet adresinden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek, Kullanım
ve Bakım Kılavuzunu, docs.hotpont.eu internet
adresimizden indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle irtibata
geçin
SATI SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Satış Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan kodları
belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010873647
İtalya'da basılmıştır
001
ARIZA GİDERME
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Whirlpool FA5 834 H IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide