6
BAKIM VE
TEMİZLİK
DIŞ YÜZEYLER
• Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok kirli ise,
birkaç damla pH açısından nötr deterjan damlatın. Kuru bir
bezle silerek kurulayın.
• Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın yüzeyleri
ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
• Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve ardından,
yemek artıklarının neden olduğu kalıntı veya lekeleri
temizlemek için tercihen hala sıcakken temizleyin. Su içeriği
yüksek yiyeceklerin pişirilmesi sonucu oluşan yoğuşma suyunu
kurutmak için, fırını tamamen soğumaya bırakın ve ardından
bir bez veya süngerle silin.
• İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için “Diamond
Clean” işlevini etkinleştirin.
• Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca çıkarılıp
takılabilir.
WWW
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
• Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini temizlemek
üzere alçaltılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı çözeltisinin
içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın eldivenleriyle tutun.
Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak
çıkarılabilir.
Buharlı temzleme chazları
kullanmayın.
Tüm lemler sırasında koruyucu
eldven kullanın.
Gereken lemler, fırın soğuk
ken gerçekletrn.
Chazın elektrk fn przden
çekn.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden bulaık
tel, aındırıcı tel veya aındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
PİİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin.
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan
yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak
bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını
unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİİRME
“Zorunlu Hava” işlevini kullanarak, aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri (örneğin: balık
ve sebze) aynı anda farklı seviyelerde pişirebilirsiniz.
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI
1. Isıtma elemanını yuvasından çıkarın ve ardından
alçaltın.
2. Isıtma elemanını tekrar eski konumuna
yerleştirmek için, kendinize doğru hafifçe çekin ve
tırnak desteğinin doğru yuvada olduğundan emin
olun.
ÜST ISITMA ELEMANINI ALÇALTMA