31
Maksimum hız ayarı için turbo düğmesine #
basınız. Ayrıca, turbo düğmesini değişken hız
ayarlayıcıyı değiştirmeden anlık hız değişimleri
için kullanabilirsiniz.
Uygulamanıza göre tavsiye edilen hız ayarları:
El Blendırı 1... turbo
Çırpıcı 3... 15
Yemek hazırlama
ataçmanı (j) bölümlerindeki
hız tablolarına bakınız
Doπray∂c∂ (j) bölümlerindeki
hız tablolarına bakınız
El Blendırınızı nasıl
çalıştıracaksınız 1
El Blendırınız çorba, mayonez ve bebek
maması hazırlamak; sos, içki ve milkshake
yapmak için son derece uygundur:
a) Motor kısmını ! blendır şaftına & kilitle-
nene kadar oturtunuz.
b) El blendırınızı, çalıştırmadan önce, işlem
yapacağınız kaba dik olarak koyunuz, daha
sonra açma/kapama düğmesine ‚ ya da
turbo düğmesine # basarak çalıştırınız.
c) Kullandıktan sonra blendır şaftını çıkarmak
için düğmelere $ basınız ve çekiniz.
El blendırınızı ölçme kabında Á veya diğer
herhangi bir kapta kullanabilirsiniz. Pişirme
esnasında tencere içerisinde direkt karıştırma
yapmak isterseniz, el blederinizin ısıdan etki-
lenmemesi için öncelikle tencerenizi ocaktan
alınız.
Çırpıcınızı nasıl çalıştıracaksınız 2
Çırpıcınızı sadece krema, yumurta çırpmak,
kek hamuru ve hazır tatlıları karıştırmak için
kullanınız:
a) Çırpıcıyı È, çırpıcı dişli kutusu Ë içine
yerleştiriniz ve motor kısmını !, dişli
kutusu kilitlenene kadar oturtunuz.
b) Çırpıcıyı işlem yapacağınız kaba koyunuz
ve çalıştırmak için düğmesine ‚ basınız.
c) Çırpıcıyı çıkartmak için, düğmelere $
basınız ve dişli kutusunu çıkartınız. Daha
sonra çırpıcıyı dişli kutusundan çekip
çıkartınız.
En iyi sonuca ulaşmak için ...
• ölçüm kabı yerine daha geniş bir işlem kabı
kullanınız,
• çırpıcıyı saat yönünde, hafif eğik şekilde
hareket ettiriniz.
Çırpılmış Krema
En fazla 400 ml dondurulmuş kremayı (4 – 8 °C
arasında ve en az % 30 yağ içeren) çırpın.
En düşük hız seviyesinden başlayın «1»;
çırpma esnasında hızı, en yüksek hız seviyesi
olan «15»’e kadar çıkarın.
Yumurta karışımı
En fazla 4 yumurtayı çırpın.
Orta hız seviyesinden «7» başlayın, çırpma
esnasında hızı en yüksek hız seviyesi olan
«15»’e kadar çıkarın.
Yemek hazırlama ataçmanını nasıl
çalıştıracaksınız 3
1 tici
2 Kapak
2a Motor için bağlantı parçası
2b Doldurma tübü
2c Kapak kilidi
3 Bıçak
4 şlem kabı
5 Kaymaz taban (kapak olarak da görev
görür)
6 Ataçman tutucu
6a Dilimleme bıçağı
6b Kıyma bıçağı (kaba)
6c Kıyma bıçağı (ince)
6d Jülyen bıçağı (dikdörtgen)
6e Jülyen bıçağı (üçgen)
Doğrama
(Resim I ve şlem tablosu (j) ‘ye bakınız)
Bıçak (3) et, peynir, soğan, maydanoz,
sarımsak, havuç, ceviz, fındık ve badem
gibi yiyecekleri doğramak için son derece
uygundur. Sert yiyecekleri doğrarken, turbo
hız düğmesini
# kullanınız.
Not: Hindistan cevizi, kahve çekirdeği ve
tohum gibi çok sert yiyecekleri doğramayınız.
Doğramadan önce ...
• eti, peyniri, soğanı, sarımsağı, havucu
önceden kesiniz,
• bitkilerin saplarını ve kuruyemişlerin
kabuklarını ayırınız,
• kemikleri, sinirleri ve kıkırdakları etten
ayırınız.
a) Bıçağınızın (3) üzerindeki plastik
koruyucuyu dikkatlice çıkartınız. Dikkat:
Bıçak çok keskindir ! bıçağı herzaman
üzerindeki plastik kısmından tutunuz.
Bıçağı, işlem kabının (4) ortasındaki
mile yerleştiriniz ve yerine kilitlenmesini
sağlamak için döndürünüz. şlem kabını
her zaman kaymaz tabanın (5) üzerine
yerleştiriniz.
b) Yiyeceği doğrama kabının içine koyunuz.
c) Kapağı (2) ölçü kabının üzerine koyup,
kabın tutma yerinin yanında bulunan kapak
kilidi ile (2c) birbirine kenetleyiniz. Kapağı
kilitlemek için, kapağı saat yönünde çevirip
«klik» sesini duyun.
d) Motor kısmını ! motor bağlantı parçasının
(2a) içine kilitlenene kadar yerleştirin.
ticinin yerine oturduğundan emin olunuz.
e) Çalıştırmak için motor kısmının üzerindeki
açma/kapama düğmesine
‚ ya da #
basınız; diğer elinizle de kabı tutunuz.
f) Kullanım bittikten sonra, motor kısmını
çıkarmak için çalışan parçaları çıkarma
düğmesine $ basınız ve iticiyi çıkarınız.
g) Kapağı çıkarmak için kapak kilidine (2c)
basarak, kapağı (2) saat yönünün tersine
çeviriniz ve kaldırınız.
h/i) şlemi tamamlanmış yiyeceği çıkarmadan
önce bıçağı çevirip çekerek dikkatlice
çıkarınız.
Yumuşak Hamuru karıştırmak
Bıçağı (3) kullanarak, 250 grama kadar unla
yapılmış kek karışımını ya da pancake hamuru
gibi hamurları karıştırabilirsiniz.
Örneğin, pancake hamuru için işlem kabının
içerisine önce sıvıları dökün, daha sonra un
ve son olarak da yumurtaları ekleyin. Turbo
düğmesine
# basarak hamuru, kıvamına
gelene kadar karıştırınız.
Dilimlemek / Rendeleme
(Resim II ve şlem tablosu (j) ‘ye bakınız)
Dilimleme ataçmanını (6a) kullanarak
salatalık, soğan, mantar, elma, havuç, turp,
çiğ patates, kabak ve lahana gibi yiyecekleri
dilimleyebilirsiniz. Rendeleme ataçmanı
(6b, 6c) kullanarak da elma, havuç, çiğ
patates, pancar, lahana ve peynir (yumuşak
ya da orta) gibi yiyecekleri parçalayabilirsiniz.
Jülyen bıçakları (6d, 6e), yiyecekleri şerit
halinde keser. Bu araç ve gereç yaralanmaları
engellemek amacı ile dikkatli bir şekilde ele
alınmalıdır.
a) Ataçman tutucusunun (6) içine (6a–6e)
ataçmanlarından birini yerleştiriniz.
Ataçman tutucusunu işlem kabının ortasın-
92291005_MR550_S6-52.indd 3192291005_MR550_S6-52.indd 31 23.05.12 15:1723.05.12 15:17