4
Kullanım ve Bakım kılavuzu
Chazın kullanımı
İlk kullanım
Chazı güç kaynağına bağlamadan önce, montajdan sonra en az k saat bekleyn. Chazı güç kaynağına bağlayın; chaz,
otomatk olarak çalışmaya başlar. Yyecekler çn deal saklama sıcaklıkları, fabrkada önceden ayarlanmıştır.
Chazı açtıktan sonra, normal dolu br chaz çn doğru saklama sıcaklığına ulaşmak üzere 4-6 saat beklemenz gerekr. Fltre
ambalajında gösterldğ gb, antbakteryel koku gderc fltrey fanın çne yerleştrn (varsa). Sesl snyal duyulursa, bu, sıcaklık
alarmının müdahale ettğ anlamına gelr: sesl alarmları kapatmak çn düğmeye basın.
Soğutucu bölmes ve gıda saklama
Soğutucu bölmes, taze gıdaların ve çeceklern depolanmasını sağlar. Soğutucu bölmesnn buzu tamamen otomatk olarak
çözdürülür. İç kısımda bölmenn arka duvarında zaman zaman görülen brkaç damla su, otomatk buz çözme aşamasının
göstergesdr. Buz çözmeyle ortaya çıkan su br tahlye delğne yönlendrlr ve br kapta toplanır, buradan da buharlaşır.
Not: ortam sıcaklığı, kapıların ne sıklıkta açıldığı ve cihazın konumu, iki bölmedeki iç sıcaklıkları etkileyebilir. Sıcaklıkları, bu faktörlere bağlı
olarak ayarlayın. Çok nemli koşullarda, soğutucu bölmesinde, özellikle cam raarda yoğuşma suyu oluşabilir. Bu durumda, sıvı içeren
kapların kapağını kapatmanız (örn.saklama kabı), su içeriği yüksek gıdaları ambalajlamanız (örn. sebzeler) ve varsa fanı çalıştırmanız önerilir.
Tüm çekmeceler, kapı raarı ve raar çıkarılabilirdir.
Hava dolaşımı
Dolaşım havası, sıcaklıkların bölmelern çnde daha y dağıtılmasını ve dolayısıyla gıdaların daha y saklanmasını ve fazla
nemn azaltılmasını sağlar. Havalandırma alanının önünü kapatmayın.
Taze gıda ve çeceklern saklanması
Büyük mktarda etlen gazı yayan (elma, kayısı, armut, şeftal, avokado, ncr, kuru erk, yaban mersn, kavun, fasulye) veya
meyve, sebze ve salata gb bu gaza karşı duyarlı olan gıdalar, saklama ömürlernn kısalmaması çn dama ayrılmalı veya
paketlenmeldr; örneğn, domateslerle kv veya lahanayı brlkte depolamayın. Yeterl hava dolaşımı sağlama çn, gıdaları
brbrne çok yakın olacak şeklde saklamayın. Ger dönüştürüleblr plastk, metal, alümnyum ve cam kaplar ve gıdaları sarmak
çn streç flm kullanın.
Buzdolabında saklamanız gereken gıda mktarı az se, bölmenn en soğuk bölges olduğundan, sebzelğn üstündek raarı
kullanmanızı önerrz. Koku yayablecek veya koku veya lezzet karışması nedenyle bozulablecek sıvılar ve gıdalar çn dama
kapalı kaplar kullanın veya üzerlern kapatın. Şşelern devrlmesn önlemek çn, şşe tutucusu kullanablrsnz (seçlen
modellerde mevcuttur).
**
Lejant
ILIMAN BÖLGE
Tropkal meyve, teneke kutu, çecek, yumurta,
sos, turşu, tereyağı ve reçellern saklanması çn
önerlr
SOĞUTMA BÖLGESİ
Peynr, süt, günlük yyecek, şarküter ve
yoğurdun saklanması çn önerlr
EN SOĞUK ALAN
Soğuk söğüş et, tatlı, et ve balığın saklanması
çn önerlr
SEBZE-MEYVE ÇEKMECESİ
**
Sıfır derece bölgesne ("0° ZONE
COMPARTMENT") sahp modeller çn, "en soğuk
alan", lejantta belrtlen alandır