TR
9
ÇALIŞMA
İLK KULLANIM
Chazı güç kaynağına bağlamadan önce, montajdan sonra en az k saat bekleyn. Chazı güç kaynağına
bağlayın; chaz, otomatk olarak çalışmaya başlar. Yyecekler çn deal saklama sıcaklıkları, fabrkada önceden
ayarlanmıştır.
Chazı açtıktan sonra, normal dolu br chaz çn doğru saklama sıcaklığına ulaşmak üzere 4-6 saat beklemenz
gerekr. Sesl snyal duyulursa, bu, sıcaklık alarmının müdahale ettğ anlamına gelr: sesl alarmları kapatmak
çn düğmeye basın.
SOĞUTUCU BÖLMESİ VE GIDA SAKLAMA
Soğutucu bölmes, taze gıdaların ve çeceklern depolanmasını sağlar. Soğutucu bölmesnn buzu tamamen
otomatk olarak çözdürülür. İç kısımda bölmenn arka duvarında zaman zaman görülen brkaç damla su,
otomatk buz çözme aşamasının göstergesdr. Buz çözmeyle ortaya çıkan su br tahlye delğne yönlendrlr ve
br kapta toplanır, buradan da buharlaşır.
Not: ortam sıcaklığı, kapıların ne sıklıkta açıldığı ve cihazın konumu, iki bölmedeki iç sıcaklıkları etkileyebilir. Sıcaklıkları, bu
faktörlere bağlı olarak ayarlayın. Çok nemli koşullarda, soğutucu bölmesinde, özellikle cam raarda yoğuşma suyu oluşabilir. Bu
durumda, sıvı içeren kapların kapağını kapatmanız (örn.saklama kabı), su içeriği yüksek gıdaları ambalajlamanız (örn. sebzeler)
ve varsa fanı çalıştırmanız önerilir. Tüm çekmeceler, kapı raarı ve raar çıkarılabilirdir.
TAZE GIDA VE İÇECEKLERİN SAKLANMASI
Büyük mktarda etlen gazı yayan (elma, kayısı, armut, şeftal, avokado, ncr, kuru erk, yaban mersn, kavun,
fasulye) veya meyve, sebze ve salata gb bu gaza karşı duyarlı olan gıdalar, saklama ömürlernn kısalmaması
çn dama ayrılmalı veya paketlenmeldr; örneğn, domateslerle kv veya lahanayı brlkte depolamayın. Yeterl
hava dolaşımı sağlama çn, gıdaları brbrne çok yakın olacak şeklde saklamayın. Ger dönüştürüleblr plastk,
metal, alümnyum ve cam kaplar ve gıdaları sarmak çn streç flm kullanın.
Buzdolabında saklamanız gereken gıda mktarı az se, bölmenn en soğuk bölges olduğundan, sebzelğn
üstündek rafları kullanmanızı önerrz. Koku yayablecek veya koku veya lezzet karışması nedenyle
bozulablecek sıvılar ve gıdalar çn dama kapalı kaplar kullanın veya üzerlern kapatın. Şşelern devrlmesn
önlemek çn, şşe tutucusu kullanablrsnz (seçlen modellerde mevcuttur).
Lejant
SICAKLIK BÖLGESİ
Tropkal meyve, teneke kutu, çecek,
yumurta, sos, turşu, tereyağı ve reçellern
saklanması çn önerlr
SOĞUTMA BÖLGESİ
Peynr, süt, günlük yyecek, şarküter ve
yoğurdun saklanması çn önerlr
EN SOĞUK ALAN
Soğuk söğüş et, tatlı, et ve balığın
saklanması çn önerlr
SEBZE-MEYVE ÇEKMECESİ
Yük sınırları belirli yapılara (sepetler, kaplar, kapaklar,
çekmeceler, raar, vb.) göre belirlenir ya da yük sınırları doğal
yük sınırları tarafından belirlenir.