80
MEYVE SIKACAĞINIZIN KULLANIMI
1. Cihazın kapalı durumda olduğunu kontrol edin (0).
2. Fişi prize takın.
3. Meyve suyunu toplamak için ağzın altına bir sürahi yerleştirin.
4. Hız kumandasını istediğiniz hıza çevirin (1 = düşük, 2 = yüksek).
5. Yumuşak malzemeler için düşük hız kullanın (çilek, narenciye). Sert malzemeler için yüksek
hız kullanın (elma, havuç).
6. İtme aparatını çıkarın ve malzemeleri kanaldan aşağı boşaltın.
7. İtme aparatını tekrar yerine yerleştirin ve malzemeleri kanaldan aşağı nazikçe itmek için
kullanın.
8. İş leminiz tamamlandığında, meyve sıkacağınızı kapatın (0).
Motoru 2 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, aşırı ısınabilir. 2 dakika sonra cihazı,
dinlenmesi için en az 2 dakika kapalı tutun.
İPUÇLARI
• Böcek ilacı ve suni gübre kalıntıları alımını zı azaltmak için, mümkün olduğunca organik
yetiştirilen ürünler satın alın.
• İyi kalitede, taze, olgun meyve ve sebze kullanın. Yumuşak sebzeler veya fazla olgun
meyveler koyu, bulanık ve kötü tada sahip özsu verirler.
• Tüm meyve ve sebzeleri yıkayın. Sert olanlarının üzerlerinde bir fırça kullanın. Organik
olmayan ürünlerin dış yapraklarını koparın. Organik olmayan veya üzeri paranlenmiş tüm
meyve veya sebzelerin kabuklarını soyun. Özsuyun tadını etkileyebileceklerinden, bereli
veya lekeli kısımları keserek atın.
• Soğan veya sarımsak gibi gerçekten güçlü veya keskin kokulu ürünlerin suyunu sıkmayın.
Sıkacağınızı ne kadar iyi temizlerseniz temizleyin, tadını hiçbir şekilde tam olarak
gideremezsiniz.
• Meyve ve sebzeleri, kanaldan geçebilecekleri büyüklükte parçalara bölün. Takılıp kalan
parçaları temizlemek, son kalan meyve parçalarını ve havuç, kereviz ve diğer uzun meyve
ve sebzeleri aşağı bastırmak için itme aparatını kullanın.
• Yapraklı yeşillikleri, maydanoz ve benzeri otları ve lahana yapraklarını küçük, sıkı kapanan
bir kürecikte demet yapın ve itme aparatıyla kanaldan aşağı doğru itin.
UYARI! IŞGIN YAPRAKLARI ZEHIRLIDIR, OKSALIK ASIT IÇERIRLER – SULARI SIKILMAMALIDIR
VEYA YENMEMELIDIR.
SAPLAR VE YAPRAKLAR
Sap, yaprak ve otlu kısımları çıkarın.
ÇEKIRDEKLER
Çekirdekleri, şeftali çekirdeklerini ve diğer büyük tohumları çıkarın ve atın. Karpuz çekirdekleri,
nar çekirdekleri ve ahududu, çilek ve kiwi meyvelerinde bulunan küçük tohumlar kalabilir.
MUZ
Muzların suyunu sıkmaya çalışmayın – kalıntılar rende eleğini tıkayacaktır.
PORTAKAL, GREYFURT VE MANDALINA
Portakal, greyfurt ve mandalinanın kabuklarını soyun.
ANANAS
Ananasların üst ve alt kısımlarını kesin ve soyun.
NAR
Kabuğunu ve sünger dokusunu çıkarın.
KARPUZ
Karpuzun kabuğu bırakılabilir, ancak bazı kişiler tadını biraz “yeşil” bulabilirler. Önce bir parça