3
TR
DIAMOND CLEAN
Bu özel düşük sıcaklıkta temizleme çevrimi
sırasında salınan buharın etkisiyle, kirlerin ve
yemekartıklarının kolayca temizlenmesi sağlanır.
Fırının tabanına 200 ml içme suyu dökün ve işlevi
yalnızca fırın soğukken etkinleştirin.
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değiştirmek için kullanılır
(zaman, dil, sinyal ses düzeyi, parlaklık, EKO modu,
ölçüm birimi, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı düşürülecek ve ışık
kapanacaktır. Herhangi bir düğmeye basıldığında geçici bir
süreliğine yeniden etkinleştirilirler.
ÖZEL FONKSİYONLAR
MEAT
MEAT (ET)
Bu işlev, et için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer. Bu işlev,
yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı aralıklı
olarak düşük hızda etkinleştirir.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER)
Bu işlev, tavuk türü etler için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
Bu işlev, yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etkinleştirir.
CASSE
CASSEROLE (GÜVEÇ)
Bu işlev, makarna yemekleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK)
Bu işlev, tüm ekmek türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PIZZA
PİZZA
Bu işlev, tüm pizza türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (PASTA VE KEKLER)
Bu işlev, her türlü kek için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer
(mayalı kekler, dolgulu kekler, turtalar vs.).
RISIN
RISING (KABARTMA)
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak
için, işlevi, bir pişirme çevriminden sonra fırın hala
sıcak iken etkinleştirmeyin.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
OFF (KAPALI)
Fırını kapatmak için kullanılır.
CONVENTIONAL (KONVANSİYONEL)
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU PİŞİRME)
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA DOLAŞIMI)
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
GRILL (IZGARA)
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA)
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin. Bu işlev
ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
MAXI COOKING (BÜYÜK ET PİŞİRME)
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır. Parçaların büyüklüğüne
bağlı olarak 1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Her iki tarafının da eşit
esmerleşmesi için, pişirme işlemi sırasında eti
çevirmenizi öneriyoruz. Çok kurumaması için, etin
üzerine ara sıra su dökülmesi önerilir.
FAST PREHEATING (HIZLI ÖN ISITMA)
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ECO FORCED AIR (ECO FANLI HAVA)*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve
et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin
aşırı kuruması engellenir. Bu işlev kullanılırken,
EKO lambası pişirme süresince kapalı olacak, ancak
'e basmak suretiyle kısa bir süreliğine tekrar
açılabilecektir.
EKO çevrimini kullanarak güç tüketimini optimize
etmek için, fırının kapağı, yemek tamamen pişene
kadar açılmamalıdır.
İŞLEVLER