TR
3
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
DIAMOND CLEAN
Bu özel düük sıcaklıkta temzleme çevrm
sırasında salınan buharın etksyle, krlern ve yemek
artıklarının kolayca temzlenmes sağlanır. Fırının
tabanına 200 ml çme suyu dökün ve lev yalnızca
fırın soğukken etknletrn.
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değtrmek çn kullanılır
(zaman, dl, snyal ses düzey, parlaklık, EKO modu,
ölçüm brm, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı düşürülecek ve ışık
kapanacaktır. Herhangi bir düğmeye basıldığında geçici bir
süreliğine yeniden etkinleştirilirler.
ÖZEL FONKSİYONLAR
MEAT
MEAT (ET)
Bu lev, et çn en y sıcaklık ve
prme yöntemn otomatk olarak seçer. Bu lev,
yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı aralıklı
olarak düük hızda etknletrr.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER)
Bu lev, tavuk türü etler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
Bu lev, yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı
aralıklı olarak düük hızda etknletrr.
CASSE
CASSEROLE (TENCERE YEMEĞİ)
Bu lev, makarna yemekler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK)
Bu lev, tüm ekmek türler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
PIZZA
PİZZA
Bu lev, tüm pzza türler çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (PASTA VE KEKLER)
Bu lev, her türlü kek çn en y
sıcaklık ve prme yöntemn otomatk olarak seçer
(mayalı kekler, kremalı pastalar, turtalar vs.).
RISIN
RISING (KABARTMA)
Tatlı veya tuzlu hamurun en y eklde
kabarması çn kullanılır. Kabartma kaltesn korumak
çn, lev, br prme çevrmnden sonra fırın hala
sıcak ken etknletrmeyn.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
OFF (KAPALI)
Fırını kapatmak çn kullanılır.
CONVENTIONAL* (ALT VE ÜSTTEN ISITMA*)
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler
prmek çn kullanılır.
CONVECTION BAKE
(KONVEKSİYONLU PİŞİRME)
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler prmek
çn kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA DOLAŞIMI)
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı prme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
prmek çn kullanılır. Bu lev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıtırmadan prmek çn
kullanılablr.
GRILL (IZGARA)
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten prmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, prme esnasında çıkan
sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA)
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Prme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn. Bu lev
le aparatı (varsa) kullanılablr.
MAXI COOKING (BÜYÜK ET PİŞİRME)
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
prmek çn kullanılır. Parçaların büyüklüğüne
bağlı olarak 1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön
ısıtma uygulamak gerekmez. Her k tarafının da
et esmerlemes çn, prme lem sırasında
et çevrmenz öneryoruz. Çok kurumaması çn,
etnüzerne ara sıra su dökülmes önerlr.
FAST PREHEATING (HIZLI ÖN ISITMA)
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
ECO FORCED AIR (ECO FANLI HAVA)*
İç doldurulmu rostoluk et parçalarını ve
et fletolarını tek br rafta prmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaımı sayesnde yemeğn
aırı kuruması engellenr. Bu lev kullanılırken,
EKO lambası prme süresnce kapalı olacak, ancak
'e basmak suretyle kısa br sürelğne tekrar
açılablecektr.
EKO çevrmn kullanarak güç tüketmn optmze
etmek çn, fırının kapağı, yemek tamamen pene
kadar açılmamalıdır.