Kenwood HM670 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

English 2 - 8
Nederlands 9 - 16
Français 17 - 24
Deutsch 25 - 32
Italiano 33 - 40
Português 41 - 48
Español 49 - 55
Dansk 56 - 62
Svenska 63 - 69
Norsk 70 - 76
Suomi 77 - 83
Türkçe 84 - 90
Ïesky 91 - 97
Magyar 98 - 104
Polski 105 - 112
Ekkgmij 113 - 120
Slovenčina 121 - 128
Українська 129 - 136
´¸∂w
731 - 241
HM670 series
HM680 series
84
güvenlik
l
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için saklayın.
l
Tüm ambalajları ve etiketleri çıkartın.
l
Kablo hasar görmüşse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da yetkili
bir KENWOOD servisi tarafından
değiştirilmelidir.
l
Cihazınızı aşağıda belirtilen süreleri
aşacak şekilde aralıksız olarak
çalıştırmayın. Uzun süre boyunca
sürekli olarak çalışma cihazınıza zarar
verebilir.
Fonksiyon
/ Ek
Azami
Çalışma
Süresi
İşlemler arasında
dinlendirme süresi
Çırpıcılar 6 dakika
Cihazın fişini çekin
ve 15 dakika
boyunca
soğumasını
bekleyin
Yoğurucular
Ağır kek
karışımları
Ekmek
hamurlar
3 dakika
l
El mikserini kullanmadan önce kordonun
dolanmadığından emin olun.
l
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da fişin
ıslanmasına izin vermeyin.
l
Parmaklarınızı, saçlarınızı, giysilerinizi
ve mutfak aletlerini hareketli parçalardan
uzak tutun.
l
Kablonun asla sıcak yüzeylere
temasına izin vermeyin veya çocukların
erişebileceği yerlere asmayın.
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
85
fişe takmadan önce
l
Elektrik kaynağınızın el
mikserinizin altında gösterilenle
aynı olduğundan emin olun.
l
Bu cihaz gıda ile temas eden
malzemeler ve maddeler ile ilgili
EC 1935/2004 Yönetmeliğine
uygundur.
el mikserinizin ilk kullanımından
önce
l
Parçaları yıkayın (bkz.
‘temizleme’).
parçalar
a hız anahtarı
b alet açma düğmesi
c mikser
d çırpıcılar
e yoğurucular
f spatula
g sıçrama koruyucu
h karıştırma kabı
i mikser açma anahtarı
j kablo sargısı
k tutucu açma anahtarı
l tutucu
m ayak
l
Hiç bir zaman hasarlı el mikseri
kullanmayın. Kontrol ya da tamir ettirin:
bkz. ‘servis ve müşteri hizmetleri’.
l
Onaylanmamış eklentileri asla
kullanmayın.
l
Kullanılmadığında, parça takmadan veya
çıkartmadan önce ya da temizlikten önce
daima fişini çekin.
l
Bu cihaz, fiziki, algılama ya da zihinsel
kapasiteleri yetersiz kişiler tarafından
ya da yeterli deneyimi olmayan kişilerce
gözetim altında olmaları ve cihazın
güvenli şekilde kullanımına ilişkin
talimatları almaları ve olası tehlikeleri
anlamaları şartıyla kullanılabilir.
l
Çocuklar cihazla oynamamaları gerektiği
konusunda bilgilendirilmelidir.
l
Bu cihaz çocuklar tarafından
kullanılmamalıdır. Cihazı ve kordonunu
çocukların erişemeyeceği yerde tutun.
l
Bu cihazı sadece iç mekanlarda kullanım
alanının olduğu yerlerde kullanın.
Kenwood, cihaz uygunsuz kullanımlara
maruz kaldığı ya da bu talimatlara
uyulmadığı takdirde hiç bir sorumluluk
kabul etmez.
86
el mikserinin kullanımı
l
Kullanımdan önce kordonu kordon
sarıcıdan j çıkarın.
1 Mikseri tutucuya itin ve yerleşmesi
için aşağıya doğru bastırın 1.
l
Çıkarmak için, mikseri tutucudan
dışarı doğru kaldırırken mikser
açma anahtarına basın i.
2 Tutucu açma anahtarına k
bastırın ve mikseri ayağın
üzerinde yukarı doğru döndürün
2.
3 Malzemeleri karıştırma kabına
koyun ve sonra kabı ayağın
üstüne yerleştirin.
4 Çırpıcı veya yoğurucuları mikserin
içine koyun ve tam bir klik
hissedene kadar çevirin 3.
l
Mikseri ayakla kullanıyorsanız,
plastik düzenekli çırpıcı/
yoğurucuyu tutucu üzerindeki
sürücü düzeneğiyle aynı hizaya
geldiğinden emin olana kadar
itiniz.
l
Mikseri ayaksız kullanıyorsanız,
plastik düzenekli çırpıcı/yoğurucu
metal halkalı sokete sokulmalıdır.
l
Çırpıcılar/yoğurucular sadece
hız anahtarı a kapalı “O”
pozisyonundayken çıkarılabilirler.
5 Gerekiyorsa sıçrama koruyucuyu
takın 4. Tutucu havadayken,
sıçrama koruyucuyu tam olarak
yerleşene kadar öne doğru
kaydırın.
6 Tek elle ayağı sabit tutun ve
diğer elinizle tutucu/mikseri
alçaltın. Tutucu açma anahtarını
kullanmayın.
7 Fişe takın.
8 İstenilen hıza erişmek için hız
anahtarını geriye çekin (mikserin
gövdesinin üzerindeki ilk nokta
en yavaştır). Hız anahtarının
yanındaki noktayı uygun hızla
hizalayın.
l
Karışım kalınlaştığında, hızı
artırın.
l
Makine yavaşlamaya veya
zorlanırsa hızı artırın.
l
Gerektiğinde motoru maksimum
hızda çalıştırmak için hız
anahtarını puls konumuna (P)
doğru ileriye hareket ettirin. Motor,
puls bu pozisyonda tutulduğu
sürece çalışacaktır.
9 Karışım istenilen yoğunluğa
eriştiğinde, hız anahtarını kapalı
“O” konumuna getirin ve sonra
mikseri/çırpıcıları kaldırın.
l
Karıştırma işlemine yardımcı
olmak için, düzenli aralıklarla
kabın kenarlarını alt kısmına
kadar karıştırmak gerekebilir.
10 Aletleri çıkarmak için, hız
anahtarının kapalı “O” konumda
olduğundan emin olun ve mikseri
fişten çekin. Cihazı orta kısmından
tutun ve cihaz açma düğmesine
basın b.
ipuçları
l
Kek karışımları hazırlarken
oda sıcaklığında tereyağı
veya margarin kullanın ya da
kullanmadan önce yumuşatın.
l
Az miktarda malzeme olduğunda
en iyi sonuç için el mikserini
ayaksız kullanın.
l
Büyük miktarlar ve yoğun
karışımlar daha uzun karıştırma
süreleri gerektirebilir.
l
Daha çok miktar veya daha ağır
karışımlar karıştırmak istiyorsanız,
mikseri ayaktan çıkarın ve uygun
ebatta bir kap kullanın.
l
Ekmek hamurlarını tekrar
yoğurmak için mikseri ayaktan
çıkarın ve el ile kullanın.
87 88
Çırpıcı ve yoğurucular için önerilen hızlar
Lütfen bu tavsiyelerin ayak ve verilen karıştırma kabı kullanımı için olduğunu
unutmayın. Mikseri el ile kullanıyorsanız seçtiğiniz hız, kap ölçüsüne (eğer
verilen kabı kullanmıyorsanız), miktarlara, karıştırdığınız malzemeye ve
kişisel tercihinize bağlı olabilir.
Aşağıdaki önerilen hızlara kademeli olarak artırın.
Yiyecek tipi Önerilen
Önerilen hızlar
Yaklaşık
maksimum süreler
miktarlar
Çırpıcılar
Yumurta beyazı 10 4 – 5 2 – 4 dakika
Krema 500ml 1 – 5 4 dakika
Hepsi bir arada kek 600g toplam 1 – 5 1
1
/2 - 2 dakika
karışımları karışım
Pasta hamuru 800ml 4 – 5 1 dakika
Una yağ eklemek 250g un 1 – 2 4 dakika
Pasta malzemelerini 1 1 dakika
birleştirmek için su
eklemek
Meyveli kek 900g toplam
Krema yağı ve şeker karışım 5 4 dakika
Un, meyve vb şeyleri
ekleme 1 – 2 1 dakika
Glazür 4
yumurta karışımı
1 – 5 5 – 6 dakika
Yoğurucular
Ekmek 450g un 1 – 5 2 – 3 dakika
temizleme
l
Temizlemeden önce daima
kapatın, fişten çekin ve çırpıcıları
ya da yoğurucuları çıkarın.
l
Parçaları temizlemek için asla
temizleyici kullanmayın.
el mikserinin gövdesi
l
Nemli bir bezle silin, sonra
kurulayın.
l
El mikserinin gövdesini asla
suya sokmayın veya kordonun
ya da fişin ıslanmasına izin
vermeyin.
tutucu/ayak
l
Nemli bir bezle silin, sonra
kurulayın.
l
Asla suya batırmayın veya
temizleyiciler kullanmayın.
tüm diğer parçalar
l
Elle y›kay›p kurutun.
l
Alternatif olarak bulaşık
makinesinin üst gözünde
yıkanabilir Alt göze ısıtıcı bölüm
üzerinde doğrudan yerleştirmeyin.
Kısa, düşük sıcaklık (Maksimum
50°C) program önerilir.
kase (HM680)
l
Paslanmaz çelik çanağı
temizlemek için hiçbir zaman
fırça tel, çelik yün ya da ağartıcı
kullanmayınız. Kireç gidermek için
sirke kullanınız. Sıcak alanlardan
(pişirme yapılan yüzeyler, fırınlar,
mikrodalga firinlar) uzakta tutunuz.
saklama
l
Kordonu tutucu j kenarının
çevresine sarın.
87 88
servis ve müşteri
hizmetleri
l
Cihazınızın çalışması ile ilgili
herhangi bir sorun yaşarsanız,
yardım istemeden önce
www.kenwoodworld.com adresini
ziyaret edin.
l
Lütfen unutmayın, ürün ürünün
satıldığı ülkedeki mevcut tüm
garanti ve tüketici hakları ile ilgili
yasal mevzuata uygun bir garanti
kapsamındadır.
l
Kenwood ürününüz arızalanırsa
veya herhangi bir kusur
bulursanız yetkili KENWOOD
Servis Merkezine gönderin veya
götürün. Size en yakın yetkili
KENWOOD Servis Merkezinin
güncel bilgilerine ulaşmak için
www.kenwoodworld.com adresini
veya ülkenize özel web sitesini
ziyaret edin.
l
Kenwood tarafından İngiltere’de
dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir.
l
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN ATIK ELEKTRİKLİ
VE ELEKTRONİK EKİPMANIN
BERTARAF EDİLMESİNE İLİŞKİN
AVRUPA DİREKTİFİNE UYGUN
ŞEKİLDE BERTARAF EDİLMESİ
HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ (WEEE)
Kullanım ömrünün sonunda ürün
evsel atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş atık
toplama merkezine veya bu hizmeti
sağlayan bir satıcıya götürülmelidir.
Ev aletlerinin ayrı bir şekilde atılması
çevre üzerindeki olası negatif etkileri
azaltır ve aynı zamanda mümkün
olan malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin
ayrı olarak atılması gerekliliğini
hatırlatmak amacıyla üzeri çarpı
ile işaretlenmiş çöp kutusu resmi
kullanılmıştır.
Çırpıcı Tarifleri
hindistan cevizli puf
yaklaşık 30 tane
2 orta boy yumurta beyazı
150g toz şeker
120g toz hindistan cevizi
2 yemek kaşığı limon kabuğu
rendesi
2 çay kaşığı vanilya özü
2 çay kaşığı mısır unu
1 Fırını 150°C’ye ısıtın
2 Yumurta beyazlarını çırpma
kasesine koyun. Çırpıcıları takın,
hız kademesi 5’de çırpın ve
sonra yavaş yavaş şekeri ekleyin,
karışım kalınlaşıncaya kadar
(yaklaşık 3 dakika) çırpmaya
devam edin.
3 Hız kademesini 2’ye düşürün,
kalan malzemeleri ekleyin ve
homojen karışın elde edene kadar
karıştırmaya devam edin.
4 Pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz
tepsiye karışımdan bir çay kaşığı
ile parçalar koyun.
5 Fırında dışı altın rengi oluncaya
kadar 20 dakika pişirin.
çikolatalı ‘krem’ mus.
4 kişilik
250ml krema
2 yemek kaşığı toz kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
1 Malzemelerin tümünü karıştırma
kasesine koyun. Çırpıcıları
takın ve hız kademesi 4’te mus
kalınlaşıncaya ve çırpıcıları
kaldırdığınızda bir tepecik
oluşturuncaya kadar çırpın.
2 Karışımı servis bardaklarına
aktarın ve servis etmeden önce
buzdolabında en az 12 saat
soğutun.
89 90
muzlu ekmek
1 somun ekmek için
2 muz, tam olgunlaşmış
315g sade un
220g esmer şeker
125ml yarım yağlı süt
60g tuzsuz tereyağı, erimiş
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz tarçın
¼ çay kaşığı toz hindistan cevizi
1 Fırını 160°C’ye ısıtın.
2 Muzları küçük parçalar halinde
doğrayın ve karıştırma kabına
koyun. Kalan malzemeleri
ekleyin. Çırpıcıları ve sıçrama
koruyucuyu takın, daha sonra hız
kademesi 1’de karıştırın. Karışım
bütünleşmeye başladıkça hızı
artırın. Malzemeler homojen
şekilde karışıncaya kadar
karıştırmaya devam edin.
3 Karışımı yapışmaz yüzeyli ekmek
kalıbına boşaltın (23cm x 6cm)
ve 40-50 dakika pişirin. Hazır
olduğunda ekmeğin ortasına
batırdığınız kürdan temiz
çıkacaktır.
4 Fırından çıkartın ve 10 dakika
dinlendirin.
5 Daha sonra soğutma teli üzerine
çıkartın ve servis etmeden önce
soğumasını bekleyin.
çavdar ve bal çaylı
ekmek
300g katkısız un
180g Çavdar unu
180g şeker
15g/1 yemek kaşığı kabartma tozu
300g şeffaf akışkan bal
60ml süt
1 yumurta
1 Çırpıcıları takın ve tüm
malzemeleri kaseye boşaltın.
2 Puls (P) konumuna getirin ve
basılı tutarak 30 saniye karıştırın.
3 İçinde karışım olan kaseyi ılık
bir yere koyun ve 20 dakika
dinlendirin.
4 Sonra Puls konumuna (P)
getirerek ve basılı tutarak
malzemeleri 70 saniye daha
karıştırın.
5 Karışımı yapışmaz kare fırın
tepsisine (19cm X 4cm derinlik )
boşaltın ve 165°C/ 325°F/ Gazlı
Fırınlarda 3 derecede 40 – 45
pişirin.
6 Fırından çıkartın ve 10 dakika
dinlendirin.
7 Sonra ters çevirerek soğutma teli
üstüne alın ve servis etmeden
önce soğumasını bekleyin.
8 Not: Bu ağır bir karışımdır
ve el mikserinin bir sonraki
kullanımından önce 15 dakika
soğumasını beklemeniz tavsiye
edilir.
89 90
Yoğurucu Tarifleri
beyaz ekmek hamuru
10ml/2 çay kaşığı kuru maya
(sulandırılması gereken tür)
5ml/1 çay kaşığı şeker
250ml ılık su
450g ekmek unu
5ml/1 çay kaşığı tuz
15g margarin
1 Kuru mayayı şeker ve su ile
birlikte karıştırma kabına koyun
ve köpürmesini bekleyin. Doğru
su sıcaklığı 43°C olmalıdır,
bunu elde etmek için bir ölçek
kaynak suyu iki ölçek soğuk su ile
karıştırmalısınız.
2 Kalan malzemeleri ekleyin.
Yoğurucuları el mikserine takın,
daha sonra un birleşinceye kadar
malzemeleri düşük hızda bir
araya getirin. Sonra hızı artırın
ve hamur düzgün ve elastik hale
gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika
yoğurun. Yağlanmış streç folyo
ile kaplayın ce ılık bir yerde 45-60
dakika kabarmaya bırakın.
3 Mikser ayaktan çıkarılmış ve el ile
kullanılırken hamuru maksimum
hızda 30 - 45 saniye boyunca,
yoğurucuyu karışımın içinde
tutarak tekrar yoğurun.
4 Hamuru ekmek somunu veya
rulo şeklinde biçimlendirin ve
yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Yağlanmış streç film ile kaplayın
ve iki katına kabarana kadar ılık
bir yerde bekletin.
5 230°C’de önceden ısıtılmış fırında
20-25 dakika (somun) veya
10-15 dakika (rulo) pişirin. Hazır
olduğunda, ekmeğin üzerine
vurulduğunda içi boş gibi ses
çıkartmalıdır.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147

Kenwood HM670 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: