Russell Hobbs 20940-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
Kullanım kılavuzu
40
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan
kişiler tarafından, sadece denetim/talimat altında olmaları ve
içerilen tehlikeleri anlamaları kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar
cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı işlemleri,
8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları taktirde, çocuklar
tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8 yaşın
altındaki çocuklardan uzak tutun.
` Cihazı sıvıya batırmayın.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
2 Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda
sistemi üzerinden kurmayın.
3 Cihazı tutuşabilir maddelerin (örn. perdeler) yanında veya altında
kullanmayın.
4 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
5 Tabanı başka bir tencereyle veya tencereyi başka bir tabanla birlikte kullanmayın.
6 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
7 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
sadece ev içi kullanım
C HAZIRLAMA
1 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
2 Yağla pişirme yaparken, tencereyi MIN (350 ml) ve MAX (800 ml) işaretleri arasında olacak
şekilde doldurun.
3 Peynir veya et suyu ile pişirme yaparken, tencereyi yarısından fazla doldurmayın.
4 Cihazın fişini, elektrik prizine takın.
5 Isı kumandasını 5 simgesine ayarlayın.
6 Lamba yanacak ve termostat ısıyı muhafaza ederken program ara sıra açılıp kapanacaktır.
7 Pişirmeye başlamadan önce lambanın sönmesini bekleyin.
8 Tencereyi tabanın üzerine yerleştirin.
9 Yağ/et suyu fondüsü için:
a) Pişirme sırasında çatalları tutması için, çatal taşıyıcıyı tencerenin üzerine yerleştirin
b) Sosu hazırlayın.
c) Yiyeceği hazırlayın ve çatala takın.
d) Yiyeceği, pişmesi için 2-4 dakika kadar yağ/et suyunda bekletin.
, Yemeye başlamadan önce, tüm yiyeceklerin tam olarak piştiğinden emin olun.
41
talimatlar
10 Diğer fondü türleri için:
a) Fondüyü hazırlayın.
b) Yiyeceği hazırlayın ve çatala takın.
c) Yiyeceği fondüye batırın.
C TEMİZLİK VE BAKIM
11 Cihazın fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
12 Tenceredeki malzemeleri atın. Hiçbir şeyi tekrar kullanmayın, lezzetleri bozulmuş olacaktır.
13 Cihazın dış yüzeyini nemli bir bezle silin.
14 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
` Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
15 Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir.
16 Dış görünüşlerinde hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
yemek tarifleri
Verilen tarifler 6 kişiliktir. Tariflerdeki miktarları yarısından fazla azaltmayın.
g = gram p = tutam c = sarımsak dişi (dişleri)
m = mililitre t = çay kaşığı (5 ml)
peynir fondü
225 g Beaufort peyniri 425 m sek beyaz şarap
225 g emmenthal peyniri 1 c sarımsak
225 g comte veya gruyer peyniri 1 p karabiber
1 p çekilmiş muskat beyaz ekmek
Tencerenin iç kısmını bir sarımsak dişi ile ovun . Şarabı tencereye dökün ve sonra, 6 - 10 dakika
kadar ısıtın. Peyniri rendeleyin. İçine peyniri ekleyin ve karışım pürüzsüz olana dek yavaş yavaş
karıştırın. Biber ve muskat rendesi ekleyin. Ekmeği küpler halinde kesin. Ekmeği batırın. Yemek
sırasında, sıcaklığı yavaş yavaş düşürün.
Çin fondü
350 g dana bonfile 350 g domuz fileto
750 m tavuk suyu 1 kereviz
2 t soya sosu 1 c sarımsak
¾ t 5 çin baharatı ½ soğan
10 g kurutulmuş siyah mantar (akşamdan suda bekletin)
Eti, çatala gelecek şekilde ince şeritler halinde doğrayın. Kalan malzemeleri tencereye koyun.
Karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ateşi kısın. 10 dakika ağır ateşte yavaş yavaş kaynatın. Eti,
pişene dek tencerede bekletin.
web sitemizde yemek tarifleri de verilmektedir: http://www.russellhobbs.com/ifu/552016
çizimler
1 çatal taşıyı
2 tencere
3 sap
4 taban
5 ısı kumandası
6 lamba
7 çatal
` bulaşık makinesinde yıkanabilir
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20940-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
Kullanım kılavuzu