• Yiyeceği hazırlamadan önce alüminyum
folyo paketleri, metal kapları vb. çıkarın.
Pişirme
• Mümkünse, yemeği mikrodalgada
kullanmaya uygun bir malzemeyle
kaplayarak pişirin. Yiyeceğin çıtır olmasını
istiyorsanız kap kullanmadan pişirin
• Güç ve zamanı çok yüksek ayarlayarak
yemekleri aşırı pişirmeyin. Yiyeceğin bazı
noktaları kuruyabilir, yanabilir veya alev
alabilir.
• Patlayabilecekleri için cihazı kabuklu
yumurta veya salyangoz pişirmek için
kullanmayın. Yağda yumurta yaparken,
önce yumurtanın sarısında delik açın.
• Patates, domates, sosis gibi "kabuklu"
veya "zarlı" yiyeceklerin patlamaması için
pişirmeden önce bir çatal ile birkaç defa
delin.
• Soğutulmuş veya dondurulmuş yiyecekler
için daha uzun pişirme süresi ayarlayın.
• Soslu yemekler ara sıra karıştırılmalıdır.
• Havuç, bezelye veya karnabahar gibi sert
sebzeler suda pişirilmelidir.
• Büyük parçaları, pişirme süresinin
yarısında çevirin.
• Mümkünse, sebzeleri benzer boyutlarda
küçük parçalar halinde kesin.
• Düz ve geniş tabaklar kullanın.
• Porselen, seramik veya topraktan üretilen
ve tutacaklarında küçük delikler olan veya
emaye olmayan tabana sahip pişirme
kapları kullanmayın. Deliklerden giren
nem, ısıtıldığında pişirme kabının
çatlamasına neden olabilir.
• Cam döner tabla yiyecek ve sıvıların
ısıtılmasında kullanılan bir çalışma
alanıdır. Mikrodalga işlemi için gereklidir.
Et, kümes hayvanı ve balığın buzlarının
çözdürülmesi
• Donmuş, paketi açılmamış yiyeceği ters bir
küçük tabak üzerine koyun ve tabağın
altına bir kap yerleştirin. Böylece çözülen
buz suyu kap içerisinde toplanacaktır.
• Buz çözme süresinin yarısında yiyeceği
çevirin. Mümkünse, çözülmeye başlayan
parçaları bölün ve ayırın.
Tereyağının, kremalı pasta porsiyonlarının,
lor peynirinin buzlarının çözdürülmesi
• Yiyeceği cihazın içerisinde tamamen
çözmeyin, tam çözülmenin oda
sıcaklığında gerçekleşmesini bekleyin. Bu
daha iyi bir sonuç almanızı sağlar. Buz
çözme işleminde önce tüm metal veya
alüminyum ambalajları çıkarın.
Meyve ve sebzelerin buzlarının
çözdürülmesi
• Çiğ şekilde hazırlanacak meyve ve
sebzelerin buzunu tamamen cihaz
içerisinde çözmeyin. Oda sıcaklığında
çözülmelerine izin verin.
• Daha yüksek mikrodalga gücü kullanarak
meyve ve sebzeleri buzlarını çözmeden
pişirebilirsiniz.
Hazır yemekler
• Ambalajları mikrodalga kullanımına
müsaitse hazır yemekleri cihaz içerisinde
hazırlayabilirsiniz.
• Ambalaj üzerinde belirtilen üretici
talimatlarını takip etmelisiniz (ör., metal
kabı çıkarın ve plastik filmi delin).
Uygun pişirme kabı ve malzemeler
Pişirme kabı / Malzeme Mikrodalga
Buz çözme Isıtma Pişirme
Isıya dayanıklı cam ve porselen (metal bileşen içe‐
rmeyen, ör. Pyrex, ısıya dayanıklı cam)
X X X
Isıya dayanıklı cam ve porselen
1)
X -- --
Fırında kullanılabilen / donma yapmayan malzeme‐
den yapılmış (ör. Arcoflam) cam ve cam seramik,
ızgara rafı
X X X
www.zanussi.com 7