Zanussi ZOB65632XA Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
GETTING
STARTED?
EASY.
User Manual
ZOB65632XA
TR Kullanma Kılavuzu
Fırın
GÜVENLIK BILGILERI
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları
dikkatlice okuyun. Üretici, yanlış bir montajın ve kullanımın
yaralanma ve hasara neden olması durumunda sorumluluk
kabul etmez. Talimatları daha sonra da kullanmak için
saklayın.
ÇOCUKLARIN VE TEHLIKEYE AÇIK KIŞILERIN
GÜVENLIĞI
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve oluşabilecek tehlikeler
hakkında talimat, gözetim veya bilgi verilmesi halinde 8 yaş
ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan kişiler
tarafından kullanılabilir.
Çocukların cihazla oynamasına izin vermeyin.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak tutun.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları ve
evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar
sıcaktır.
Cihazda çocuk güvenliği kilidi varsa bu kilidi etkinleştirmenizi
tavsiye ederiz.
Temizlik ve bakımı, gözetim altında bulunmadıkları
müddetçe çocuklar tarafından yapılmamalıdır.
3 yaşın altındaki çocuklar sürekli gözetim altında
bulunmadıkları müddetçe cihazdan uzak tutulmalıdır.
GENEL GÜVENLIK
Cihazın montajı ve kablo değişimi yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Çalışır konumdayken cihazın içi ısınır. Cihazın ısıtıcı
elemanlarına dokunmayın. Cihazdan aksesuar veya fırın
kabı alırken ya da bunları cihaza koyarken her zaman fırın
eldiveni kullanın.
Bakım yapmadan önce cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik çarpması ihtimalini ortadan kaldırmak için, lambayı
değiştirmeden önce cihazı mutlaka kapayın.
2
Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
Cam kapıyı silmek için sert, aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayın. Bu tip malzemeler,
yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Elektrik kablosunun zarar görmesi durumunda, bir kazanın
meydana gelmesine engel olmak için, kablonun değişimi,
üretici, Yetkili Servis veya benzer nitelikteki kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Raf desteklerini çıkarmak için öncelikle yan duvarda bulunan
ön raf desteğini ve ardından arka raf desteğini çekip çıkarın.
Ray desteklerini ters sırayla takın.
GÜVENLIK TALIMATLARI
MONTAJ
UYARI! Cihazın montajı sadece
kalifiye bir kişi tarafından
yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj talimatlarına
uyun.
Ağır olduğundan, cihazı taşırken daima dikkat
edin. Her zaman güvenlik eldivenleri kullanın.
Cihazı kulpundan çekmeyin.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında olması
gereken minimum mesafeyi koruyun.
Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
Cihazın yanlarında bulunan diğer cihaz ve
üniteler, cihaz ile bitişik ve aynı boyda
olmalıdır.
ELEKTRIK BAĞLANTISI
UYARI! Yangın ve elektrik çarpması
riski vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir elektrik
teknisyeni tarafından yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektrik bilgilerinin elektrik
beslemesine uygun olduğundan emin olun.
Aksi durumda, bir elektrik teknisyenini arayın.
Her zaman doğru monte edilmiş, darbeye
dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları
kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar vermemeye
özen gösterin. Cihazın ana kablosunun
değiştirilmesi gerekirse, bu işlem Yetkili Servis
tarafından yapılmalıdır.
Özellikle kapak sıcak olduğunda, elektrik
kablolarının cihazın kapağına temas etmesini
veya yaklaşmasını engelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların darbe
koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj tamamlandıktan
sonra takın. Montajdan sonra elektrik fişine
erişilebildiğinden emin olun.
Priz gevşemişse fişi takmayın.
Cihazı kapatmak için elektrik kablosunu
çıkarırken kablodan çekmeyin. Her zaman
fişten tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini kullanın:
Hat koruyucu devre kesiciler, sigortalar
(yuvasından çıkarılan vida tipi sigortalar),
toprak kaçağı kesicileri ve kontaktörler.
Elektrik tesisatı, cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan kesebilmenize
olanak sağlayan bir yalıtım malzemesine
sahip olmalıdır. Yalıtım malzemesinin kontak
açıklığının genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Bu cihaz, EEC yönergeleri ile uyumludur.
KULLANIM
UYARI! Yaralanma, yanık ve elektrik
çarpması veya patlama riski vardır.
Bu cihazı yalnızca ev ortamında kullanın.
Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı
olmadığından emin olun.
3
Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını dikkatli
şekilde açın. Sıcak hava çıkabilir.
Cihaz suyla temas halindeyken veya ıslak
ellerle cihazı kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı uygulamayın.
Cihazı çalışma tezgahı veya eşya koyma yeri
gibi kullanmayın.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve havanın
karışmasına neden olabilir.
Kapağını açarken cihaza kıvılcım veya çıplak
alev temas etmemesine dikkat edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler ya da yanıcı ürünlerle ıslanmış eşyalar
koymayın.
UYARI! Cihazın zarar görme riski
vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya renginin
solmasını önlemek için:
cihazın alt kısmına fırın kabı veya diğer
cisimleri direkt olarak koymayın.
cihazın alt kısmına direkt olarak
alüminyum folyo koymayın.
sıcak cihaza doğrudan su koymayın.
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra nemli
tabak ve yiyecekleri cihazın içinde
bırakmayın.
aksesuarları çıkarırken ve takarken
dikkatli olun.
Emaye kısmın renginin solması cihazın
performansını etkilemez. Garanti şartları
uyarınca bu bir kusur değildir.
Yaş pasta için derin pişirme kabı kullanın.
Meyve suları kalıcı paslanmalara neden
olabilir.
Bu cihaz sadece pişirme amaçlıdır. Oda
ısıtma gibi başka amaçlarla kullanılmamalıdır.
Pişirme işlemini daima fırın kapağı kapalı
halde yapın.
Cihaz bir mobilya panelinin arkasına monte
edilirse (örneğin kapı), cihaz çalışırken
kapının kapalı olmamasına dikkat edin. Kapalı
mobilya panelinin arkasında sıcaklık ve nem
oluşabilir ve cihaza, muhafaza ünitesine veya
zemine zarar verebilir. Cihazı kullandıktan
sonra soğuya kadar mobilya panelini
kapatmayın.
BAKIM VE TEMIZLIK
UYARI! Yaralanma, yangın veya
cihazın zarar görme riski söz
konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre dışı
bırakın ve elektrik fişini prizden çekin.
Cihazın soğuduğundan emin olun. Cam
panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapağın cam panellerini
hemen değiştirin. Yetkili Servis Merkezini
arayın.
Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını önlemek
için cihazı düzenli olarak temizleyin.
Cihaz içerisindeki yağ veya yiyecek kalıntıları
yangına neden olabilir.
Cihazı yumuşak, nemli bir bezle temizleyin.
Sadece nötr deterjanlar kullanın. Aşındırıcı
ürünleri, aşındırıcı temizleme bezlerini,
çözücüleri veya metal cisimleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız ambalajdaki
güvenlik talimatlarına uyun.
Katalitik emayeyi (varsa) deterjanla
temizlemeyin.
İÇ AYDINLATMA
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba veya
lamba ampulü türü, sadece ev cihazları
içindir. Ev aydınlatması için kullanmayın.
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz fişini
prizden çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları kullanın.
ELDEN ÇIKARMA
UYARI! Yaralanma ya da boğulma
riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
Çocukların ve hayvanların cihazda kapalı
kalmasını önlemek için kapak kilit dilini
çıkarın.
SERVIS
Cihazı onarmak için yetkili bir Servis
Merkezine başvurun.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX APPLIANCES AB
4
BUSINESS SECTOR EMA-EMEA (SEE)
ST GÖRANSGATAN 143
SE-105 45 STOCKHOLM
SWEDEN
TEL: +46 (8) 738 60 00
FAX: +46 (8) 738 63 35
www.electrolux.com
İthalatcı: Electrolux A.Ş
Tarlabaşı Cad. No:35 34435-Taksim-
Beyoğlu_Istanbul
Electrolux tüketici danışma merkezi: 0 850 250
35 89
www.electrolux.com.tr
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl, diğer
beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır. Kullanım
ömrü, üretici ve/veya ithalatçı firmanın cihazınızla
ilgili yedek parça temini ve bakım süresini ifade
eder.
ÜRÜN TANIMI
GENEL GÖRÜNÜM
9
8
13
12
5
4
1
2
3
4 7631 52
10
11
1
Kontrol paneli
2
Fırın fonksiyonları düğmesi
3
Güç lambası / sembolü / göstergesi
4
Elektronik programlayıcı
5
Sıcaklık düğmesi
6
Sıcaklık lambası / sembolü / göstergesi
7
Ekstra Buhar düğmesi
8
Isıtıcı eleman
9
Lamba
10
Fan
11
Boşluk kabartması
12
Sürgülü kafes, çıkarılabilir
13
Raf konumları
AKSESUARLAR
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları, kızartmalar için.
Pişirme tepsisi
Kek, çörek ve bisküviler için.
Izgara- / Kızartma kabı
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi olarak
kullanmak için.
Teleskopik ray sistemleri
Raflar ve tepsiler içindir.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
İLK TEMIZLIK
Çıkarılabilir raf desteklerini ve aksesuarları
cihazdan çıkarın.
"Bakım ve temizlik" bölümüne bakın.
Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Aksesuarları ve çıkarılabilir raf desteklerini
başlangıçtaki yerlerine takın.
SAATI AYARLAMA
Fırını çalıştırmadan önce saati ayarlamanız
gereklidir.
Cihazı güç kaynağına bağlamadığınızda, bir
elektrik kesintisi olduğunda veya zamanlayıcı
5
ayarlanmadığında, günün Saati fonksiyonunun
göstergesi yanıp söner.
Doğru saati ayarlamak için veya
düğmesine basın.
Yaklaşık beş saniye sonra yanıp sönme işlemi
durur ve gösterge ekranında ayarladığınız saat
gösterilir.
SAATIN DEĞIŞTIRILMESI
Süre veya Bitiş fonksiyonu
çalışırken, günün saatini
değiştiremezsiniz.
Günün Saati fonksiyonunun göstergesi yanıp
sönene kadar
tuşuna arka arkaya basın.
Yeni saati ayarlamak için "Saatin ayarlanması"na
bakın.
ÖN ISITMA
Kalan yağ kalıntılarının yanması için boş cihazı
önceden ısıtın.
Sıcak Hava PLUS fonksiyonu için
"Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu
etkinleştirme" bölümüne başvurun.
1. fonksiyonunu ve maksimum sıcaklığı
ayarlayın.
2. Cihazı bir saat çalıştırın.
3.
fonksiyonunu ve maksimum sıcaklığı
ayarlayın.
4. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
5. fonksiyonunu ayarlayın,
seçeneğine basın ve maksimum sıcaklığı
ayarlayın.
6. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
Aksesuarlar normalde olduğundan daha sıcak
olabilir. Cihazdan koku ve duman yayılabilir. Bu
normal bir durumdur. Odadaki hava akışının
yeterli olduğundan emin olun.
GÜNLÜK KULLANIM
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
HAREKETLI DÜĞMELER
Cihazı kullanmak için kontrol düğmesine basın.
Kontrol düğmesi dışarıya çıkar.
CIHAZIN ETKINLEŞTIRILMESI VE DEVRE DIŞI
BIRAKILMASI
Cihazınızın düğme sembolleri,
göstergeleri veya lambalarının
olup olmaması modeline bağlıdır:
Gösterge, fırının ısınmasıyla
birlikte açılır.
Lamba, fırının çalışmasıyla
birlikte açılır.
Sembol, düğmenin fırın
fonksiyonlarını ya da sıcaklığı
kontrol edip etmediğini gösterir.
1. Fırın fonksiyonları düğmesini, bir fırın
fonksiyonunu seçmek için çevirin.
2. Bir sıcaklığı seçmek için sıcaklık düğmesini
çevirin.
3. Cihazı devre dışı bırakmak için fırın
fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
6
FIRIN FONKSIYONLARI
Fırın fonksiyonu Uygulama
Kapalı konum Cihaz kapalı.
Fırın İçi Aydınlat‐
ma
Fırın lambasını pişirme fonksiyonunu kullanmadan etkinleş‐
tirmek içindir.
Üst/Alt Isıtma Tek raf konumunda pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Üst Isıtma Ekmek, kek ve börek kızartmak içindir. Pişmiş yiyecekler
içindir.
Alt Isıtma Altı gevrek olması gereken kekleri pişirmek ve yiyecekleri
konserve yapmak içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve ekmek kızartmak için‐
dir.
Hızlı Izgara Çok miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve ekmek
kızartmak içindir.
Turbo Izgara Büyük et parçalarını veya kemikli kümes hayvanlarını tek 1
raf konumunda kızartmak içindir. Ayrıca ızgara yapmak ve
yüzeyi kızartmak içindir.
Sıcak Hava ile
Pişirme
Aynı anda 3 raf konumunda pişirmek ve yiyecekleri kurut‐
mak içindir.Sıcaklığı, Üst + Alt Isıtma'dan 20 - 40°C daha
düşük ayarlayın.
Sıcak Hava
PLUS
Pişirmenin nemli olarak yapılmasını sağlar. Pişirme sırasın‐
da doğru rengi ve çıtır yapıyı vermek için. Yeniden ısıtmada
daha fazla sululuk vermek için.
Pizza Ayarları Çok iyi kızarmış ve gevrek bir tabana sahip olması gereken
yemekleri tek 1 raf konumunda pişirmek içindir. Sıcaklığı,
Üst + Alt Isıtma'dan 20 - 40°C daha düşük ayarlayın.
SICAK HAVA PLUS FONKSIYONUNU
ETKINLEŞTIRME
Bu fonksiyon pişirme esnasında nemin verimli
hale getirilmesini sağlar.
UYARI! Yanık ve cihazın zarar
görme riski vardır.
Salınan nem yanmaya neden olabilir:
Sıcak Hava PLUS işlemi esnasında cihaz
kapağını açmayın.
Sıcak Hava PLUS işleminden sonra cihaz
kapağını dikkatlice açın.
"İpuçları ve yararlı bilgiler" bölümüne
bakın.
1. Fırın kapağını açın.
2. Boşluk çıkıntısını suyla doldurun.
Boşluk çıkıntısının maksimum kapasitesi 250
ml'dir.
Sadece fırın soğukken boşluk çıkıntısını
suyla doldurun.
3. Yiyecekleri cihaza koyun ve fırının kapağını
kapatın.
4. Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu ayarlamak
için: .
7
5. Plus Steam tuşuna basın.
Plus Steam tuşu yalnızca Sıcak Hava PLUS
fonksiyonu ile çalışır.
Gösterge yanar.
6. Bir sıcaklığı seçmek için sıcaklık düğmesini
çevirin.
DİKKAT! Boşluk çıkıntısını
pişirme esnasında veya fırın
sıcakken su ile doldurmayın.
7. Cihazı devre dışı bırakmak için Plus Steam
tuşuna basın ve fırın fonksiyonlarının ve
sıcaklık ayarının düğmelerini kapalı konuma
getirin.
Plus Steam tuşunun göstergesi söner.
8. Boşluk çıkıntısındaki suyu boşaltın.
UYARI! Kalan suyu boşluk
çıkıntısından almadan önce
cihazın soğuduğundan emin
olun.
GÖSTERGE EKRANI
A B C
A. Fonksiyon göstergeleri
B. Saat göstergesi
C. Fonksiyon göstergesi
TUŞLAR
Tuş Fonksiyon Açıklaması
EKSİ Saati ayarlamak içindir.
SAAT Bir saat fonksiyonu ayarlamak içindir.
ARTI Saati ayarlamak içindir.
Ek Buhar Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu etkinleştir‐
mek içindir.
SAAT FONKSIYONLARI
SAAT FONKSIYONLARI TABLOSU
Saat fonksiyonu Uygulama
Saat Günün saatini değiştirmek veya kontrol etmek içindir.
Zaman Ayarı Geri sayım süresini ayarlamak için. Bu fonksiyonun cihazın çalış‐
ması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Süre Fırının pişirme zamanının ayarlanması içindir.
8
Saat fonksiyonu Uygulama
Bitiş Fırının devre dışı bırakılması gereken günün saatini ayarlamak
içindir.
Cihazın ne kadar süre çalışacağını
ve ne zaman devre dışı
bırakılacağını ayarlamak için aynı
anda Süre ve Bitiş
fonksiyonlarını kullanabilirsiniz. Bu,
cihazı gecikmeli olarak
etkinleştirmenize neden olur. Önce
Süreyi ve daha sonra Bitişi
ayarlayın.
SAAT FONKSIYONLARININ AYARLANMASI
Süre ve Bitiş için bir fırın fonksiyonu ve
pişirme sıcaklığı ayarlayın. Bu Zaman Ayarı
için gerekli değildir.
1. Gerekli saat fonksiyonu göstergesi yanıp
sönene dek
tuşuna arka arkaya basın.
2. Gerekli saat fonksiyonunun zamanını
ayarlamak için veya tuşuna basın.
Saat fonksiyonu çalışıyor. Gösterge ekranı
ayarladığınız saat fonksiyonunu gösterir.
Zaman Ayarı fonksiyonu için
gösterge kalan süreyi gösterir.
3. Süre bittiğinde saat fonksiyonu göstergesi
yanıp söner ve sesli bir sinyal duyulur. Sinyali
durdurmak için bir tuşa basın.
4. Fırın fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Süre ve Bitiş fonksiyonları ile
cihaz otomatik olarak devre dışı
bırakılır.
SAAT FONKSIYONLARININ IPTAL EDILMESI
1. Gerekli fonksiyon göstergesi yanıp
sönünceye kadar tuşuna arka arkaya
basın.
2. tuşunu basılı tutun.
Saat fonksiyonu birkaç saniye sonra devre dışı
kalır.
AKSESUARLARIN KULLANILMASI
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
AKSESUARLARIN TAKILMASI
Tel raf:
Rafı, raf desteğinin kılavuz çubuklarının arasına
itin ve ayakların aşağı doğru baktığından emin
olun.
Tava/pişirme kabı:
Tava/pişirme kabını raf desteğinin kılavuz
çubukları arasına itin.
Tel rafı ve tava/pişirme kabını birleştirin:
Tava/pişirme kabını, raf desteğinin kılavuz
çubukları ve kılavuz çubukları üzerindeki tel raf
arasına itin.
9
Güvenliği artırmak için tüm
aksesuarların alt kısmının sağ ve
sol taraflarında küçük girintiler
bulunur. Girintiler, rafların
düşmesini de önleyen araçlardır.
Rafın çevresindeki yüksek kenar,
pişirme kaplarının kaymasını
önleyen bir araçtır.
TELESKOBIK RAYLAR
Sonraki kullanımlar için teleskobik
ray sistemi montaj talimatlarını
saklayın.
Teleskobik rayları kullanarak rafları daha kolay
takabilir ve çıkarabilirsiniz.
DİKKAT! Teleskobik rayları bulaşık
makinesinde yıkamayın. Teleskobik
rayları yağlamayın.
°C
1
°C
2
Sağ ve sol teleskobik rayları dışarı çekin.1
Tel rafı, teleskobik ray sisteminin üzerine koyun ve dikkatlice fırının içine itin.2
Fırın kapağını kapatmadan önce teleskopik
rayları cihazın içine tam olarak yerleştirdiğinizden
emin olun.
EK FONKSIYONLAR
SOĞUTMA FANI
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk kalması
için soğutma fanı otomatik olarak çalışır. Cihazı
kaparsanız, cihaz soğuyana kadar soğutma fanı
çalışmaya devam eder.
GÜVENLIK TERMOSTATI
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu
bileşenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya neden
olabilir. Bunun önüne geçmek için, fırında gücü
kesen bir güvenlik termostatı bulunur. Sıcaklık
düştüğünde fırın otomatik olarak tekrar çalışmaya
başlar.
İPUÇLARI VE YARARLI BILGILER
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
10
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere ve
kullanılan malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
GENEL BILGILER
Cihazda beş adet raf konumu bulunmaktadır.
Raf konumlarını cihazın altından başlayarak
sayın.
Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve buharı
sürekli olarak yeniden kullanılır hale getiren
özel bir sistemle donatılmıştır. Bu sistem
sayesinde buharlı bir ortamda pişirebilir ve
yiyeceklerin içinin yumuşak ve dışının gevrek
olmasını sağlayabilirsiniz. Pişirme süresini ve
enerji tüketimini en aza indirir.
Cihazın içinde veya cam kapı panellerinde
nemden buğulanma oluşabilir. Bu normal bir
durumdur. Pişirme sırasında fırın kapısını
açarken mutlaka fırından uzakta durun.
Yoğunlaşmayı azaltmak için, pişirmeye
başlamadan önce cihazı 10 dakika çalıştırın.
Her kullanımdan sonra cihazdaki buğulanmayı
temizleyin.
Pişirme sırasında doğrudan cihaz zeminine
herhangi bir nesne ve bileşenlerin üzerine
alüminyum folyo koymayın. Bu, pişirme
sonuçlarının değişmesine ve emaye
kaplamasının zarar görmesine neden olabilir.
KEK PIŞIRME
Fırın kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü
geçmeden açmayın.
Aynı anda birden fazla tepsi kullanıyorsanız,
aralarında bir raf boşluk bırakın.
ET VE BALIK PIŞIRME
Fırında kalıcı lekelerin oluşmasını önlemek
için, çok yağlı yemekler pişirirken derin tava/
pişirme kabı kullanın.
İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı duman
oluşmasını önlemek için, derin tava/pişirme
kabına biraz su koyun. Duman birikmesini
önlemek için, kuruduktan sonra her seferinde
su ekleyin.
PIŞIRME SÜRELERI
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına ve
hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki performansı
gözlemleyin. Cihazda pişirme yaparken
kullandığınız pişirme kaplarına, tariflere ve
miktarlara göre en iyi ayarları (ısı ayarı, pişirme
süresi, vs.) tespit edin.
SICAK HAVA PLUS
Ön ısıtmadan önce sadece fırın
soğukken boşluk çıkıntısını suyla
doldurun. "Sıcak Hava PLUS
fonksiyonunu çalıştırma" kısmına
bakın.
Fırın ürünleri
Yemek
Boşluk kabart‐
masındaki su
miktarı (ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Açıklamalar
Ekmek 100 180 35 - 40 2 Pişirme tepsisini
kullanın.
1)
Küçük ek‐
mekler
100 200 20 - 25 2 Pişirme tepsisini
kullanın.
1)
Ev tipi pizza 100 230 10 - 20 2 Pişirme tepsisini
kullanın.
1)
Focaccia
(İtalyan pi‐
desi)
100 200 - 210 10 - 20 2 Pişirme tepsisini
kullanın.
1)
11
Yemek
Boşluk kabart‐
masındaki su
miktarı (ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Açıklamalar
Kurabiyeler,
yağlı çörek‐
ler, kruva‐
sanlar
100 150 - 180 10 - 20 2 Pişirme tepsisini
kullanın.
1)
Erikli kek,
elmalı pas‐
ta, tarçınlı
ekmekler
100 - 150 160 - 180 30 - 60 2 Kek kalıbını kulla‐
nın.
1)
1) Pişirmeden önce boş bir fırında önceden 5 dakika ısıtın.
Donmuş olarak pişirin
Yemek
Boşluk kabartmasın‐
daki su miktarı (ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dondurulmuş
pizza
150 200 - 210 10 - 20
2
1)
Dondurulmuş la‐
zanya
200 180 - 200 35 - 50
2
1)
Dondurulmuş
kruvasan
150 170 - 180 15 - 25
2
1)
1) Pişirmeye başlamadan önce, boş bir fırında önceden 10 dakika ısıtın.
Yemek ısıtma
Yemek
Boşluk kabartmasın‐
daki su miktarı (ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ekmek 100 110 15 - 25 2
Küçük ekmekler 100 110 10 - 20 2
Ev tipi pizza 100 110 15 - 25 2
Focaccia (İtalyan
pidesi)
100 110 15 - 25 2
Sebzeler 100 110 15 - 25 2
Pirinç 100 110 15 - 25 2
Makarna 100 110 15 - 25 2
Et 100 110 15 - 25 2
12
Kızartma
Yemek
Boşluk kabart‐
masındaki su
miktarı (ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Açıklamalar
Keçi eti ros‐
to
200 180 65 - 80 2 Ateşe dayanıklı yu‐
varlak tepsi
Rozbif 200 200 50 - 60 2 Ateşe dayanıklı yu‐
varlak tepsi
Tavuk 200 210 60 - 80 2 Ateşe dayanıklı yu‐
varlak tepsi
PIŞIRME VE KIZARTMA TABLOSU
Kek ve pastalar
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Çırpma
usulü ta‐
rifler
170 2 160 3 (2 ve 4) 45 - 60 Kek kalı‐
bında
Kurabiye
hamuru
170 2 160 3 (2 ve 4) 20 - 30 Kek kalı‐
bında
Yağlı süt‐
lü cheese
cake
170 1 165 2 60 - 80 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Elmalı
kek (El‐
malı tur‐
ta)
1)
170 2 160 2 (sol ve
sağ)
80 - 100 Tel raf
üzerinde
20 cm'lik
iki kek ka‐
lıbında
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Pişirme
tepsisinde
Reçelli
tart
170 2 165 2 (sol ve
sağ)
30 - 40 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Sünger
kek
170 2 160 2 50 - 60 26 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Yılbaşı
keki / Bol
meyveli
kek
1)
160 2 150 2 90 - 120 20 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
13
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Erikli
kek
1)
175 1 160 2 50 - 60 Ekmek ka‐
lıbında
Küçük
kekler -
tek seviye
170 3 140 - 150 3 20 - 30 Pişirme
tepsisinde
Küçük
kekler - iki
seviye
- - 140 - 150 2 ve 4 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Küçük
kekler -
üç seviye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 30 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bisküvi‐
ler / ha‐
mur çu‐
bukları -
bir seviye
140 3 140 - 150 3 30 - 35 Pişirme
tepsisinde
Bisküvi‐
ler / ha‐
mur çu‐
bukları -
iki seviye
- - 140 - 150 2 ve 4 35 - 40 Pişirme
tepsisinde
Bisküvi‐
ler / ha‐
mur çu‐
bukları -
üç seviye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 35 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bezeler -
bir seviye
120 3 120 3 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Bezeler -
iki sevi‐
ye
1)
- - 120 2 ve 4 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Sandviç
ekmeği
1)
190 3 190 3 12 - 20 Pişirme
tepsisinde
Ekler - bir
seviye
190 3 170 3 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Ekler - iki
seviye
- - 170 2 ve 4 35 - 45 Pişirme
tepsisinde
Kaplama
turtalar
180 2 170 2 45 - 70 20 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
14
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Bol mey‐
veli kek
160 1 150 2 110 - 120 24 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
Victoria
sandviçi
170 1 160 2 (sol ve
sağ)
50 - 60 20 cm'lik
bir kek ka‐
lıbında
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve pizza
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Beyaz ek‐
mek
1)
190 1 190 1 60 - 70 Parça ba‐
şına 500
g, 1 - 2
parça
Çavdar
ekmeği
190 1 180 1 30 - 45 Ekmek
kalıbında
Ekmek
1)
190 2 180 2 (2 ve 4) 25 - 40 Pişirme
tepsisinde
6 - 8 adet
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Pişirme
tepsisinde
veya derin
pişirme
kabında
Yağlı çö‐
rekler
1)
200 3 190 3 10 - 20 Pişirme
tepsisinde
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
15
Tartlar
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Makarnalı
börek
200 2 180 2 40 - 50 Bir kalıpta
Sebzeli
tart
200 2 175 2 45 - 60 Bir kalıpta
Kiş
1)
180 1 180 1 50 - 60 Bir kalıpta
Lazanya
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıpta
İç dolgulu
makarna
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıpta
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Et
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Sığır eti 200 2 190 2 50 - 70 Tel raf
üzerinde
Keçi eti 180 2 180 2 90 - 120 Tel raf
üzerinde
Dana eti 190 2 175 2 90 - 120 Tel raf
üzerinde
Az pişmiş
rozbif
210 2 200 2 50 - 60 Tel raf
üzerinde
Orta piş‐
miş rozbif
210 2 200 2 60 - 70 Tel raf
üzerinde
İyi pişmiş
rozbif
210 2 200 2 70 - 75 Tel raf
üzerinde
Keçi omzu 180 2 170 2 120 - 150 Derili
Keçi incik 180 2 160 2 100 - 120 2 parça
Kuzu Eti 190 2 175 2 110 - 130 But
Tavuk 220 2 200 2 70 - 85 Bütün
Hindi 180 2 160 2 210 - 240 Bütün
16
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Ördek 175 2 220 2 120 - 150 Bütün
Kaz 175 2 160 1 150 - 200 Bütün
Tavşan 190 2 175 2 60 - 80 Parçalar
halinde
Yaban
tavşanı
190 2 175 2 150 - 200 Parçalar
halinde
Sülün 190 2 175 2 90 - 120 Bütün
Balık
Yemek
Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme
Süre (dk.) Açıklamalar
Sıcaklık (°C) Raf konumu Sıcaklık (°C) Raf konumu
Alabalık /
Çipura
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 balık
Ton ba‐
lığı / So‐
mon
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 fileto
IZGARA
Pişirmeye başlamadan önce, fırını 3
dakika boş olarak ısıtın.
Yemek
Miktar
Sıcaklık (°C)
Süre (dk.)
Raf konumu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Fileto bif‐
tekler
4 800 maks. 12 - 15 12 - 14 4
Bonfile 4 600 maks. 10 - 12 6 - 8 4
Sosisler 8 - maks. 12 - 15 10 - 12 4
Keçi pir‐
zolalar
4 600 maks. 12 - 16 12 - 14 4
17
Yemek
Miktar
Sıcaklık (°C)
Süre (dk.)
Raf konumu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Tavuk (2
parça ha‐
linde)
2 1000 maks. 30 - 35 25 - 30 4
Kebaplar 4 - maks. 10 - 15 10 - 12 4
Tavuk
göğsü
4 400 maks. 12 - 15 12 - 14 4
Hambur‐
ger
6 600 maks. 20 - 30 - 4
Balık fileto 4 400 maks. 12 - 14 10 - 12 4
Tost
sandviçler
4 - 6 - maks. 5 - 7 - 4
Kızartma 4 - 6 - maks. 2 - 4 2 - 3 4
TURBO IZGARA
Sığır eti
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Az pişmiş rozbif ve‐
ya fileto
1)
her bir cm'lik
kalınlık başına
190 - 200 5 - 6 1 veya 2
Orta pişmiş rozbif
veya fileto
1)
her bir cm'lik
kalınlık başına
180 - 190 6 - 8 1 veya 2
İyi pişmiş rozbif ve‐
ya fileto
1)
her bir cm'lik
kalınlık başına
170 - 180 8 - 10 1 veya 2
1) Fırını önceden ısıtın.
Keçi eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ön kol, boyun, jam‐
bon
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 veya 2
Pirzola, kaburga 1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 veya 2
Rulo köfte 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 veya 2
Kuzu incik (önce‐
den pişirilmiş)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 veya 2
18
Dana eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dana rosto 1 160 - 180 90 - 120 1 veya 2
Dana ayağı 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 veya 2
Kuzu Eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu budu, ku‐
zu rosto
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 veya 2
Kuzu Sırtı 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 veya 2
Kümes Hayvanı
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kümes hayvanı
porsiyonları
0,2 - 0,25 her
biri
200 - 220 30 - 50 1 veya 2
Tavuk, yarım 0.4 - 0.5 her biri 190 - 210 35 - 50 1 veya 2
Tavuk, İngiliz
usulü
1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 veya 2
Ördek 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 veya 2
Kaz 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 veya 2
Hindi 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 veya 2
Hindi 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 veya 2
Balık (buğulama)
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Bütün balık 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 veya 2
KURUTMA - SICAK HAVA
Tepsileri yağsız kağıt veya pişirme kağıdıyla
kaplayın.
Daha iyi bir sonuç almak için, kurutma
süresinin yarısı dolduğunda fırını durdurun,
kapağını açın ve kurutma işlemini
tamamlamak için bir gece soğutun.
19
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.)
Raf konumu
1 konum 2 konum
Fasulyeler 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Biberler 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Ekşi sos için
sebzeler
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Mantarlar 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Otlar (mayda‐
noz, dere otu
vb.)
40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Meyveler
Yemek
Sıcaklık (°C) Süre (sa.)
Raf konumu
1 konum 2 konum
Erikler 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Kayısılar 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Elma dilimleri 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Armutlar 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
BAKIM VE TEMIZLIK
UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın.
TEMIZLIK HAKKINDA AÇIKLAMALAR
Cihazın ön kısmını yumuşak bir bez ve
deterjanlı sıcak su ile temizleyin.
Metal yüzeyleri temizlemek için her zamanki
temizlik maddesini kullanın.
Her kullanımdan sonra cihazın içini temizleyin.
Birikmiş yağlar ya da diğer yemek artıkları
yangına sebep olabilir. Izgara tavası için risk
daha yüksektir.
Zorlu kirleri özel fırın temizleyici ile çıkarın.
Tüm aksesuarları her kullanımdan sonra
temizleyin ve kurumalarını bekleyin. Ilık su,
deterjan ve yumuşak bir bez kullanın.
Yapışmaz aksesuarlarınız varsa, bunları
temizlemek için aşındırıcı temizlik maddeleri,
keskin cisimler veya bulaşık makinesi
kullanmayın. Yapışmaz kaplamanın hasar
görmesine neden olabilir.
PASLANMAZ ÇELIK VEYA ALÜMINYUM
CIHAZLAR
Fırın kapısını sadece ıslak bir
süngerle temizleyin. Yumuşak bir
bezle kurulayın.
Yüzeye zarar verebileceklerinden
bulaşık teli, asit veya aşındırıcı
maddeler kullanmayın. Fırının kontrol
panelini aynı uyarıları dikkate alarak
temizleyin.
20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Zanussi ZOB65632XA Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu