2
PİŞİRME İŞLEMİ
SONRASINDA...
Size uygun basınç düşürme hızını seçerek çalışma supabını
(A) yavaş şekilde çevirin
- şek. 10. Buhar çıkışı sırasında,
anormallikler gözlemlerseniz, çalışma supabını “Düdüklü
tencere” pişirme modu konumuna (A) getirin, ardından
soğuk su altında basıncını hızla düşürün.
- şek. 14
Supap (D) inmiyorsa, düdüklü tencerenizi soğuk suyun
altına koyun. - şek. 14.
Supaba asla müdahale etmeyin.
Basınç altında şişme riski olan etleri (örn. dana dili)
pişirdikten sonra, söz konusu derinin kabarmış görüntüsü
kaybolmadan eti delmeyin, aksi takdirde yanabilirsiniz.
Pişirmeden önce eti delin.
Pirinç, baklagil, kurutulmuş sebze, komposto, balkabağı,
kabak, havuç gibi pişirme sırasında şişen veya köpüren
gıdalar için düdüklü tencerenizi birkaç dakika soğumaya
bırakın, ardından soğuk su altında yeniden soğutun. Sizi
yakabilecek buhar baloncuklarının fışkırmasını önlemek
için kapağı açmadan önce her seferinde düdüklü
tencereyi yavaşça çalkalayın. Bu işlem buharın hızlı
boşaltımı sırasında veya musluk suyu altında yeniden
soğutulduktan sonra önemlidir.
Basınç altındaki düdüklü tencerenizi dikkatlice hareket
ettirin. Sıcakken dokunmayın. Düdüklünüzü hareket
ettirirken yan kulpları ve kapak kulbunu kullanın.
Gerekirse, eldiven kullanın.
Çorba pişirdikten sonra, soğuk su altında hızlı bir basınç
boşaltımı gerçekleştirmenizi öneriyoruz. (“'Düdüklü
tencere' modunda pişirme işleminin sonu” paragrafına
bakın).
Düdüklü tencerenizi açmadan önce supabın basıncı
düşürme konumunda olduğundan emin olun. Supap (D)
alt konumda olmalıdır.
Düdüklü tencerenizi hiçbir zaman zorlayarak açmayın.
İçerideki basıncın düştüğünden emin olun. Supap (D) alt
konumda olmalıdır. (“Güvenlik” paragrafına bakın).