Braun K3000 El kitabı

Kategori
Gıda işlemcileri
Tip
El kitabı
English 4
Français 7
Türkçe 10
16
Braun Infoline
Türkiye’deki Tüketici Danıs¸ ma Servisi:
0 800 261 19 53
0 800 415 51 27 (Alo Arıza)
TR
Internet:
www.braun.com
3 -211 -179/ 00 / II-00
GB/F/TR/Arab.
Printed in Germany
10
K 3000
Braun K 3000, paslanmaz çelikten hamur kabı
ile birlikte sunulan K 2000 modeli ve buna ek
olarak bir mutfak robotu kabı ve cam karıµtırma
kasesinden oluµmaktadır.
∑µlem kabı ve ataçmanları
∑µlem kabını, bıçaπı 3 kullanarak yapacaπınız
çırpma, karıµtırma, doπrama iµlemleri için
veya diskleri 5 kullanarak yapacaπınız kesme,
parçalama ve rendeleme iµlemleri için kullana-
bilirsiniz.
1 Doldurma haznesi ve çıkarma düπmesi
bulunan kapak
2 Koruyucu kapak
3 Keskin bıçak
4 Mufak robotu kabı
5 Diskler
Ö Kızarmıµ patates hazırlamak için disk
Ü Julienne disk
á Çift taraflı doπrama diski
à Çift taraflı kıyıcı disk
â Rendeleme diski
ä Disk taµıyıcıyı
(Not : Gri renkli ataçman kolu bulunan iµlem
kabında kullanılan tüm aytaçmanlar gri renklidir.)
Maksimum kapasite:
2 l sıvı (milkshake 1.5 l)
Az miktardaki yiyecekleri içinde bıçak
7
bulunan cam sıvı kabında 8 de iµlemden
geçirmenizi öneririz.
Bıçak 3
Dikkat! Bıçak çok keskindir. Bıçaπı sadece
karıµtırma, doπrama, kesme ve ayrıca
hamur yoπurma (örneπin mayalı hamur;
maksimum 1 kg un ve diπer malzemeler,
hız 2-7, ortalama 3 dakika) iµlemleri için
kullanabilirsiniz.
Koruyucu kapak
2
Kullanmadan önce, bıçaπı koruyucu kapak
üzerindeyken bir masa üzerine koyup koruyucu
kapak gevµeyene kadar üst kısmından bastırı-
rarak kapaπı çıkarınız (A). Bıçak üzerinde
koruyucu kapak olmadan iµlem kabına
4
yerleµtirilmelidir (B).
Kullandıktan sonra, koruyucu kapaπı, bıçaπı
bir masanın üzerine koyarak tekrar yerine
yerleµtiriniz. Koruyucunun üzerindeki sembol
bıçaπın üst bölümünden daha yukarıda
olmalıdır.
Koruyucu kapaπı bıçaπın üst bölümüne
yerleµtiriniz ve kapaπı tek elle tutunuz. Diπer
elinizle üst bölümü sertçe çekerek bıçaπın
koruyucu kapak ile kaplanmasını saπlayınız (C).
Dikkat! Bıçak çok keskindir. Sadece plastik olan
üst kısmından tutunuz. ∑µlemden geçirilecek
tüm malzemeleri bıçaπı iµlem kabına yerleµtir-
dikten sonra kaba koyunuz. Sıvı malzemeler
motor çalıµır durumda iken doldurma hazne-
sinden kaba koyulabilir. ∑µlemden geçirilmiµ
yiyeceπi kaptan almadan önce, bıçaπı çıkarınız.
Çorba, milkshake . . . hazırlamak
Hız: 7-14, ortalama 30 saniye
Maksimum 2 l, hız 8 (köpüklenmeyi önlemek
için).
Milkshake (maksimum 1.5 l): meyveleri kesiniz,
kaba doldurunuz hız 14 ile önceden çırpınız.
Daha sonra hızı 7´ye getirerek sıvıyı ekleyiniz
ve çırpınız (sütün çırpma sırasında kolayca
köpükleneceπini gözönüne alarak az miktarda
kullanmaya dikkat ediniz).
Kesme, doπrama
Hız 2-14 Iµlem tablosuna bakınız.
Türkçe
Bıçak 3 için iµlem örnekleri
Aµaπıda verilen iµlem süreleri ortalama olarak verilmiµ sürelerdir ve istenilen kıvam ve iµlemden geçirilecek yityeceπin miktarına göre deπiµir.
Durdurma sayıları «auto.pulse» anlamındadır.
Ürün Maksimum
miktar
Hazırlanıµı Hız Düπme
pozisyonu
Zaman/durdurma
Soπan 750 g dörde bölünür 14 auto.pulse 15 x
Havuç 1000 g parçalara bölünür 14 I/on 20 sn
Sert ekmek dilimleri 6 dörde bölünür 14 I/on 45 - 60 sn
Katı yumurta 10 bütün 7 - 9 auto.pulse 10 - 12 x
Elma 750 g dörde bölünür 7 - 9 I/on 10 - 15 sn
Et (yaπsız) 750 g 3 cm´lik küpler halinde 14 I/on 45 sn
Suyu süzülmüµ maydanoz 200 g
(4 demet)
sapları ayıklanmıµ 14 I/on 30 sn
Fındık, badem 1000 g bütün 14 I/on 45 - 60 sn
Peynir (sert) 500 g 3 cm´lik küpler halinde 14 I/on 60 sn
Peynir (yumuµak) 500 g 3 cm´lik küpler halinde 14 I/on 30 sn
Çikolata 400 g parçalara bölünür 14 I/on 30 -45 sn
∑çecekler 1.5 l sıvı eklemeden önce meyveleri doπrayınız
(ön çırpma)
(çırpma)
14
8
8
I/on 60 sn
Mayonez (bütün yumurta, yaπ,
sirke, hardal)
1.5 l oda sıcaklıπında, yavaµça yaπ eklenir 14 I/on 75 - 90 sn
Örnek reçete:
Zencefilliekmek Hazırlanıµı Hız Düπme Zaman
200 g tatlandırılmıµ limon dilimi
100 g fındık fındık ve limonları doπrayınız 14 I/on 45 sn
180 g un, 6 g kabartma tozu un ve kabartma tozunu ekleyiniz 14 I/on 5 sn
1000 g bal
(yumuµak, soπuk) balı ekleyiniz ve çırpınız 14 I/on 15 sn
Karıµımı, yaπlanmıµ ve unlanmıµ fırın tepsisine düz olarak seriniz ve 150 °C sıcaklıktaki fırında 50-60 dakika piµiriniz. Piµtikten sonra soπumadan
kareler halinde kesiniz.
11
Disk
5
Kullanılacak diski disk taµıyıcının ä üzerine
yerleµtiriniz ve ok yönünde saat yönünün tersine
doπru çevirerek (D) yerine oturtunuz.
Diski, çıkarmak için saat yönüne doπru çeviriniz.
Disk taµıyıcıyı diskle beraber iµlem kabının
içindeki µaftın üzerine oturtup sonuna kadar
itiniz (E). Daha sonra kabın kapaπını üzerine
oturtup kilitleyiniz (F).
Diskleri kullanırken açma/kapama düπmesini
daima sürekli operasyon konumuna («I/on»)
getiriniz.
Yumuµak veya sulu besinleri iµlemden
geçirirken düµük hızlarda daha iyi sonuç elde
edebilirsiniz. Sert besinler ise daha yüksek
hızlarda iµlenmelidir.
Doldurma haznesini (G) kullanarak malzeme
eklerken daima çıkarma düπmesini kullanınız.
Asla motor çalıµır durumdayken doldurma
kanalına elinizi sokmayınız.
Diskleri:
Ö, Ü, á
En iyi sonucu elde etmek için iµlemden
geçireceπiniz yiyecekleri cihaz kapalıyken
doldurma haznesine koyunuz.
Diskleri: à, â
Besinler motor çalıµırken doldurma haznesine
konulabilir.
Kızarmıµ patates hazırlamak için disk Ö
Hız 2-7
Dikkat! Bu disk son derece keskindir.
Diskin yazılı yüzü kullanıcıya dönük konumda
olmalıdır.
En iyi sonucu elde etmek için doldurma kanalına
her seferinde 4 - 5 taneden fazla çiπ patates
koymayınız.
∑µlenebilecek besinlere örnek: patates, kereviz.
Julienne diski Ü
Hız 2 - 7
Dikkat! Bu disk son derece keskindir.
Diskin yazılı yüzü kullanıcıya dönük konumda
olmalıdır.
Bu disk sebzeleri µeritler halinde doπrar.
Eπer sebzeleri doldurma haznesinden içeri
dikey olarak sokarsanız µeritler daha kısa
olacaktır.
∑µlenebilecek besinlere örnek: salatalık, havuç,
pancar, turp, kereviz, çiπ patates.
Çift taraflı doπrama diski á
Hız ayarı: 2 - 7
Dikkat! Bu disk son derece keskindir.
Her iki yüzü de kullanılabilir (ince/kalın).
∑µlenebilecek besinlere örnek «kalın»:
salatalık, çiπ patates, soπan, pırasa, salam,
muz, domates, mantar, turp, marul (sıkıca
sarılmıµ olarak), kereviz.
∑µlenebilecek besinlere örnek «ince»:
salatalık, lahana, çiπ patates, havuç, soπan,
salam, turp.
Çift taraflı kıyıcı disk
à
Hız 2 - 14
Her iki yüzü de kullanılabilir (ince/kalın).
Yumuµak besinler (salatalık gibi) 2 - 7 hızında
iµlenmelidir. Sert besinler 14´e kadar deπiµik
hızlarda iµlenebilirler.
∑µlenebilecek besinlere örnek «kalın»:
salatalık, pancar, havuç, çiπ patates, elma,
lahana.
∑µlenebilecek besinlere örnek «ince»:
peynir (yumuµak, orta sert), salatalık, havuç,
çiπ patates, elma.
Rendeleme diski â
Hız 7 - 14
Diskin yazılı yüzü kullanıcıya dönük konumda
olmalıdır.
∑µlenebilecek besinlere örnek:
çiπ patates (örneπin patatesli gözleme yapmak
için), yaban turpu, peynir (sert).
Cam sıvı kabı
Cam sıvı kabını 8 küçük miktarlardaki
malzemeleri öπütmek, parçalamak ve kıymak
için kullanınız.
6 Kapak
7 Bıçak
8 Cam sıvı kap
Ö Sıkıµtırma vidası
Ü Plastik halka
á Cam kap
à Conta
â Tabanlı µaft
Maksimum kapasite: 1 l sıvı
(milkshake için 750 ml).
Daha fazla miktardaki malzemeler tercihen
iµlem kabında 4 çok amaçlı bıçakla 3
iµlenmelidir.
Önemli not: Mikserde maksimum iµlem süresi
1 dakidadır. Sıvıların iµlenmesi daha uzun
sürebilir.
Dikkat! Bı
çak 7 son derece keskindir, sadece
plastik sapını kullanarak tutunuz.
Bıçaπı cam kabın içine yerleµtirdikten sonra
iµlemden geçirmek istediπiniz tüm malzemeleri
koyunuz. Cam kap çalıµır haldeyken sıvılar
sadece kapaktaki delikten konulabilir.
Cam sıvı kabını kullandıktan sonra iµlemden
geçirilmiµ malzemeleri kaptan çıkartmadan
önce daima bıçaπı çıkartınız.
Çorba, milkshake ve bebek maması
gibi besinlerin hazırlanması
Hız 2 - 14, ortalama 1 dakika
Milkshake hazırlamak için sıvı eklemeden
önce meyveleri küçük parçalara bölün.
Maksimum kapasite: 750 ml sıvı, aksi takdirde
kaptan taµabilir.
Isıya dayanıklı bu kapta aynı zamanda sıcak
besinler de iµlenebilir. Eπer kap önceden sıcak
suyla ısıtılırsa bebek maması daha sıcak
kalacaktır.
Doπrama
Hız 2 - 14, auto.pulse
Et ve sert ekmeπin yanı sıra maydanoz,
sarımsak, soπan veya fındık gibi gıda ürünlerde
bu kapta doπranabilir.
Lütfen çikolata, parmesanpeyniri, buz, sert
baharatlar ve kahve gibi besinleri doπramaya
çalıµmayınız.
Takma ve çıkarma
Kapak
Temizlemek için kapaπın içindeki contayı
çıkartınız. Lütfen iµiniz bitince kapaπın plastik
klipslerinin conta oluπunu tutabilmesi için kuru
contayı yerine yerleµtiriniz (H).
Bıçak
Dikkat! Bıçak son derece keskindir.
Bıçaπı plastik sapından tutup parmaπınızla
bastırarak µafttan çekiniz ve çıkartınız (I).
Bıçaπı tekrar yerleµtirmek için µaftın üzerine
koyup bastırınız.
Cam sıvı kabı
8
Bıçaπı yukarıda anlatıldıπı gibi çıkarınız.
Kabı sökebilmek için (J) önce ters çeviriniz ve
µaftın plastik tabanını tutunuz.
Daha sonra çıkarma düπmesini kullanarak
tabanı saat yönünün tersine çeviriniz ve
gevµetiniz (D).
Vidayı (a), halkayı (b) ve gobleti (c) birer birer
çıkartınız. Böylece µafta (e) ve contaya (d)
eriµeceksiniz.
Tekrar birleµtirmek için aynı iµlemleri geriye
doπru tekrar ediniz (K):
Contayı µaft tabanının alt kısmına takınız.
Cam kabı ters çeviriniz ve tabanındaki yuvayı
µaftın tabanı üzerindeki contaya yerleµtiriniz.
Plastik halkayı (b) kabın tabanına yerleµtirerek
plastik halka üzerindeki çıkıntının kabın
tabanındaki oyuπa (sapın hemen yanına)
oturmasını saπlayın.
Tüm parçaları çıkarma düπmesi yardımıyla saat
yönünde çevirerek sıkıµtırıp birbirine takın.
12
Cam sıvı kabı 8 için iµlem örnekleri
Aµaπıda verilen iµlem süreleri ortalama olarak verilmiµ sürelerdir ve istenilen kıvam ve iµlemden geçirilecek yityeceπin miktarına göre deπiµir.
Durdurma sayıları «auto.pulse» anlamındadır.
Bildirim yapılmadan deπiµtirilebilir.
Servis Merkezleri icin, esas ünitenin kullanım talimatlarına bakınız.
Ürün Maksimum
miktar
Hazırlık Hız Düπme konumu Zaman/
durdurma
Karıµtırmak
Bebek maması 1 l
(150 g
+ sıvı)
kabı ısıtın 9 - 14 I/on 15 - 25 sn
Mayonez 1 l yumurtayı, baharatları, hardalı ve sirkeyi karıµtırın.
Kapaktaki delikten yaπ ekleyin.
14
14
auto.pulse
I/on
3 -4 x
60 - 90 sn
Tartar 1 l yumurtayı, baharatları, hardalı ve sirkeyi karıµtırın.
Kapaktaki delikten yaπ ekleyin.
Çeyrek yumurta ve salatalık ekleyin.
14
14
9
auto.pulse
I/on
auto.pulse
3-4 x
60 -90 sn
4- 6 x
Karıµık içecekler 750 ml meyveyi doπrayın.
Bütün sütü ekleyin ve karıµtırın.
14
14
auto.pulse
I/on
4 - 6 x
15 sn
Kıymak, doπramak
Kuru maydanoz 50 g
(1 demet)
sapları ayıklayın 14 I/on 10 - 15 sn
Soπan 100 g
(1.5 adet)
soπanları dörde bölüp atın 14 auto.pulse 10 -12 x
Fındık, fıstık, badem 200 g bütün olarak 7 - 9 I/on 30 sn
Sert ekmek dilimi
(ekmek kırıntısı
hazırlamak için)
2 adet dörde bölün 14 I/on 30 sn
Et 200 g etleri küp µeklinde kesin 14 I/on 20 - 30 sn
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Braun K3000 El kitabı

Kategori
Gıda işlemcileri
Tip
El kitabı