dilimleme/parçalama ve rendeleme plakası
D
ilimleyici/parçalayıcıyı meyve, sebze ve peynir
dilimlemek ya da parçalamak için ve rendeleme
plakasını Parmesan peyniri ve Alman patatesi
r
endelemek için kullanın.
dilimleyici/parçalayıcı/rendeleyici
k
esme disklerinin işlevleri
dilimleme/kıyma diskleri
Dilimleme/kıyma ve disklerinin iki yüzü vardır.
Bir yüzü dilimlemek, diğer yüzü ise kıymak için
kullanılır. Diskin birinci yüzüyle peynir, havuç,
patates, lahana, salatalık, kabak, pancar ve soğan
dilimleyebilirsiniz. Diğer yüzüyle peynir, havuç,
patates ve benzeri türde yiyecekleri kıyabilirsiniz.
İstediğiniz yüz yukarıda olmalıdır.
rendeleme diski
parmezan peyniri ve Alman tarzı patates hamuru
rendelemek için kullanılır.
inceleme (parmak patates) diski
İnce kesme diski ince parmak patates kesmek için
kullanılır. Ayrıca salatalar için koyu karışımlar ile
havuç, sarı şalgam, kabak ve salatalık gibi
garnitürler, güveçler ve kızartmalar için kullanılır.
standart kesme diski
ince patates doğrumak için kullanılır. Ayrıca salatalar
için koyu karışımlar ile sarı şalgam ve salatalık gibi
sosa bandırılacak yiyecekler için kullanılır.
çok kalın kıyma diski
sert peynir ve havuç kıymak için kullanılır.
kesici b›çaklar›n kullan›lmas›
1 Orta hız dış kapağını kaldırarak çıkartın.
2 Tahrik milini çıkış üzerine yerleştirin.
3 Açık/kapalı ve hız anahtarı üzerindeki tutamak ile
kaseyi tahrik mili üzerine yerleştirin ve pozisyona
kilitleninceye kadar saat yönünde çevirin.
4 Kesme plakasını tahrik mili üzerine yerleştirin.
Seçtiğiniz kesme yanı en üstte olmalıdır. Kesme
plakalarını dikkatli tutun – çok keskindirler.
Plakaları orta tutamaklardan tutun.
5 Kapağı hazneye yerleştirin ve kapak üzerindeki
tırnağın tutamaktaki oluğun içine yerleştiğinden emin
olarak saat yönünde çevirin. Doğru yerleştirildiğinde
işaretler hizaya gelmelidir .
l
Yanlış şekilde birleştirildiyse veya mutfak
makinesine yanlış takıldıysa ya da yüksek hız
çıkış kapağı takılı değilse ek parça
çalışmayacaktır.
6 Kullanmak istediğiniz besleme borusunu seçiniz.
İtici, küçük parçaları ya da ince içerikleri işlemek için
küçük bir besleme borusu içerir.
küçük besleme borusunun kullanımı
l
Ö
nce büyük iticiyi besleme borusuna koyunuz.
büyük besleme borusunun kullanımı
l
Her iki iticiyi birlikte kullanınız.
7
İstediğiniz yiyeceği besleme borusuna koyunuz.
8 Açın ve iticiyle eşit olarak itin – parmaklarınızı asla
b
esleme haznesinin içine sokmayın. Salatalık gibi
yumuşak yiyecekler için orta hızı ve havuç ve sert
p
eynir gibi sıkı yiyecekleri işlemek için orta/yüksek
hızı öneriyoruz.
l
Dilimleme/doğrama veya rendeleme sırasında
kasenin doğrama plakasına kadar dolmasına izin
vermeyin: düzenli olarak boşaltın
l
Kase üzerindeki ‘MAX’ kapasite seviyesini
aşmayın.
9 Kapatın ve prizden çekin.
10Eki çıkartın.
11 Kullandıktan sonra orta hızlı dış kapağı tekrar
yerleştirin.
faydalı bilgiler
l
Her zaman taze yiyecek kullanınız.
l
Yiyecekleri çok küçük parçalar halinde kesmeyiniz.
Büyük besleme borusunu yiyecekle iyice
doldurunuz. Böylece, işlem sırasında yiyeceklerin
aygıttan etrafa saçılması önlenir.
Bunun için küçük besleme borusunu da
kullanabilirsiniz.
l
Dilimlerken ya da kıyarken dikey olarak atılan
yiyecekler yatay atılanlardan daha kısa olarak
işlenir.
l
Kesme diskini kullandıktan sonra diskte ya da
yiyeceklerde küçük miktarda kalıntı kalacaktır.
bakım ve temizlik
l
Ek parçayı mutfak makinesinden çıkartmadan önce
daima kapatın ve fişini çekin.
l
Ek parçayı temizlemeden önce tümüyle parçalarına
ayırın.
kase, kapak ve eklentiler
l
Yıkayın ve kurutun. Bıçaklar ve kesme plakaları çok
keskindir dikkat edin.
l
Alternatif olarak, bulaşık makinesinin üst sepetinde
yıkanabilir. Kısa düşük ısılı program tavsiye edilir.
Kullandıktan sonra bıçağı işlem kasesinde saklayın.
122