tr
31
Soğutucu bölmesi
Soğutucu bölmesi, hazır yemekler,
hamur işleri, konserveler, yağlı kahve
sütü (kondanse), sert peynir ve düşük
derecelere karşı hassas meyve ve
sebzeler için idealdir.
Yerleştirirken dikkat edilecek
konular
Besinleri ambalajlı veya iyice kapatılmış
olarak dolaba yerleştiriniz. Böylelikle
aroma, renk ve tazelik korunmuş olur.
Ayrıca besinler arasında birbirlerine tad
ve koku verme olayı ve plastik parçaların
renginin değişmesi önlenmiş olur.
Bilgi
Besinler ve cihazın iç arka yüzü arasında
temas olmasını önleyiniz. Aksi halde
hava dolaşımı kötü etkilenebilir.
Besinler veya ambalajlar donarak cihazın
iç arka yüzüne yapışabilir.
Soğutucu bölmesindeki soğuk
kısımlara dikkat
Soğutucu bölmesindeki hava
sirkülasyonundan dolayı, farklı soğukluk
derecelerine sahip kısımlar oluşur:
■ En soğuk alan,
cihazın iç kısmında arka yüzde ve
soğuk depolama gözü içindedir.
Resim !/19
Bilgi
En soğuk kısımlarda hassas besinleri
(örn. balık, sucuk, et) muhafaza ediniz.
■ En sıcak alan,
kapıda en üst kısımdadır.
Bilgi
En sıcak alanda örn. sert peynir ve
tereyağı muhafaza ediniz. Böylelikle
peynir tadını geliştirmeye devam eder,
tereyağı ise ekmeğe sürülebilir
kıvamda kalır.
Nem ayar düzeneğine sahip
sebze kabı
Resim '
Sebze kabı, taze meyve ve sebze için
mükemmel depolama yeridir. Bir nem
ayar düzeni ve özel bir contalama sistemi
sayesinde, sebze kabının içindeki hava
neminin oranı ayarlanarak uygun
kılınabilir. Böylelikle taze meyve ve
sebze, geleneksel depolama süresinin iki
misli kadar uzun bir süre depolanabilir.
Sebze kabındaki hava nemi, depolanmış
taze ürünlerin türüne ve miktarına uygun
ayarlanmalıdır:
■ Öncelikle meyve ve yoğun miktarda
doldurmada – düşük hava nemi oranı
■ Öncelikle sebze ve karışık
doldurmada veya az miktarda
doldurmada – yüksek hava nemi oranı
Bilgiler
■ Soğuk derecelere karşı hassas
meyveler (örn. ananas, muz, papaya
ve narenciyeler) ve sebzeler (örn.
patlıcan, salatalık, kabak, biber,
domates ve patates), kalitenin ve
aromanın en iyi şekilde korunması için
buzdolabının dışında, yaklaşık +8 °C
ila +12 °C'de arasında depolanmalıdır.
■ Depolama miktarına ve depolanan
besine göre, sebze kabı içinde su
yoğuşması söz konusu olabilir.
Yoğuşan suyu kuru bir bez ile siliniz ve
sebze kabı içindeki hava nemi oranını
nem ayar düzeni üzerinden uygun
şekilde ayarlayınız.