karıştırıcı
karıştırıcı parçaları ve bazı kullanım alanları
Dövme çarkı
●
Kek, bisküvi, çörek, krema dolma içi, pasta ve patates ezmesi
yapmak için kullanılır.
Çırpma çarkı
●
Yumurta, krema, sulu hamur, yağsız pandispanya, kremalı pasta,
peynirli kek, dövme krema ve sufle yapmak için kullanılır.
Çırpma çarkında ağır içerikleri çırpmayınız (örneğin yoğun
krema ve şeker gibi). Aksi takdirde aygıta hasar verebilirsiniz.
Yoğurma kancası
●
Mayalı içerikleri karıştırmak için kullanılır.
mikserin kullanımı
1 Kafa açma kolundan bastırın ve mikser kafasını pozisyona
kilitleninceye kadar yükseltin.
alet yerleştirmek için 2 Bir alet seçin ve alet kutusuna itin .
●
Prize takmadan önce koruyucunun hamur kancasının milinin
üstüne oturduğundan emin olun. Takıldığında, yemeklerin içeri
kaçışını engellemek için koruyucuyu mikser çıkışına yerleştirin.
3 Kaseyi altlığa yerleştirin ve kilitlemek için saat yönünde çevirin
4 Kafa açma kolundan bastırın ve mikser kafasını pozisyona
kilitleninceye kadar alçaltın.
5 Fişi takın sonra açın ve hız anahtarını istenilen ayara çevirin.
Kapamak için ˇ0ˇa çevirin.
●
Kısa aralıklar için puls (P) çevirin
6 Fişi prizden çıkarın.
alet çıkartmak için 7 Mikser kafasını kaldırın ve bu şekilde tutarken aleti çıkıştan
çekin.
önemli
●
Ekmek hamuru gibi ağır şeylerin karıştırılması sırasında mikser
kafasının bir miktar hareket etmesi normaldir.
●
Eğer mikser kafası çalışma sırasında kalkarsa makine hemen durur.
Mikseri tekrar çalıştırmak için mikser kafasını alçaltın, hız anahtarını
off pozisyonuna getirin, birkaç saniye bekleyin ve sonra hızı tekrar
seçin. Mikser çalışmaya hemen kaldığı yerden başlamalı.
●
Eğer herhangi bir neden yüzünden mikserin gücü kesildiyse ve
makine durduysa hız anahtarını off pozisyonuna çevirin, birkaç saniye
bekleyin ve sonra hızı tekrar seçin. Mikser çalışmaya hemen
kaldığı yerden başlamalı.
●
Dış kapaklar makineye doğru yerleştirilmediği sürece mikser
çalışmayacaktır.
●
Makineden ses geldiğini duyarsanız, ya hemen kapatın ve
karışımın bir kısmını boşaltın ya da hızı azaltın.
84